Inlägg

Inlägg som ulaper har skrivit i forumet
Av ulaper

Ge mig 50% + reskostnad, så skall jag personligen åka å hämta tillbaks pengarna åt er..... blir det bara lite varmare så färdas jag dit på min HD.... NO SHIT!!

Av ulaper

Har också varit i kontakt med supporten, å dom sliter sitt hår utan att begripa vart felet ligger....

Av ulaper

Problem med bl.a. Star Wars och The Thing

Hej alla!

Grabben min har problem med vissa spel på sin dator, och jag blir inte klok på detta??? Börjar med att speca hans hårdvara.

Moderkort: MSI P6NGM-FD, nForce-630i+GF7100.
Processor: Intel Dual Core E5200 2,5GHz
Minnen: 2 x 1GB Kingston PC6400
Grafikkort: Gigabyte GV-NX98X512H-B. GeForce 9800GTX
Nätagg: Corsair Powersuply 750W Black, ATX/EPS
HDD: Samsung SpinPoint F1 1TB SATA2, 32MB 7200rpm
Monitor: EIZO SlimEdge 19"

Operativsystem Win XP pro SP3
Alla installerade drivrutiner är dom senaste, likaså bios. Systemet är oklockat men har även testats klockat med samma resultat.
Har tankat ner och installerat dom senaste patcharna till alla spel som krånglar.
Spelen är testade med alla tänkbara och möjliga grafikinställningar och upplösningar... Allt förgäves....!!!

Det som händer när grabben försöker spela Bl.a. Star Wars Knights of the old republic och The Thing m.fl. m.fl. spel, är att han får upp en ruta där det står följande:

Detta program kräver en skärmupplösning på 800 x 600 eller mer.

Därefter stängs spelet av.

Detta sker oavsett om hans skärmupplösning är inställd på 800 x 600 eller betydligt högre.

I Star Wars finns en funktion som identifierar hårdvaran i datorn. Om man kör den funktionen så markerar den resultatet med Gröna, Gula eller Röda "dottar" bredvid varje komponent. Gröna = Allt ok, Gula = Spelet kan fungera men kanske inte optimalt, Röda = Hårdvaran uppfyller inte minimikraven för spelet.

När vi kör detta diagnosprogram så får vi Gröna "dottar" överallt utom vid Grafikkortet, där den ger en gul "dot" och tillägstexten:

Spelet kanske inte fungerar optimalt med detta grafikkort, vi rekomenderar att du UPPGRADERAR till Radeon X850 eller GeForce 6200.

HJÄLP!!!!! Någon som känner igen problemet och har en lösning??? Bespara mig tidskrävande dagisgissningar och dylikt, svara om du har en trolig eller säker lösning på problemet, Tack!

Skall tillägga att Operativsystem och alla felande spel är av och ominstallerade flera gånger och alla gamla divrutiner borttagna innan nya installerats.

Av ulaper

Nope, sp3 ställer till det i massor av spel för mig. Varför skulle den behövas för ett spel? den innehåller väl bara säkerhetsuppdateringar som kommer i konflikt med diverse spel.

Av ulaper

Jag bjuder 10000 om du har den kvar, lk999

Av ulaper

Hade samma typ av problem på min burk tidigare, men allt blev bra när jag bytte vista mot XP sp2. Med XP sp3 fick jag dock en massa laggproblem.

Av ulaper

Kolla vad tillverkaren av moderkortet heter, du hittar förmodligen drivrutiner på deras hemsida. du blir nog tvungen att öppna chassit för att hitta uppgifterna, men det skall inte vara något problem.

Av ulaper

doh

Av ulaper

det finns förmodligen en lättfattlig beskrivning på brännarens bakre plåt eller på en liten etikett.

Av ulaper

om alla andra enheter i datorn (hdd, dvd, cd) är sata, då skall ide-brännaren jumpras som master.

Av ulaper

Nu är morsan galen och skall sälja min laptop... den dj...a wd-40 sprayen förstörde djakarandaskivan på vardagsrumsbordet totalt
HUR kan ni luras på detta oansvariga sätt???

Av ulaper

Ja BIOS-skärmen ser ju ok ut. Flyttade minnena?? du har väl bara 4 minnesslots på det kortet, två gröna och två orange? Skall sitta i orange om man bara använder två minnesstickor.

Av ulaper

Skulle vara intressant att se en skärmbild av din BIOS i advanceläget för klockhastigheterna m.m.

Sedan undrar jag... Har du haft detta problemet hela tiden, eller har den fungerat tidigare och med tiden börjat krångla?

Av ulaper

Att det inte funkade fullt ut med dina 8500-minnen förstår jag, för ditt moderkort stödjer inte den ramtekniken, men har du nu bytt till 6400-minnen så skall det ju fungera. låter som något biosfel om nu inte moderkortet är kasst.

Av ulaper

Men nu skall ni ju naturligtvis inte skaffa ett sådant abbonemang bara för att kunna tanka ner gratis å anonymt... det är ju olagligt... basta!

Av ulaper

Har testat hans mobila bredband i Mora där jag bor också, där kommer jag upp i hastigheter på drygt 4mb.

Av ulaper

Brorsan bor i Gävle och ligger normalt på hastigheter runt 6mb, inte raketfort men ANONYMT!! Man köper modem och kontantkort på närmaste 3-butik å sedan går man in på butiken varje gång man skall fylla sitt kort å betalar kontant, på det viset behöver man aldrig blanda in några spårbara bankkort eller liknande.

3.... The IPRED-killer

Av ulaper

3 har kontantkort till mobilt bredband, å dom kräver ingen registrering. Kostnad 299kr i månaden och ingen trafikbegränsning.

Läs gärna denna artikel. http://computersweden.idg.se/2.2683/1.164083

Av ulaper

eller?

Av ulaper

Min brorsa har mobilt bredband med oregistrerat kontantkort.... gissar att han blir svår att hitta genom ip-numret... eller???