Inlägg

Inlägg som olle har skrivit i forumet
Av olle

Jag skulle väntat på haswell så uppgraderingen inte är värd mellan 2500k och 3570k,

Mvh.

Av olle

Jag hoppas att du trollar.
men om inte, byt moderkort och prolle.

3570k eller ett 3770k skulle sitta fint.

Av olle

Om du kopplar en router/gateway till din vägg mot bredbandsbolaget, och sedan den andra routern till den första och konfigurerar den andra routern som en brygga/accesspunkt så borde det funka. din första router bör dela ut lokala adresser till ditt lokala nät och din andra router fungerar ungefär som en switch och du bör ha samma adresspool för hela ditt lokala nät. även de enheter som är kopplade till router 2.

Sedan portforwarda för att komma åt datorerna. att dela ut alla sina datorer på internet är sjukt osäkert. (fast det kanske bara gäller i min kompiskrets ^^)

annars bör du kunna brygga båda routrarna för att du ska ta dina externa ipadresser. (vilket jag inte skulle göra i säkerhetssynpunkt.)

Av olle
Av olle

i love the monkeyhead

Age Of Empires 2

Av olle
Skrivet av HElephant:

Trevligt, trevligt Hur är stock batteriet? Vet du någonting om extended battery kit?

jag har kört med ett "kinabatteri" ett tag som tredubblade batteritiden i början men slets ut efter ett tag. standardbatteriet är godkänt, men det skulle sitta fint med längre batteritid.

Mvh

Av olle
Skrivet av HElephant:

Jo, det är den jag funderar på att köpa nu.

Jag skaffade min i slutet på maj 2011, jag har tappat den på stenplattor en gång med resultat jack i ramen runt telefonen men som tur är ingen spricka i glaset. =D
Jag har tappade den ett flertal gånger från soffor och bord inomhus utan skador.
Jag har till och med åkt en sjukt framtung flumeride tur på liseberg med den. (Personalen var tvungen att sparka ut oss från dockan) Resultatet var en mindre tsunami-våg och en vattenfylld stock, och efter det så bråkade skärmen i en vecka. men nu efter 3-4 månader så fungerar telefonen fortfarande finfint.

kortsagt, den har åkt på en del stryk men den fungerar fortfarande utan problem.

Jag rekommenderar S2an ^^

Mvh.

Av olle

Note:
Jag tror att det ska gå att köra ett 1gb 460 och ett 768mb 460 i SLI, men det bättre kortet kommer att skala ner sig till ett 768 mb kort. Jag skulle sålt 768mb kortet och försökt hitta ett till 1gb kort för ett bra pris då det extra minnet kommer att behövas.
Mvh

Av olle

Jag har ett 680, och det har aldrig bråkat för mig. maxar de flesta spel i 60 fps, flerkortslösningen flyter på som bara den. jag är jättenöjd med mitt som jag köpte för 5 papp.

kan inte amd.

Av olle

Jag har ett beställt som kommer på posten som jag planerat avboka om jag inte får tag på ett ex på releasedagen då jag planerat att köa.

så bra gick det efter att ha bestämt mig för att vara en vuxen människa och inte köpa på releasedagen.

Stolt över mig själv.

Av olle

sudo su = logga in som admin
sudo [kommando] = temporär admin för just det kommandot.

Av olle
Skrivet av UNDO_2000:

Hej

Är på G att bygga en ny dator, och håller på och kollar på moderkort.
Jag vill minnas att det finns vissa moderkort som har ett litet mini OS i ett ROM eller RAM på moderkortet som man kan välja att boota istället för tex. Windows. De ska bootas blixtsnabbt och man kan använda det om man snabbt vill kolla nått på internet, eller liknande.

Jag kan inte minnas vad detta heter, och google är inte min vän denna gången. Nån som har en aning om vad det är jag pratar om?
(Eller heter det olika för olika tillverkare?)

Nån som vet om detta är nånting att ha, eller kan man lika gärna lägga sitt vanliga OS på en SSD och få typ samma resultat.

du kan göra så mycket mer på ett riktigt OS, så det är ingen ide att köra på någon nerbantad version på ett moderkort om det nu finns.

OS på SSD = ca 10 sekunders boottid. Vilket är i stort sätt ingen tid alls.

Av olle

Ubuntu eller mint skulle jag köra.

om ubuntu tar för mycket prestanda, testa Xubuntu, Lubuntu eller något liknande.

Av olle

tror inte att kortet är trasigt, möjligtvis en skadad kartong.

Av olle
Skrivet av Ninji:

Installera http://stereopsis.com/flux/ så kan du låta bli att tortera dina ögon medan du samtidigt slipper se ut som ett fån

Ifall jag fick en krona för varje person som beundrat mig efter att jag rekommenderat det programmet skulle jag säkert kunna köpa en piggelin

gött att flux finns. den enda lösningen jag annars skulle få tag på skulle vara "addons" till mina vanliga glasögon. man skulle se ut som en idiot, men det skulle vara smidigare än att ha linser under ett par gunnars då linser torkar ut efter en tid och anstränger samt torkar ut ögonen. (+5 samt astigmatiker. kan typ bränna myror med glasögonen, wee)
flux löste mitt problem!

Tack för att du länkade programmet!
Mvh.

Av olle
Skrivet av relzo:

Jag vågar inte ta chansen asså, jag försökte att avbeställa kortet, blir ett Gigabyte GTX 660 OC 2GB ist., det är helt nytt också, så slipper jag väl hålla på att skicka tillbaks och så vidare ifall det nu är trasigt osv..

När jag trycker på orderstatusen, så står det bara: Artikelnummer, titel, vilken vara jag beställt. Är det utskickat eller inte då?

Jadu, det får du nog ta och fråga återförsäljaren. ring eller maila imorgon! ^^

ps. bara för att det är en fyndvara så betyder det inte att det är obrukbart.
Mvh.

Av olle
Skrivet av relzo:

Men det står att jag har beställt den på mailen, "Vi tackar för din beställning" och sedan stod det vad jag hade beställt..
Det är därför de stängde ner den sen,, för att det fanns bara en
Antar att jag får den i med att de tacka för beställningen

Men hoppas den är hel om den är begagnad

Ja, det ska den nog vara, annars bör du kunna lämna tillbaka kortet om kortet ser ut att ha tagit för mycket stryk. man jag tror inte att det ska vara fallet, möjligtvis en skadad kartong.
Mvh.

Av olle

Ge upp lite upplösning för bättre fps.

Av olle
Skrivet av Outman112:

Då får det bli ett begagnat

Är det denna du menar
http://www.blocket.se/malmo/DDR2_minne___Grafikkort__GTX_560T...

Yes, det är ett 560TI, det går att få billigare:P

Mvh

Av olle

Jag kan se att Metro UI kan fungera bra på touchskärmar. men att man ska leka runt med musen som ett finger är bara drygt. Metro skalar också dåligt med större skärmar. jag kill inte ha 2 fots ikoner på min 40tummare. värdelöst.

men på en touchscreen så kan jag se detta fungera bra. jag ser helt klart poängen med det. men det klär helt enkelt inte en desktop. och som det ser ut nu så kommer alla med w8 på en desktop vara tvungna att köpa någon kinect-liknande kontroll för att kunna navigera i metro någorlunda, och det ska inte behövas.