Inlägg

Inlägg som skocke har skrivit i forumet
Av skocke
Skrivet av kol:

Ser ut att vara riktigt fin men vi får väl avvakta och se.

Precis, bara vänta och se.

Skrivet av Unpoor:

har dom fixat inputlag så kanske, men det det verkar endast vara en HDMI port istället för 2 DVI. även en PLS inte IPS :-/

Asus är på g med en som kanske blir nött PA278Q

eller så en HP http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2740w.htm

Visste inte att den hade högt inputlag, trodde problemet var endast att den blödde mycket i kanterna. Kikade recensionen på TFT cetral och verkar ändå tycka att den är ok vad gäller responstid och inputlag.

HP skärmen du länkar är absolut intressant, den är dock dyrare. Tycker samsungskärmen är stiligare också samt USB3.0-hubb är ju ett plus Hoppas verkligen att dom förbättrat den på alla punkter och inte bara satt dit en hdmi-port. Så kan dom ju bara inte gjort?

Av skocke

Vad tror ni om denna? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1155893

Ny version på S27A850D som jag förstått det, verkar inte finnas recensioner än men förhoppningsvis rättar den till problemen som är med föregångaren. Är själv intresserad av den, kan bli ett köp mot sommaren om den visar sig vara värd.

Av skocke
Skrivet av nikwid:

Nu är det såhär, att trots att de ställde ut en RMA så har de inte givit upp med dumheterna. Jag bad att få DPD att komma och hämta paketet på måndag, och det skulle tydligen vara OK. ...ända tills den där Joseph Bailey svarade igen med i princip samma svar som tidigare: Att han just upptäckte att jag bodde i Sverige och därför inte hade garanti på skärmen.

Dold text

Jag skickade ett meddelande tillbaka, i onsdags eftermiddag, och förklarade än en gång att jag har laglig rätt att returnera skärmen, att det inte har med garanti att göra, etc, men har inte fått svar än.

Jag skickade därför nyss ett till meddelande, nu via klagomål-formuläret, där jag förklarar att jag kommer vidta rättsliga åtgärder om de inte löser problemet inom 5 arbetsdagar. Jag verkar ha flera möjligheter, dels att ta det till en domstol, eller så kan jag gå på mitt kreditkort-bolag och hävda att jag blivit utsatt för bedrägligt beteende eller liknande. Jag har ju trots allt i god tro köpt en defekt produkt med kortet, och har nu inte rätt att returnera eller få pengarna tillbaka.

Vi får se var som händer. Förhoppnignsvis kommer info fram till James, han verkar lite mer vettig, och allt löser sig. (Om man googlar på Overclockers och support så får man upp en massa trådar om folk som har problem, och nästan alla refererar till Joseph, med sådana där korta svar om att man inte har rätt att returnera en produkt eller liknande.) Sen har vi ju såklart hela problematiken med vad de gör när de får skärmen. Kanske de bara skickar den tillbaka och hävdar att den är OK. Läste om folk som råkat ut för det (de hade kvar lappar i boxen som de stoppat i, så Overclockers hade inte ens öppnat lådan). Här är en skräcktråd om sådana saker: forums.bit-tech.net

WHAT!

Det där är bara sjukt, att en återförsäljare beter sig sådär är pinsamt, framstår som att dom gör sig dumma. De vill verkligen slinka undan ett simpelt returärende. Men till vilket pris??

Av skocke

kul att läsa att det gått igenom, om än du fått anstränga dig mer än vad som ska behövas, det är sånt här jag är rädd för när jag vill handla från utlandet. Kanske man ska våga köpa en sån här skärm så småningom, men vet att jag kommer hata mig själv om jag får en defekt skärm haha!

Av skocke
Skrivet av MichaSWE:

Ursäkta det något dröjande svaret men har hållit på och rodda massa konsert grejer C-state Hittar du under "advanced" Cpu configuration i bios (långt ner i listan). Det är ju egentligen rätt kasst att behöva stänga ner det och det är ju (om det funkar) snarare en nödlösning tills du fått det bytt. Har du testat att flytta runt kablarna och dubbel och trippel kolla alla kontakter?

