Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

ok får ge Vista en chans då, ska faktiskt bli kul att prov Vista. Är sjukt trött på XP, känns som jag använt det hela livet, ska bli kul. Hoppas dow Windows 7 släpps så snabbt som möjligt

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
Du nekar kategoriskt SSD diskar nu utan att ens ha talat med personer som kör dem. Eller ännu hellre testat själv.

Att du ens vågar använda en hårddisk, vet du hur slöa de är under specifika unständigheter.... samma argument avänder du mot ssd...

Tur att jag inte tvingas använda din dator!

Så du menar alltså att anandtech bara pratar strunt ?
på anandtech är Intel den enda disken dom rekommenderar just nu.

och tro mig, du kommer vilja ha min datorn sedan!

Av Immersion

Ok jag undrar är det motiverat att köra Ultimate, är det så att det innehåller massa skit man inte vill ha ?

Av Immersion

Joo precis som med XP får man väl tweaka en hel del, t.e.x Aero Glass vill man nog stänga av. Och brandväggar och all annan skit man inte vill ha.

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
Då gör du ett misstag.

Jag kan rekommendera att du köper en billiga SSD disk på endast 30GB för ca 1500 kr och testar själv. OCZ Vertex.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
Då gör du ett misstag.

Jag kan rekommendera att du köper en billiga SSD disk på endast 30GB för ca 1500 kr och testar själv. OCZ Vertex.

Har du verkligen läst testet som anandtech gjorde, vad det framgår så är ju alla diskarna förutom intel's i stort sett obrukbara i vissa sammanhang.
Det är ju inte alternativ ens, utan då är ju Velociraptor ett bättre alterntiv. Har hört mycket hype om OCZ Vertex, men jag skulle gärna se några test hur den jämför sig med Intel's, har du gjorts några test ännu ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av omEn||LabZ
Tro mig en Velociraptor låter INTE mycket. Köpte en 300GB Velociraptor för några dagar sedan och den är tyst som en mus. Mina gamla raptors lät som om en kinesisk smällarfabrik hade gått i eld.

SSD är enligt mig inte värt idag om man kollar på hur mycket det kostar. Och om du har en SSD som systemdisk så kommer OSet att gå snabbt som satan men allt annat utanför din SSD? Jo det går i "vanlig" HDD hastighet.

Vad vinner du på att packa upp en RAR-fil som är ca 1GB stor? mja kanske 1-3sek? Du kanske vinner 4-5sek på att boota upp vista. osv

Inte värt just nu som sagt pga kostnaden. Sen så slits en SSD ut snabbare än en HDD då det är FLASH minne. Men tillverkare har kommit ut med nya tekniker som tex SLC och MLC samt wareleveling som ökar livslängden.

Men då blir det jävligt mycket dyrare.

Jag säger kör på 1-2 velociraptors (beroende på om du ska köra RAID0). Och resten kan du köra feta fina WD Caviar Black diskar med 32MB cache.

Jo att köra 2 st Velociraptor i raid är ju också ett alternativ förståss, en lösning som kostar ungefär 5000. Hade ännu varit maffigt att ha en intel SSD som systemdisk, systemet hade flytit på riktigt bra då...

Jo jag vet att Velociraptor är världens tystaste disk om man inte kör med orginal kylflänsen som WD skickar med. Men kör man 2 st diskar ökar dock det totala ljudet det dubbla...det kan ju vara värt att tänka på.

Får fundera vidare på vad jag ska göra, som sagt det verkar som den enda vettiga SSD disken idag är Intel's som kostar som fan, men på lång sikt kan det nog vara värt det. Vi får se hur Vertex disken presterar har fortfarande inte sett några recensioner på den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Alternativet åär ju att raida två MLC SSDs, då får du en ganska prisvärd lösning som är riktigt snabb.

