Inlägg

Inlägg som Fyren har skrivit i forumet
Av Fyren
Skrivet av Slaktardej:

Hade samma problem. Det enda jag kunde få fram som en lösning på problemet var att rensa chrome från datorn och installera om det.

Skrivet av Wickman:

Du har nog av misstag fått 32-bitarsversionen.
Ladda ned Chrome igen som fil på datorn men öppna den inte. Via denna sida:
https://www.google.se/chrome/browser/desktop/
Se till att du får 64-bitarsversionen.

Avinstallera sedan din nuvarande version helt, starta om datorn och installera Chrome igen med den nya filen du laddade ned.

Tack testat detta nu, får se vad som händer.

Har dock märkt att datorn verkar hänga sig även utanför youtube (hängde sig mitt i installationen av chrome nyss) så funderar på om det verkligen är chrome som är problemet. Återkommer!

EDIT: Hänger sig fortfarande tyvärr, även när chrome är avstängt... Får somsagt inga felmeddelande, så antar att det inte finns någon logg man kan kolla i?

EDIT2: Hittade detta i loggboken, alla övriga poster verkar normala.

http://i.imgur.com/2zO0UQ3.png

Antar att det bara är för att jag blev tvungen att hålla nere powerknappen för omstart?

Av Fyren

W10 Google Chrome, datorn låser sig på youtube

Hej!

Har fått ett problme som dykt upp från ingenstans (igår). Kör datorn i sign.

När jag kollar på youtube låser sig hela datorn efter ett par minuter in i videon, ingen bluescreen eller så. Bilden fryser och enda utvägen är en omstart genom att hålla inne strömbrytaren på datorn... Relativt fräsh installation av W10 (64 bit), cirka 3-4 månader. Lät aktivitetshanteraren vara igång under frysningen, men kunde inte se någon lustig peak i CPU eller RAM-användning.

Vet inte ens var jag ska börja med detta. Några tips?

Tack!

Av Fyren
Skrivet av wesjac:

Jag har en Deltaco UH-469 (inte en alltför olik modell) och vill minnas att jag köpte en usb -> 3,5 x 1,35 mm på eBay. Använder den precis som du föreslår med en mobilladdare och det funkar kanon.

Troligtvis så har din samma mått men föreslår att du mejlar deltaco-supporten för att vara säker.

Ha en bra kväll!

Allright! Lär med all sannolikhet vara samma! Ska försöka hitta en i Stockholm, behöver snarast - men annars får det bli ebay. Tack det samma!

Skrivet av Grönahunden:

kolla med Kjell&co ? dom har DC pluggs som du kan testa.

Hubben sitter monterad med lim under skrivbordet (lite dumt kanske, men ikeabord så inte så dyrt att ersätta), så vill undvika att slita av den. Men det får bli last resort!

Tack!

Av Fyren

DC-plugg till usb hub?

Hej!

Har en Deltaco UH-468 (se slutet av inlägget för länk) som har anslutning för extra strömförsörjning på baksidan. Fick inte med någon sladd eller nätadapter tyvärr...

Så försöker reda ut exakt vad det är för sladd som behövs! Max specad in är 5V, 2A och jag har mängder med sådana nätadaptrar från mobiler, så en USB -> DC-pluggsladd vore perfekt.

Mätt upp anslutningen med skjutmått och får det till 3,5mm - men sen då? Finns mängder med olika kontakter... Någon som vet vad jag letar efter och var jag kan få tag i det?

https://www.deltaco.se/produkter/signalhantering/usb/hubbar/4...

Tack!

Av Fyren

Hade nog börjat med att göra en portfolio. Presentera dig själv och lägg upp tidigare verk. Sen börja leta lite eventuella kunder!

Av Fyren
Skrivet av drwlz:

Logitech har ju K810 som kanske kan vara något (dock trådlöst)?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1525270

Ser heltklart skysst ut! Missade den när jag kollade på logitechs hemsida Kommer nog köra med sladden i konstant, så batteritid bör inte vara problem. Däremot är jag lite orolig för inputlag vid spel! Får ta en titt på det, tack!

Av Fyren

Tangetbord utan numpad med lågprofilsknappar och bakgrundsbelysning

Hej!

Använder idag ett Logitech Illuminated K740 som jag är nöjd med. Älskar den vita bakgrundsbelysningen.

Problemet är att det är för brett och därmed inte går in under hyllan som jag har skärmen på, vilket jag skulle behöva för att kunna skjuta undan tangentbordet när jag ska plugga.

Så letar nu efter ett tangentbord som är så likt mitt nuvarande som möjligt, fast utan numpad, alternativt en maxbredd på 44 cm. Helst med vit bakgrundsbelysning.

Verkar vara svårt tyvärr... Någon som känner till ett?

