Inlägg

Inlägg som fogmod har skrivit i forumet
Av fogmod

Försökt hitta om denna har miracast eller WiDi som streaming standard men hittar inget.
Någon som har den och kan bekräfta?

Av fogmod

Då slog jag till på en 32gb ändå då jag fick den till ett bättre pris. Nöjd än så länge fast det är mycket annorlunda att handskas en platta jämfört mus/tangentbord.
Två grejer gick inte att få till för mig ännu. Jag var hos en kompis och skulle testa Miracast på hans relativt ny LG tv, det funkade inget vidare. Frågan är om det beror på tv, plattan eller drivrutiner. Har haft svårt att hitta info och felsöka.
Det andra är att Widevine tillägget inte funkar Metro IE utan bara på skriv bords IE. Det medför att man inte kan titta HBO Nordic i metroläget på plattan.
Pennan som jag frågade tidigare om tycker jag att man har vant sig vid.

Av fogmod

Någon som fått Hbo att fungera i metro läget i Windows 8.1 och kan ge tips på hur man går till väga. Jag lyckas inte och om jag förstått det rätt så går det inte.

Av fogmod

Någon som fått Hbo att fungera i metro läget i Windows 8.1 och kan ge tips på hur man går till väga. Jag lyckas inte och om jag förstått det rätt så går det inte.

Av fogmod
Skrivet av JockeII:

Stylus - Fungerar fint. Kan hålla den flera centimeter ovanför skärmen och ändå få en muspekare. Perfekt för att spela RTS, äventyrsspel och dylikt med. Har samma problem i kanterna som nämnts, att den kan få lite spel där. Kan vara ett störningsmoment men inte på något sätt ett stort problem åtminstone för mig. Knappen på penna ger ett högerklick. Tycker den är lite långt fram men fungerar annars fint. Har även testat pennan från min Galaxy Note II och den fungerade lika fint den, d.v.s. så kan man köpa vilken annan Wacom penna som helst om man vill.

Jag var och testade den igår och undrar en sak. Jag tyckte man behövde trycka ganska hårt på skärmen med pennan för att simulera ett mustryck, tex när man stänger ett fönster. När man skrev på tangentbordet krävdes det bara en lätt touch så reagerade den direkt. Säljaren från Asus hade tyckt det samma i början sa han men det var en vane sak. Hur upplever du detta. Eller kanske det är en inställnings fråga?
Jag frågade även om när 64gb plattan kommer men han var osäker om den kommer släppas i Sverige. Kanske säljsnack för att kränga 32gb.

Av fogmod

Tack för tipset, ska kolla om något mediamarkt i närheten av mig har den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod

Nu när Venue 8 Pro finns att beställa från Dell Sverige, finns det andra alternativ som tillkommit som är bättre/prisvärda.
Man får den för 2895 kr. Samt såg jag att Venue 8 Pro kommit med 3g i England, tyvärr gick det ej att beställa den från
deras site.
Tack på förhand.

Av fogmod

Har flyttat till en lägenhet på 70 kvm. Jag har en Netgear WNDR3700 som jag kört allt med nätverskabel utom mobiler.
Min fråga är om någon vet. Kan denna router driva trådlöst mobil surf, streama HD serier från HBO, streama HD film eller spela online samtidigt?
Om ni tror att den klarar det, vilket nätverkskort rekommenderar ni till datorerna.
Om den inte klarar det, finns det routers som klarar det eller bör man dra nätverks kabel?
Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av NoNamesWayne:

Nu är inte det här rätt tråd men när jag uppgraderade min lur så kom dem vanliga kugghjulen men det löste sig med den vanliga mjukvaureseten.

Nu kom amber till mors 520 och dessa kugghjul dök upp. Den fick gå hela dan tills batteriet dog då hon var på jobbet. Jag har nu åkt över till dem och jag stoppade telefonen i laddaren. Kugghjulen dyker upp och den försöker sedan starta upp men är nu fast i en reboot-loop.. Suck. Är det bara hårdvarureset som gäller?

Hittade denna som funkade på tjejens 820.
Ta bort ladd kabel. Starta om med volym ner och power knappen. Låt telefonen stänga av sig. Ta ur sim. I med ladd kabeln. Vänta på att den startar. Bör komma välkommen inom en halvtimme. Har funkat 2 gånger vet jag, polare fick igång sin 920 med på detta sätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av Zyriak:

Amber var en trevlig uppdatering, tog ett tag att uppdatera men allt gick bra, så bara att ha lite tålamod

Har dock två problem som ni kanske vet något om?

1. Hur blockar man nummer, har försökt googla och det ska ligga under Extras + Info som jag förstod det men där finns inget?
2. Får ingen info om uppdateringar sedan en månad tillbaka, så måste söka upp apparna i storen vilket tar tid och är bökigt, något som haft något liknande?

Edit:
Angående fråga 2 så hittade jag detta, så har testat det och får se om det fungerar!
http://forums.wpcentral.com/windows-phone-8-guides-how-tos/23...

