Inlägg

Inlägg som skocke har skrivit i forumet
Av skocke

Detta är vad jag ser: PC i delar - Intel Core 2 Duo
E7500, P45-chipset, 4GB DDR2, GTS 250, 500GB, DVD±R/RW

går inte beställa dock

Av skocke
Skrivet av Patrik91uk:

Var ska man vända sig om om man ej har kvittot kvar till Asus moderkortet och vill skicka det på RMA?
Jag tycket att Gigabyte är mycket smidigare när det gäller RMA.

Ingen stans. Jag har försökt med ett striker II xtreme men dom bryr sig verkligen inte och är inte tillmötesgående på något sätt, kanske är så det blir när man har 50% av marknaden. Hade köpt datorn beggat så hade inget kvitto. Fanns dessutom ingen att ringa till i Sverige så fick ringa till typ holland eller vart fasen man hamnade. Ledsen, men du kan ju försöka iaf. Kan kanske ha tur, var trots allt ett tag sen jag gjorde ett försök.

Av skocke

Har aldrig haft en bärbar men då man köper en bärbar med windows 7 får man alltså med en produktnyckel så att man kan ominstallera en ren version av Windows? Eller har dom tänkt att man ska köpa en ny nyckel om man vill göra det?

Av skocke
Skrivet av panpo98:

Hade det varit annat fel än virus så hade det gått bra att använda systemåterställning.
Du har inte sån tur att viruset försvinner bara för att du skulle använda systemåterställning.

Att du kommer in i felsäkert läge betyder att du har möjlighet att gör något tex flytta på det du vill ha kvar.

Är du ändå bered på att installera om kan du lika gärna göra det.
Då får du bort skräpet mm och datorn blir snabbare om det var länge sen sist.

Du har övertygat mig så jag går på en ny formatering trots allt. Speciellt med tanke på att datorn inte var 100% innan viruset som jag skrev om i förra inlägget. Ska försöka kolla så att jag sparar allt jag behöver genom felsäkert läge.

Återkommer med, ett förhoppningsvis bra, resultat! Tack som fan så länge!

EDIT: Har formaterat nu och det verkar fungera bra. har inte stoppat i lagringsdiskarna ännu. vad rekommenderar ni att jag ska använda för virusprogram? har som sagt använt Avira Antivir. Ni får mer än gärna rekommendera gratis virusprogram. Har bara provat Avira, kanske Avast eller något är bättre?

Några sista försiktgihetsåtgärder sjag ska vidta innan jag pluggar i lagringsdiskarna?:) Tror jag ska installera nåt spel först för att se om grafikproblemen löst sig...

Av skocke
Skrivet av Waxinator:

En systemåterställning till tidigare datum/händelse brukar bara påverka systemdiskens filer och inte användarfiler eller andra diskar.

En eventuell Register förändring som viruset planterat kommer att återställas.
En grundlig Antivirus körning som beställs till uppstarten kan sedan finna resterande virus filer.

Om du var nöjd med Windows installationen före angreppet så skulle jag först prova detta alternativ.
En färsk nyinstallation är trots allt bökig med ominstallation av alla drivrutiner, uppdateringar, programvaror, länkar, egna inställningar.....
även om det ger ett nytt fräscht Windows utan en massa gamla onödiga program och nedskräpning.

Kikade på systemåterställningen men känner mig inte riktigt säker på det. Faktum är att jag faktiskt inte var riktigt nöjd med datorn innan viruset heller så jag tror jag ska formatera om. Det som var och jävlades innan var drivrutinerna till grafikkortet. Främst under spelande så blev skärmen vit/grå en stund och ibland kraschade det med ett meddelande att grafikdrivrutinenn slutat svara och återställts. har försökt åtgärdat det så gott jag kan och var faktiskt på väg att göra en tråd och be om råd när det här hände. Så trots böket med en ny installation så tror jag att jag får stå ut med det helt enkelt i hopp om det bästa.

Av skocke
Skrivet av Waxinator:

Viruset kan ju ligga tidigt i uppstarten så att du inte kommer undan trots Felsäkert Läge,
men det mesta i uppstarten undviks och det var det du skulle kolla.

