Inlägg

Inlägg som curryvontonic har skrivit i forumet
Av curryvontonic

[QUOTE="sparven89;13003219"]Jag har också märkt av att det är problem ibland med att logga in på xbox-tjänsterna. Men det verkar vara beroende av om du har kört någon annan xbox-tjänst innan eller ej. Sen kan man ju också undra varför det krävs en separat inloggning för att nå de tjänsterna när man använder samma konto för resten av windows.

Tror jag vet vad problemet är:) Men har ingen lösning på det :l

Jag köpte min surface ifrån Tyskland och tangentbord ifrån England, med samma hotmailadress/microsoftkonto. På den tyska sidan gick det att fylla i en svensk adress (billing-address), men i den engelska krävdes en brittisk adress (finns ingen valmöjlighet, vilket innebar att jag skrev in en "liknande" adress som den jag har i Sverige). Båda gånger använde jag mitt vanliga microsoft-mailkonto (hotmail), vilket har inneburit att jag har ett brittiskt konto på microsoftstore.co.uk samt ett svenskt konto på microsoftstore.de (båda med samma mailadress).

När jag då, på min surface, ska gå in på videospelaren så innebär detta att jag får felmeddelandet att xbox-tjänsten inte är tillgänglig. Detta, tror jag, beror på att det brittiska kontot har blivit "överordnat" det svenska på något sätt (medan mitt xbox-konto är svenskt). Alltså tror datorn/microsoft att jag försöker logga in på en dator från england, medan mitt xbox-konto är från sverige.............

Jag har testat att ändra region på surface, men det står redan "svensk" region (men när jag går in på mitt microsoftstore-konto är det ett brittiskt konto).

Vet någon en lösning på detta problem??!!

Av curryvontonic
Skrivet av sparven89:

Jag har också märkt av att det är problem ibland med att logga in på xbox-tjänsterna. Men det verkar vara beroende av om du har kört någon annan xbox-tjänst innan eller ej. Sen kan man ju också undra varför det krävs en separat inloggning för att nå de tjänsterna när man använder samma konto för resten av windows.

Vart hittar du det?
Har letat runt lite här och där utan att direkt ha någon enkel länk i programmet.

Tack för svar, för mig verkar det vara ngt annat problem då det aldrig fungerat för mig. Angående Word-uppdateringen sökte jag som vanligt via win update.

Av curryvontonic

Har problem med att logga in på Xbox-live tjänsterna när jag försöker använda videospelaren som kom förinstallerad, detta problemet har jag haft sedan start. Någon som vet hur man ska fixa detta?

Har för övrigt sett att man kan uppdatera Office till "final edition" nu, ifall någon missat detta.

Av curryvontonic
Skrivet av helas:

Ring numret jag gav tidigare i tråden och uppge ordernummer, när jag beställde skickade inte tyskarna ut något bekräftelsemail.

Ok tack för tipset! Jag hann emellertid tag på någon via "live chat" som kunde kolla upp beställningen mha mitt ordernummer. Han/hon/hen sa att de ännu inte skickat iväg det och att det kan ta upp till 3 veckor att få det levererat till Sverige... Så det är väl bara att sitta och vänta. Har redan fått touch cover ifrån brittiska avdelningen (beställd samma datum), den ser fin ut iaf...

Av curryvontonic
Skrivet av emigrating12:

Du kan gå genom US chat och be dem "sätta över" dig till DE chat. När de säger att de inte kan göra detta ber du dem dubbelkolla detta då det alltid fungerat tidigare.

Dock brukae chatten endast be dig ringa ändå med mindre de faktiskt kan se status framför sig. Bästa är att använda Skype så kan du ringa de vanliga toll free nummren.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för svaret! Då jag inte har skype tog jag och ringde det "vanliga "numret, men har inte kommit fram ännu. Förmodligen pga att många ringer.. Men tack iaf!

Av curryvontonic

Någon som vet om microsoftstore i tyskland har en "live chat"? Kan inte hitta någon på hemsidan. Beställde ifrån Tyskland förra veckan men har ännu inte fått någon "shipping confirmation".

Av curryvontonic

Har en undran över hur ni som beställt från UK gjort med "billing address", då det är låst på UK och inte går att välja sverige (och skriva in en svensk adress)? Går ju inte att gå vidare utan att ha skrivit något på dessa fält..

En annan fråga: Någon som har ngn gissning på när tangentbordet kan köpas i Sverige (ska man vänta med att köpa tangentbord eller kommer det att dröja för lång tid, dvs. en bit in på det nya året?)?

Tackar för svar!

Av curryvontonic

Jag behöver lite hjälp i denna ASUS-djungel. Som jag har förstått det så kommer asus att sälja transformer-serien i 3 olika modeller:

- Budgetmodellen Transformer Pad 300: denna inte kommer att ha en Super IPS+-skärm, den kommer inte att ha en metallyta utan istället en plastyta, den kommer att ha en 4-kärnig tegra 3 på 1,2 GHz, 4G LTE/3G/Wi-Fi. Denna kommer att ha samma upplösning som nuvarande prime.
- Mellanmodellen Transformer Pad Prime: detta är den nuvarande prime med en 4-kärnig tegra 3 på 1,4 GHz OCH sUPER ips+, fast omgjord (toppen på baksidan kommer att vara i plast men resen fortsatt metallyta) för att fixa diverse problem + fortsatt utan 3g/4g.
- Lyxmodellen Transformer Pad Infinity: där skillnaden gentemot mellanmodellen är en bättre upplösning (1920 x 1200), 4G LTE/3G/Wi-Fi och kanske skillnad vad gäller cpu:n (som jag förstått det så vet de fortfarande inte om de ska ha en 2-kärnig eller 4-kärnig cpu, eller om de välje att sälja i två olika modeller).

Priset för mellanmodellen kommer att vara som nuvarande prime, således kommer budgetmodellen vara något billigare och lyxmodellen minst en tusing dyrare.

Är det någon som kan säga något om detta, helt fel/stämmer?

Av curryvontonic

Har suttit och försökt lista ut vad jag ska köpa, en nc10 eller 1000h (asus), men tror det blir en nc10. Men är lite tveksam vad gäller touchpaden, men då inte vad gäller dess storlek.

När jag var på onoff och testade den så var den väldigt seg med att reagera, den fungerade när jag knappt vidrörde ytan, men när jag drog med fingret som jag gjort på andra bärbara (bla 1000h), dvs. som vanligt och alltså inte med tryck, så reagerade den knappt. Muspekaren "hackade" sig fram.

Hur fungerar detta för er som köpt nc10:an? Är den väldigt seg att reagera eller var det bara ett måndagsexemplar jag testade. Killen i butiken hade ingen aning (som vanligt).

Sen en till fråga, någon som vet när onoffs exklusiva rätt att sälja denna går ut? Vill ju att det ska bli en någorlunda konkurrens så att priset kan sänkas lite...