Nej tyvärr, efter jag har läst testet på anandtech har det blivit ganska övertygad om att de billiga SSD diskarna som finns på marknaden inte håller mottet, det presterar extremt dåligt i vissa situationer, och accesstiden är totalt underlägsen Intel's, enligt mig är den enda riktiga SSD disken intel's.

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ampoas
Inte att förglömma är väl stödet för DX10?
Kontrollpanelen är också förnyad..
Sen som sagt: minneshanteringen

Ingenting att diskutera.
Jag anser att Vista gått ifrån sina barnsjukdomar som fanns för drygt ett år sen.

Så vilka barnsjukdomar pratar vi om ?
Jag tycker nästan man läser varje dag något som inte funkar i Vista, tycker det mest vara problem med det. Och nu verkar det ju dessutom som om att Microsoft försöker sopa Vista under mattan i förmån för Windows 7.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghosty
Drivrutiner till 32 bitars windows fungerar inte till 64 bitars. Det gäller både XP och vista.

Ska du skaffa 64-bitars system så ta vista.

Program däremot fungerar normalt. Undantag finns dock säkert.

Ah ok det var ju lite tråkigt, i praktiken innebär detta att jag måste köpa ett nytt ljudkort. Finns bara 32 bit drivrutiner till det ljudkortet jag har.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
De som pratar skit om Vista har antingen förutfattade meningar eller någon gammal hårdvara med dåligt drivrutinsstöd eller något gammalt program. Men dessa eventuella problem får du utan tvekan även med XP x64 också och antagligen i större utsträckning.

Vidare så är Vista bättre än XP så jag tycker nog inte att det är så mycket att fundera på. En av de stora fördelarna med Vista är minneshanteringen, en annan stabiliteten.

Jo det stämmer nog att hårdvaru stödet bör vara betydligt bättre nu. Men läser fortfarande om mycket problem med Vista och saker som inte funkar. Sällan man läser det om XP där jag tycker allt fungerar. Hur som helst ingen av mina "datornörds" kompisar rekommendear mig Vista, utan dom hånar det totalt, det kanske är baserat på fördomar ja...
Men faktum är ju fortfarande att det slukar en massa jävla resurser och minne, vilket inte är Operativsystemets uppgift som många anser.
Men har man som mig 6 GB ram minne då kan jag kanske få nytta av det mer i Vista. Men jag har ändå känslan av att XP är mer resurssnålt, och inte slösar på minne osv. Jag blev faktiskt något förvånad att ni pratar så gott om Vista.

Av Immersion

Har läst på lite nu,

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=340...

Efter jag läst det där och såg alla testerna blev jag väldigt övertygad om att jag inte ska köpa en MLC baserad SSD, utan det får bli en SLC. Om jag köper en fr det bli intel's X25-M, som kostar drygt 5200:-

Undrar också hur stor är SSD prestandan mellan XP och Vista, vet att det skiljer, windows 98 ska tydligen ha bäst SSD prestanda av någon anledning.

Av Immersion

Vista VS XP 64 bit

Kör just nu XP 32bit, men ska snart uppgradera till en i7 920 med 6 GB DDR3 minne.

Så vad jag har att välja mellan är Vista eller XP 64 bit.

Jag har igentligen bara hört skit om Vista, just därför jag fortfarande använder XP. Skulle vara intressant och höra deras för och nackdelar. Det enda jag har hört som är bra med Vista är i stort sett minneshanteringen som ska vara bättre, dock hur stor är skillnaden ? är det skäl nog att använda Vista.

Sedan undrar jag, funkar alla 32bit drivrutiner till t.e.x ljudkort osv i XP 64 bit ?
Och funkar allt i övrigt med Xp 64 bit ?
Jag vet att det var lite problem förr..men jag förmodar att det mesta bör vara fixat nu.

Av Immersion

Tack läste igenom den "klistrade" trodden, tog mig säkert 1.5 timma, och vet inte om jag blev speciellt mycket klockare heller!
Utan det är som vanligt sujbjektiva upplevelser i konflikt med varandra.
Men jag har dock lärt mig en hel dock, av allt man läste.