Av Fyren
Skrivet av Elgot:

Det där är väl ingen division utan en subtraktion (av λtv på båda sidor).

Ahh! Nu ser jag, tack!

Dundermiss

Av Fyren

Tog mig igenom med bra betyg i flervariabelanalys, wohoo!

Nu sitter jag med differentialekvationer istället! Håller på med system av diffar och fastnar lite. Lite svårt att skriva matte här, så länkar till en YT-video där de gör exakt detta:
https://youtu.be/gqZfI_cWkbs?t=404

Hur kan han dividera bort t-termen där? Att e-termen kan divideras bort är jag med på, men hans v-vektor har inget t i sig och därför borde man inte kunna stryka t-termerna rakt av utan att få v/t ?

Tack!

Av Fyren
Skrivet av juckeyy:

Har också sökt till KTH, dock Civ. Samhällsbyggnad.
Kommer säkerligen tacka nej till platsen och ta ett år off med tanke på att jag knappt har några köpoäng så bostad är nog svårt.
När man pratar med "ambassadörer" från skolorna så tjatar alla endast om studentlivet, fester hit och dit.
Kan du ge en objektiv beskrivning av KTH, hur är lärarna, är det bra stämning osv?

Jag körde ett år off innan också (Backpacking som alla andra ), helt klart värt!

Har varit ganska återhållsam med festandet och den delen av studentlivet, då jag vill ta mig igenom första året ordentligt utan att kugga något (speciellt eftersom mitt program läser all obligatorisk matte på första året).

Men det är helt klart hålligång, mycket folk på tentapubarna, och många andra evenemang. Finns alltid något att engagera sig i för den som vill. Stämningen tycker jag helt klart är bra, men mycket handlar såklart om vilka du börjar umgås med...

Angående lärarna så har jag faktiskt lite kritik. Hittills har jag haft lite svårt med många av dem, och jag tycker de har haft dålig koll på sina kurser, och många rent praktiska saker har varit oklara. Sen kan det ha och göra med att flera av de kurser jag läst varit omgjorda för antingen i år, eller förra läsåret.

Jag har upplevt att de flesta föreläsarna blivit bättre under kursensgång, så tror mycket har att göra med att det tar ett tag innan man lär sig förstå hur varje specifik föreläsare jobbar. Svårt att sammanfatta min upplevelse om lärarna, då alla varit såpass olika. Den ena är så slö att man somnar, och nästa föreläsare är så snabb med kritan att det dammar så folk på bakre raden börjar hosta haha

Partar man med kursare säger vissa att de älskade föreläsaren, och andra att det inte funkade alls. Så till stor del har det nog att göra med vem man är som person.

Har du mer frågor är det bara att köra på!

Av Fyren

Går första året på KTH Civ. Produktframtagning (i princip maskinteknik). Har kompisar som går på många av det övriga ingejörskolor i landet.

När jag pratar med dom verkar det onekligen som att våra mattekurser har gått rätt snabbt fram jämförelsevis. Inte att innehållet i sig är svårare, men takten är högre. Inte omänskligt, men det tog ett tag att vänja sig och få en känsla för hur mycket (och framförallt HUR) man behöver plugga.

Min erfarenhet är att de som verkligen försöker, och inte bara snackar utan faktiskt tar tag i det, klarar sig fint medan de som försöker mygla och gör minsta möjliga inte klarar sig.

Angående sommarmatten, läs den! Även om du väljer MDH. Gör den ordentligt bara, hjälper mycket!

Av Fyren

Tack!

Hittade några som hade gjort så, metoden är ju rätt "straight-forward" med 3,5mm.

Inte hittat någon som gjort samma mod fast med ett USB-headset, där även mic ingår. Problemet är att jag måste tvunget ha USB för att micen ska fungera, så kan inte överge headsetet för ett par lurar+mic med 3,5mm och genomföra modifikationen på.

Behöver ju som sagt även någon form av batterilösning, tänker litiumbatterier, men man har ju hört en och annan läskig sak med att dom exploderar vid felanvändning, så här vill man ju vara säker på sin sak om man ska ha dem runt huvudet... Finns det någon säkrare lösning?

Av Fyren

Modifiera USB headset till trådlös via bluetooth?

Hej!

Har ett Steelseries Siberia V3, som jag panikköpte under blackfriday (väldigt missnöjd, suprise suprise...). Skulle vilja bli av med sladden och funderar på om det är möjligt att modifiera dem till att använda bluetooth istället?

Har några bluetooth-adaptrar liggandes som jag tänkte att jag kan använda i datorn. Sen är då frågan hur det ska gå till på hörlurssidan?
Kommer behöva någon form av batterier så klart (5V?), någon form av sändare, av/på knapp, och gärna någon lösning där man kan ladda batterierna under användning.

Någon som har lite koll och vet vad för slags prylar man ska kolla på? Något jag har glömt?