Kan prova stänga av C-state, men som du säger så är väl inte det en perfekt lösning heller. Har inte provat flytta runt kontakterna och dubbekolla dem, men tycker inte heller att det ska vara orsaken, och om det är det så är det ju fel på produkten så då ska den väl gå att reklamera. Blir nog att skicka den på rma vid tillfälle, synd bara att datorn blir rätt så obrukbar under tiden! Tack för dina råd och åsikter! Ska inte störa ditt fina galleris tråd med mitt defekta X-560 nå mer!

Av skocke
Skrivet av MichaSWE:

thx

Tack

Normalt sett ja, du kommer kunna skicka agget på rma om det är det som är felet. Hur säker är du på att ljudet kommer från agget? <det kan vara väldigt svårt att avgöra exakt. Hur ser resten av ditt system ut? Det låter nämligen lite skumt att du aldrig fått fläkten att snurra, den börjar röra på sig runt 112W (den är näst intill ohörbar då men den rör sig). Jordnigen är ett nja det beror lite på men i sig bör det inte vara ett direkt problem (det är ju lite mindre bra iofs). Testa att sätta det i ett jordat uttag för att utesluta det om du är osäker (normalt har man alltid jordade uttag i kök och badrum).
Finns lite enkla standar grejer du akn göra också testa att flytta om kablaget. Alltså använd andra molex, sata, byt plats på kablar, se om det gör någon skillnad. testa att stänga ner C-sate i bios se om det gör någon skillnad. Vart är agget köpt?

OKey, systemet ser ut så här; Gene-z, i5-2500K, 8gb Vengeance LP, HR-02 Macho, Radeon HD4670, Corsair GT120 GB, WD green 2TB också förstås X-560. Chassit är ett Silverstone TJ08-E. Nätdelen är köpt hos Dustin Home. Jag är ganska säker på att ljudet kommer från nätagget, I tj08-e så sitter agget i toppen med fläkten uppåt så om jag lägger örat mot där så känns det ganska säkert att det är därifrån ljudet kommer från. Kanske måste prova ställa datorn i köket i ett jordat uttag, men tycker inte heller det borde vara det.

Egentligen borde jag väl bara skicka det till Dustin och hoppas på ett nytt men har inget annat i reserv och känns så jobbigt att vara utan datorn i två veckor. Är som sagt lite ironiskt att det var precis för att slippa sån här skit som jag valde just det nätagget, och självklart för effektiviteten och ljudnivån men det hör ju som ihop! Vad menar du med C-sate i bios?

Av skocke
Skrivet av MichaSWE:

Tackar PSUn har inget coilwhine alls den är verkligen helt tyst så länge den kyller passivt kan man omöjligt avgöra om den är av eller på annat än om man kollar powerknappen

Olika tekniska designer kan ha olika stor sannolikhet för att få problem med detta, därför finns det tex PSU-er där många exemplar har problem med coilwhine och andra modeller där problemet i princip inte har upptäckts. Det är dock så att både strömmen genom komponenterna samt komponenterna egenskaper i sig påverka huruvida coilwhine uppstår så det är i princip omöjligt att säga att denna modellen kommer garanterat ha det eller inte. Det går däremot att säga om det är troligt eller ej. Jag våga nog ändå sticka ut hakan och säga att med X-serien så är riken minimal

Fint bygge först och främst. Angående Seasonic X-560, har ett själv och kan väl inte ärligt säga att jag är riktigt nöjd. Visserligen har jag aldrig fått se fläkten snurra men den ger ifrån sig ett högfrekvent tjutande. Förmodligen coilwhine? Har inga tidigare erfarenheter av det dock. Hörs särskilt väl när datorn är i viloläge, alltså allt annat är helt tyst. Det låter verkligen inte jättehögt att man blir helt tokig direkt men det var ju egentligen just för att slippa sånt här som jag betalade lite extra och valde just det här nätagget.

Tror ni man kan reklamera på grund av detta? har funderat på om det skulle kunna bero på att vägguttaget inte är jordat, känns inte som det dock, vad tror du?

