Inlägg

Inlägg som burn har skrivit i forumet
Av burn

SSD till HTPC

Jag funderar på att montera in en SSD i min HTPC för att få upp hastigheten på hela burken och för att få den lite tystare.

I dag har jag 5 diskar i varierande storlek inklusive 2*320Gb i raid 0 som systemdisk.

Jag skall flytta all data till en NAS och vill bara ha en SSD i chassit.

jag har tittat på dessa

OCZ VERTEX 2 2.5" 60GB SSD SATA/300 MLC - Ny supersnabb ssd disk från OCZ! - Produktinformation
OCZ VERTEX 2 2.5" 60GB SSD SATA/300 MLC
Kampanj! Ny supersnabb ssd disk från OCZ! 1 190 kr

INTEL X25-M 2,5" 80GB SSD SATA/300 MLC 34NM - Flashhårddisk med extremt snabb skrivhastighet, söktid och låg strömförbrukning - Produktinformation
INTEL X25-M 2,5" 80GB SSD SATA/300 MLC 34NM
Kampanj! Flashhårddisk med extremt snabb skrivhastighet, söktid och låg strömförbrukning 1 595 kr

Jag vet dock inte vilken jag skall välja lite större och säkrare eller lite mindre och snabbare.

Av burn

jag såg en film på tv för ett par veckor sedan.
Den handlade om en tjej som skulle ta hand om en äldre man i södern som hade fått hjärnblödning. I själva verket skulle hennes kropp tas över av nån voodoo tant det var en besvärjelse som gick på en lp lite då.

Det var tjänstefolket som hade hoppat från kropp till kropp för att bli odödliga.

Är det någon som vet vad denna film heter

edit: The Skeleton Key

Av burn

JA det är återkomande varje år den 8/8

Av burn

Orgasmdagen

I dag är det den officiella orgasmdagen, det kan ni tänka på när ni kommer hem i kväll

Av burn

454 Stationär iMac
455 Stationär HTPC
456 Bärbar iBook

Av burn

Mina senaste inköp

Dali Ikon 6

http://img503.imageshack.us/img503/4504/daliikon6we1mfv0.jpg

http://img356.imageshack.us/img356/6985/daliikon6we2mpo5.jpg

Apple MACBOOK C2D 2.4 2GB/160 SD BT APX 13.3

http://img364.imageshack.us/img364/7297/ibooklr9.jpg

Jag väntar även på ett Novak Mongoose 10.5T, Sektrum 3.0 med mottagare och foamdäck till min Shark 1:18 buggy

Av burn

Jag kan bara säga att FW800 är mycket trevligare än USB2.0. Jag editerar en del film som ligger på extern HDD, förut så körde jag mot en 500Gb usb2.0 disk och nu har jag skaffat en WD my book studio edition 1Tb med FW800 och det går mycket smidigare, jag kör även time machine på denna enhet.

Av burn

varför välja mac?

Enkelt, man har ban så man hinner inte spela mera. allt tar liten platts och ser bra ut i resten av inredningen, det går smärtfritt år efter år, ska inte säga att den aldrig krånglar men den krånglar nästan aldrig.

Jag har haft PC sedan 486SX266mhz var en ny dator.
Efter den var det konstant skruvande och bytande av kort hit och dit, bygga egen dator och spela på den. Har tom. haft kurser i att bygga PC.
Efter många år av småkrångel så bestämde jag mig för att nu räcker det, nu är det slutkrånglat.

Sagt och gjort jag skaffade en iMac 24" och har inte ångrat mig en sekund efter det. Det har även blivit en MacBook 13,3" efter den.

om jag ska vara ärlig så hade jag en del problem med iMacen, den krånglade med mig och gick seegt som sirap (försäljaren garanterade att 1 Gb var tillräckligt till OS X. Det skulle vara mindre minneskrävande än XP.) Efter lite konsultation från en Mac kunnig polare så satt det 4Gb i den och efter det har den gått som en klocka. IMacen har stått på 24/7 i ett år och den blir inte segare av det. Totalt jävla tyst är den också, bara om den pressas hårt och det är en mycket varm sommardag här man fläkten på dagen. På natten nä det är helt tyst hör man den om man anstränger sig för att höra den.

