Inlägg

Inlägg som scuzzlebutt har skrivit i forumet
Av scuzzlebutt

Såå, vad tyckte du om den?

Av scuzzlebutt

Jag har haft FPS problem sedan betan. Efter en del uppdateringar kan det flyta på bra, efter andra har det blivit ännu sämre prestanda. Nu på sistone har det varit förjävligt. Efter inte ens fem minuter av spelande så börjar jag FPS droppa som satan. Phenom II 940, 7970 Ghz, körs från en Corsair SSD.

Har även allt på lägsta. Helt sjukt att det kan vara så ooptimerat, speciellt på en sån gammal motor.

Av scuzzlebutt
Skrivet av Battlefield:

Youtube är då fortfarande snorsegt för mig. 100/100 Bahnhof

I-landsproblem men sjuuuuukt störande.

Samma problem här. Har också 100/100 Bahnhof, använder Firefox (Nightly build)

Otroligt segt senaste veckan

Av scuzzlebutt

Letar också efter en. Har du haft någon lycka?

Av scuzzlebutt

Ingen som vet? Har läst att andra har samma problem men inte hittat någon lösning

Av scuzzlebutt

Har inga grafikkortsinställningar i AMD VISION Engine Control Center?

Kunde inte se några inställningar för grafikkortet (http://i.imgur.com/ZXHyf.png). Hjälpte inte att uppdatera drivrutinerna så jag testade DriverSweeper och installerade om, tappade då AMD OverDrive funktionen (http://i.imgur.com/3Q97R.png). Laddade hem 12.11 beta och nu är jag tillbaka på ruta noll. Får även upp kdbsync.exe has stopped working vid varje uppstart

Vad är det som händer? Har ett 4870HD

Som referens så ska de se ut så här http://www.youtube.com/watch?v=M3QOfny3o3k

Av scuzzlebutt

Har inte skaffat det (än), men förhoppningsvis så visar den här mod succén hur de flesta spelare har blivit så otroligt less av samma skit år efter år så att fler utvecklare, stora som små, börjar bli innovativa igen.

Folk vill prova ett niché spel för att se om det är något för dem innan de köper? Vad förvånande

Av scuzzlebutt
Skrivet av reavpeals:

Varför är FB, SweC, FZ tabbarna små medans DN o SweC stora? Hur fixade du det?

Av scuzzlebutt

Använder Nightly. De flesta FF addons fungerar samt att det är mycket snabbare och bättre minnesanvändning. Efter några timmars surfande i Firefox kunde de gå upp mot 1,5GB minne, i Nightly så kanske det blir 800MB max.

Även gjort så att tabbarna och de på toppen ska ta upp så lite plats som möjligt

http://i.imgur.com/ULB3n.jpg?2

Av scuzzlebutt
Skrivet av Anton_Cimex:

Såg att Tt eSports meka (Cherry MX black) var på rabatt på CDON för 450kr, tror ni det kan vara något? Är egentligen mer intresserad utav röda brytare från cherry men då sticker priset iväg...

Köpte ett sånt för nån vecka sedan och det duger väl till att spela med men jag skulle inte rekommendera det om du hade tänkt skriva och arbeta med det då det saknar en hel del viktiga knappar som t.ex. Windows knappen, Delete, Home, End, Pg Up/down. Jag kopplar in det då jag spelar men i vanligt användande kör jag fortfarande med ett billigt Logitech media tangentbord. Som sagt, duger gott o väl för det priset om du har bara tänkt spela, 450 för ett mekaniskt är ju inte så illa.

Av scuzzlebutt

Age of Empires serien (2an är nog den bästa av dem, perfekta lan spelet. Lätt att lära sig och sjukt underhållande)
Rise of Nations, liknande AoE fast man kan progressa fram till modern tid med kärnvapen och sånt
Anno 1404 Venice
WC3 custom maps (Warlock är skitgrym)
CoD United Offensive, CoD2
Titan Quest Immortal Throne
Quake serien (Quake Live är gratis)
Unreal Tournament
Soldier of Fortune 2
Left 4 Dead

Gratis spel:
Teeworlds (Finns massor med mods och sånt som laddas hem automatiskt genom klienten. Tror att utvecklaren är en aktiv SweC medlem)
Warsow
LieroX
Soldat
0 A.D.
Wolfenstein: Enemy Territory
Kolla även in http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_open-source_video_games och http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_freeware_first-person_sh... för ännu mer gratis spel

Av scuzzlebutt
Skrivet av ef98dp:

Tjena.

