Inlägg

Inlägg som Sh1ft har skrivit i forumet
Av Sh1ft

2000 och hämtar

Av Sh1ft
Skrivet av steberg:

Hej Sh1ft!
Försökte skicka ett P.M till dig, men nått var vajsing med funktionen på mobila sweclockers. Men hör gärna av dig.

Jag har skickat PM

Av Sh1ft

14000 kr + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sh1ft

Det är inga problem med 8 gb ram om du inte gör massa annat samtidigt eller kör väldigt tunga grejer på dina bilder.
Något som däremot är väldigt viktigt vid bildredigering är att skärmen är bra och visar rätt färger. Den datorn på netonnet har med största sannorlikhet (kollade bara dpecen på den så vet inte säkert) en tn-panel? Kolla gärna tester innan du köper nån o ta en dator med mycket bra skärm, annars får du aldrig några snygga bilder av det.

Av Sh1ft

http://www.silentpcreview.com

Här går det läsa allt och lite till om tysta datorer och få en bra ljudkaraktär, grymma fläkttester och hur man ljuddämpar på bra sätt osv. Att få en helt tyst dator på luft är absolut lättare än att få en på vatten och framförallt väldigt väldigt mycket billigare..... Dumt att lägga till fler rörliga delar!

- Bra fläktstyrning! otroligt viktigt att ha full koll på fläktarna, få moderkort som sköter det på bra sätt då deras lägstanivå är typ 75% av max.

-Bra fläktar för rätt ändamål

-Bra fläktstyrning (igen) runt 4-500 rpm i idle

-Resonanskontroll, om du får medsvängningar i chassisidor/ andra delar av chassit ger detta upphov till betydligt högre ljudvolym, löses tex med asfaltsmattor.

-Låt inte ljudet komma ut ur lådan, undvik många öppningar ut från chassit, kör framfläktar bakom dämpat luftintag (typ lucka) och få utsug (med övertryck går det på ganska så bra ut med allt med).

- Kör inte en radiator som blåser in varm luft på grafikkort.

-Kolla så inte ditt nätagg eller grafikkort låter för mycket, byt ut eller byt kylare/fläkt.

-Avvägning mellan prestanda, ljudnivå och temperatur alltid till viss del med såklart.

ha de gatt

Av Sh1ft
Skrivet av hjarteress:

Man får också tänka på att Ryzen 7 1800x cpun drar avsevärt mindre ström än i7 6900k. Hela 45w mindre. Så man får mer prestanda per watt med AMDn. Jag skulle tveklöst köpa AMDn om det var aktuellt att uppgradera.

Nja, jag har inte läst på supermycket och letat efter siffror på strömförbrukning för amd zen men innan man mätt vid väggen för ett system är det svårt att säga hur mycket deenergi ryzen gör åt jämfört med intels system då tdp menas hur mycket energi kylaren ska hantera men det kan ställas lite olika sätt så att jämföra intel och ryzen bara på siffrorna tycker jag inte man ska vara för snabb med att göra

Av Sh1ft

Hej!
Jag har en fujitsu lifebook p701 (12,1") med en intel 120 gb ssd i.
http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-Lifebook-P701.51829.0.ht...
ca 3-5 h batteri vid normalt användande.

Av Sh1ft

http://www.cooltek.de/en/jonsbo/umx-series/157/umx3-window?c=... Detta är enligt mig ett av de snyggare chassin som finns, dock svårt att få tag på och dyrt.... sen är det nog svårt att få in en stor radiator i, kanske går med lite pill i botten? annars är en stor luftkylare inte helt fel.....