Jag såg att någon skrev att man inte kan byta minne själv på en iMac, det kan man, sitter en liten service lucka under datorn där man sätter i minnet.

Om man absolut vill spela så finns XBOX 360 (så har man microsoft) eller PLAYSTATION 3. Eller så spelar man spel från BLIZZARD (har aldrig släppt ett dåligt spel). Deras spel går nämligen utmärkt på Mac.

En som inte kommer att återvända till den mörka sidan!

Av burn

Svårt att välja högtalare

Jag skall bygga om min hembio och har nyss skaffat en Denon AVR3808 och en Denon DVD 3930. Jag kör med Clu cabel Ivory på signalsidan och Van den Hul CS 122 Hubrid (Bi-Amp) till högtalarna.

Till detta behöver jag nya högtalare då jag har tröttnat på mina "fjortis" Cerwin-Vega och har tittat ut ett par kandidater.

1. Dali Ikon 6
2. Kef iQ7
3. Audiovector K3 Super
4 Canton Chronos 509DC

Jag har lyssnat på alla dessa högtalare och har gillat vad jag har hört men problemet är att jag har ju inte lyssnat på ALLA i samma lyssningsrum eller med samma elektronik, ja inte ens samma dag så det är lite svårt att jämföra.

Jag kan inte låna hem alla men ikon 6 kommer att lånas hem för det är de som jag tror att jag gillar bäst, Kef iQ7 är sjukt snygga och spelar även de bra, de två andra har jag lite diffusare minne av, mins bara att de lät bra.

Jag lyssnar mest på Metallica, Maiden, Rammstein, s.p.o.c.k., Depeche Mode och lite akustiskt typ Nils Lofgren.

Kan få nått infall och lyssna på trance, teckno och liknande.

Mellanregister och diskant är det viktigaste, gitarrer, gitarrer, gitarrer....

Så vad har ni för tankar om dessa högtalare?

Mvh Jonas S.

Av burn

Jag ser det så här, om du skall se på SDTV, HDTV, film, sport så skall du ha en PLASMA, skall du använda tvn som en dataskärm så skall du ha en lcd för att det blir lite suddigt på en plasma. har själv suttit på en Panasonic plasma i lite drygt 2 år och jag ångrar inte att det blev en plasma en enda gång.

Svärtan är milsvida bättre på en plasma och ljusstyrkan är behagligare. Allt får ett lugn och ett fint flyt på en plasma.

Jag har en polare som hade en helt ok LCD men han bytte efter ett tag till just en panasonic 50" FULL-HD, en sådan kostar ca 20-25.000:- en hd ready ligger på 15.000 medan 42" hd ready kostar någon stans 11.000:-.

Han fattar inte i nuläget att han orkat titta på en LCD tidigare, vanlig tv är en katastrof om man gämför de båda

Av burn

Jag kan säga så mycket som att jag har suttit i OSX leopard sedan i oktober och jag har bara blivit tvungen att starta om datorn EN gång sedan dess,
om man bortser från installationer och vissa uppdateringar.

En enda gång har det blivit ett sådant fel i OSX att jag varit tvungen att starta om, hur många bllåskärmar har ni haft sedan i oktober??

Att gå över till Mac var det bästa jag gjort på flera år... spelar aldrig spel på datorn det har jag inte tid till och om jag skulle bli spelsugen så har jag en 360

Av burn

Nej man kan inte höra över 20khz men man kan "känna" det finns liksom med i musiken eller ljudet... det finns många högtalare som spelar upp till 30khz. Sacd och dvdaudio spelar långt över 20khz, samma sak med LP. även cd kan spela över 20khz om de är kodade i DTS. Vanligt cd ljud är "dött" över 22khz dvs helt tyst

Av burn

Är det någon där ute som kan rekommendera någon stans att köpa Dali Ikon utomlands för att spara någon krona (i EU)

Av burn

Hör och häpna, jag sa att jag skulle köpa nya högtalare och visade att jag skulle ha snäppet större än vad hon tyckte, det enda hon sa var jag bor också här, köp inte en svart...

