Inlägg

Inlägg som johnponn har skrivit i forumet
Av johnponn

Hehe med dom specsen så står din dator bra, jag har en liknande, fast AMD istället för Intel och Nvidia...inte mycket som skiljer där, har inte heller varken SSD eller Xfire...

Av johnponn

har redan kört igenom memtest tre gånger utan fel. Kan hårddiskfel yttra sig på det viset? är det inte mer typ korrupta filer och nekade filåtkomster som brukar följa hårddiskfel?

Jag tror jag kommit något på spåret nu...jag bytte slot på ena minnet till 3:e sloten på mobot. Hittills har det snart klarat en session med OCCT på 1 h. Kanske är det så att den 2:e sloten på mobot är defekt? Eller är det så att slot 1 och 3 ger dual channel istället för 1 och 2?

Av johnponn

Okej, jag testade precis med ett annat grafikkort som jag vet fungerar. Men det hjälpte inte. Jag skulle stresstesta datorn i OCCT, men den frös efter 1 sekund...:S Så, tillbaka på ruta 1.

Av johnponn

Okej, tack Asheileon, jag ska testa detta. Processorn är oklockad och temperaturerna ligger inom rimliga gränser...Men var det exakt så som jag beskrev det eller?

Av johnponn

Är det ingen som har någon aning? Har fortfarande detta extremt irriterande problem, och nu när jag försöker installera om windows så fryser dator i installationen. Eftersom jag formaterade enhet C så har jag inget operativsystem på datorn, men ändå fryser den. Jag har innan kört memtest utan problem, gick igenom 3 rundor utan några problem, men jag tror ändå att det har något med minnena att göra. Men varför fryser den då bara när man är inne i operativsystemet? Dessutom tar det ibland lång tid för windows att starta. Har försökt hitta lösning på nätet, men utan resultat...är det någon som kan i alla fall ge mig något nytt att gå på eller får jag helt enkelt ta och beställa en ny burk?? :S

Av johnponn

Stegrande problem som bara blir värre och värre

Har ett stort problem med min dator, att den fryser i tid och otid helt utan något synligt mönster. Alltså, inte bara när jag spelar etc., utan det kan ske när som från att windows börjar ladda. Allt fryser, även muspekaren och enda lösningen är att starta om datorn.

Detta har blivit värre och värre på bara några dagar, och nu dyker nya fel upp, till exempel så kan jag inte hämta hem filer från internet(Mozilla Firefox). De dyker upp i filhämtaren, men när jag går in på mappen "hämtade filer" så är den tom, likaså om jag söker på filnamnet så finns den inte på datorn. Det fungerar inte heller att köra en fil utan att spara den, då det inte händer något alls.

Jag har som jag skrivit i en annan tråd misstänkt processorn, så därför körde jag ett standardpass med OCCT och testade CPU:n, och då(efter jag startat om datorn då den självklart frös efter att testet blivit klart) kollade jag på diagrammet som OCCT genererat och då står det "Error Detected on Core#-1". Kan det vara att processorn helt enkelt är trasig, kombinerat med ett mjukvarufel?

Av johnponn

Men temperaturen på processorn borde ju avslöja om man smetat på kylpastan fel? Mina temps är så bra som jag väntat mig med den konfigurationen...

Av johnponn
Skrivet av Jalle64:

Och du läste vad Anarkizt skrev?

Ja, det gjorde jag, men faktum är att jag nu har systemet helt oklockat och jag har fortfarande samma problem. Jag körde tre pass i memtest utan problem, så minnena är nästan helt uteslutna nu.

Datorn fryser helt plötsligt, och när jag spelar så fryser datorn och ett skorrande ljud ljuder i högtalarna efter en tids spelande(1-1,5 h). Jag har ett nytt oklockat 5850 så det bör ju inte vara det heller. Mobot har jag redan fått byta ut en gång då det var trasigt när jag fick det, så jag har egentligen bara processorn kvar att felsöka...

Av johnponn

Okej, jag tror att jag hittat felet, jag tror att minnena spökar. Jag körde Prime95 bara på CPU:n, och då gick det hur bra som helst, men så fort jag testade minnena så frös datorn efter bara 25 sek...

Av johnponn

Det finns bara en BIOS-version av Award som stödjer processorn, och det är den senaste som också är en beta-version. Men tror du det kan spela in? Jag har nog missuppfattat det där med att inte behöva röra volten då, men om man tar en "normal" 1055T, behöver man då röra volten för att klocka den till 2,9 Ghz? generellt sett alltså?

Av johnponn

Okej, men det jag hört om överklockning så behöver man endast ändra på volten när man kommer upp ganska högt, och med tanke på att en 1055T i de flesta fall klarar 4 Ghz utan att ändra på volten så är jag lite förvånad. En annan sak, jag körde även ett stabilitetstest med prollen oklockad, och upptäckte samma problem, fast efter en längre tid.

