Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe
Skrivet av wbugs:

Dessvärre är detta den enda 5G masten i trakten i nuläget. Vi har knappt haft GSM täckning innan tills dom uppgraderade till 4G på den andra masten och dom aktiverade Telia WIFI samtal så vi kunde få bättre mobiltäckning. Nu byggde dom denna mast för något år sedan och har äntligen byggt ut den för att klara 5G bredband/smalband. Så jag har inte så många fler master att välja på.

Eller så får man uppgradera till en Mikrotik 5G mottagare med externa antenn med SMA anslutningar så man kan sätta riktantenner på gamla maströret på taket.

För fiber verkar dom inte vilje dra till oss på våran väg, enligt planen så drar dom till dom första 4 hushållen på vägen sen är det ytterligare 3 hushåll som ligger 1km längre in som inte är med i planen.

Vem är det som inte vill dra fiber ? Ni har inte funderat på att själva lösa det ?

Av mrqaffe
Skrivet av pellesandare:

Min front är ju större än själva enheten är hög, så antar att jag lär skruva bort den om den ska passa. Men måtten verkar ju stämma så jag får slå till på en sån där box

Angående BD-brännare så har jag tänkt tanken men vad jag hört så är min dator för klen för att klara av att bränna BD utan risk för störningar i bränningsprocsessen. Kanske är en myt dock, vet inte säkert.

Det är osannolikt att datorn inte är snabb nog för att bränna alla typer av skivor, det finns buffertar i moderna brännare som hanterar stopp i datatrafiken men det har väl inte heller varit några verkliga problem efter P2 tiden då de första konsument brännarna hittade ut.

Av mrqaffe

Ännu en överprissatt hörlur från ett lifestyleföretag som vill lura de som är dumma nog att köpa deras produkter.

Av mrqaffe

En ny Nghtwish.

Av mrqaffe
Skrivet av glemmy:

Får kila på det igen, men genom att skruva på skruven så roterade infästningen till fjädern, så tänkte den justerade hur spänd fjädern är.

Edit:
<Uppladdad bildlänk>
Hittade bild i manualen

Så länge du ändrat justerskruven är det lugnt, det är den mejseln går mot på bilden.
Men ofta behöver man lossa, rengöra och smörja "fäst-axeln" för att bromsen ska gå lätt och kunna justeras riktigt och om wiren kärvar är det inte heller möjligt att justera in det bra så se till att wire och handtag går lätt.

Av mrqaffe
Skrivet av glemmy:

Växling var aningen trög, det är en sån "gripshift". För mig kändes det normalt, men lite trögt för dottern att få i ettan. Så får ta en kick där också.

De fjädrade faktiskt fint. Släppte lite på skruvarna för att minska fjäderkraften något, men gjorde nog ingen skillnad.

Nej det ska inte påverka alls utan du började nog bara att demontera bromsarna.
Skruven bör vara bottnad/momentdragen och helst ha gänglåsning så den inte skakar loss för då fungerar inte bromsen.
Återgångskraften ställs in genom att välja korrekt monteringshål och att se till att själva bromsarmen löper lätt på axeln.
Det kan även finnas en justerskruv för armpositionen men allt bygger på att man rengjort och smort rätt innan man börjar justera in sånt.

Av mrqaffe

Skriv ut modellbeteckningar på apparaterna och inte "Nätverkets uppbyggnad:
FIBER leverantör -> Zyxel modem (från leverantör) -> WAN -> router -> LAN -> switch osv."

Och vad är "vettigt wan ip" wnligt dig ?
Ansluter du utan routern ska du få få en publik ip eller en CGN-ip och ansluter du via en korrekt kopplad konsumentrouter ska du få en privat ip.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT
https://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

Att du beskriver att farten är ok när du kopplar direkt till inkommande anslutning via kabel tyder på att operatören inte är problemet utan att du kopplat eller konfigurerat fel i ditt lan.
Du måste beskriva mer detaljerat så det går att förstå hur lanet ser ut.

Av mrqaffe
Skrivet av Mizzy:

Fick en dator för ett tag sen, helt ny. Men året senare när jag skall använda den så vill den inte laddas (är antagligen urladdad) med laddsladd i så lyser den vitt sen rött och sen slocknar den, varför gör den så både datorn och laddsladden är ”nya” det kan ju inte vara glapp på en ny sladd? Eller? *irriterad*

Om laddaren verkligen fungerar kan batteriet vara skadat om det legat tomt i ett år.

