Inlägg

Inlägg som Misak Koim har skrivit i forumet
Av Misak Koim
Av Misak Koim
Av Misak Koim

@Soetbob

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3113864 - har hört den hemma hos min tjej, helt okej ljud faktiskt!

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2889634 - verkar ha alla jäkla finesser man kan tänkas utnyttja, för ett helt ok pris, inte hört dock.

Av Misak Koim

@liquiiid

Nu är frågan den vad du har för nätaggregat?

Det bör iallafall vara av bättre kvalisort och 550w kan jag tycka för att safea med din överklockade processor.

Hä lugnt!

Av Misak Koim
Av Misak Koim

@liquiiid

Ett R9 390 är mer prestanda för pengarna än ett GTX 970. Gå på ett sådant så ska du se att du har tillräckligt med kraft tillsammans med din 4690k!

Av Misak Koim

@liquiiid

Ett R9 390 skulle vara att föredra ifall du ska kliva upp på nästa prisnivå.

Av Misak Koim

@liquiiid

Grafikkortet är för klent helt enkelt. Du ligger precis där grafikkortet förväntas ligga med den detaljnivån och den upplösningen.

Av Misak Koim

@oobum

Ja, badhus vore nog en idé, tack.

Tunnelbane- och pendeltågstationer blir nog lite svårt med ljus och kanske att det blir svårt att få en lugn stund också där man kan koncentrera sig ordentligt.

Ifall någon annan har något förslag så mottages det tacksamt!

Av Misak Koim

Fotografera ensemble - stor vit kakelvägg(?)

Hallu swec,

Jag och min ensemble har börjat arbeta med en ny pjäs som ska upp till våren och vi behöver fotografera oss för en affisch som ska upp bland annat online och ute på Stockholms gator.

Kravet från vår regissör är att vi ska stå allesammans framför en vitkaklad vägg i kostym & rekvisita.
Där är mitt problem, jag har ingen vitkaklad vägg som är tillräckligt stor och jag känner inte riktigt till någon heller.

Vi har funtat på att ringa något utav slakthusen i slakthusområdet samt några restauranger i Stockholm.

Men jag tänkte kika med er ifall ni har något tips om någon plats eller ett ställe som ni kanske känner till?

Tanken är att vi åker alla dit och tar ett tjugotal foton på oss i kostym and that's that. Vi har med oss allt som behövs själva; fotograf, kläder & rekvisita. Självklart omnämns stället i fråga i programbladet och kanske att vi kan ordna någon symbolisk summa.

Tack på förhand!

Av Misak Koim

Logitech MX500.

Men jag har haft Microsoft IE 3.0 och det är bannemig inget fel på den heller.

Av Misak Koim

@burton66

Om du klarat dig på en i5 750 och ett GTX470 i flera år så kommer du klara dig galant på en i7 4790k och GTX980ti.

Kör på Haswellhinken så ska du se att allt blir bra, tycker jag!

Av Misak Koim
Av Misak Koim

@hejsan2

GS800 verkar ha fått, då 2010-2012, helt okej recensioner. Frågan är bara hur stabilt det är idag efter flera års användning. Nätaggregat är det man allra sist ska spara in på. För att då ett dåligt nätaggregat dör, så kan det ta med sig en hel dator till de sälla jaktmarkerna.

Antecs Kuhler H2O 620 fungerar över alla LGA115* sockets. Så den fungerar för dig, frågan är den om man vill använda den, det är ju inte direkt den bästa kylaren sett till tester, speciellt här på swec. Om du väljer att köpa en ny kylare skulle jag rekommendera antingen;

Silverstone Argon AR01
Cooler Master Hyper 212 EVO
beQuiet! Pure Rock

Alla tre ligger i samma prisklass 349:- och presterar utomordentligt bra för summan stålar man ger.

Lycka till!

Av Misak Koim
Skrivet av hejsan2:

Ja det verkar super ska kolla upp mina gamla prylar vad de är för något, de enda jag tänker på är minnena är det inte bättre att köra ddr 4? Tycker inte de är så mycket dyrare men det kanske inte väger upp prisskillnaden i prestanda?

Sen så har jag även kollat på BitFenix Prodigy chassi just för att det har bärhandtag. Men sett mycket gott om fractaldesign, har du någon input på om Prodigy skulle vara ett sämre val?
Ang SLI så såg jag ett videoklipp som Sweclockers gjort som just handla om problemen med microstuttering samt problem med drivrutiner o.s.v.... tror jag skippar det helt. Nu var denna video gjord 2011? men det verkar ju på dig och andra som det inte hänt så mycket på den fronten. Skulle tydligen hjälpa med tre grafikkort för att stabilisera upp det men då tycker jag det börjar gå till överdrift.