Av johnponn

Anledningen till att det inte fungerar är att du måste packa upp filen du hämtat från Gigabytes hemsida. Alltså, när du tankat filen, dubbelklicka, välj destination, alltså var du vill lägga den uppackade filen, lämpligen i en mapp på skrivbordet. Lägg sedan över ALLA filer i den mappen på stickan, och testa sen...

Av johnponn

Ostabil eller defekt 1055T?

Har för ett tag sen införskaffat en Phenom II 1055T, och tänkte nu börja klocka upp den lite, i alla fall till 3,3-3,4 Ghz. Enligt konstens alla regler så gick jag in i BIOS, stängde av Turbo-läget och började smyga upp multiplern så att jag fick 2,9 Ghz. Sedan in i windows, startade Orthos och CPUID för temp-koll.

Går iväg från datorn och kommer tillbaka, upptäcker då att datorn stannat efter bara 7 minuter, och med en temp på 35 grader på alla kärnor!

Kollade alla temps, allt låg inom riskzonen, men ändå stannade den. Jag kan inte tänka mig att den gått varm, då jag har ett Antec twelve hundred, en TRU-120E med Noctua-fläkt och arctic silver 5 påsmetat(eller rättare sagt, ditklickat). Kan det vara prollen som är defekt, oklockbar eller är det någon annan komponent som spökar? Minnena kanske?

Minnesinfo: Corsair 4GB (2x2048MB) 1333MHz XMS3, latency 9-9-9-24

Av johnponn

Jag kan nämna att jag hade en Q6600 innan som jag körde i 3,3 Ghz utan problem med en TRU120-E UTAN fläkt...alltså helt passivt. EN sådan kylare kostar runt 5-600 men är definitivt värd sin stora vikt i guld!

Av johnponn

Jag körde precis mbam utan att det hittade något. Jag har funderat ifall det kan vara någon konflikt mellan drivrutiner eller något annat icke virusrelaterat?

Av johnponn

Problemet finns både med och utan nätverkskabeln isatt. Jag tror inte att det är någon skit jag installerat då jag är rätt noga med vad jag laddar ner och varifrån. Har skannat igenom datorn flera gånger utan resultat.

Av johnponn

Okej, detta problem har uppenbarat sig i Mozilla Firefox, i iTunes, Spotify, kalkylatorn, word, Photoshop.
Jag har ej trådlös utrustning av något slag till min dator, varken mus eller tangentbord. Tangentbordet är helt nytt(Microsoft Sidewinder X4), och musen är väl ett par år(Logitech G5).

Att det är normalt att den skriver in personnummer etc själv låter lite konstigt. Jag har ett exempel på när det hände innan. Jag var inne på letssingit.com för att hitta texten till en låt. Då jag kollar igenom texten så skrivs det automatiskt in en massa i sökfältet, varvid datorn själv accepterar med enter. Att detta skulle vara normalt låter lite lustigt i mina öron...

Av johnponn

Problem med självstyrande dator?(Virus?)

Hejsan! Jag har på sistone fått ett minst sagt udda problem, men inte minst oroande. Min dator får ibland för sig att både höger- och vänsterklicka musen lite random, samt skriva på tangentbordet. Till exempel så har den skrivit min mailadress i ett aktivt fält, samt mitt personnummer och lite andra saker, men bara sådana ord som jag själv skrivit in i webläsaren innan, sökord etc. Är detta en trojan som härjar, eller något annat? Någon som har någon idé?

Jag har AVG Free som antivirusprogram, rätt eller fel?

Av johnponn

Wujee: Tack så mycket för ditt svar! Jag fick processorn och flashade sedan BIOS till den senaste versionen! Nu fungerar allt som det ska! En känga till Gigabyte för att dom inte skriver ut vilken BIOS-version moderkortet har.

PROBLEM LÖST!

Lås tråden om ni vill!

Av johnponn
Skrivet av wujee:

Jag köpte nyss en ny dator med samma processor + moderkort som du har och fick exakt samma problem. Tydligen är det så att den första versionen av BIOSet inte stödjer AMDs X6-processorer. Jag blev tvungen att köpa en billig Sempron och köra med den för att över huvud taget få tangentbordet att fungera medan jag flashade BIOSet till den nyaste versionen (F3I). Efter detta fungerade allt som det skulle även med 1055T.

Ja då får jag väl ta och göra något liknande då. Har också funderat på att det kunde vara BIOS-versionen, men fick du exakt samma problem eller bara liknande? Känns ju lite surt att investera i en till processor om det inte fungerar...