Inlägg

Inlägg som johnponn har skrivit i forumet
Av johnponn
Skrivet av Xburk:

Läst tråden ens?

TS: Kan nog tyvärr inte hjälpa dig mer än att du kan ju försöka utan hårddisk, DVD-läsare och allt sådant som du inte behöver när du ska försöka få tangentbordet att fungera. Testa med många olika tangentbord, och utan mus kanske.

Har tyvärr redan försökt med detta, samt att plocka ut allt ur chassit för att försäkra mig om att inget ligger och kortsluter. Men det är samma visa som förut, fläktarna går upp och ner hela tiden, och när de går ner så lyser dioderna på grafikkort och chassi, kanske varnar dom för spänningsfall? Ingen bild får jag heller nu de senaste gångerna, och jag funderar allvarligt på att skicka tillbaka grejorna. Det går inte att boota från någon skiva och uppgradera BIOS? Jag vet inte ens vilken version jag har, då jag inte ens sett Post skärmen...:(

Av johnponn

Tangentbordet, ett Logitech G15, stödjer Legacy då jag använt det i BIOS i den förra datorn utan problem. Kan det vara någon kortslutning någonstans eller är helt enkelt moderkortet trasigt? Hur uppdaterar jag BIOS från den situationen jag är i nu(typ bootbar CD eller liknande?)

Av johnponn
Skrivet av Zcenicx:

Detta är standard om det inte finns något operativsystem installerat, samt att du antingen inte har en Windowsskiva i läsaren eller inte har läsaren före hårddisken i BIOS.

Om det är en gammal hårddisk med Windows på - observera att efter ett moderkortsbyte är det mer eller mindre ett krav att installera om Windows eftersom inga drivrutiner stämmer längre... inklusive de Windows använder för att hitta hårddisken Windows ligger på

Okej, men varför hittas då inte tangentbordet? Jag kan ju inte komma in i BIOS utan tangentbord, och sen har jag precis som jag skrev innan formaterat om hårddisken, så det ska ju inte vara några problem. Och borde man inte då kunna i alla fall komma in i BIOS utan operativsystem? Har testat nu med ett tangentbord med PS/2-uttag, dock även detta utan resultat. Förresten, kan man se vilket BIOS man har via manualen?

Av johnponn

Problem med egenbygge

Har precis uppgraderat från systemet i signaturen till ett AMD-baserat system, och nu får jag inte igång datorn. Moderkortet är ett Gigabyte 790FXTA-UD5 och processorn är en AMD Phenom 6X II 1055T. När jag ska starta datorn så hittas inte mitt tangentbord, vilket leder till att jag inte kan komma in i BIOS. Jag kommer fram till moderkortsloggan, men inte vidare.

Musen hittas utan problem, och jag har testat att byta plats på mus och tangentbord, men utan resultat. Jag har även testat med ett annat tangentbord. Hur som helst, vissa gånger när jag startat om datorn så låter det som att hela datorn får spänningsfall. Fläktarna går upp och ner i varv, med någon sekunds intervall. Detta slutar bara om jag stänger av datorn.

Ett tredje problem jag får är att jag kommer förbi loggan, och det dyker upp ett blinkande streck uppe i vänstra hörnet, och det ser ut, fastän skärmen är svart, som om den blinkar snabbt mellan av och på. Jag har formaterat hårddisken innan och jag har rensat CMOS ett flertal gånger, testat med annat grafikkort samt med ett minne. Allt detta utan resultat. Någon som har någon idé om vad jag kan prova härnäst?

Mvh John

Av johnponn

TRUE-120, får den plats?

En Enkel fråga som jag behöver svar på; Kommer en Thermalright Ultra-120 Extreme passa på ett Gigabyte GA-790FXTA-UD5? Gigabyte GA-790FXTA-UD5 - Inet.se

Mvh John

Av johnponn

Okej tack för svaren! Nu är det så att jag skickade in grafikkortet på felsökning hos Inet, och de kunde inte hitta något som helst fel på det, kan det då vara nätagget som krånglar, då det inte fungerar med ett grafikkort med två PCI-E portar, men fungerar finfint med ett grafikkort med bara en port?

Jag har idag försökt felsöka problemet, utan några direkta resultat. Eftersom det fungerade med mitt 4850 men inte med mitt 4870 så införskaffade jag ett nytt nätagg, ett Corsair HX650W. Inte bara för att kunna utesluta detta, utan för att jag länge sneglat på ett modulärt nätagg, och nu fick jag en anledning att byta, om än vag.

Hur som helst, så är problemet kvar, alltså när jag startar datorn så går allt igång, förutom att det står "energisparläge" på skärmen och dioden blir gul. Jag kan komma ända in till inloggningen, men ingen bild. Jag kan fortfarande inte använda mitt 4870, och jag har testat det i en annan dator utan några som helst problem. Så, jag började misstänka att minnena spökade, därför plockade jag ut alla utom ett minne(Har 4x1GB) och satte det i första slotten. Det startade inte på någon av minnena där. Då bytte jag GPU igen, och då fungerade det!

Då satte jag ett annat minne, och då fungerade det inte. När jag tog bort det så fungerade det heller inte. Alltså, vad kan det vara när felet inte är konsekvent? Kan det vara något litet glapp i moderkortets kontakter som jävlas, eller är det flera olika fel? Just nu har jag fått igång kräket, och har alla minnena i alla slottarna, fast med 4850.

Någon som har någon idé?