Så nu blir det Dali Ikon 6:)

Av burn

därför skall man välja Auzentech XFi Prelude det bästa från två världar, det slår nog asus kortet och vem vill ha lampor som lyser... inte jag iaf

Av burn

Har själv lyssnat på skillnaden mellan DTS och DTS HD och det låter öppnare och mera dynamiskt med DTS HD, tänk en strumpa (modell ganska tjock) över högtalaren som tas bort med DTS HD

men nu har jag fått nya funderingar. När ett problem löses kommer det genast nya. Har ju som sagt beställt en 3808 men då är det högtalarna som trodde att jag var säker på men efter mycket forskande så har jag kommit fram till följande modeller

Dali Ikon 6
Dali Ikon 5
Dali Suite 2.8
Monitor Audio Silver RS6
Audiovector K3 Super
B&W DM683
B&W DM684
Audio Physic Yara Evolution

ligger alla i prisklass 10.000:- +/-

men flickvännen tycker fortfarande att det bara finns ett val och det är ikon 5:an eller stativare... måste fjäska ordentligt nu. får ta och köpa henne en ordentlig dusch-hörna. Ni vet ett sådant med ånga, radio och skit i

Av burn

Jag skulle titta efter en beg NAD förstärkare eller köpt denna http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/foerstaerkare/nad_...
NADs förstärkare är kända för att vara Billiga och spela bra och titta inte så noga på watten NADs 2*40 Watt är säkerligen starkare än prosons 2*75. Denna förstärkaer kommer du att klara dig med ett par år.

Tack för mig

Av burn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av patrik1982
Jaså?
Åtminstone DTS-HD är bakåtkompatibelt enligt http://www.dtsonline.com/dts-hd/see-how-it-works.php

Sen är det faktiskt så att en förändring av samplingsfrekvens från 48kHz till 96kHz enligt samplingsteoremet medför att med 96 kHz kommer även frekvenser mellan 24kHz och 48kHz att kunna reproduceras.

Hör du ljud över 24 kHz?
I så fall är det bara att gratulera, för resten av jordens befolkning gör det inte.

Det är bakåtkompatibelt så att spelaren kan göra om det till en "vanlig" DTS signal ja...

Spelar ingen roll ändå längre, beställde en Denon 3808 i går. Jag gick med i gruppköped på minhembio forumet.

Och det är inte bara funktioner som man betalar för när man går upp ett par klasser på en förstärkare. Alla komponenter är ofta av en finare kvallite och hela bygget är mera gediget. Efter att ha läst detta (http://www.hifiklubben.com/files/Test/Denon/DENAVR3808_hifine...) test bestämde jag mig för 3808 i stället för 2808, jag skall leva med denna förstärkare i kanske 10 år så då är det värt att lägga några kronor mera... eller mindre som det blev i detta fall. 11500 är 500 mindre än vad 2808 kostar i Sverige

Av burn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olol
Jag är nu på jakt efter ett ljudkort,
Det skall komma att användas till:

-Se film/serier
-Spela
-Lyssna på Musik

Huvudsaken är att det klarar ljud med någorlunda ljudnivåer utan att det blir ett skrapande/sprakande ljud som jag får nu.

Har funderat på ett :CREATIVE SB AUDIGY SE.
det har vad jag förstod 7.1 och mic, och även digital utgång, det är bästa alternativet att använda om man har hemabiosystem eller?

Är det ett bra kort, eller skall man satsa på något annat?

Jag tycker du skall välja Auzentech XFi Prelude, det bästa av två världar.
Deras tidigare ljudkokort har fått mycket bra kritik för att spela rent och fint. det kortet kommer iaf att hamna i min Spel HTPC, Den används i stort sett bara till film och musik men det spelas någon gång då och då...

Av burn

Jag blir inte upprörd, alltid bra med olika tankar. Vart kan man köpa/lyssna på de högtalarna?

Förstärkaren är spikad men högtalarna är fortfarande en öppen fråga.

Skall försöka få tag i en beg. REL Strata II, det verkar vara en underbar sub.