Av Sh1ft

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3309305
Om man klarar sig på aio vattenkylning känns de svårt o komma undan mindre än detta

Av Sh1ft
Skrivet av Vizuka:

Jo, jag skulle gjort det men det verkar som om just denna skärm ej kommer att vara lätt att få tag på i Sverige just nu och just nu har jag ingen skärm alls :/ Webhallen sa att de preliminärt kanske får in skärmen nästa månad.. Och jag vet inte riktigt om jag är villig att vänta så länge och sedan betala några tusenlappar till för samma produkt i slutändan.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte är berädd på att eventuellt få krångla en hel den om det är några fel på den över huvud taget och inte kan leva med att det kanske är någon mindre defekt på den så skulle jag, oavsett om den är billigare utomlands, inte beställa därifrån, oavsätt vad de säger. Om det fungerar är det frid o fröjd men du verkar ju vara ganska så orolig för lite backlightbleed o då är de bara o hoppa det är min åsikt. Spara pengar och vänta på att skärmen skall komma hit eller leta efter annan skärm. Det är inte den enda skärmen som är bra direkt....
Sen att lägga alla pengar man har på en skärm oavsett vilken ålder man är i är enligt mig helt vansinnigt också men det är ju en annan fråga.

Av Sh1ft

Jbl:en är snygg, inget snack men väldigt mycket pengar för den....
Den har inte fått speciellt bra i tester heller: http://www.whathifi.com/jbl/authentics-l16/review

Om du absolut vill ha en enda enhet så är den naim mu-so som precis länkats antagligen bra mycket bättre än den jbl, dock lite dyrare med.
http://www.whathifi.com/naim/mu-so/review

Om du vill ha riktigt bra ljud så köp två mindre bokhyllehögtalare/ stativare, antingen aktiva eller passiva. finns riktigt snygga sådana med bra ljud!

Ex:
https://www.blocket.se/uppsala/Guru_Junior_Stativhogtalare_66...

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/stativ--och-kompakthogta...
(Jag har förra versionen av dessa, s1, låter enligt mig bra och ser bra ut)

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/stativ--och-kompakthogta...
inte riktigt samma utseende men med riktigt bra ljud för pengarna, fått väldigt bra i väldigt många tester, http://www.whathifi.com/bw/685-s2/review.

Släng på någon vettig förstärkare för ett par tusen och en chromecast audio. Begagnat får man mer för.

Av Sh1ft
Skrivet av SexMachine:

Vet någon hur man löser andragradsekvationer utan pq-formeln? Det ska finnas något sätt som går betydligt snabbare och det är avsevärt mindre risk att något blir fel. Enda nackdelen är att detta sätt inte går att använda på alla andragradsekvationer.

Har försökt googla men har inte hittat något.

Skrivet av Jupiter IV:

Faktorisering är ett alternativ!

Skickades från m.sweclockers.com

Där man tydligt kan faktorisera är ju detta smidigt men i många fall kan det vara lite halvklurigt att se hur det blir.

Att använda metoden kvadratkomplettering gör att man till skillnad från pq förstår vad som händer när man beräknar andragradare.
Är lite annorlunda metod jämfört med pq men när man gjort det ett par gånger så går de som på räls sedan.

Av Sh1ft

2300 + frakt (endast processor)

Av Sh1ft

2100+ frakt

Av Sh1ft

Det känns som att du tänkt igenom detta väldigt ordentligt och vet vad du vill ha ut, allt ser mycket bra ut tycker jag. En ssd på 2 tb tycker väl jag kostar mer än va det smakar...... inget alternativ att köra en nas istället eller annan lösning om du vill ha det tyst?

Av Sh1ft
Skrivet av hakd:

Risken för att det läcker är lika stor som att du knäcker ditt moderkort om du flyttar datorn för att kylflänsen är så enorm.
Alltså löjligt liten med dagens AIO.

Men att punga ut nära 1k för luftkylning hade jag aldrig gjort, men smaken är ju olika.

Inte jättestor risk för läckage men inte kul OM det händer. Däremot väldigt vanligt att pumpen går sönder efter några år. Väldigt mycket större chans att en luftkylare fungerar perfekt utan missljud 5 år efter man köpt kylaren jämfört med en AIO.
Vanligt med missljud från pump, kyler eventuellt marginellt bättre. Vid samma ljudnivå så presterar istället en stor luftkylare betydligt bättre än alla AIO jag sett testas.

