Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe
Skrivet av Ryzer:

Detta argumentet köper jag inte, en ny cpu bör du kunna ha minst 5 år, vilket betyder att det är nya sockets när det väl är dags att köpa nytt.
Prestandavinsten har aldrig motiverat att uppdatera cpun för spel iallafall.

Amd byter generellt bara sockel när det verkligen behövs typ nu med övergången till ddr5 och kollar man på skillnaderna som varit över AM4s livstid är de stora och många kan nog motivera att bara göra ett cpu/apu byte men behålla moderkortet och minnen, jag är själv i den kategorin.

Av mrqaffe

Eftersom Intel aldrig brukar ha samma sockel länge så bör du välja AM5 för den lär vara den som är gångbar längst tid av det som är nytt och går att köpa idag.

Av mrqaffe
Skrivet av kiptanoi:

Jag återkommer, så ska jag kika o se om jag hittar mera info om wifikortet.

Inställningarna av radiokanler är i router/accesspunkt och klienterna får rätta sig efter dem. Mest kompatibla kanal och bredd är 8/20MHz och 36/40MHz och inga specialtecken eller mellanslag i ssid och nyckel.

Har du tex valt fel lands drivrutin kan det bli inkompatibla kombinationer du ska normalt sett välja EU eller Sverige och inte nån amerikansk eller asiatisk driver.
Det går ibland också att hindra vissa standarder från att ansluta för att försöka öka hastigheten men det kan också stoppa klienter typ att routern bara tillåter 802.11ac eller bättre att ansluta medans klienten använder 802.11n.

Du kan även leta drivrutiner hos kretstillverkaren för de brukar ha till de flesta os.
Det kan funka med drivers för en annan winversion för det brukar inte vara några funktionella skillnader så länge man inte byter "drivrutinsmodell" så win 8, 8,1, 10 och 11 har troligen samma driver, möjligen kan installationsprogrammet skilja så man kan behöva installera fel driver manuellt och tillåta att den inte är whqlsignerad.

Av mrqaffe
Skrivet av maDa:

Den främsta risken med mindre operatörer är CGNAT

Skrivet av drefk2000:

Snarare tvärtom. Vi är en liten/mellan ISP och vi ligger låååångt i från att börja köra CGNAT.
Telia är ett undantag, men andra stora ligger betydligt närmare CGNAT än små

Jag har Telia.
C:\Users\mrqaffe>ping ping.sunet.se

Pinging ping.sunet.se [2001:6b0:7::18] with 32 bytes of data:
Reply from 2001:6b0:7::18: time=9ms
.......
Ping statistics for 2001:6b0:7::18:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 9ms, Maximum = 14ms, Average = 11ms

Och ipv6 fungerar och dessutompublik ipv4.
De som oftast dyker upp i forumtrådar om CGNproblem är Bahnhof och B2.

Av mrqaffe

Jag har just nu oftast (main?) ett svart men är lite missnöjd med det för att det inte har en bra vit belysning av knapparna, tror det är nått Hyperx men gillar verkligen inte färgen på belysningen då den inte kan ge en ren vit färg.

Av mrqaffe

Det kan bero på att Apple väldigt aktiva försöker tränga sig in i skolorna med plattor och datorer och sedan blir det grupptryck bland ungdomarna att välja Appletelefon.

Av mrqaffe
Skrivet av Alexander9409:

ja både min google chrome o robotdammsugare e anslutna o funkar felfri, hur stänger man av krypteringen ? hur vet man vilken kanal och kanalbredd som används ?

Man ändrar det i routern men jag vet inte hur din modell ser ut i menyerna men det finns i wifisetupen.

Av mrqaffe
Skrivet av Alexander9409:

ja det funkar med internetdelning sitter på mobilens nätverk nu

Och kan telefonen ansluta mot routern?
Prova att stänga av krypteringen på routern och se om datorn kan ansluta då.
Vilken kanal och kanalbredd används ?

Av mrqaffe

Hörlurar och möss klarar sig med marginal med usb 1 men vilken hastighet får du om du läser en större fil från ssdn ?

