Inlägg

Inlägg som ragrath har skrivit i forumet
Av ragrath

Är ett https://www.inet.se/produkt/5309986/intel-core-i5-2500k-3-3gh... tror inte det kommer flaskhalsa allt för mycket?

Av ragrath

Funkar ett 970 i min gamla burk?

Hej, jag köpte 2011 en massa delar och petade ihop en dator, nu är det så att mitt 580 har havererat och jag tänkte köpa något nytt eftersom jag ändå var i uppgraderingtankar. Efter research verkar ett MSI GeForce GTX 970 Gaming vara bra pris/prestanda, så nu till min fråga: funkar det med mitt moderkort och nätagg etc?

Nätagg:
https://www.inet.se/produkt/6909558/corsair-ax-850w-80-gold-modular

Moderkort:
https://www.inet.se/produkt/1901973/asus-p8p67-pro-rev-b3

Gamla grafikkortet:
https://www.inet.se/produkt/5409053/gigabyte-geforce-gtx-580-1536mb

Blir lite fundersam eftersom det står att kortet behöver 1st 6pins och 1st 8pins PCIe, medans på nätagget står det att den har 4 st 8 pins (6+2)?

Kortet verkar vara mindre än mitt gamla, så det borde gå in i burken och så, något annat som kan vara ett problem?

Av ragrath

Fast detta är ju bara för Webhallen, eftersom de importerar från UK ist för att sälja varianten som andra butiker i Sverige säljer.

Av ragrath

Vore fantastiskt om ni kunde lägga in hur långt in i avsnittet ni börjar prata om varje ämne så man kan skippa de man inte är intresserad av.

Av ragrath

Grafikkorten kommer jag nog inte överklocka, utan isf antingen köpa ett nytt, eller ett till 580 för sli. Processorn tänkte jag överklocka när det behövs helt enkelt, så tror inte jag orkar slänga mer pengar på ett nätagg just nu iaf

Av ragrath

Det tvivlar jag starkt på, kanske tvärt om däremot. Tyckte inte man såg skymten av nån flaskhals i Sweclockers test dock.

Av ragrath
Skrivet av Nysaan:

8 GB är måttligt "overkill" för spel i mina ögon iallfall. Men smaken är som baken ^^
Tänkte klaga på val av CPU (K = upplåst multipel). Kanske ondöigt om man inte ska klocka, men skiljde bara 100 kr så kan va värt att få experimentera

Nyfiken bara, varför just XL versionen? Har du många diskar hemma redan eller blir det fler diskar senare?

Jo, jag tänkte nog byta ut dom mot 4 gb i 1600MHz.

Och vad menar du att du tänkte klaga? Det va ju K som jag hade valt?

Och XL versionen valde jag mest för att jag såg att många hade problem med luftflöde i R3:an, medans i recenssionen på XL så sa Sweclockers att luftflödet var bra, många diskar har jag inte, lite därför jag hoppades på tipps på bra chassin.

Av ragrath

Sandy-bridge Speldator ca 15-16 tusen.

Hejsan, jag hade tänkt att köpa en speldator, och det här är vad jag har plockat ihop hittils: http://www.inet.se/kundvagn/visa/97480/2011-01-09

Det jag funderar lite på är huruvida 8 GB minne är nödvändigt för spel eller om jag kommer undan med 4 GB: http://www.inet.se/artikel/5305673/corsair-4gb-2x2048mb-1600m...

Jag undrar även om chassit är bra, saken är den att jag HATAR ljus, med tanke på att den ska stå i sovrummet, och den lilla lampan på detta Fractal chassi borde man ju kunna tejpa över eller rycka ur, men om ni har ett bättre förslag så lyssnar jag gärna.

Så, generella förslag etc vore trevligt.

Ha de gött!

Av ragrath

Den som spelade in den där videon glömde ta bort muspekaren från mitten på skärmen. Störde mig på det hela vägen genom filmen.

Av ragrath
Skrivet av anon149931:

EDIT: Det står ju att den såldes på rekordtid ;D

Vart ser du det? Och R2 verkar inte längre finnas på deras sida, har jag missat något? De produceras inte längre?