Inlägg

Inlägg som stjärt-åke har skrivit i forumet
Av stjärt-åke

Utropstecken/konstiga tecken på startup skärmen, blåskärmar innan Windows login.

Min dator har gått från dålig till ännu värre, det började med att datorn hängde sig när man körde spel, Photoshop, och även ibland när man bara använde webbläsarn. Ibland bluescreen, men oftast inte. Fick upp detta meddelandet efter att datorn hängt sig en liten stund, skärmen blinkat svart och ljudet blivit förvridet: "Display Driver Nvidia Windows Kernel Mode Driver Version *** stopped responding and has successfully recovered."

Denna gången berodde det inte på temp i GPU, jag körde Rivatuner och enligt den låg tempen på ca 47 grader vid den senaste kraschen. (Jag har haft samma problem för ca ett år sedan och då berodde det på att grafikkortsfläkten inte gick som den skulle, fick köra manuellt med Rivatuner för att hålla ner tempen och det löste problemet)

Efter detta började jag gå igenom massa gamla drivrutiner, utan resultat. (NVIDIA 8800 GTS 512)
Och ja, innan ni frågar så gjorde jag en helt fräsh ominstallation varje gång jag testade ny driver.
Jag såg till att Windows inte installerade WDDM 1.1, utan bara standard VGA drivrutinen efter att jag hade avinstallerat de gamla drivrutinerna.
Jag körde även Driver Cleaner efteråt i felsäkert läge för att vara helt säker på att det inte fanns några filer kvar som kunde hamna i konflikt med dem nya.

Skulle testa en sista driver version och det är självklart då allt går åt helvette. Jag skiter i att köra Driver Cleaner i felsäkert läge utan kör det i vanligt läge, det ska väl gå ändå? Efter att jag installerat de nya drivrutinerna startar jag om datorn som vanligt, men nu är det massa utropstecken över hela skärmen och man ser lite av vad det brukar stå vid startup. Även skärmen där moderkorts loggan dyker upp är konstig, massa vita prickar överallt. Sedan börjar den ladda windows och efter detta blåskärmar datorn, eller så blir bara skärmen svart och ingeting mer händer.

Jag kan fortfarande komma in på Windows @ felsäkert läge, så jag rensar bort de gamla drivrutinerna och alla dess spår. Installerar om en driver version som jag tidigare kommit in på windows med i alla fall, men icke, samma utropstecken över hela skärmen vid startup, samma blåskärm. Kommer endast in på windows om jag kör drivrutinen "standard VGA-bildskärmkort".

Jag har även testat plugga i och ur grafikkortet, testat ett RAM-minne i taget, dammsugit lite försiktigt men inget..

I need your help!

Av stjärt-åke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ceogar
Fick äntligen igång ett video recording prog med min eyefinity setup, fraps har inte velat funka. Tydligen så gillare inte youtube 7.1ljud dock Men men, la upp en liten test eyefinity video

http://www.youtube.com/watch?v=t4DIHESvWjk

Fail att dom inte tänkt på att folk kör eyefinity, CGn ser helt knullad ut.

Av stjärt-åke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Är metro open world? Crysis är väldigt öppet också, och du kan göra banor upp till 262km2.

När fan har jag sagt att Metro 2033 är ett open world spel?

Sen kan du inte klassa Crysis som ett open world spel heller, och det där med att göra egna banor har ju inget med själva spelet att göra. GTA IV är open world.

Av stjärt-åke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Äh, det är snyggt i mörkret, men hur ser det ut i ljuset?

Men lägg av. Du trodde väl inte att något open-world lir skulle kamma hem förstapriset i den här kategorin?

Ovanstående inlägg tänker jag inte ens kommentera...

Av stjärt-åke
Av stjärt-åke

Håller inte med, GT har en tendens att se otroligt artificiellt, stelt och tråkigt ut och denna ändring ett steg i rätt riktning

Av stjärt-åke

Lite diskussion mellan bilderna har väl ingen dött av, lingonvecka?

Av stjärt-åke

När du köpt Mount & Blade, tanka Warband patchen/betan här:
http://beta.taleworlds.com/download.aspx

Av stjärt-åke
Av stjärt-åke

Bumpar upp den här tråden lite, då jag har samma problem.

Jag har sökt lite och efter en jävla massa letande så hittade jag något som skulle kunna funka.

Jag kör både video och ljud genom HDMI, det är det enda sättet för mig att få ljud, men ljudet kommer givetvis ut genom skärmhötalarna och det är ju tråkigt.

För att lösa detta så fortsätter du köra video genom HDMI, men koppla in AV kabeln du fick med din PS3a. Den gula kontakten är video, så låt den hänga, video har vi genom HDMI kabeln.

Plugga in den vita och röda kontakten i en 3.5mm male to 2xRCA female adapter (http://www.shopping-headquarters.com/shop/pc/catalog/ctg%5C40...)

Sen får du försöka hitta en adapter med 2x3.5mm hona (Brukar dessa finnas i elektronikaffärer som SIBA t.ex? Ska dit och kolla imorgon), alltså med 3.5mm "hål" i båda ändarna. Plugga sedan in 3.5mm kontakten från dina hötalare/headset i ena änden och adaptern i den andra.

(Har inte hittat någon 3.5mm female to 2xRCA female adapter så man får göra såhär, men fråga i butik om dom har)

OBS: Viktigt, glöm inte att ändra ljudinställningarna i PS3an från HDMI till AV (alternativet längst ner i listan), medans video fortfarande är HDMI.

Jag ska köpa komponenter imorgon, vet inte säkert om detta funkar ännu.

Av stjärt-åke
Av stjärt-åke

WET

Av stjärt-åke

Vet flera som har haft samma problem som du med bromsen, bara å skicka tillbaka så får du en ny ratt tror jag Annars kan du lägga en stressboll under bromspedalen så den åker upp hela vägen, detta bidrar dessutom med verkligare motstånd i pedalen.

Av stjärt-åke
Citat:

[i]Ursprungligen inskrivet av Eroish
*Tibia Bild*

;D [/B]

Fan va gött o se!

Av stjärt-åke

Nej det är inte säkert, det beror väl på varför man försenade det? Kanske planerar man en worldwide release (önsketänkande)

Av stjärt-åke

Gillar man mer arkad så väljer man nog hellre Forza 3 än GT5, eftersom GT5 är mycket mer realistiskt än Forza 3 vad vi har sett av fysiken i TT demot. GT5 ska köras med ratt och pedalera, inget annat

Av stjärt-åke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Och om det är någon på nätet som gjort det, tror du han bryr sig?

Men läs ordentligt ditt troll, det är det officiella fodralet.
Det ligger uppe på GT's egna hemsida (JP)

Av stjärt-åke

Men dom får väl knappast slänga på massa märkningar bara sådär? Kan väl knappast vara tillåtet.

Av stjärt-åke

Officiella fodralet.
http://www.gtpla.net/wp-content/uploads/2010/01/gran-turismo-...

En PEGI åldersrekommendationsmärkning på fodralet! PEGI sätter väl endast sådana märkningar på helt färdiga spel tillgängliga i alla europeiska språk? Då kan väl inte Europeiska release vara så långt borta eller?

Av stjärt-åke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Såg det här på /v/ precis, lär ju finnas någon källa.

Ja i min länk som jag postade tidigare.