Nackdelen med en stor luftkylare är ju att de tar mycket plats.

Jag har förövrigt samma kylare som ts och det är ju inte något monster direkt, men kyler bra för att vara en liten luftkylare. Dock ingen erfarenhet av den processorn du har så vet inte om det är bra eller dåligt.

MVH

Av Sh1ft
Skrivet av Oneirogen:

Tycker att NH-D15 får alltför mycket uppmärksamhet, se på NH-U14S, nästan samma prestanda som D15 med endast 1 torn och 1 fläkt.

Sen tycker jag du ska investera in en Noctua, förutom att den ÄR tystare än Evo 212, och kyler bra mycket bättre speciellt när du börjar röra dig runt 4.5 -4.7 GHz, så betalar du även för utmärkt support och 6års garanti.

http://www.anandtech.com/show/6916/cooler-master-seidon-240m-...

Att rekomendera den kylare man själv har brukar ju alltid vara populärt.... Att köpa en NH-U14S känns meningslöst om man nu vill uppgradera sig till en bättre kylare då D-15 är bättre och det endast skiljer ca 100 kr....

Att du tycker..... Det är fortfarande upp till var och en vad man vill lägga sina pengar på.
Noctuan ÄR något tystare än Evo 212, men endast under load och det skiljer väldigt lite, båda är riktigt tysta då med.
Ja det kyler bättre med noctuan, det är självklart, men 800 kr bättre? hur mycket högre kan man överklocka? Antagligen skiljer det ingenting, möjligtvis i 0,1 ghz.

Noctuas service är grym och det är klart man betalar för den. Men man betalar ju för den vare sig man använder sig av den eller inte.

Av Sh1ft
Skrivet av Pamudas:

Visst klarar man sig med en Evo 212, men vill du få ut så mycket som möjligt i din överklockning så vill du även inte vara begränsad till vad kylaren klarar av. D15 är i en helt annan klass än Evo 212.

Har jag sagt något annat?
man får ner temperaturen på processorn några grader, skiljer i princip ingenting i ljudnivå. Påverkar det överklockningen som de flesta gör?
Troligen inte men om det gör det i något fall så är det högst marginellt....

Men det är ju klart att den är bättre, inte sagt något annat, man får bara tänka på vad man får ut av de där 800 kronorna....

( http://www.sweclockers.com/test/19144-noctua-nh-d15-bjasse-ti... )

Av Sh1ft
Skrivet av typat:

Hej,

Jag börjar bli sysslolös, och tänkte börja överklocka min 4690k (ja den är fortfarande stockfrekvens...)

Har ett fd r5, köpt till lite 140mm noctua fläktar.
Nu har jag en evo 212, men funderar på att köpa en noctua d15, men tanken att lägga 800kr på en liten uppgradering om ändå jag inte kan använda den med nästa generation socketar. (Tex amd zen)

Har ni några uppfattningar hur det brukar fungera med noctua när nya generationer processorer/socketar kommer ut?

Är den framtidssäker?

Du klarar dig dock ganska bra på en evo 212 vid överklockning också.... visst du får den några grader lägre med en noctua D-15 men är det värt 800 kr?....... evo är redan en bra kylare och går att klocka riktigt bra med de och de är tysta!
(monterat 15-20 datorer med evon och alltid tyst o bra temps, har dock själv en mindre noctua och de är fina men som sagt, 800 är mycket för relativt liten vinst men det är ju upp till var och en att välja vad man lägger sina pengar på)

Av Sh1ft
Skrivet av fiskmasen_99:

Jag skulle rekomendera en V60. D2an är lite slö, personligen hade jag valt något vassare likt http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V60_D4_163hk_SUMMUM___D...

En D2 är dock mer responsiv än man kan tro, finns ingen gång jag skulle behöva mer än så i en familjebil, bottendraget finns där och drar lite.

Den du länkar där har gått 12000 mil och är svår att klassa som en nyare bil, dessutom för 220000......