Har du fått den? Jag beställde precis efter ett par dagars funderande ett av Kompletts demoex till morsan. Vad fick du betala? Hur är dina första intryck?

Jag har en Sony YB1 med E-350 så jag vet iofs ungefär vad jag får...
//D

Tjo.

Jo, fick den tidigare idag. Som vanligt får man med en hel hög med bloatware, tog bort några men antar att för bäst prestanda är det lika bra att formatera. Drygt 80+ processer igång då jag startade. Betalade 3100 kr. Känns jävligt robust så att säga, grym trackpad, inga problem med min. Hoppar igång från sleep mode på mindre än fem sekunder. Har inte testat några längre sessioner men första intrycket är väldigt gott.

Ska nog testa he in Windows 8 på den

Av scuzzlebutt
Skrivet av Arne Anka:

1215 är skittrevlig så jag får säga grattis till dej.

Härligt. Många verkar vara väldigt nöjda med dem. Nu måste man bara vänta olidligt på att den ska komma fram..

Du hade inga problem med touchpaden på din?

Av scuzzlebutt

Lade en order på en 1215B Demo exemplar, http://www.dustinhome.se/asus-eee-pc-1215b-amd-165-4gb-500-hd...
600 kronor billigare än en helt ny och demo exemplar brukar väl inte vara i värst dåligt skick?

Av scuzzlebutt

Väldigt udda att dem skulle släppa en "uppdaterad" version som knappt är bättre på något sätt. Men antar att dom gör det för att 1215B associeras med den gamla versionen som lanserades förra året som har blivit ganska utdaterad.

Av scuzzlebutt
Skrivet av janee:

Din länk fungerar inte för mig, jag provar att lägga upp en egen länk från Prisjakt som jämför 1215B och 1225B http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=986060,1099223

Och den stora skillnaden som jag ser är att 1215B har 12.1 tum skärm och 1225B har 11.6 tum skärm.

Så det finns som ingen anledning att välja den ena över den andra utan bara att ta den man får bäst pris på?

Av scuzzlebutt

Asus EEE PC 1215B vs 1225B hjälp

Har kollat upp några billiga bärbara som ska användas för studier. Lutar mig mest åt dessa två men frågan är ju nu vilken som är mest prisvärd?
Det verkar ju knappt finnas någon uppgradering med 1225B över 1215B, åtminstone om man kollar hårdvaran.
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2104594&view=c
1225B har 2 stycken USB 3.0 portar mot 1215B 1 3.0 port. 1215B har 500GB hårddisk mot 320GB (kommer nog byta ut den mot en SSD om någon månad hur som helst). Annars ser det ut som att det är same shit, different name. Svårt att hitta någon ordentlig jämförelse online med den uppdaterade 1215B.

Tack

Av scuzzlebutt

Vilka MMOs tycker ni har riktigt bra quest system? Let's be honest, WoW och dess kloner är inte så värst roliga att questa i. Det är knappt någon variation eller tankekrävande.

De MMOs som imponerat mig mest på denna front är två stycken lite ökända MMOs, Tibia och Runescape då dom båda inte har (eller hade, har inte spelat dom på ett tag) konventionella questanden som går ut på att döda tio björnar till exempel. I dem behövde man tänka till då och då, detta kunde man speciellt se i Tibia där man behövde prata med NPCs, få fram nyckelord, läsa i böcker, utforska och sådant. Även om resten av spelet inte var speciellt skoj så var denna aspekt riktigt grym. Nu mera kollar väl de flesta upp quest guider på Tibiawikin men för tio år sen så fanns det massor med sällsynta saker; vapen, utrustningar, böcker, dekorationer med mera. Det var schysst för det var väldigt rewarding för folk som gillade att utforska och lösa quests. Det sägs att det finns än idag en hel del olösta quests men sist jag såg Tibia så hade det blivit väldigt streamlineat med att automatiserad questlog och sånt. Intressant läsning om en känd gammal Tibia spelare: http://www.tibiacity.org/p/39/mulf_antica_rare_collector/

Jag vet inte hur det var i Ultima Online men jag antar att det var något liknande med tanke på att Tibia var baserat på Ultima 7.