Tack!

Av Fyren
Skrivet av Imaculent:

Vad är det för sladd till skärmen? Finns det olika alternativ?
När jag startade upp min dator förut så ville den hellre gå in i BIOS när jag hade DVI/HDMI inkopplat än displayport.

Edit: Och om du matar deleteknappen vad händer då? Kommer du in i BIOS utan att se något?

Skrivet av Frux:

Ja det är ofta problem med att se BIOS med Displayport. Koppla över till DVI/HDMI tillfälligt.

Har endast DVI anslutning på skärmen, och kör DVI i "grafikkorts-änden" också.

Kör jag DEL under boot kommer jag in i BIOS, men ser inget. I alla fall så har det funkat så när jag hade tillgång till annan skärm, och när jag kunde se POST på min koreaskärm.

Kör crossfire, funderar på om det kan strula till det? Dock testat samtliga DVI-portar på båda korten, och tagit ut CF-bryggan (och även då testat samtliga portar på båda kort).

Av Fyren

Komma åt BIOS med skärm som ej har stöd för BIOS-upplösning

Hej!

Jag har en av dessa kända koreanska IPS-skärmar (2560x1440) som många köpte för något år sedan. Vad jag förstår stödjer dessa ej några andra upplösningar än 2560x1440, och därav får jag en svart skärm under POST, och får bild först när windows startar.

Problemet är nu att jag behöver komma åt BIOS, och har inte längre tillgång till någon annan skärm... Hur gör man då?

Jag har minne av att när jag precis köpte skärmen så kunde jag se POST och komma åt BIOS, sen rätt var det var efter OS-byte eller liknande så hade jag bara svart skärm under boot.

Finns det några work-arounds eller liknande?

MVH

EDIT: All hårdvara i signaturen, och kör W10!

Av Fyren

Hej igen!

Försöker hitta info om vad (positiv/negativ) definit, indefinit och semidefinit innebär mer exakt. Detta för att kunna avgöra om en funktions kritiska punkter (i flera variabler) är max/min eller sadel.

Försökt googla med hittar inget vidare, dyker mest upp om matriser vilket inte är riktigt vad jag letar efter...

Någon som har koll, alternativt är google-ninja?

Av Fyren
Skrivet av Kalium:

Tycker väl att det ser vettigt ut men glöm inte att skriva ut själva variabelbytet också. Tror du kan tappa poäng på tentan om du inte gör det.

Allright, skönt! Var tveksam om det bara var tur eller inte

Will do, thanks!

Av Fyren

Snabb fråga angående gränsvärden i flera variabler:
Är det här en korrekt lösning?

http://i.imgur.com/SMpLjvL.jpg?1

Finns det några andra sätt att tänka på?

Tack!

Av Fyren

W7 USB/DVD Download tool - We were unable to copy your files

Hej!

Försöker installera W10 (studentlicens från Dreamspark) med hjälp ett USB-minne. Använder W7 USB tool som många guider rekommenderar.

Från början hade jag problem med att verktyget inte accepterade min ISO-fil, men sparade en ny version som stödjer ISO-9660, Juliet och UDF med hjälp av Img-Burn, vilket verkade lösa detta. Men nu får jag istället felmeddelande vid överföring av filerna i USB download tool: "We were unable to copy your files. Please check your USB and ISO file and try again."

Formaterade om USB-minnet i kommandotolken, och även testat Rufus (ett program som rekommenderas av guider för att lösa detta), men ingen lycka.. Även testat 2 andra USB-minnen och olika usb-portar, men det verkar inte heller hjälpa...

Någon som har erfarenhet av detta eller ideér? Tack!

EDIT: Datorn det handlar om ligger i signaturen, kör W7 ultimate x64 för tillfället! Moderkortet stödjer ej UEFI, vilket verkar betyda att man ska använda lite andra metoder för att skapa boot-usb.

Av Fyren
Skrivet av Burain:

Så Gauss-sats säger att Areaintegralen av F*dS = Volymintegralen div F dV Så målet blir därför att integrera div F i ditt klot.

Divergensen av F blir precis som du skriver 2(x+y+z) vilket vi kan skriva om som 2(x+y+z)=2(x-2)+2(y-0)+2(z-3)+10. Skälet till att man vill skriva om uttrycket på det här sättet är att det då blir superlätt att integrera.

Om du nu försöker volymintegrera 2(x-2) eller 2(y-0) eller 2(z-3) över din sfär så finner du att dessa blir noll, för att de är som udda funktioner på din sfär. Kvar har du därför att integrera 10 över sfären!

Ahhh, grymt! Tackar så hemskt mycket! Har ett litet delprov om dett imorgon, som ger extrapoäng till tentan. Du har nog fixat det poänget åt mig

Skickades från m.sweclockers.com