Inlägg

Inlägg som Xaio har skrivit i forumet
Av Xaio

Håll nere ALT och tryck "0229" på numpad för "å"
0228 = "ä"
148 = "ö"

Av Xaio
Skrivet av miXion:

Blev precis en ägare av en Bambu Labs P1S, vad är det första man bör göra som nybörjare inom 3d svären, mer än att lära sig bambu labs mjukvara? Något som är ett måste att printa eller som måste inköpas för att göra livet lättare i denna gigantiska 3d print värld?

Mvh Micke

Om du har en AMS och P1S är lik X1 så är den här ett måste: https://www.printables.com/model/272302/files
Gör det så mycket lättare att ta bort AMSen.

Av Xaio

Kanske inte så många som driver en print farm här inne men den här videon kanske är intressant hur som hur: https://www.youtube.com/watch?v=x_Esrxt7GII

Av Xaio
Skrivet av XPerion:

Fan vad trött jag är på Elgiganten. Vill beställa Jabra Elite 7 Active true wireless för 990:- men fraktkostnad på 49:-. Fri frakt gäller om beställer över 1000:-. Okej, lägger till ett USB minne från Outlet för 71:-. Men då är det hemleverans för 69:- som gäller. Inga andra val alls att välja. Tar bort USB minnet och endast Jabra kvar och då får jag ingen frakt val alls.

2. Välj leveransmetod
Ett fel uppstod vid hämtning av leveransalternativ. Kontrollera ditt postnummer eller töm varukorgen och försök igen.

ZZzzZZzzzz
Nån mer som har detta problem att ingen leveransmetod dyker upp?

Va med om en liknande sak som dig men ett medlemserbjudande på 150:- om man kom upp i en summa, gjorde som du men icke... så det är nog i system det där

Av Xaio
Skrivet av Hajnyckel:

Kollar på nya hörlurar och såg att Steelseries Arctis Pro Wireless finns till ett hyfsat pris(?), 2290:- hos Webhallen, NetOnNet, Komplett och Max Gaming. Någon som har något att säga om dessa hörlurar, negativt som positivist, dele gärna med er i så fall
Till vad jag kan se så har inte dessa hörlurarna något löjligt extraprogram för att kunna användas fullt ut som vissa andra har då dessa program allt som oftast inte går att köra under Linux.

Kollade även på HyperX Cloud Orbit S på Amazon.se för 2999: som, säljes och skeppas av Amazon Sverige. Dock inget svarta fredagenerbjudande på dessa. Några åsikter om dess?

Kan inte leva utan hörlurar med utbytbara batterier, haft mina Arctis Pro wireless sen 2018, helt felfria bytt muffarna och batterierna en gång tycker. Linux? Ingen aning. Jo finns ett program, Steelseries GG osäker på om man behöver det, vågar inte yttra mig om det faktiskt. Fick mina för 1690 på BF.

Av Xaio
Skrivet av gatagata:

Skrev ju tidigare i veckan att jag var intresserad av att köpa antingen p1s eller p1p. Väntade först på att bambu skulle ha nån form av black friday deal men der verkar ju inte vara på själva skrivarna men utan på filament. Men nu undrar jag egentligen bara ni som har en bambu skrivare köpte ni den ifrån bambu direkt eller en återförsäljare? Hos 3d prima är p1s nästan tusen kroner dyrare. Är det värt att lägga dem extra pengarna för att slippa ha kontakt med bambus egna support om det skulle uppstå problem? Har iaf bara hört att bambus support kan i många lägen vara väldigt dåliga. Såg nu att addnorth säljer bambu skrivare och delar. Någon som har erfarenhet av dem?

Jag har inte haft några problem med bambulabs egna support, 3dprima höll reperation(Köpt 3d-skrivare via webhallen) när jag hade strul med min Creality CR-6 SE, tog 6 månader innan det strulet va löst.
Såhär hanterar deras reparationskillar maskinerna också: https://imgur.com/a/j7POfU1

Vad du missar om du inte köper via bambulabs egna websida är gratis 6 månaders membership på deras filament. Personligen tycker jag att deras priser på filament är dyrt med eller utan membership.

