Inlägg

Inlägg som qhrizz har skrivit i forumet
Av qhrizz

Jag kör https://www.mayan-edms.com/ i docker.

Använder ScannerPro som laddar upp till gdrive, har sedan ett script som hämtar hem pdf filen till lokal mapp där mayan läser in den.

OCR funktionen har väl lite svårt med ÅÄÖ men i det stora hela fungerar det bra.

Av qhrizz
Skrivet av Borgen1998:

Bra video, tack ! Låter som det är fläkten och luftflödet som gör det mesta ljudet? Stor skillnad från min gamla där det låter lika mycket oavsett vilket läge fläkten går på.

Skickades från m.sweclockers.com

Aa mest fläkt/luftflödet som låter

Av qhrizz
Skrivet av Borgen1998:

Är du nöjd med den? Tänkte mest på ljudnivån samt typen av ljud. Har en hace Milan nu så börjar bli några år. När kompressorn sätter igång så vibrerar den och låter för mycket för att vara i samma rum. Hur är det med din? Går det att vara i rummet och kolla tv samtidigt som den är igång?

Skickades från m.sweclockers.com

Nog högst subjektivt. Nu är ju inte DB mätare i telefonen superexakt men bedöm du
Ingen superplacering tyvärr så svårt att veta exakt hur bra det fungerar. Fönsterkit är rätt svårt på mina fönster. Kanske får skaffa en sån där Airblock 360 eller ngt...

Av qhrizz
Skrivet av Borgen1998:

Är det någon som har köpt woods cortina? Blev lite sugen på den när den fick bäst i test från Aftonbladet och den var även den tystaste acn i testet på 53 decibel

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har den, Woods cortina silent G. Något du vill veta?

Av qhrizz
Skrivet av Darkie:

En etta på 38 kvadrat.
3 stora fönster alla mot söder så sol morgon till kväll.
Ingen möjlighet till tvärdrag.

Okej, jag bor i en 2:a på 53 i söderläge, får se hur det blir.

Av qhrizz
Skrivet av Darkie:

Köpte mig (ja bokade) en sådanhär. https://www.komplett.se/product/1127883/hem-hushaall/hushaall...
Men nu ser jag att den drar rätt mkt. Måste nog byta säkringar.
"Effekt: 2000 kW"
bara 2 mille watt (vet att det är felskrivning men kul)

Hoppas denna kyler bättre än min 9000btu jag skaffade förra sommaren som inte orkade kyla min apvarma lägenhet.
Ska sälja den gamla sen när alla är slut i lager i sommar.

Antal inkommande minskar snabbt så passa på att boka om ni ska ha en.

Kul!

Beställde den lite mindre varianten https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/flakt-och-l...

Hur stort bor du?

Av qhrizz
Skrivet av septus:

Hej, Kan du tänka dig sälja 2st 16GB Ram minnen ? Är de ECC?

Hej! hmm, i det läget har jag inte minne nog för att sälja båda hostarna som två "identiska" rent minnesmässigt. Kanske inte hela världen i och för sig.
Vill nog ge annonsen ett tag till för att se om någon nappar på båda servrarna.

Ja, det är ECC minnen. Hynix 16GB P3CL 10600R 9-12-E2

Av qhrizz

2 st HP DL380 G7, 2x X5660, 288GB Ram ink extra disk/ram/psu/fläktar

Hej! Tänkte göra en koll om intresse finns för att köpa mina två virtualiseringshostar. Har inte längre behovet av dessa två monster hemma.
Det är två st HP DL380 G7:or med x2 X5660 CPU:er och 16GBx18 minne i sig (Ena hosten har bara 240 om jag inte minns fel men med övriga lösa minnestickor bör det gå att få upp den i 288 också).

