Inlägg

Inlägg som Trumstock har skrivit i forumet
Av Trumstock
Skrivet av Lelle91:

Tjo,

Är det någon som vet om processorkylaren Nioctua NH-D14 får plats på Crosshair IV? Är nämligen på väg att köpa både Crosshair IV och NH-D14 men tycker att ram minnes platserna ser ut att sitta väldigt nära processorn.

Någon som har erfarenhet eller kunnande om NH-D14 på Crosshair IV?

Jag har ingen personlig erfarenhet men jag såg i en review för Crosshair IV att en av nackdelarna med kortet var att stora CPU-kylare ej fick plats pga. minnesmodulernas placering.

Av Trumstock

Fick hem mitt kort igår och är hittills mycket nöjd. I idle ligger jag runt 40C och i extreme burning i furmark hamnar jag på 79C som högst.

Stockfläkten låter en del även på 25% som den ligger på i idle, dock överröstas den av min AMD stockkylare till processorn så för mig är det inga problem ljudmässigt i idle. Men ett byte till exempelvis Accelero Xtreme skulle nog inte skada.

Av Trumstock
Skrivet av Gorgeous-George:

Trumstock,
När du får kortet, skriv gärna nån rad här vad du tycker om kylningen och ljudnivån på kortet.

Ska se till att göra det så snart jag får kortet, vilket förhoppningsvis blir imorgon.

Av Trumstock

http://www.dustinhome.se/DisplayImage.aspx?ImageID=773308

Väntar på två av dessa som borde komma imorgon med lite tur. Tråkigt nog ska min polare ha ett av dem

Av Trumstock

Jag anar att det är så också, ville dock vara säker. Någon som ar koll på om Sapphires egna kylarlösning fungerar bättre eller sämre än referens?
Jag hoppas att kylningsförmågan kan väga upp det fula utseendet..

Av Trumstock
Skrivet av Hundbert:

Det är väl inte referenskylaren? Om man tittar på kortet (Det är ett sapphirekort) så ser det ut som att det är en egen kylare av sapphire. Verkar som den blåser ut den varma luften ur lådan.

På bilden på Dustin är det inte ref-kylare nej, men om man istället kollar på Prisjakts bilder är det ett Sapphirekort med ref-kylning. Därför vore det intressant att veta vad som stämmer.

Av Trumstock
Skrivet av krippe91:

Får den plats i ett FD2 chassi?

Har inget själv men har sett flera personer som har 5870 tillsammans med Define R2.

Jag och en polare beställde precis var sitt och undrar om det ser ut som på bilden eller om det är ATI:s referenskylare?

Av Trumstock

På Powercolor-kortet har komplett angivit den faktiska klockfrekvensen medan de på XFX-kortet angivit den effektiva (antar jag?).

Om ett minne körs i DDR (som i GDDR) så utläses det en etta eller nolla både i upp- och nerfasen av klockcykeln. Alltså fördubblas den effektiva klockfrekvensen om DDR används. Dock får någon annan hjälpa till att förklara varför det inte bara är dubbelt så hög klockfrekvens hos XFX som Powercolor.

Av Trumstock

Lånar tråden lite och hoppas att det är lungt.
Jag får BBB 60 på måndag och undrar om det kommer gå att använda alla telefoner eller om jag måste koppla in en i modemet och sen kommer bara den fungera?

Av Trumstock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tofupunk
Det är inte bara avståndet som spelar roll dock, kvaliteten på ledningarna spelar in ganska mycket. Är det 800 m eller lite mer finns det dock en chans att du får högre hastigheter.

Kolla den här grafen från deras hemsida

http://www.bredbandsbolaget.se/wps/wcm/resources/image/468813...

Jag blev lovad åtminstonde 15, nu sitter jag här med 10(0.8 upp) och betalar för 12-24.

Har noll koll på IP-telefoni, använder mobiltelefon.

Fult av dem att inte kunna garantera den hastighet de angett som garanterad lägsta. Men som det ser ut för mig nu så tror jag att jag satsar på en övergång till BBB då telestationen enligt vår fastighetsägare ska ligga strax under kilometern ifrån huset.

Tack för all hjälp!

