Inlägg

Inlägg som tofflans har skrivit i forumet
Av tofflans

@Smegmer: Ni kan börja på 500kr. såg nu att jag glömde att skriva att det är 32GB modellen som jag säljer

Av tofflans

@Pronix: Du kan börja med 1000kr

Av tofflans

Xperia z2, Nexus 7 (2013), urbanears plattan adv wireless

Hejsan! Jag har följande saker som jag vill sälja:

Xperia Z2 (Svart) Pris: Bud
Mobilen är inköpt i maj 2014 och är fullt fungerande. Den har fått några stötar, i 3 av 4 hörn (se bild). Skärmen är i gott skick, men det finns en del repor som man kan se om man har mobilen i solljus och vinklar den rätt. På baksida sitter det just nu ett svart kolfiber skinn från Dbrand men om jag minns rätt så var baksidan mer repad en framsidan. Mobilen är olåst. Med mobilen följer en laddare samt ett en magnetisk dockningsstation samt ett smartband SWR110.

Nexus 7 (2013) Pris: Bud
Inköpt 2013-10-03. Plattan är lite använd och är i mycket bra skick. Medföljer ett mjukt fodral som egentligen är till en iPad mini men som skyddar bra, laddare medföljer också.

Urbanears Plattan ADV Wireless. Pris: bud
Följde med min nya mobil som jag köpte i november, kartongen är enbart öppnad för att testa lurarna som tyvärr inte passade mitt huvud.

Alla saker finns att hämta i Uppsala och jag gör helst affärer mellan fyra ögon.

Läs hela annonsen här

Av tofflans

@Pronix:

Då kan du få komma och hämta den. Vet du om du har tid i veckan?

Av tofflans

Dell 2209WA Bortskänkes

Hejsan! Jag ger nu bort min gamla trotjänare. Den har en kolumn med gröna pixlar som försvinner när skärmen har blivit varm. Utöver det så fungerar den bra! Skärmen hämtas i Uppsala.

Läs hela annonsen här

Av tofflans

@RaZZeWolF:
jag har tyvärr inget annat grafikkort att prova. men när jag satt in grafikkortet i min gamla dator så starta inte den heller. varför ska sådant hända lagom till julen när man är ledig och vill spela massa spel?

Av tofflans

@RaZZeWolF:
Yes, det var det första jag gjorde innan jag fortmaterade om datorn. lutar mer åt att grafikkortet pajat, hur det nu skulle gått sönder av nya drivrutiner.

Av tofflans

Stulande GTX 980 Efter uppdatering till Geforce 361.43

Hejsan! Strulet med mitt grafikkort började efter att jag uppdatera till Geforce 361.43 då den ena av mina två skärmar blev svart. inte så konstigt, utan jag starta om datorn och då fick jag ingen bild på någon skärm. Enda sättet jag kan få bild från datorn är om jag tar ut grafikkortet och kopplar skärmen direkt till moderkortet. Mitt moderkort, ett Gigabyte G1.SNIPER Z97 visar också ett felmeddelande. Felmeddelandet som det visar är 62 (Installation of the PCH runtime services). Vad Kan felet vara och hur felsöker jag vidare?

Av tofflans

Yes. Uppdatera till denna versionen. Efter att uppdateringen var klar hade jag ingen bild på en av mina två skärmar. Inget konstigt, utan jag starta om datorn. När den skulle starta får jag ingen bild på någon av skärmarna. Testa även att dra ur strömmen till grafikkortet och koppa skärmen direkt till moderkortet utan resultat. Vad kan denna drivrutin ha ställt till med för problem? Och hur kan man lösa dem?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tofflans

Jag gissar att 6950 it redan är sålt. Men annars får du ett bud på 500kr plus frakt från mig.

Av tofflans

Krånglande dator

Hejsan, min dator är väldigt opålitlig och då har jag främst 2 olika problem. Det ena är att att grafikdrivrutinerna återställs på vad som kan verka slumpvisa ställen och i bland 2-3 gånger på raken vilket är väldigt störande. Sedan har jag också problem med ljudet som i bland blir förvrängt, allt ljud blir gnisslande och mekaniskt och det enda som hjälper är omstart av datorn.

Det kan vara 2 fel som inte är relaterade, eller så är det som jag misstänker moderkortet som strular, men någon kanske vet hur man bäst felsöker sådana fel som man inte kan återskapa.