- Ena hosten har 5 st 600GB SAS diskar + 3 st 146GB diskar.
- Andra hosten har 8 st 146GB diskar.
- Båda har SD kortplats.
- Dubbla PSU:er

Har även en kartong med diverse extrasaker, 1 st PSU, 5st fläktar, 11 st 146 GB SAS diskar + blandade 8-16GB Ram minnen. Denna låda tänkte jag skicka med till den första som köper.

Tyvärr saknas rackskenor men den händige kan nog fixa hyllor åt dom

Säljer ju helst båda samtidigt men har inga problem med att sälja en i taget.

Har tyvärr lite dålig koll på prisrangen men lägre bestyckade servrar säljs på ebay för allt från 5000 och uppåt. Är egentligen inte jättekänslig på den fronten, roligare om någon får nytta av dom! Kom med ett bud så diskuterar vi det.

Servrarna finns i södra stockholm (nära E4:an) och skickas helst inte.

Mvh
Christian

Läs hela annonsen här

Av qhrizz
Skrivet av adfactory:

@qhrizz: Försök jaga tag på en beg HP Procurve 1810G, fläktlös gigabitswitch

Hmm verkar tyvärr inte ha PoE? Nuvarande svirre får nog tuffa på ett tag till, fick den trots allt är inte jättestörande

Av qhrizz

Blev till slut dags att byta ut min HP DL380 mot något lite mindre och strömsnålare. Lyckats konsolidera ned alla VM:ar så att det får plats i en Intel NUC,i7-8559U 32GB Ram,1TB m2 disk + Edgerouter 4 (Körde tidigare pfSense virtualiserat)
Helt klart tystare i förrådet. Synd att switchens fläkt låter som den gör...

http://forumbilder.se/I4QQQ/img-2317.jpg

Av qhrizz
Skrivet av mambans:

Hejsan, jag funderar på att skaffa en VPN men har några få frågor först om någon vet.

1. Kommer en VPN försämra hastigheten mer än 10-20%?
2. Kommer en VPN krångla till det mycket? (För servrar (Plex), webbplatser, spel)
3. Har ni några bra rekommendationer för en bra VPN?

1. Beror på typ av trafik. P2P cappar någonstans på 300Mbps hos NordVPN. BBK via webläsarepluginen kan komma upp i närmare 7-800Mbps i download utan större problem.
2. Hostar du egen plex så tappar du väl direktanslutningen mot servern om plexmaskinen står bakom en VPN.
3. Har bara provat NordVPN, fungerar väl okej. Finns säkert bättre om man letar.

Av qhrizz
Skrivet av HappyPants:

Jag har inte tänkt på exakt vilka spel jag vill köra på servern men antagligen tf2, minecraft men, jag vill nog kunna använda den till så många spel som möjligt. Jag vill inte betala mer än två tusen för servern men jag vet inte hur bra en 2000 kr server är

Skickades från m.sweclockers.com

För 2000kr får du inte mycket. Du får nog fundera lite till på vad det är du vill hosta och vad din budget ska vara. För just minecraft krävas det väl inget monster men för 2000kr får du knappast något vettigt.

Osäker på vad TF2 har för krav.

Ska du handla begagnat? Max strömförbrukning? Rackserver? Tower? OS? Köra respektive server i virtualiserade OS ?

Av qhrizz
Skrivet av SimpanDirr:

Hej!

Jag behöver rensa tankarna och har tänkt resa bort någon vecka i Mars. Tänker om någon här har erfarenhet av att resa till Japan och bo på såna där "kapsel hotell" eller liknande billiga alternativ.

Något speciellt att tänka på och vill resa så billigt som möjligt, kommer åka själv.

Vad kostar en vecka i Tokyo om man bortser från shopping och avgifter till diverse sevärdheter?