Hur som helst, i sista stund hittade jag ett lämpligt alterntiv LG W2600HP, det ska tydligen finnas olika versioner, en med TN panaler och en med S-IPS, samt finns det en uppdaterad firmware. Så jag ska försöka hitta en med S-IPS paneler och revision 2 (firmware). Det kanske var dom tidiga modellerna som var TN baserade ? Finns det en chans att man får en TN och med revision 1 idag ? Skärmen släpptes tror jag i April 2008.

Hur som helst jag är intresserad av hur den jämför sig med Benq.
Även då det jag har läst angånde LG har gjort mig ganska övertygad redan.

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JD
Ursprungligen inskrivet av Immersion

Att ha en väldigt snabb SSD på typ 32GB för själva windows, och andra program kör jag med velociraptorn.

God idé.

Har också funderat på om det går att raida an SSD ocn en vanlig HDD ?

Värdelöst. "svagaste länken bestämmer" gäller...den ena skulle slöa ner den andra.

Jo nu när du säger det förstår jag logiken, att raida SSD med HDD är nog ingen god idé.

Hur som helst en annan aspekt jag inte tagit hänsyn till är hur pålitliga är dessa SSD diskar ?
Jag vet att dom har en kortare livslängd, typ 2 år. Men är det vanligt att dom t.e.x crashar som vanliga hårddiskar gör ?

Om man ska ha windows på den disken är det ju extra känsligt för korrumperad data.

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aent
Jag köpte FP241W för två veckor sedan, är väldigt nöjd. Står mycket info i denna tråden: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Vissa människor är dock extremt överdrivet gnälliga. För 3300 (Med studentrabatt) är det ett fynd.

Joo det var en jävla massa gnäll i den tråden, men om det var så jävla många som skickade tillbaka skärmen kan den ju inte vara speciellt bra.

Men visst, att vissa exemplar har ett brummade ljud låter mycket oroande..då jag är allergisk mot sånnt (har redan tinnitus det räcker).
Kommer ihåg jag hade det på min gammla CRT skärm, fy fan var irriterande.

Hur som helst, FP241W verkar fortfarande vara väldigt bra för sitt pris.
Som det nämndes i tråden finns det nog en anledning till varför den inte säljs för fullpris.

Av Immersion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cambora
Är din gräns 4700:- och du satsar på en 24 tums skärm kommer du få nöja dig med en TN-panel. Mer info om de olika panelerna här: http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php

Det finns säkert fina skärmar i det segmentet men den Dell 2408WFP (VA-panel) jag sitter med i dagsläget slår alla TN-paneler med hästlängder vad gäller färgåtergivning, svärta samt betraktningsvinkel. TN-panelen har till fördel att den är snabbare, jag har dock inget problem med varken FPS eller WoW spelande på min skärm

Bästa panelen vad gäller färgåtergivning (läs fotoredigering) är S-IPS paneler, men dom lämpar sig inte alls för spel då du kommer få ghosting problem.

Så för att hålla sig inom den prisram du har angett hoppas jag andra kan hjälpa dig med exakta modeller och förslag, ville bara ge ett humm om de olika teknikerna och prislapparna, samt ville pusha lite för VA panelerna, även om dom ligger mellan 7-8000:-

Lycka till!

Tack...intressant, läste på hemsidan..riktigt bra information...

Frågan är om man ska spring och köpa den där BENQ FP241W på Dustin innan den tar slut ?
Hur bra är den igentligen ?

Av Immersion

Ok, är fortfarande intresserad av att kombinera SSD med Velociraptor, en lösning som tillsamans kan kosta runt 5000:-

Att ha en väldigt snabb SSD på typ 32GB för själva windows, och andra program kör jag med velociraptorn. Har också funderat på om det går att raida an SSD ocn en vanlig HDD ?

Hur som helst jag får tänka till väldigt noga hur jag ska fördela data på diskarna för att få ut max prestanda.