Av mrqaffe
Skrivet av Alexander9409:

nu har jag snackat med telia 2 gånger angående om mitt wifi problem att den inte hittar mitt internet men den hittar alla andras och dom kunde inte hjälpa mig dom säger bara att det e något fel med min dator, men det har ju funkat innan ????? Jag har till och med resetat routern 2 gånger men det funkar inte heller, så nu e jag på ruta 1 igen, ingen som har nån lösning på detta störiga problemet ?

Har du en telefon du kan felsöka med ?
Kan telefonen ansluta till routerns ssid ?
Kan du aktivera internetdelning på telefonen och kan din dator i så fall se och ansluta till telefonen ?

Av mrqaffe

Det skulle kanske kunna bero på kanalbredden, exakt vilket wifikort har datorn och vilka standarder stödjer det ? Om datorn är från win 8 tiden har den kanske inte stöd för nått nyare än 802.11n med en kanalbredd på max 40 MHz på 5 GHz bandet.

Av mrqaffe

Har du haft några verkliga problem eller är det mest villkoren du reagerat på ?

Man kan ha också avbeställningsskydd via hemförsäkring och om man betalt med betal eller kreditkort, villkoren varierar men du kan tex läsa lite via länken nedan men generellt bör man alltid betala resor med kort pga de försäkringar det innebär.
https://www.swedbank.se/privat/en-battre-framtid/leva/resa-i-...

Av mrqaffe
Skrivet av Mayhem SWE:

Om jag inte har helt fel så var väl de första åren av HDMI-kablar av någon anledning ej fullkopplade, så äldre kablar är inte garanterade att klara av ARC. Det var väl först när HDMI "with Ethernet" kom (som dock aldrig verkar ha faktiskt använts till Ethernet?) som kablarna blev fullkopplade.

Ja eller nej för de var "fullkopplade" enligt de funktioner som fanns i hdmistandarden från början men standarden har utökats, från början fanns det inte nätverk via hdmikabeln utan det kom i version 1.4 och man la då till "with ethernet" i kabelnamnet för att kunna skilja på kablarna.
Nätverksledarna används även för arc som inte heller ingick i de första versionerna.

https://www.cdrinfo.com/images/uploaded/HDMI_logos_New.jpg

Av mrqaffe

Oj vilken version av O Fortuna av Carl Orf, de kan inte med hedern i behåll påstå att de inte lyssnat på Orf när de gjorde den där för han skrev den för 80 år sedan, bara lägg till solosång och lite moderna instrument, grunden är densamma.
Kamelot skulle ha passat på scen med det här gänget.

Av mrqaffe

Det vore väl bättre att ha en lös skärm eller koppla den till tvn i så fall ?

Av mrqaffe

Jag lyssnar på Martyna som blivit irriterad för att de vissnade löven luktar, hon skäller i vart fall på att hon förföljs av lukten men bitvis är hon en glad poptjej och bjuder på lite headbanging edm.

Av mrqaffe

Har du kopplat vidare lanportarna på routern till uttagen på övervåningen ? visa vilder på routern och patchpanelen.

Av mrqaffe

Vet inte om det funkar men prova om det går att göra med Tasker.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.a...

Av mrqaffe

Endera är det en dålig konstruktion eller så är den felmonterad och kanske kan bli bra om man monterar om den men det är inget man bör göra på en ny skärm.
Returnera och hoppas du kan få en bra och är den nya skärmen likadan så välj en annan modell.

Av mrqaffe
Skrivet av Gen.Lagus:

Funderade på att köpa en Wifi-förstärkare för nedervåningen så att signalen sprider sig bättre.

Minst 2 ipads och min stationära dator. Datorn ansluts med en Wifi-dongel kopplad till en USB-kontakt på baksidan av datorn. Datorn är nästan rakt ovanpå routern på ovanvåningen, medan routern är på nedervåningen.

Dock, så verkar kopplingen funka bättre nu med RTS 500 istället för 2374, d.v.s. default ställningen. Jag ändrade tillbaka beacon intervallet till 100 som var default utifall det minskar batterianvändningen på batterier på iphones och ipads.

Vad är wififörstärkare ? Undvik repeatrar för de förvärrar problemen, använd accesspunkter eller mesh och koppla helst med kabel även om du väljer mesh.