Bodde på Nine Hours i Shinjuku i våras/somras, https://ninehours.co.jp/en/shinjuku-north/. Fungerar bra! Du förvarar allt i ett skåp som är låst. Lite bökigt kanske att man betalar varje dag (du betalar inte hela vistelsen på en gång utan du betalar för varje natt) + att du checkar ut varje dag. Mao checkar du ut när du lämnar för dagen och så checkar du in igen när du kommer tillbaka. Du får samma skåp varje gång så du kan förvara dina saker där på dagen utan problem.

Osäker på vad 4G simkort kostar. Vi kom via Singapore (eller vi hade simkort därifrån) så vi roamade med det.

Tunnelbanan tror jag vi reste för ca 1000yen om dagen eller något. Vi toppade upp korten vid behov. (likt SL reskassa)
Med frukost/lunch/middag, transport, sevärdheter och boendet så tror jag vi typ 1000-1500 om dagen (beroende på aktivitet, t.ex ugglecafe som kostade lite).
Det är i stort sett bara kontant som gäller. Går att ta ut pengar alla 7-11 och dom finns överallt.

Adapter för japanskt eluttag till svensk kontakt går att köpa på 7-11 om du inte redan har. Jag körde en sån + grendosa från Sverige för alla mina prylar.

Av qhrizz
Skrivet av Hissmusikern:

Jag delar den åsikten till 100%.

Ownit tycker tyvärr att kunden själv ska köpa den nödvändiga utrustningen när deras gamla går sönder. Jag hade väl kunnat acceptera det mer om det gick att ersätta med valfri tredjeparts-router, men nu är det just deras box som krävs för att kunna använda tjänsterna man betalar för.

Trist eftersom jag varit nöjd och pratat gott om Ownit under 10 år som kund. Men det är väl när saker börjar krångla som ett företag får bekänna färg.

Ska leta vidare om det finns något billiga-lådan alternativ.

Vi kör Ownit i vår föreningen också, sett en del som haft problem med att tjänstefördelarna går sönder. Garantin ligger på 2 år om jag inte minns fel (i alla fall för oss). Efter det får kunden köpa nytt av Ownit eller köpa eget.

Använder du bara IPTV/Bredbandet så kan du få igång det med en konsumentrouter som stödjer IPTV. Tror några i föreningen fått igång det med ngn asus router. (Finns en stor tråd om det gällande telias IPTV här på sweclockers, principen är densamma)

Kör själv med managerad switch och egen hårdvara. IPTV hos oss kommer in på taggat vlan 500.

Av qhrizz
Skrivet av emilakered:

Det är extremt sällan jag "varnar" för produkter, men tänker göra ett undantag. Tänker nämligen att många kanske hittar ett par Sony WH-1000XM3 under granen, eller kanske på någon bra deal i mellandagarna. Vill därför skicka med några tänkvärda rader innan förseglingen bryts.

Utan att dra ut på saken, Sony WH-1000XM3 har svårt med fukt och kyla. Problemen som uppstår är framför allt relaterade till touchpaden som används för kontroll, den som sitter på höger kåpa. Det blir "spöktryckningar" som byter låt, pausar eller aktiverar funktioner, alternativt lägger styrningen av helt. Problemen uppstår när termometern börjar leta sig nedåt 0 °C, speciellt om det råkar vara fuktigt och blåsigt ute.

Både jag samt @JonasT är drabbade, och vi är inte ensamma. Det finns trådar på Reddit, långa diskussioner på Sonys egna forum samt en officiell support-kommentar av Sony. Den sistnämnda säger i princip att produkten är anpassad för temperaturer från 0 °C till 40 °C, men att företaget undersöker vad som går att lösa.

En fix som fungerar är att starta om hörlurarna när de börjar bråka. Då "anpassar" de sig till förändrade klimatet, och rullar på utan problem. Men, ändras temperaturen för mycket är det bråkigt igen, till exempel om du går från kollektivtrafik och ut. Att behöva göra en reboot om och om igen känns inte heller värdigt en premiumprodukt.

Så TL;DR! Sony WH-1000XM3 bråkar när det blir kallt eller fuktigt. Starta om hörlurarna, det hjälper. Sony tittar på om de kan fixa något.