Datorn:

moderkort: Gigabyte G1.SNIPER Z97
Cpu: Intel Core i7 4790K (inte överklockat)
Cpu kylare: Noctua NH-D15
gpu: msi gtx 780 gaming
psu: Corsair HX850i

Av tofflans

Hejsan

Jag har ett Func hs-260 som jag upplever börjar bli väldigt gnälligt i den rörliga delen som håller fast kåporna till huvudbandet. Finns det något sätt man kan smörja dem för att minska friktionen och få dem att sluta gnissla?

Av tofflans

ojoj, då värkar som jag inte gjort min efterforskning ordentligt och köpt "fel" fläktar. men om jag byter fläktarna så kommer det göra datorn tystare men kommer det hjälpa med att pwm styrningen funkar så dåligt?

Av tofflans

Det kan du få veta om du vill, det

Cpu: Intel Core i7 4790K (inte överklockat)
Cpu kylare: Noctua NH-D15
gpu: msi gtx 780 gaming (inte överklockat)
psu: Corsair HX850i

Av tofflans

högjudda chassifläktar

Hejsan, jag har ett litet problem, jag tycker min dator låter för mycket och har försökt pilla med fläktkurvor hit och dit men blir inte nöjd.

har följande delar.
chassi: NZXT H440W Silent Ultra Vit
moderkort: Gigabyte G1.SNIPER Z97
Fläkt utsug "där bak" Noctua NF-A14, iPPC-2000, IP67, PWM, 140mm
fläkt insug "där fram" 3x Noctua NF-F12, iPPC-2000, PWM, 120mm

Det som är lite struligt är att 2 saker, för det första så går datorn tillbaka till den pwm inställningen som är i bios varje gång jag startar om datorn vilket är störande då jag måste öppna System information viewer varje gång jag startar datorn för att manuellt dra ner Fläktarna och aktivera min egna fläktkurva.

Det andra som är lite konstigt är att det lägsta varvtalet på fläktarna är så högt att den är högljudd till och med när jag har lägsta hastigheten på fläktarna. lägsta hastigheten som är möjlig rapporteras som mycket högre i System information viewer där kan tex Nf-f12 orna gå ner i 872 Rpm som lägst innan de stannar.

Någon som har några tankar på hur jag kan råda bot på detta?

Av tofflans

Tackar för hjälpen. uppdaterade bios och tempen sjönk från 90 till 75 grader i IBT och 60 grader i Prime 95 så allt värkar vara som det ska. värkar som att det var som NatureBoyyy sa att det var spänningarna som spökade.

Av tofflans

Jag har testat att montera kylaren 2 gånger och det ändrade inget. Kylaren är en noctua nh-d15 med medföljande kylpasta.

Av tofflans

Ny dator har hög Cpu temperatur

Hejsan, byggde i fradgas i hop en ny dator men den ser inte ut att må helt bra. Det är så att tempraturen på Cpun ökar så fort man gör något, öppna chrome får tempen att öka ca 5 grader (från ca 35-40 till 40-50) och efter bara några sekunder i intel burn test så når den tempraturer på ca 90 grader. Tror dock inte att procesorn blir så varm för mellan varven i IBT så sjunker tempraturen som en sten ner till ca 60 grader. vad kan det vara som är fel?

http://i58.tinypic.com/16avf9e.png

Dator specs:

Gigabyte G1.SNIPER Z97
Intel Core i7 4790K 4GHz, 8MB
Noctua NH-D15

Av tofflans

Z97 Moderkort med Coaxial S/PDIF

Hejsan, ska ny bygga en ny dator men har svårt att hitta moderkort som har Coaxial S/PDIF, är det något som finns? Ska koppla datorn till en lite äldre receiver.

Av tofflans

Asus N53t startar inte

Hejsan, jag har en Asus N53t som inte startar. Det det som händer när man försöker starta den är att poweknappen, poweindikatorn och grafikindikatrorn lyser sedan hör man Dvd läsaren spinna upp i 1 sec innan den bara dör och skärmen är helt svart. Någon som har någon aning om vad som är felet eller har några tipp på hur jag ska felsöka. Har en så länge bara testat att ta ut ram minnena utan någon som helst skillnad.

Liten film på problemet.