<F8> strax innan första BIOS testerna avslutas så skall du komma till uppstartsmenyn.
Trycker du för tidigt så kan du få upp bootdisk-menyn men då trycker du bara <F8> igen direkt efter diskvalet.

P.S. Endast helt nya och förut oanvända diskar behöver formateras/partitioneras för att de skall visas i Windows.

Startade upp i felsäkert läge genom att bryta strömmen=) hann inte se ditt inlägg men nu ska jag prova F8 nästa gång=D Det funkade bra i alla fall och utforskaren krashade inte så jag gissar att viruset inte aktiverades. Okej tack då behöver jag inte oroa mig över att diskarna inte ska dyka upp sen.

Men vad innebär det här då att viruset inte dyker upp i felsäkert läge? Jag tro att jag struntar i systemåterställning ändå då jag kan behöva en formatering hur som helst. Eller är det bättre att göra ett försök till systemåterställning? Som panpo98 säger så är det inte säkert att det fungerar, men om det fungerar är det bättre då än en formatering. Utifall nu viruset ligger på mer än 1 disk så kanske det försvinner från båda direkt med systemåterställning?

Vill passa på och tacka igen för allas engagemang, uppskattas verkligen!

Av skocke
Skrivet av panpo98:

Beror på vilka typer av filer du har på lagrings disken men oavsett så ska du koppla ur lagrings disken när du gör det.

1 hårddisk (partition) och 1 DVD (eller USB minne) när du installerar Windows. Det är även så att du slipper andra problem både senare och när du installerar om. Starta från Wondows CD/DVD Ta bort den gamla partitionen och snabb formatera. Om du orkar kan du avbryta installeringen här och stänga av dator. Sen startar du från Windows CD/DVD/USB minnet igen och gör som vanligt.

I normal fall kan du fixa andra partitioner och koppla in lagringen så fort du ser skrivbordet och kan stänga av på vanliga sättet. Men eftersom virus är iblandat så skulle ja vänta tills efter jag installerat antiviurs och andra säkerhets program vilket kommer efter att du laggt in drivrutiner. Glöm inte Windows Uppdate och att du kan ladda ned nyare drivrutiner än vad du har på CD/DVD till rätt Windows version.

Har mest film, serier och musik på lagringsdiskarna. Det är egentligen bara musiken som jag är rädd om. cirka 250 GB musik så vore skitjobbigt att förlora det. Jag har dock fyra diskar totalt och har kopierat musiken så den finns på alla fyra, lite överdrivet och till och med onödigt kanske jag vet men i alla fall. Jag misstänker att viruset kommit tilldisk H: och förmodligen sen till systemdisken.

Men jag ska alltså bara ha systemdisken (och dvd) ikopplad vid formatering och sen stoppar jag i de andra diskarna sen? Vet att då lagringsdiskarna var nya var jag tvungen att formatera dem i windows för att windows skulle hitta dem men det kanske inte behövs igen.

Skrivet av Waxinator:

Virus är små programsnuttar, som för att göra skada först måste köras igång av någon/något.
Så du kan lugnt antivirusskanna extra diskar utan att de sprider eventuella virus vidare..

En ominstallation som du startar upp via installations-DVD'n och väljer att ta bort gamla
partitioner i installationens diskval innebär att inga virus flyttas med.

Prova att starta upp i Felsäkert läge och se om utforskare håller sig lugn.
Du kan här även välja att återställa datorn till ett tidigare datum och på så vis
få tillbaka ett fungerande Windows.
(Kontrollpanelen - System - Systemskydd - Systemåterställning - Visa flera tillfällen...)

Jo jag förstår att något någon måste aktivera viruset men det lustiga är att jag vet inte vad det kan ha varit den här gången. Aja de är väl oväsentligt nu. Så efter installationen kan jag i lugn och ro koppla in lagringsdiskarna och göra en virussökning på dem utan att viruset kan spridas?

Om jag startar i felsäkert läge ska alltså inte viruset aktiveras, kan prova det strax. Hur startar man i felsäkert läge btw, har gjort det förut men fick klippa strömmen för att den skulle fråga om jag ville starta i felsäkert läge på grund av felaktig avstängning tidigare. Läste att man skulle hålla inne F10 vid boot men det funkade inte för mig. Kan inget om systemåterställning men kan kika på det.