Då du inte nämner vilken Samsung serie och vad den heter har jag kollat mest på Mtron på prisjakt, ser att det finns två olika serier "mobi" och "pro", är det lönt att köra Pro serien som är något dyrare ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elflygarn
Jag gjorde valet i mitt system som jag satte ihop för ett par veckor sen att köra på två velociraptors i raid 0. Anledningen var att jag ville ha en systemdisk med bra prestanda och hyfsad storlek så man får plats med både WinDos, lite spel och en ubuntu. Kikade lite på SSD, men kom fram till att pris/prestanda inte är nere i "köpläge" för min del.

Intressant, jag hoppas att du inte kör med det vanliga kylflänsen, som ska tydligen vara ett "skämt" enligt silentpcreview.com , kör man utan den så har du världens tystaste mekaniska hdd

Om jag köper Velociraptor ska jag absolut beställa sån lösning dom har på bilden nedan..
http://www.silentpcreview.com/files/images/wd-velociraptor/no...

Av Immersion

WD Velociraptor VS SSD

Tiden är kommen, efter 8 års väntan och att core i7 släpptes nyligen har jag bestämt mig för att köpa ny dator!

Hade bestämt mig för att köpa en Velociraptor som systemdisk, men har också lekt med tanken att köpa en SSD istället.

Har också funderat på kombinera både HDD/SSD diskar, dvs 2st systemdiskar, en Velociraptor och en väldigt liten SSD för data som skriver/läser väldigt mycket och där man kan dra nytta av SSD prestandan och kan påverka systemets totalt prestanda. T.e.x page filen ? ,Eller hur kan man använda SSD disken effektivt, för att dra ut max prestanda ?
Hur som helst..man kan ju få små SSD diskar väldigt billigt numera.

Vad är det igentligen som talar emot och för SSD ?
Hade ju igentligen väntat att köpa en SSD tills Sandisk släpper sin nya serie som kommer nästa år...med det nya filsystemet som löser alla nuvarande problem samt 4 gånger snabbare prestanda.

Av Immersion

Tips på en 24 tums TFT Widescreen skärm

Tänkte köpa en ny skärm, det verkar onekligen som en 24 tums TFT Widescreen verkar mest intressant/prisvärt just nu. Verkar som 16:9 har mer fördelar än 16:10.

Utan att behöva gå igenom hundratals recensioner osv skulle jag veta vilken skärm som är bäst och mest prisvärd just nu.
Min budget är max 4700 och lite till om det anser sig vara värt pengarna.

Min polare rekommenderade mig Gateway FHD2400, men skulle vara intressant och se vad ni andra tycker!

Av Immersion

Tackar för alla svar hittils , jag har noll koll på hur mycket som skiljer dessa kort.
Men jag tycker detta kortet verkar vara vettigt "Gigabyte Radeon HD4850" det som Chris_Kadaver tipsade om.

Det jag undrar är vilken TVout krets som används ?
Jag vet att ATI brukar använda bra krestar numera för tv out.
Hoppas inte Gigabyte har satt på nån budget krets eller så.

Skulle okcså vara intressant att veta hur detta grafikkort jämför sig med de bästa grafikkorten just nu ?

Av Immersion

Budget grafikkort med passiv kylning

Tänkte köpa mig en ny Core I7 dator nästa vecka, undrar om man kan få ett vettigt grafikkort för runt 1600:-
med passiv kylning, då jag inte orkar med några fläktar..
Det får gärna ha stöd för HD då jag ser mycket på film. Givetvis bra TVout krets också...

Har just nu ett Radeon 9200SE från stenåldern...
Är ingen gamer igentligen, har inte spelat på flera år vilket jag saknar ibland,Jag använder främst datorn till att skapa musik.

Så jag hoppas jag kan spela lite spel iallafall om jag köper ett nytt grafikkort, med hyffsad upplösning/FPS.

Jag läste i Tom's hardwares guide att RV770 är väldigt prisvärd, men finns den med passiv kylning ?