Av mrqaffe

Man använder inget modem om man har fiber så vad är det för apparat du kallar modem ? (tjänsteförelare eller router är vanligt)
Beskriv med modellbeteckningar på apparaterna för det är viktigt, du kan kanske ha fått dubbel-nat och flera dhcpservrar i lanet och det ger ofta problem.

Av mrqaffe

Låter som ännu värre bondfångeri än dagens modeller, mindre batteri och sämre tålighet till högre pris.

Av mrqaffe
Av mrqaffe
Skrivet av Catcode:

Jag som behöver ha en kabel mellan 5-7 meter, tro detta kommer blir ett stort problem för mig.

Nej tvärt om, vid de länderna krävs det AOC kablaeg för att det ska kunna fungera, ingen vettig kommer att försöka med koppar på de längderna.

Av mrqaffe

Det är väl ett bevis på att det (för länge sedan var) är hög tid att slut tramsa med koppar och införa krav på AOC kablage för att få stabil funktion så att DP inte hamnar i samma kabelträsk som hdmi redan har gjort.

Av mrqaffe
Skrivet av Labanius:

Hej jag har bara wifi 5 från min router som sköter jobbet bra och har mindre lust att köpa ny router..
Men den saknar wifi 6 och då tillräcklig hastighet för pcvr. Har testat kabel men den jag har tappar kontakten för usb 3 till 2 för att den glappar lite.
Då tänkte jag att om jag istället för en ny router skaffar exempelvis en Asus PCE-AXE5400 WiFi 6e PCIe-adapter och sätter i datorn då borde väl jag kunna dela via windows hotspotfunktion full hastighet bara till mitt vr headset (Pico 4)?
Kommer detta funka ?

/Dan

Dela nät ja det går.
Vilken hastighet du får beror som vanligt på de lokala radioförhållandena, jag hade löst så att kabelanslutningen bra för att slippa wifi.

Av mrqaffe
Skrivet av oflytbara:

Tjena på er sweclockers! Tänkte jag skulle höra mig för med er hur ni hade resonerat om ni var i samma sits som en annan. Beställde 3 nya diskar ifrån amazon till ett kommande hemma nas bygge men jag tycker att emballaget som dessa kom i känns väldigt undermåligt? Risk att de går sönder enklare längre fram? Eller ska man bara tuta och köra?
De kom iallafall emballerade så som på bilden, 1-2 vändor med tunn bubbelplast runtom och i en stor kartong med lite pappfyll så de har nog åkt runt rätt så bra i den där kartongen med diverse stötar osv.. <Uppladdad bildlänk>

De ser helt ok packade ut eller menar du att de har mekaniska skador i höljet som du inte visar ?

Av mrqaffe

Vad är PC manager och varför skulle man vilja använda det ?

Av mrqaffe

Jag resonerade som så att eftersom inga rimligt prissatta grafikkort kunde driva skrivbordet på min monitor så sket jag i diskret grafikkort och gick på en apu i stället för de kom med moderna anslutningar och bandbreddskapacitet som klarade 4k hdr utan att behöva sampla ner färginformationen.
Alla enklare grafikkort är värdelösa för att driva skrivbordet och video och att lägga över 2000 kr på ett grafikkort är bara absurt.

Av mrqaffe

Det blev en tripp till Holland men en kanadensare smyger sig också upp på scen.

Av mrqaffe
Skrivet av Ikariwarrior:

Vilken lag hänvisar du till? Titta bara på exempelvis industrilokaler och dess kabelstegar i taken, där ligger ju högspänningskablar bredvid signalkablar, det är ju pga partvinnad kabel och balanserad transmission, således inga problem.

Elinstallationsreglerna föreskriver att samtliga samförlaggda ledare ska ha en isolering som är godkänd för den högsta spänning som förekommer, det kan gå att uppfylla (eller inte).
Jag tror det är mycket enklare att klara det på en industri än vid nån hempulsinstallation.
Fiber är inte heller så dyrt idag så det kan kanske vara ett alternativ.

Av mrqaffe

Det finns analoga ljudingångar på många tvar, kolla manualen.
Men det bästa är ju att ansluta ett bättre ljudsystem för en modern tv låter ändå inte särskilt bra.
Nått som kanske kan vara intressant är att leta nån äldre hembiomaskin med videosignalomvandlare mellan analog och digital video för den kan ju även driva högtalare både för amigan och tvn, äldre maskiner som inte klarar 4k och moderna surroundformat är inte så dyra på begmarknaden.