Av skocke

Virus! Fråga ang. omformatering

Hej,

Är väldigt bedrövad då jag tror mig fått virus på datorn. Skriver från en annan dator. Det som hänt med min ordinare dator är att Utforskaren slutar att fungera och måste startas om. Detta händer med 10 sekunders mellanrum och gör datorn enligt mig obrukbar.

Hände igår kväll att mitt virusprogram (Avira antivir, gratisversionen) varnade för en trojan eller nåt och jag klickade deny acces men det ploppade upp igen hela tiden så jag provade delete med mera tills det till slut upphörde. Sen imorse då jag startade datorn var den som jag beskrev tidigare. Surfade på vanliga hemsidor när virusskyddet varnade igår samt körde utorrent i bakgrunden.

Frågan är nu om jag formaterar C: kan viruset ligga på en lagringsdisk, som jag inte vill formatera, och jag får tillbaka viruset direkt? Hur ska jag gå tillväga? Kanske någon som haft samma bekymmer med utforskaren?

Fantastiskt tacksam för all hjälp!
mvh
Johan

Av skocke
Skrivet av walkabout:

Ett dåligt argument. Att alla inte använder USB 3.0 beror helt enkelt på det inte har funnits någon hårdvara att använda det till. Men runt hörnet väntar en mängd hårddisktillverkare som använder USB 3.0.
Jag citerar NordicHardware (2010-01-06):
”Alla lagringstillverkare värda namnet på CES verkar vara förberedda för den nya USB 3.0-standarden. Köper man dator under 2010 ska det utan tvekan vara med USB 3.0-stöd från fabrik då lagringstillverkare satsar stenhårt på det nya gränssnittet”.
Köp inte den här Netbooken (1215N) du kommer att känna dig lurad. Asus går ut med vilseledande marknadsföring och försöker sälja en strippad version till oss ”dumma” nordbor. Medan engelsmän och amerikanare kommer att få den riktiga versionen (USB 3.0. Bluetooth 3.0, enligt Asus egna specifikationer) i September. Vad jag kan se på förhandsbeställningarna beträffande priset så kommer den skarpa versionen av 1215N att kosta ca: 5000 kr, dvs lika mycket som fattigmansversionen som vi nordbor erbjuds. Skäms ASUS!

Så du menar alltså att det kommer en skarp version i september, även till oss? Håller med om att det är riktigt tvivelaktigt marknadsfört av Asus. Och det finns ingen godtycklig ursäkt till att inte integrera den "nya" usb standarden.

Vad är tex anledningen till att den här fått usb 3.0 enligt dustin men inte enligt exempelvis Webbhallen? ASUS EEE PC 1201HA 1.33 2GB/250 12.1" W7HP SILVER - Snygg netbook med HD-LED skärm och upp till 7,5-timmars batteritid! - Produktinformation

WEBHALLEN.com - Asus 1201HA-SIV025M - Atom Z520 / 2GB / 250GB / 12.1" TFT / BT / Win7 HP - Silver

Av skocke

Så jävla lustigt att de är osäkert om det är usb 3.0 eller inte. Blir typ irriterad då jag funderar på att köpa en. Vet att Komplett har en del utländska leverantörer så kanske är därför de fått några med usb 3.0, om det nu är så att de är något specifikt för Sverige? Och om de är så är det ju riktigt kasst!

Av skocke
Skrivet av RainesX:

Ersättare till Autosol kanske? I och med att det inte går att få tag i längre

Tror knappast den kan ersätta Autosol, och vad menar du med att Autosol inte går att få tag i längre? Har jag missat något?

Clas Ohlson - Autosol bilvård

Av skocke
Skrivet av dnne:

Ska försöka ta mig tid att knäppa ett ordentligt galleri så fort jag får lite mindre att göra med jobbet.

Det stämmer, det är ett par enastående hörlurar som erbjuder ett otroligt djupt och väldefinerat ljud.
En del finner basen något otillräcklig, men för min egen smak är den precis som den ska vara.
De är något kräsna med vad man driver dem med och jag själv ger den inte en helt rättvis förstärkning än, mest pga att ekonomin inte tillåter det jag hade tänkt mig.
Drivs just nu av den inbyggda förstärkaren i min dac (Lavry DA11).