MvH John

Av johnponn

Tack för era svar, jag kom att tänka på en bluescreen jag fick häromdagen, om den kan ha något att göra med detta, eller om det kan vara till hjälp för felsökningen?

http://data.fuskbugg.se/skalman01/BSD1.txt

En annan sak, för runt en månad sedan fick jag en massa bluescreens då jag spelade, eftersom grafikkortets kylare var igensatt. Jag blåste rent kylaren och sedan fungerade det prima, fram tills för två dagar sedan, då jag på nytt fick en bluescreen. Jag lade då märke till att denna senaste hade samma "bug check code" som de förra, och då handlade det förmodligen om grafikkortet. Kan detta vara en bekräftelse på att GPU:n är rökt?

Av johnponn

Okej, tack för svaren. Och nu till min andra fråga i texten, kan det vara nätagget som spökar när jag får ovan nämnda problem?

Av johnponn

Chassit ger stötar

Ska det verkligen vara så? Eller är något på tok? Problemen började tidigare idag då jag skulle ha igång datorn, och den vägrade visa någon bild. Trodde det var skärmen eller grafikkortet, så jag började felsöka. Jag kör med ett HD4870 1GB och ett Antec Truepower 650W och har gjort så i snart tre år.

Hur som helst så felsökte jag med ett HD4850 512mb. Men det fungerade inte, i alla fall inte på direkten. Eftersom 4870 har två PCI-E kontakter och 4850 bara ett så testade jag att byta kontakt. Då fungerade det. Nätagget tänkte jag direkt, och gick in på internet för att beställa ett nytt.

Då bestämde jag mig för att dubbelkolla innan så jag inte beställde ett nytt i onödan. Så jag bytte tillbaka till den förmodade defekta sladden. Men det fungerade, tyvärr. Så jag vet fortfarande inte om det var nätaggregatet som började spöka, eller om det var något annat.

Hur som helst så, när datorn var avstängd och jag skulle byta kontakt, så höll jag i ett element samtidigt som jag bytte sladd. Då kom jag åt chassit och kände direkt att det var ström i chassit. Så, ska det vara så eller ska man helt enkelt inte hålla i ett element samtidigt som man håller chassit?

Jag kan ju meddela att nätsladden var utdragen och moderkortslampan släckt när jag bytte sladd.

MvH JP

Av johnponn

Skrivarproblem

Hejsan! När jag skulle skriva ut foton med min HP Photosmart C5380 så blev alla svarta områden cyanfärgade. Jag har testat med två olika patroner, och problemet inträffar bara när jag skriver ut med hjälp av fotofacket, inte när jag skriver ut från det vanliga A4-facket. Antar att det är något mjukvarufel då, men jag kan inte bli klok på vad det är eller hur jag fixar det!

Tacksam för svar!

Mvh John

Av johnponn

Sista bumpen innan jag ger upp...:(

Av johnponn

*BUMP*

Av johnponn

Har också problem att få igång crossfire med mitt XFX-kort...iofs ett 4850 men ändå...

Av johnponn

*BUMP*

Av johnponn

"Crysis får upp till 13 procent bättre prestanda i Crossfirekonfigurationer."

Jag får inte ens mitt Crossfire att gå i Crysis...och jag har hört folk som säger att det helt enkelt inte fungerar...:S

Av johnponn

Hur gör man det då? Jag kan inte hitta det i CCC....Jag har sökt på internet, det är många som beskriver det men ingen som berättar hur man aktiverar det...

P.S En annan sjuk sak; jag får inget ljud med CF avaktiverat, men så fort jag aktiverar så får jag ljud...Jag börjar tröttna på detta...kanske fungerar det helt enkelt inte?

Av johnponn

Okej, jag har precis kört 3Dmark Vantage och jag har oroväckande fakta...med CF aktiverat så får jag 11434 CPU-poäng och 9412 grafikpoäng, och med CF avaktiverat 11495 CPU-poäng och 6840 grafikpoäng...MEN bilden blir MYCKET bättre med CF avaktiverat....Så jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det...:S

Av johnponn

Hehe okej, tack så mycket! Kan det vara något annat, om nu inte detta fungerar, vad skulle bli din andra gissning? Svagt PSU, olika minnesmängd eller liknande?

Av johnponn

Tack för snabbt svar!

Men GÅR det att få det att fungera i Crysis eller är loppet kört?

Av johnponn

Skumt CF-problem?

Hejsan! Jag har precis köpt ett XFX HD4850 1Gb minne till min rigg, och jag tänkte koppla den i CF till mitt andra grafikkort, ett Sapphire 4850 512 mb. Men det verkar som att jag får mindre prestanda i Crysis MED CF aktiverat än utan...Ja, jag vet att det inte är bra att kombinera 1Gb med 512 mb, men det borde väl fungera ändå? Eller?

Jag har testat det nya kortet och det fungerar jättebra ensamt, men när jag aktiverar CF och startat Crysis så blir allt kaos på skärmen och det laggar och flimmrar som aldrig förr...

Jag tänkte en stund på nätagget, men jag har ett Antec Truepower 650W, så det borde väl räcka?

Sen en annan sak; Det står att man behöver 2 st 6-pins PCI-E-kontakter till det nya grafikkortet, men jag hittar bara en kontakt på kortet??

Sen står det på ATI:s hemsida att det krävs en CF-brygga PER KORT...

Jag är minst sagt förvirrad och behöver hjälp med detta problem!

Mvh JP