Av Trumstock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tofupunk
Vad betalar ni för nu då? Ring till telia och fråga hur långt ni har till telestationen, det är främst det som begränsar hastigheten. BBB kan ju försöka kräma ut över 20 mbit/s om de vill, men det är inte alls säkert att de kan få ens över 30 stabilt.

Kolla på BBBs hemsida vad de säger att du kan få, det finns någon smidig enkät man kan fylla i.

Ja, man kan säga att det funkar som en switch.

Vi betalar för 24 Mbit/s hos Telia. Har gjort testet som säger att jag har mellan 800 och 1500 meter till stationen. De kan alltså erbjuda mig en hastighet på mellan 20 och 40 mbit/s neråt och mellan 3 och 10 mbit/s uppåt.
I vilket fall som helst så borde jag ju få högre både upp- och nedhastighet med BBB än jag får nu med Telia.

Vet du någonting om IP-telefonin?

Av Trumstock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tofupunk
Räkna inte med att kunna få bredband 60, det är inte ofta ledningarna duger till det.

Av BBB får du flera externa IPadresser så du kan koppla in allt direkt. Som mindre avancerad användare märker du inte skillnaden mellan en router och BBBs lösning.

I vilket fall som helst så borde jag ju få ut mer än de 17mbit/s jag får idag med min lina från Telia. Men det här modemet jag får låna fungerar alltså som en Switch typ?

Av Trumstock

BBB Bredband 60

Ohoj!

Jag har aldrig direkt varit aktiv här på forumet, tror fan inte ens jag gjort ett inlägg, men skit samma. Jag behöver lite råd angående BBB:s Bredband 60.

Eftersom att mitt, eller egentligen päronens, Telia abonnemang går ut om ca en månad så har jag funderat på att istället skaffa BBB pga den åtminstone lite snabbare upphastigheten. Så till er som har Bredband 60, hur bra fungerar det och BBB i allmänhet?

Min andra fråga rör det här med ip-telefoni. Eftersom att det är bekvämare att ha både telefoni och bredband hos samma operatör och BBB endast erbjuder ip-telefoni så är det ip-telefoni det får bli. Men grejen är det att jag vill kunna ansluta telefoner till fler än ett telejack, hur kommer det fungera?

På BBB:s hemsida står det att man får låna ett trådlöst modem. Men jag vill ju ansluta två datorer+Xbox 360 till nätverket, alltså kommer jag behöva skaffa en router?

Hoppas ni kan hjälpa till, tack på förhand!

//J

Av Trumstock

Om du formaterar så förlorar du all data du har på disken. Däremot om du konverterar till NTFS i kommandotolken ska du inte förlora nåt från disken.
Skriv "convert C: /fs:ntfs" utan citattecken och byt ut C mot den enhetsbeteckning disken har.

Av Trumstock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RaidSoft
finns det nått alternativ att stänga av det interna grafikkortet helt? Isåfall borde du kanske testa det. Kan vara så att eftersom det är igång så tar den endå det kortet före ditt pci-e kort.

Men jo man kan tycka att det borde räcka med att sätta det som förstaval...

Nope, ingen sån funktion. Upptäckte nu att det fanns ganska många trådar på ASUS forum om detta... Samma moderkort och grafikkort som jag har. Ändå aldrig någon som postat en lösning där

Av Trumstock

Datorn hittar inte grafikkortet

Tjena.

Jag fick igår hem ett ASUS EN8600GT graffekort från dataparadiset. Jag har tidigare använt det inbyggda i moderkortet (ATI Radeon X1250).
När jag satte i mitt nya så fick jag ingen bild men däremot om jag kopplade i skärmen i det inbyggda blev det bild. Alltså väljer BIOS att boota med det inbyggda istället för det nya. Jag har testat att reseta och flasha BIOS men fortfarande vägrar datorn att hitta kortet.
Jag ställt in så att PCIex porten är förstahandsvalet i BIOS.

Mitt moderkort är ett Asus M2A-VM och jag dual bootar Windows 7 och Vista.

Vad kan det vara för fel?
Kortet funkade innan de på dataparadiset skickade iväg det och jag är väldigt säker på att jag inte har haft sönder det.

// Trumstock