Av Xaio
Skrivet av hax1:

Jag tror det beror på vems nät man är i, lägenhetshuset jag bor i kan enbart få fiber via Telenor.
Kollar jag mina föräldrars adress till exempel så får de samma pris som du, men de ligger på Telia Öppen Fiber.

Från Telenor sida:

Tror det är när Telenor äger nätet, att man enbart kan välja Telenor är inte samma sak. Här köpte Telenor ensamrätt i 5 år innan dess hade vi öppet fiber, vårt pris är densamma som förr så inga fördelar men det är för att Telenor inte äger fibret bara ensamrätten.

Av Xaio
Skrivet av martengooz:

Går ju att lösa det mesta av vibrationerna med en sten/betongplatta under och några möbeltassar för att absorbera och dämpa.

Säljs även fötter på deras sida för just detta, ingen aning hur bra dessa är.
https://store.bambulab.com/products/anti-vibration-feet-for-p...

Av Xaio
Skrivet av gatagata:

Jag köpte tidigare i år en neptune 3 pro haft en del problem till och från. Har nu bestämt mig för att köpa en till skrivare antagligen en bambu lab p1p eller p1s. Det som får mig att tveka är ljudnivån på båda dessa maskiner, som jag förstår det så är p1s mer högljud än p1p. Bor fortfarande hemma så även om skrivarn skulle låta mer än min n3p så är det okej för tillfället, kommer dock antagligen flytta snart till lägenhet. Låter och skakar någon av maskinerna såpas mycket att det skulle störa grannar? Har sett en del personer på reddit som har gjort dem tystare någon som har gjort det?

Ingen granne som klagat här, det som låter mycket är när man startar en utskrift alternativt rätt mycket vibrationer med vissa infills tex Gyroid. Min står tom på golvet men allt ska flyttas till en garderob snart då det är det enda rummet förutom badrummet som har från-luft.

Av Xaio

Steelseries nya hörlurar om dessa kommer på rea, är ett litet hopp för funnits ett par BF då föregångaren låg ute. Behöver också en ny Logitech G502 Lightspeed då gummit på min nötts ut.

Av Xaio
Skrivet av swesen:

Ser väldigt få användnings områden för en vanlig användare, väldigt nisch skrivare. Och vissa saker som dom skryter med känns lite som när elgiganten gör reklam för en laptop med en SNABB (3 generationer gammal i3), MYCKET RAM (8gb) OCH STOR SKÄRM (14" 960p).

Smaken är som baken delad, får nöja mig med något billigare behöver större yta annars har min bambu x1 allt annat jag kan tänka mig.

Av Xaio
Skrivet av Parmenides:

Det stämmer som Bahnhof säger, det du ser på den plotten är inget fel. Om du vet IP-adressen till nån spelserver du spelar mot skulle du kunna köra pingplotter mot den med och utan VNP, då borde du se felet.

Felet du upplever i grunden kan lösas om du byter operatör eftersom trafiken tar en annan väg via VPN och detta fungerar bättre. Tyvärr är det svårt att säga vilken operatör du ska byta till om du inte råkar känna någon som spelar samma spel och har en svensk operatör som det fungerar bra med.

För att se IP-adressen mot en specifik spel-server i windows, win+r, "resmon", under Network, kolla ip-adressen under den specifika .exe filen.

Av Xaio

Synd att man inte är rik, inte så farligt pris heller om man lyckas köpa en av de första 100.

https://www.elegoo.com/pages/elegoo-orangestorm-giga
https://www.youtube.com/watch?v=fuwQkoD_2zc

Av Xaio

Finns roliga roleplay-ai's tex Pygmalion kombinerat med tavernai, ja den kan även skriva NSFW för personer som gillar det...

Går att koppla mot text-to-speech AI också men den är lite slö på att svara.

Man blir riktigt imponerade hur väl den kan föra en konversation eller haka på en story, om ni inte testat så kan jag rekommendera.

