Inlägg

Inlägg som w00tman har skrivit i forumet
Av w00tman

Ser att dina RAM-stickor sitter bredvid varandra på dom 2 sista slotsen. Prova byta till 1 och 3 slotsen (från vänster)

Av w00tman

Kommit fram till att det är för lite kräm i mitt, ett 750w http://www.komplett.se/fractal-design-integra-r2-750w-psu/757... borde väl göra susen?

Av w00tman

Dator kraschar (Gainward 780Ti)

Hej!

Fick äntligen hem mitt nya 780Ti, kört in det i datorn och installerat drivrutiner. WoW fungerar att spela på det klockrent, men när jag testar tex Assassins creed IV så kraschar datorn totalt och startar om sig. Jag gissar på att jag måste köpa nytt nätagg, men jag är ganska säker på att jag köpte ett 600/650w för 4 år sedan, alltså det jag har i datorn nu. Har ni några teorier?

Det verkar alltså som att när grafikkortet blir högt belastat så kraschar datorn.

Tack på förhand

Av w00tman
Skrivet av Sisyfos:

PCI-E 2.0 fungerar perfekt till alla grafikkort idag och utgör inte ens flaskhals över huvud taget om du inte använder 3/4 kort i SLI eller Crossfire så det är inget argument för ett nytt moderkort.

PCI-E 3.0 är nytt i och med Ivy Bridge 2012 och stöds därför inte av moderkort för socket 1156 men som sagt så behöver du det ändå inte.

Åh, vad lättad jag blev!

Ska börja med överklockning lite lätt idag, Höll på med det när jag var i tidiga tonåren och inte rört det så mycket sen dess. Blir till att införskaffa ny kylare då stock inte lär klara sig så bra. Något tips på detta? Lär väl bli något vattenkylt system.

Av w00tman

Har stött på patrull. Kommer få hem grafikkortet i mitten på veckan, känner att jag måste byta moderkort då jag upptäckte att jag endast har PCI-e 2.0, vill inte flaska grafikkortet så mycket!

Har ju socket 1156 och hittar inte så många moderkort som har denna socket faktiskt. Hjälp?

Av w00tman

Jo jag funderade på att börja trixa med det när jag kommer hem från jobbet, borde kunna få upp han till 3.4-3.6ghz iallafall?

Av w00tman

Kommer min processor flaska 780Ti? :( i7 860

Hej!

Efter mycket smörande för frugan så fick jag äntligen öppna min plånbok och köpa 780Ti igår för 5.6k. Kommer väl ha det i handen på Tisdag förhoppningsvis.

Kom ju nu på att jag har inte världens nyaste processor men har funkat klockrent med mitt gamla 5870. Nu blir det 4 gånger mer kraft på grafikfronten med 780Ti, så är rädd att min processor kommer att flaskhalsa min nya ägosten.

Har ju då Intel i7 860 (http://www.komplett.se/intel-core-i7-860-processor/492768)

Vad tror ni? Är ju sugen på BF4 liksom.

Kör med 8gig RAM i 1600mhz.

Av w00tman

Tack så mycket för era snabba svar!

Blir det bara till att diskutera med frugan så man får köpa ett

Av w00tman

Gainward GTX780 Ti på komplett vs EVGA GTX780 Ti på Inet

Tjabba!

Är ute efter ett nytt grafikkort då mitt 5870 börjar lägga av med drivrutiner som kraschar trots en temp på 56 i load. Såg att komplett hade Black Friday rea på Gainwards GTX780 Ti för 5595kr. (http://www.komplett.se/gainward-geforce-gtx-780ti-3gb-physx/8...)

Inet har dock utan black friday rea ett EVGA GTX 780 Ti för 5790kr (http://www.inet.se/produkt/5410086/evga-geforce-gtx-780-ti-3g...) Har hört en hel del om att EVGA's är bättre för klockning, bra custom bios osv, men vet inte om jag kommer hålla på så mycket med det? Ganska nybörjare på det. Rör sig endå bara om 200kr så tänkte höra med er om vilket som är mest värt?

Tack på förhand

Av w00tman

Vill köpa ny GPU, flaskar i7 860?

Hej!

Är sugen på att uppgradera grafikkortsdelen. Har i dagsläget XFX Radeon 5870 som jag är nöjd med, men vill kunna köra på lite högre inställningar framöver (BF4 kommer!)

Köpte paketet jag har idag för lite över 3 år sedan, Intel i7-860 var en av dom bättre processorerna då, säljs ej längre. (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=492768#extra)

Om jag skulle uppgradera till tex: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=759548, skulle processorn flaskhalsa grafikkortet? Kör stock helt och hållet i dagsläget.