Kör på ett Prodigy om du vill ha ett, jag fick inte upp det när jag skulle välja i listan, men det var nog för att jag stod på filterinställningen; "Ljuddämpat: JA".

Ang. DDR4 så måste du ha en Skylake plattform ifall du vill köra DDR4 då Haswell använder sig utav DDR3 minnestypen. Fördelen med att välja en Skylake plattform idag är att när du väl uppdaterar riggen nästa gång, så kommer du förmodligen kunna behålla dina befintliga ramminnen. På samma sätt som om du idag har DDR3 minnen så kan du behålla dem och köra ner dem i Haswell hinken om du köper den.

Ang. SLI så mognar självklart drivrutiner och det blir bättre och bättre, men man kommer nog inte komma ifrån microstuttering helt då man fortfarande delar upp arbetet på två stycken grafikprocessorer.

Lycka till!

Av Misak Koim

@hejsan2

Något såhär då;

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8987182/yeaboi

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8987182/yeaboi

Det går ju att gå ner i storlek på SSD och hamna strax under 12000:- sen går det garanterat att prisjakta hela paketet och klippa av ytterligare någon hundralapp. Men då kanske frakt tillkommer.

Ang. SLI så tycker jag inte att det är värt det alls, men det finns folk som har SLI och är nöjda med det. Jag vet inte om jag stör mig mer på microstutter än andra. Microstutter är det som uppstår när renderingstiderna för varje bild varierar. Singelkort brukar aldrig ha det problemet då all beräkning sker på ett kort, istället för två.

Gå igenom alla titlar i det senaste SLI/CF-testet och läs vad SweClockers redaktion skriver om hur dem upplever det så lär du iallafall få en inblick i hur det är, läs just under rubriken 'Renderingstider' i varje spel och se hur kort från olika tillverkare upplevs olika. Jag lägger min röst på ett kraftigare grafikkort, istället för två svagare just pga. renderingstider.

http://www.sweclockers.com/test/20216-nvidia-geforce-gtx-tita...

Av Misak Koim

@hejsan2

Dubbla grafikkort innebär en större dator samt att mer värme alstras i chassit, du behöver således ett större chassi och ett kraftigare nätaggregat. Sen finns det strul med SLI/CF i form av microstutter och drivrutiner som kan suga rätt hårt ibland. Inte att rekommendera, tycker jag, som kört med GTX 780 i SLI.

I din kundvagn du länkade så fanns det inget nätaggregat, hårddisk, operativsystem eller kylare för processorn. Har du allt sådant och är det bra skick på grejorna?

Jag satte ihop den här kundvagnen lite snabbt;

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8986954/mashallah

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8986954/mashallah

Där allt finns med för att få en fungerande dator.

Däremot går det att gå ner till föregående generation för processor, då 'Haswell', som fortfarande fungerar alldeles utmärkt idag och kommer tuffa på i flera år till. Då kommer man billigare undan och kan kanske klämma in ett bättre grafikkort.

I kundvagnen ovan valde jag ett R9 390 då det är ett bra kort som ger mycket prestanda för pengarna. Däremot är det inte lika kraftfullt som ett GTX 980.

Här finns en prisoptimerad lista på prisjakt för en Haswellhink med R9 Fury som är ett mycket kapabelt grafikkort och bättre än GTX 980.
Varför den inte är på Inet är för att dem inte har några mITX-moderkort med Z97-chipset som är det som krävs för att man ska kunna överklocka.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2893090&view=l

Om du kan lista alla komponenter du redan har och som inte behövs köpas så vore det bra. Har du ett nätaggregat skulle jag ändå vilja veta vilken modell samt tillverkare det är för att kunna iallafall uppskatta om du bör köra vidare på det.

Ha det fint.

Av Misak Koim

@ThLoser

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8979445/natagg

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8979445/natagg

Något av dem här är nog lägligt, alt. att man går upp på 750w-versionen av respektive. Men 650w räcker gott och väl till en 4790k och ett 390.

Swec testrigg drog med ett överklockat R9 390 & en 5930k @4,4Ghz, 475w i peak. Då är också 5930k bra mycket törstigare än en 4790k.

Av Misak Koim

@ThLoser

Byt nätaggregatet, nu!

EVGA G2-serien, Corsairs RMx-serie eller FD Edison-serien är bra kandidater.

Du kan även komma ner i pris om du väljer ett FD Define S, men då blir det ett svart chassi utan 5,25tums plats.

Av Misak Koim

Ja, en Accelero IV borde vara på sin plats. Ett 290 är fortfarande ett bra kort och håller garanterat till nästa generations grafikkort. Då kan det vara läge att byta grafikkort om man känner för det.