Jo tack, det problemet har jag. Imo nöjd med om dom släpper en uppdatering som låter mig stänga av touchen...

Av qhrizz
Skrivet av Daddydj63:

Om CS hade sparat mina ändringar så skulle jag aldrig behöva göra det, men efter som CS inte spar mina inställningar så måste jag göra det varje gång jag startar CS

Låter i så fall som att din config är skrivskyddad. Kontrollerat det?

Av qhrizz
Skrivet av Lowkey:

Väldigt intressant!

Jag blir mer och mer fundersam över vad som skulle kunna vara min bottleneck isåfall, tycker inte alls att min prestanda lever upp till förväntan.

Vad spelar du?

Av qhrizz
Skrivet av mezzo_:

Jag uppdaterade mina tre datorer (arbesstation, laptop och server) samtidigt igår kväll med den nya releasen av Win 10. Allt verkar fungera som det skall än så länge förutom Remote Desktop till min server. Jag får bara upp en svart ruta med en muspekare och det nya 'timglaset' medan något verkar hålla på att tugga på där bakom. Efter ett par minuter får jag upp en ruta om att anslutningen brutits men den syns bara någon sekund innan den återgår till att bara vara en svart skärm. Det är som om någon process hänger sig.

Lyckligtvis så har jag TeamViewer installerat på servern som backup och med det har jag inga problem med att logga in och se att datorn fungerar precis som den ska. Dock så föredrar jag RDP långt över TeamViewer så jag hoppas att det kommer fram lite mer kunskap om det här problemet.

Jag har installerat Nvidias grafikdrivrutiner då jag tänkte att det kanske kunde vara ett problem med RT-stödet (även om ingen av mina datorer har ett såpass nytt grafikkort) men det har inte gjort någon skillnad. Just nu får jag använda TeamViewer i en obekväm upplösning för att komma åt min server alls.

Om specs är av intresse:

Intel Xeon X3470 (Lynnfield) @ 3480MHz
Gigabyte GA-P55-USB3
4x2GB Corsair XMS3 DDR3 1333MHz @ 1450 MHz 9-9-9-24-2T
MSI Lightning GTX 770 2GB (Because totalt jävla meningslöst för en server)
Systemdisk: Intel SSD 320 Series 80GB

Sen en drös med mekaniska diskar.

edit: Att skärmen är just svart kan ha att göra med att bakgrundsfärgen på skrivbordet är just svart så man ska nog inte hänga upp sig på färgen så mycket.

https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/9kze8h/windows_10_...
Kanske ngt?

Av qhrizz
Skrivet av naikon:

Ni som har servrar, vad betalar ni i elavgift endast för servrarna? Visst har man varit sugen på att köpa någon begagnad rackserver men det känns ju som att elkostnaden avskräcker lite

Pröjsar nog ca 250kr/mån för min HP DL380G7 och min lagringsrigg. Senaste elfakturan låg på 550kr

Av qhrizz
Skrivet av moondragon84:

Hur är de rent ljudmässigt? måste ju vara jävla bra med tanken på hur mycket de kostar. Har själv Sennheiser 4.50 men de är obekväma som sjutton efter ca 20 min.

Totalt sämst på att beskriva ljud...jämför med mina jaybird x3 som jag har till vardags till och från jobbet. Så jämfört med det känns ju ljudet bra mycket fylligare, mysigare bas och ett bättre mellanregister.
+Hörselskada (medfött!) så ska man väl kanske inte lita allt för mycket på mina öron

När det gäller komfort så är det väl svårt att säga. Stod väl 20 min och testade och under den tiden upplevde jag inga problem. Du har inte möjlighet att åka och prova ett par XM2? (Om inte annat är ju XM2 fortfarande bra och jag antar att dom kommer gå ned lite i pris? Just nu ca 3Kkr)