2. Har haft samma fel en längre tid, provat alla förslag men inget har funkat för mig förutom en total återställning. Problemet har sedan återvänt så har
gjort samma sak igen. Får se om Amber löser detta. Har funkat sen förra helgen än så länge med Amber.

Av fogmod
Skrivet av Hink:

Är det någon fler än som slutat att få uppdateringar via market? Jag får söka på mina appar manuellt för att se om det finns en uppdatering, har varit såhär nu i mer än en månad. Någon som har någon idé om varför det är så?

Är en hyffsat känd bugg, jag har även den och provat alla tips jag hittat men inte lyckats fixa det. Det som är kvar är en total återställning verkar det som.
Frågade MS support men de har inte kunnat hjälpa mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av djaxxo:

ursäktar om någon missförstod mitt inlägg, men det du citerade så menade jag med att jag själv skruvade i mobilen

tror faktiskt inte att dom skulle byta din display om du nu inte får en ny mobil men det beror ju på om du nu kanske har skadat mobilen/skärmen, typ fått en spricka eller så.

Då kanske dom inte ens vill fixa mobilen för dammet mot garantin. Det är en vild gissning, jag har aldrig lämnat in någon mobil jag har ägt så vet inte hur det fungerar men man har ju läst om hur en del har haft dåliga erfarenheter med garantiärenden om man har handhavande skador på mobilen sen innan.

Har själv skruvat en del i olika mobiler så dammet kan jag få bort men fått lite repor så var sugen på ett nytt glas bara om de nu byter det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av djaxxo:

antingen skicka in eller byt ut uttaget för 140kr + kostnad för mejsel =200kr max. Ja eller så skaffar du Blåtands lurarna som Nokia har

obs! Lite "offtopic" så att säga.
jag fick min mobil doppad i sötvatten när jag hade musik igång å kontakt i hörlurs uttaget, en krets i modulen brann å orsakade störning så fick byta ut den. Vips så slapp man både skrammel från vibratorn för det är tydligen kontakterna till uttaget som låter vid vibration och sedan fixade man designfelet så man nu inte får in damm längre i sensorn eller frontkameran

När de fixade damm problemet, bytte de displayen eller fick du behålla den gamla. Tänkte lämna in min så man kanske får en ny display

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av NoNamesWayne:

Tack. Vad märkligt ändå. Har du mkt glapp när du har hörlurarna i? Tänkte på om du kan "vicka" på hörlurskontakten.

Inte mycket man kan vicka den tycker jag, bara en aning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av NoNamesWayne:

Hej.
Skulle någon vänlig själ kunna kika in i sitt hörlursuttag med ficklampa?
Det är så att mitt uttag har börjat glappa och jag misstänker att kontakterna där i inte är som dom ska.
Jag har nämligen 3st kontakter på ena sidan medan jag bara har 1st på motsatt sida om ni förstår vad jag menar. (metalkontakt-styckena).
Jag tror 2 st har "försvunnit" för mig eller om de har åkt längre in.

Blir väl till att skicka in telefonen, blir ju bara värre och värre och nu går det inte alls att lyssna på musik och röra sig lite.

Har lika på min som din, 3 på ena sidan och 1 på andra. Så något annat är fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av Lacusmons:

Prova att göra en helomstart på telefonen och se om det händer igen. Hade nå liknande förut men det försvann med en omstart av telefonen.

Menar du bara att stänga av/på telefonen eller något annat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Av fogmod
Skrivet av Telepati:

Tolkar jag dig rätt att du kan ringa med andra än Skype till vissa, men inte till alla? Om svaret är ja, kan de du inte kan ringa till med andra, ringa dig, med dessa tjänster?

Nej, inte riktigt. Har bara provat med Skype. Ringer jag till min morsa med Skype på datorn funkar det, ringer jag till tjejen med Skype på hennes Nokia fungerar det, men till en polare med IP4s så är symbolen för video samtal släkt. Där emot kan han ringa mig med video samtal utan problem.
Skumt detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod

Någon som vet varför det går att ringa videsamtal till vissa med Skype men inte andra? Har en 920.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fogmod
Skrivet av downup:

Jag orkar inte läsa igenom 294 sidor, men det finns ett negativt omdöme på prisjakt.

Att telefonen inte kan multitaska så bra? (Själva Windows phone 8) Exempel att den inte ringer när jag har igång Musik/film eller att en app som Runkeeper + Musik inte går ihop?

Runtastic, musik, peptalk, samtal samt div annat funkar utmärkt att multitaska efter att jag testat det i 2 veckor. Resume av musik funkar bra efter samtal och peptalk. Använde Endomodo innan och det funkade inte bra, är inte uppdaterad för WP8 så måste köras under screenlock samt dåligt på att låsa gps'en och annat jag inte gillar.
Även så funkar multitask annorlunda på WP så kan vara orsaken till att folk tycker det funkar dåligt, jag hade en liten inlärningskurva men nu störs jag inte av det.