Av skocke

haha jäpp, det klickade i min med fan vad lustigt gör väl ingenting dock, är nöjd med min skärm och du kommer förhoppningsvis vara nöjd med din också!

Av skocke

Lägg hemskt gärna upp bilder på era fodral och telefoner

Är sugen på att köpa båda nämligen, och det är säkert fler än mig! Synd att telefonen ska vara slutsåld bara, har stått ut länge nog med mitt skämt från sony ericsson...

Av skocke

Har själv gtx 460, ett gigabyte. Följde med en mini hdmi till hdmi adapter men i mitt define r2 så passar den inte där bak, kommer för nära kanten på chassit så den ryms inte helt enkelt, designmiss? hur som helst, jag använder en DVI till hdmi - adapter till TVn. Och ja, du kan få ljud via DVI kontakten också, det gör jag. Har för mig att de finns 2 olika varianter av DVI, där en del har några extra pinnar för ljud vilket andra saknar.

Av skocke

Om man köper Googles egna Nexus S så får man väl alla uppdateringar direkt de lanseras eftersom den inte kör någon modifierad version av android, eller har jag missförstått? Kan kanske vara rätt värdefullt, verkar ju som att många telefoner inte ens får uppdateringar då det lanseras nya varenda jävla vecka... ursäkta min franska

Av skocke

Har återställt minnesinställningarna till auto och fick ändra nån sak från 1T till 2T också och nu verkar det fungera! Inte spelat nå vidare mycket dock men det har inte kraschat något för mig än i alla fall. Har haft riktigt fullt upp med tentaplugg så därför det tog sin lilla tid innan jag återkom till tråden. Tycker ju att jag borde ha kollat minnena tidigare men icket Stort tack för hjälpen allesammans!

Av skocke
Skrivet av rullekorn82:

Jag hade liknande problem och för mig var det värme/överklockningsrelaterat. När jag skaffade bättre luftflöde och drog ner klocken både på Cpun och gpun försvann mina problem.

Skrivet av Jalle64:

Sänk minneshastigheten till 1333MHZ och se om det blir annorlunda.

Skrivet av Oggelito:

kör lite minnestest, kanske burntest och kolla temperaturer. Det är ju absolut inget fel på grafikkortet eftersom du bytte (till 99,9% iaf). Jalle är nog inne på rätt spår det låter som moderkortet inte trivs med minnena

Har define r2 som ni ser och 5 fläktar så de bör inte vara värmerelaterat tycker jag. Nu när ni tar upp det så har jag faktiskt klockat minnena om än bara till specificerad hastighet och timings, ska återställa det och se om de hjälper!

Fungerar inte det ska jag ta och köra något minnestest. Återkommer då jag märker ifall det hjälpt eller inte. Ni ska veta att tiden ni tar att rådgiva verkligen uppskattas!

Edit: såg att jag inte uppdaterat signaturen med komponenterna, minnena är ett par A-data 4GB som är specade till 7-7-7-20, 1600MHz. Har ställt tillbaka dem till auto nu i bios så får vi se om det var boven i dramat.

Av skocke
Skrivet av Jalle64:

Överklockar du något?

Nej, aldrig gjort! Och de sjuka är ju att det är samma problem med det nya gtx 460 också, så min slutsats är ju att något annat än grafikkortet som är orsaken, men vad kan det vara?

Av skocke

Nvidia/ATI drivrutiner lika dåliga? Eller...

Hej! Blir smått tokig snart! Har nyss reklamerat mitt Ati 5850 efter en lång tids handhavande med ständiga problem där drivrutinerna strulat. Har inte kunnat spela i stort sett då skärmen blivit svart och spelen kraschat med meddelandet att grafikdrivrutinen slutat fungera och återställts.

Fick dock pengarna tillbaka för kortet även om de inte hittade felet på det, toppen tänkte jag och köpte ett gtx460 i tron att problemen var bortblåsta. Men ej, samma problem uppstår med mitt nya GTX460! Så vad kan orsaka detta? För problemet måste väl vara relaterat till något annat i min dator?