Rekomenderar att om du har vägarna förbi Audio Concept i Stockholm att du sätter dig och lyssnar på dem en stund, de har en väldigt trevlig kombo framme där.

Vore kul med ett galleri, glöm då inte hörlursriggen;)

Verkade väl vara en relativt kvalitativ dac/stärkare du hade även om du inte tycker den ger rättvisa=D

Tack för tipset, har en bit till Stockholm dock men när jag väl är där nästa gång så kanske man skulle försöka ta sig dit "vila" sig en stund.

mvh

Av skocke

Åkej, verkligen trevligt med många skärmar... MEN, är det ett par Sennheiser HD800 jag ser skräpandes på skrivbordet hemma hos Dnne? Avis frågetecken, svar ja.

Vill du ge ett intryck av dem?:)

Av skocke
Skrivet av Typhonos:

Konkurrenterna Seasonic och Enermax har också väldigt tysta nätagg men erbjuder 80+ gold i detta prisintervall.

Jo givetvis skulle de inte vara ensamma om det. Menar bara att det finns dom som värderar tystnad och kan tänkas betala en hunka extra för det istället för att bara få så många watt som möjligt per krona. Nu har jag väl ingen björnkoll men de här verkar väl ligga en bit under seasonic och enermax i pris, om än med silver cert.

Av skocke

Dyra ja, men är de väldigt tysta och såklart effektiva så kan de nog vara värda några extra kronor för många. Hoppas de kommer med i ett framtida nätaggs-test! =D

Av skocke

Jo den ligger väl lite efter vid dehär laget. Men de släpper alltså inte en ny version då? Med omodifierad version av android alltså, typ en Nexus Two.

Av skocke
Skrivet av Johnny Calibanio:

Metaforiskt sett har mänskligheten, enligt ditt resonemang, redan kapacitet till att färdas till andra galaxer, botemedel mot alla sjukdomar, den ultimata lösningen till jordens växthuseffekt och så vidare. Enligt dig ligger problemet i att vi helt enkelt väljer att inte ta de här stegen ännu, för det finns så många potentiella mellanrum som vi först, av någon anledning, ska genomgå innan vi tar dessa steg?

Har du läst några som helst vetenskapsrelaterade ämnen så som fysik, kemi eller biologi alternativt läst några programmeringskurser och fått en insikt i hur datorer faktiskt fungerar, vilka begränsningar dagens datorer har och vilka medel som krävs för att vi ska nå högre höjder?

Det är inte så simpelt som du tror, att utveckla ny teknologi kräver tid och kunskap. I all sanning är jag oerhört förvånad över att det kan vara så svårt att förstå.

Nu tycker jag att du rör till det lite väl mycket när du blandar in växthuseffekten och botemedel till alla sjukdomar...

Det är väl ingen som kan förneka att teknikjättar tar betydligt mindre steg framåt än vad de har kapacitet till av den enkla anledningen att de kan och tjänar mer pengar på det. Varför släppa en så bra processor som de kan nu till ett pris med vanlig vinstmarginal? Då har de ju press på sig att till nästa generation som de kanske inte kan leverara till när marknaden hade nöjt sig med en mindre kliv. Om ni förstår. Mobiltelefoner är ett väldigt bra exempel också tycker jag.

Det här är ju nu inget jag tagit ur en faktabok så ni vet.

Av skocke

Vadå, om man köper exempelvis Desire nu med 2.1 kommer man inte bara kunna uppdatera den gratis sen när 2.2 kommer? Är inte insatt alls men de borde väl vara så, det är väl lite grejen med Android.

Av skocke

Inget ont om Ipad men jag tror att Apple skulle kunna sälja vad som helst.

Av skocke
Skrivet av Leon1:

Va inte meningen å "låta" bitter i inlägget, borde ha sätt dit lite smiles här å var Visst är det upp till var å föredra vad man vill ha. Skev ju att jag dock inte förstår mig på detta med kontroller för varje fläkt

Okej bra, då är vi överens=) Ville bara poängtera att det inte behövs våld i alla fall. Sen tycker jag det är så lite pengar i sammanhanget att alla borde ha en fläktkontroller, och jag tycker det är smidigare att ha den fram och då behöver man inte oroa sig att den inte pallar om det blir ett par fläktar i slutändan. Men upp till var och en såklart=D