Inlägg

Inlägg som skebohof har skrivit i forumet
Av skebohof

Specialized säljer ut ett antal elcykelmodeller, under halva priset.
https://www.specialized.com/se/sv/c/sale?group=Elcyklar&page=...

Av skebohof

Gammal tråd, men att det finns nycklar är inte tillräckligt för att en cykel inte ska vara stulen. Låsen till batterifacket går att köpa på aliexpress för ett par tior. Lätta att byta ut. Vanligt att sätta på nytt fint billigt blocklås också. Ger ett seriöst intryck men skenet kan bedra.

Av skebohof
Skrivet av Swedishchef_90:

Gäller detta också även redan nedsatta varor? Jag uppfattar det som Ja

Jag tolkar det så också, de har inga förbehåll för nedsatta varor. Men kan inte garantera något.

Av skebohof

Chipset?

Det är inte något standardchipset i dongeln? Vad säger lsusb om den ansluts till en linuxburk? Vore ju roligt om det funkar med någon annan wifidongel.

Av skebohof

Nordicmax och Warehouse 204 verkar ligga på samma bondgård i Ullared. Ägarna har samma adress. Än så länge har Warehouse 204 levererat, men kommer de sluta leverera och försvinna på samma sätt som Nordicmax?
https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=37054

Av skebohof
Skrivet av andreas_dock:

Nu är det andra eller tredje gången Benify nämns i Dagens Fynd -tråden...
Men nu behöver jag nog få klarhet i detta...

  • Vad är Benify?

  • Kan alla / vem som helst ha det ?

Jag laddade ner Appen för att testa... kunde dock inte logga in. (Provade med mobilt BankID men mitt personnummer var inte upplagt som användare fick jag i en engelsk fel-kod...)

Det är ganska generösa rabatter som erbjuds på vissa marknader (några utav ÅF’arna där är dessutom stora och välkända)

Detta får ju mig att undra hur det fungerar egentligen...
Hur tjänar Benify pengar på det här när marginalerna på elektronik/teknik är såpass låga som de är?
Varningsklockorna börjar skimmra lite lätt eftersom man allt som oftast blir påmind om den gyllene regeln ”Är det för bra för att vara sant, är det ofta det...”

Vad säger alla andra ?

Att Benify finns för privatpersoner är troligtvis för att det inte ska bli en löneförmån för de som har det via företaget. Inget de aktivt marknadsför utan bara en följd av de skatteregler som finns. Jag har skaffat och använt det, köpte en Weber 57cm-grill för 995 kr för ett par år sedan.

Av skebohof
Skrivet av Jackbob:

Jag ligger steget före Flyttar till Nederländerna i Januari

Kom då ihåg att söka återbetalning på Kemikalieskatt betalad senaste tre månaderna:
13 b §
Om skatt har betalats i Sverige
för en skattepliktig vara som sedan
flyttas till ett annat EU-land eller
exporteras till tredjeland, kan
återbetalning av skatten ske enligt
denna paragraf efter skriftlig
ansökan hos Skatteverket.
Den som begär återbetalning ska
visa
1. att den skatt som ansökan
avser har betalats,
2. att skattskyldigheten inträdde
inom tre månader före den tidpunkt
då varan lämnade svenskt
territorium

Skickades från m.sweclockers.com

Av skebohof
Skrivet av pinkified:

Perfekt, blev medlem och skaffade mig ett NES Classic för 679kr. Kliar fortfarande lite i köpfingret dock, finns mer goa saker att inhandla!

Det var en dyr rea, blir inga datakomponenter på ett tag, blev en del annat till hushållet:
McCulloch ROB R1000, i princip samma robotgräsklippare som Husqvarna 105, 6795,75 kr.
Asaklitt resväskor, bästa budgetval, 599,25 kr.

Av skebohof
Skrivet av skebohof:

Man kan redan nu se effekterna, Proshop är just nu billigast på 13 743 produkter på Prisjakt. Tror inte att gemene man ser att det är en dansk firma och att skatteintäkterna går till Danmark, de väljer den billigaste leverantören. Man avstår inte från konsumtion, utan väljer en annan leverantör. Blir tufft för de svenska näthandlarna. När amazon.se kommer igång blir det ännu värre.

Och nu billigast på 16 015 produkter. Många krismöten hos svenska näthandlare nu? När går första lagerflytten?

Av skebohof

Man kan redan nu se effekterna, Proshop är just nu billigast på 13 743 produkter på Prisjakt. Tror inte att gemene man ser att det är en dansk firma och att skatteintäkterna går till Danmark, de väljer den billigaste leverantören. Man avstår inte från konsumtion, utan väljer en annan leverantör. Blir tufft för de svenska näthandlarna. När amazon.se kommer igång blir det ännu värre.

Av skebohof
Skrivet av Salte_Eskil:

Det verkar som att media markt har blandat ihop p9 lite och p9. Går man in via prisjakt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3637775 på p9 lite så blir man länkad till den svarta p9 lite som dom också har fel specs på. Dom har helt enkelt bara lagt in p9 specs för p9 lite för priset på p9 lite. Även bilderna är fel. Kollar man prisjakt så ser man också att p9 lite inte har dubbla kameror så som p9.

Jag lade in en beställning i förmiddags, fick bekräftelse med HUAWEI P9 Dual Sim - Guld, 32GB, Kirin 955 etc. De skriver fortfarande Leica-optik och visar dubbla optiken i videon.
Ska bli intressant att se vad jag får.

Skickades från m.sweclockers.com

Av skebohof
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Baracuda
Blir riktigt trött ... har problem med att uppkopplingen bryts , har 50/10 och kommer upp i högsta hastighet ena sekunden för att direkt dyka till noll hastighet och ingen åtkomst till internet , trots att alla lampor lyser som de ska. Kundtjänst lovade att återkomma idag men inte ett ljud.

Någon som haft likvärdigt problem?

Jag har samma problem om jag ansluter via VPN-tjänst och utnyttjar hastigheten till max (Relaxx och torrents). Då bryts förbindelsen efter ett par minuter, kopplar jag ner VPN:et fungerar det bra. Kundtjänst har lovat att återkomma, det var i maj och jag väntar fortfarande...
Jag tycker det känns som någon slags brandvägg i modemet som går in och försöker stoppa någon flooding, dock går det ju inte att konfigurera någon sådan.

Av skebohof
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eratrix
Jag har inte märkt av det. Kör själv med relakks och comhem 24/10 tankar som vanligt .

Använder du också EPC2607? Skumt i så fall, här stoppas trafiken efter några minuter så fort jag har mer än en anslutning på över några 100 kbit/s.
Kundtjänsten tyckte jag hade lite dålig signalnivå på en av kanalerna, men det skall ju inte kunna ge denna symptom. Jag skulle även gå in i setupen på modemet, men den finns ju inte på 2607:an...

Av skebohof

Någon annan som upplevt problem vid användande av VPN? Jag kopplar upp PPTP till ett VPN (eg Relakks), när jag belastar uppkopplingen med nerladdningar slutar VPN:et att fungera efter några minuter. Hastigheten sjunker snabbt mot noll. Detta oavsett om det är HTTP, FTP eller torrent som jag laddar hem med. Självklart enbart legala ubuntu-torrents...
Har ej upplevt samma problem med BBB, jag bytte i veckan till Comhem XL med Cisco EPC2607.
Ser att de som har routern har en spärr för IP Flood Detection, finns det något sånt dolt i 2607:an också trots att det bara skall vara ett modem? Har gått igenom admingränssnittet utan att hitta något sådant.