Av Xaio
Skrivet av aradove:

Brukar det vara bra deals på några sidor?

Jag har börjat skriva ut i petg, och det har varit klart bättre än pla.

Osäker, vet att addnorth brukar ha rea men deras pris / kg är rätt högt.
Sunlu ska ha bra petg har jag hört, även bra priser. Går att kombinera deras bundles med rabattkod man får när man reggar sig första gången.

Esun har en del fina dual och tri-color PLA, ibland bra rea, köp 3 få 1, eller köp 6 få 2 extra.

Av Xaio

Har stoppat mig själv ifrån att köpa filament till 3D skrivaren flera gånger och tänkt vänta in BF istället, så kan relatera.
Behöver jag mer? Kanske inte, vill jag ha mer? Ja.

Av Xaio

Blev riktigt inspirerad av att skriva ut prydnandsvaser så tog mig tid att lära mig blender för att göra mina egna. Det va en del pill att få ens modell att inte läcka så en del post-processing.

0,6mm nozzle, 0,9mm line width. Addnorth Premium silk green.

Blev en stor suck när jag upptäcke att jag vänt den längre modellen åt fel håll så stora sidan hamnade upp men men, shit happens. Vände den "rätt" på sista bilden.

Någon mer här inne som använder Blender? Finns det något mer verktyg utöver 3D-print toolbox för att fixa modeller?

https://cdn.discordapp.com/attachments/540852770656354305/115248...

https://imgur.com/a/9keWMGe

Av Xaio
Skrivet av RaidSoft:

Håller med om att stadsnät inte har fungerat riktigt lika bra som man kunde hoppats, samtidigt är det betydligt bättre än många andra lösningar man ser där du är fast både i leverantör och operatör med 0 val överhuvudtaget. Att ha olika nät operatörer för varje kund är dock inte hållbart, att ha olika företag som håller på och grejar med samma fysiska hårdvara? Inte en chans att det skulle fungera, i slutet måste du ha en organisation som hanterar fysiska hårdvaran oavsett vad lösningen är i slutet.

De som har bäst deal när det gäller pris så är det ju generellt sett fastigheten som skrivit bulk kontrakt för alla deras kunder, det brukar resultera i markant lägre pris men det finns potentiellt problem även där då du har 0 val som slutkund och är fast med vad de skrev för kontrakt även om tjänsten du får levererad har problem eller liknande. Vill du ha högre hastighet? Synd för dig då deras kontrakt kommer inte ändras förrän kontraktet tar slut...

Här där jag bor så drevs fysiska nätet av kommunala fastighetsföretaget tills det kom nån lagändring som gjorde att de var tvungen att ge upp kontrollen och då kom Zitius in plus möjlighet att välja leverantör, priset gick definitivt ner då den ändringen hände jämfört med hur det var före. Nyligen byttes nätoperatören från Zitius till GlobalConnect då de är på nytt kontrakt med operatören antar jag.

Personligen tror jag att enda lösningen är att regeringen måste ställa krav på nät operatörerna om vad de får göra, tycker också att de inte borde vara tillåtet att sänka priset på en tjänst utan att också sänka vad folk betalar (förutsatt att det inte är nån bindningstid involverad) men det kommer inte hända förrän de tvingas till det.

I wish, vårt kommunala bolag gjorde en deal med Telenor i 5 års tid, priserna oförändrade. 300:- startavgift obligatoriskt för alla hyresgäster som ej va befintlig kund. Surt för dessa som även kanske hade telefon och bredband hos en annan leverantör samtidigt som man ej kan byta eller förhandla priset eller ta BF-erbjudande. För oss va det en lose-lose inte ens ett bra erbjudande för oss nya kunder.

Av Xaio
Skrivet av Fenrisulvfan:

Om man nu känner till hur ett fusk används, varför proppar man inte bara igen det hålet i koden?

Det finns fusk som aldrig kommer upptäckas kanske inte just till CoD men som inte läser ifrån minnet utan läesr ifrån skärmen.

Av Xaio

Annonsen är avslutad