Har original Windows 7 professional x64. Formaterat flera gånger och även provat XP 32bit, dock inte med nvidiakortet, utan framgång.

Av skocke

har inga egna erfarenheter av slutna lurar men dessa föredrar snubbarna på what hifi, Klipsch Image X10i Headphone review - from the experts at whathifi.com

Av skocke

Eller kanske köpa Benq VW2420H, deras nya 24" med MVA panel? Går själv i tankar om ny skärm och funderar mellan den och Dellen. Frågan är vilken som är bättre?

Inte hittat några jämförelser direkt. Samma pris men Benq är trots allt en tum större.

Av skocke
Skrivet av broschi:

Är lite trött så jag tänkte inte så långt, men ska ta reda på om det går att använda usbporten med hub.

EDIT : Fungerade tydligen inte, men den router du nämnde fungerar utmärkt till det du säger och jag tycker att den är värd sitt pris faktiskt.

EDIT2: Hann inte läsa hela din post förens nu, men router blir hur stabil som helst så fort du lägger in DD-WRT (Linux för routers?) dessutom är det lite krångligt att installera om du är nybörjare så kör du på ASUS om du vill ha 2 USBportar.. Som sagt jag är riktigt trött om det verkar luddigt så skriver jag mer imorgon.

Okej, nä en usb-hub hade väl varit för bra för att vara sant om det funkat. Tack för att du tar dig tid att hjälpa! Ja den verkar faktiskt hyfsat prisvärd om den nu lever upp till vad som påstås. Kan avvakta ett tag och se om någon mer hoppar in med ytterligare åsikter också.

Kul att du tar upp DD-WRT också, har sett att de är många som skriver om det och tomato som ju verkar bra. Så det är alltså att se som ett måste att installera om man köper en ny router? De blir inte så att de inbyggda finesserna i routern inte fungerar om man kör med en annan mjukvara då? tänker på tex att koppla in skrivaren. Måste väl ta att läsa lite mer om det där, men inte ikväll=)

Av skocke
Skrivet av broschi:

Om det går bra med 1 USB-port , varför inte :
WEBHALLEN.com - TP-Link Trådlös Router 4-ports switch USB-port Gigabit LAN/WAN 300Mbps 802.11n TL-WR1043ND

EDIT: Och använda NAS via nätverket ist.

Javisst, så det går alltså att koppla en vanlig skrivare till en router och på så vis komma åt den via nätverket?

Ja den där var billig men du säger använda NAS via nätverket i så fall, hur menar du då? Att jag ska köpa en separat nas? För då ska man väl ut med 2000 för en sån. I och för sig är väl inte nätverkslagring min prio nr 1 ser det mer som en bonus och kanske en liten anledning att köpa en router av bättre kvalitet. Är det inte så att billiga routrar strular rätt mycket i allmänhet? Vill såklart gärna komma undan det men sen är det ju så att desto mer prylar man samlar på sig desto mer krångel drar man på sig.

Av skocke

Router till Student - med USB? Asus RT-N16 kanske?

Hej!

Har flyttat nu i höst för att studera och är i behov av en router men skulle vilja ha lite vägledning innan jag köper!

Situationen ser ut som så att jag har en stationär dator som jag tänker köra tråd till och en bärbar som jag vill ha trådlöst till. Inga konstigheter så långt alltså. Nu har jag dock kikat runt och fått för mig att om jag köper en router med USB kan jag kanske koppla in skrivaren till den (en Samsung ML-1665 laser) och komma åt den via båda datorerna även fast skrivaren inte är en nätverksskrivare, stämmer det? Och om jag köper en lite dyrare router med 2st USB skulle jag kunna koppla in en extern disk och få mig något NAS-liknande som jag också kan nå via båda datorerna?

Har kikat på Asus RT-N16 som verkar lovande. Lite dyr för en studentbudget med om de är som jag beskriver ovan så skulle det nog kunna vara värt att lägga en tusenlapp iaf för något ordentligt. Sen vill jag såklart ha en stabil router med minimalt krångel.

Vad tror ni? Gapar jag efter för mycket eller vad rekommenderar ni? =D