Tack på förhand.

Av w00tman

Hemsidan fungerar, men att göra en bokning fungerar inte. Men jag är på g med en lösning, så det var inget!

Av w00tman

Problem med bokningssystem (PHP)

Tjabba!

Har nu ett LAN på gång, och var ett tag sedan jag höll på och pillade med vårt bokningsystem. Gjorde idag upp dom nya bordsraderna och nu när jag ska testa det så funkar det helt plötsligt inte.

"Not Found
The requested URL /php/ was not found on this server.

Apache/1.3.41 Server at thel4n.se Port 80"

Har fungerat felfritt förut, utan att jag har hållt på och pillat på massa kod.

Ni kan pröva själv @ TheL4N.se - Välkommen till TheL4N

Av w00tman

P7H55-M PRO med HD5870

Hej!

Jag är lite nyfiken, då jag inte är så kunnig på just moderkort.

Funkar detta moderkort Komplett.se - ASUS P7H55-M PRO, H55, Socket-1156

och detta grafikkort Komplett.se - XFX Radeon HD 5870 1GB GDDR5 tillsammans?

tack på förhand!

Av w00tman

Eftersom datorn hänger sig när detta händer så är det lite svårt med printscreen. Men det verkar som om grafikkortet har bränt sig. Fungerar ett tag, tills jag bootar något spel, sen går det inte att boota datorn utan att bilden flippar.

Av w00tman

Tror min processor håller på att lägga av

Tjena grabbar.

Har en relativt gammal processor, en AMD Athlon 64 x2 5600, och jag börjar befara att den håller på att lägga av. Varför? Jo, detta.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/IMG_0432.JPG

Datorn hänger sig, ljudet hackar och bilden blir sådär. Tvivlar på att det är grafikkortet då jag har ett relativt nytt 9800+ gtx.

Datorn går fortfarande att boota om, men brukar jävlas en hel del, och ibland kommer jag inte förbi windows loadingrutan.

Tack på förhand,
Martin Sjölander

Av w00tman

Jag har testat programmet, utan framgång, och det går inte heller att massera ut pixeljäveln.

Av w00tman

Hur bör man gå till väga för att lämna tillbaka skärmjäveln? Var nere på Mediamarkt idag och dom testade min skärm, men gick inte att få ut på någon garanti (byta ut skärmen). Sen nu när jag kopplar in skärmen märker jag att det har kommit en till död pixel, denna gång en röd.

Av w00tman

Nyköpt Samsung SyncMaster XL2370 (Död pixel)

Hej!

Så, idag var jag och köpte en sprillans Samsung Syncmaster XL2370 23". Skönt med en LED skärm tänkte jag, och det är det ju visserligen.

MEN! Jag har märkt av en vit död pixel i nedre högra hörnet. Jag stör mig inte så värst mycket på det nu, men när man har pungat ut 3.5k så vill man ju ha en fungerande skärm utan fel.

Samsung har ju en pixelgaranti så vitt jag vet, men måste det vara mer än 1 pixel för att man ska få ut det på garantin?

Tack
Martin Sjölander

Av w00tman

Utveckling av Gamingmus DEL 2

Hallå i mustachen!

Vi har fått in en massa trevliga förslag nu och vill ha en slutgiltig omröstning, om vad alla gamers vill ha för slags mus.

Rösta på er favoritmus som ni skulle vilja utgå ifrån, och skriv sedan svar med siffror till repektive funktion ni vill ha på musen.
(Exempelvis rösta på DeathAdder och skriv #2, #5, #7 i svarsposten). Om musen du vill använda som grund inte finns, skriv då namnet i posten.

ALTERNATIV:
#1 Tygomspunnen sladd.

#2 Enkelt utbytbart skal.

#3 Enkelt utbytbara "glidez".

#4 Slät undersida utan håligheter så att inte smuts fastnar.

#5 Silikontätade skarvar så att inte smuts far in där man inte kommer åt (löstagbara).

#6 Knappar för steglös justering av sensetivitet på musen.

#7 Yta i "matt" gummi (DeathAdder).

#8 2 Tumknappar, lättåtkomliga men inte i vägen.

#9 knapp för att slå av eventuell belysning.

Tack på förhand

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av w00tman

Utveckling av Gamingmus

Morsning korsning i galoschen!

Vi är 2 grabbar som går sista året på Teknik och har i uppgift att utföra en marknadsundersökning och presentera någon utveckling av en datormus. Och därför frågar vi er följande:

Om du fick välja något som skulle utvecklas på/hos en datormus, vad skulle det då vara?

Försök svara någorlunda seriöst!

Mvh
TheL4N.se