Som sagt så tycket jag att ett ordentligt och givande questing system är en otroligt viktig grundpelare i ett MMO, även om det är fokuserat på PvP, som till exempel Mortal Online. Under sen beta och launch fast det ju inte så mycket att göra förutom att crafta, kriga och pka. Det saknades något för den som gillade att utforska och questa vilket var den enda anledning jag blev hypead för spelet.

Angående GW2 så är jag själv inte så värst taggad för det då det ser ut att bli bara ett ytterligare themepark MMO. Kommer däremot bli intressant att utforska världen de första veckorna men jag tror att jag lär bli less gode snabbt.

Skrivet av Tjodd:

Det andra, som är den bärande väggen för ett bra MMO i mina ögon är en levande och dynamisk ekenomi. Det skall grundas på resurssamlande och produktion, förbättring, reparering osv av ALLT som du har användning av, och kontrolleras av spelarna. Alltså att efter hand uppfinns nya prylar och behov, och uppdrag/sysselsättning bör åtminstone delvis hanteras av spelarna osv. Att ha möjlighet att bygga hela städer och samhällen med politik, handel, krigsföring (allt med konsekvenser) osv skulle kunna krydda till världen enormt.
Ingen XP, inga tvinganden till att välja yrken, klass osv.

Helt enkelt en sandlåda där spelreglerna bestäms av spelarna (inom vissa parametrar såklart).

Håller med. Hade gärna sett ett MMO utan XP och sånt. Ett där man är fritt att göra vad man vill redan från man gjort sin gubbe och loggar in för första gången, det ska inte finnas något som håller en tillbaka. Detta är ett problem man har nu stött på även i FPS genren med alla unlocks, exp, ranking up och sån skit.

Av scuzzlebutt

Argumentet om att communityn gör ett MMO bra är ju lite sådär för gameplay mechanicen kommer ju att bestämma hur folk behandlar varann. Till exempel i WoW då dom började stoppa in cross realm dungeons, battlegrounds och sådant så slutade folk kommunicera med varann. Då folk inte kommer träffa varann efteråt varför ens behöva prata med dom? Sen hjälper det ju inte att det knappt finns några group quest kvar, allt går att sola. Till skillnad från Vanilla där man det fanns en hel del group quest.

Liknande går ju att se i DotA spelen med de stora konsekvenserna som spelen har. Det är ju svårt att inte bli sur på en medspelare om han gör något otroligt dumt som kostar en matchen man kört i 40 minuter. Tror nästan det är omöjligt att det skulle finnas en trevlig community i dem spelen just på grund av hur spelet är uppgjort.

Men jag håller även med, så länge man spelar tillsammans med skönt folk så kan vilket spel som helst bli roligt.

Skrivet av Reap:

UO är det enda sanna MMORPG som funnits. Resten är bara nedbantade versioner gjort för carebears.
Ge tillbaka PvP-systemet i UO och ge oss "full loot".
Folk ska inte vara rädda för monster när dom lämnar städerna, dom ska vara rädda för andra spelare.

Tyvärr har dagens MMORPG gått mera åt att man MÅSTE få något för den tiden man lägger ner.
Bekvämligheten med instance-system och "fast-travel" förstör spelen totalt.
Snart är det inte mera MMO än att alla sitter i en chat med feta avatars.

Även om jag inte har spelat UO så tycker jag att det verkade vara det perfekta MMOt, frihet att göra vad som helst. Det är något som saknas i dagens MMOs där allt är bara en nöjespark med olika åkattraktioner i form av berg- och dalbanor (dungeons), karuseller (battlegrounds) och så vidare. Det är för mycket instanserat och streamlined, spelaren har inte nog med påverkan på omvärlden.

Var är alla sandlåde MMOs? Man kan ju tycka att det borde finnas något liknande UO var då det kan ju knappast behövas en stor budget för att skapa ett sådant MMO i 2D. Ett kommande MMO likt det är Salem, gjord av Paradox Interactive. Dock ser grafiken hemsk ut (iaf av det man har sett hittills) och gameplay ser inte heller så skönt ut. Styra med musen och sådant. Det kommer även vara Free 2 Play där man kan köpa in game pengar för riktiga pengar vilket i min åsikt förstör hela grejen med ett sandbox MMO.

Av scuzzlebutt