Inlägg

Inlägg som SwedenVirre har skrivit i forumet
Av SwedenVirre

Just att placera alla kontakter på baksidan vette tusan, rent absolut och så länge chassi tillverkarna är på så ser jag inga problem.

Men grafikkortetw ström kontakt här borde bli standard, 100%

Av SwedenVirre
Skrivet av dlq84:

Vilken svensk studio utvecklade det spelet?

jag fattar inte hur, men måste ha fått totalt hjärnsläpp

nej det är klart ett amerikanskt spel inte är med!

Av SwedenVirre

Inget Warcraft 3 the frozen throne?

Av SwedenVirre

Damn, föll på sista frågan

Av SwedenVirre
Skrivet av 13ers3rk:

Min tanke var att helt analog så mister man ju troligtvis även bränslepump, spridare, tändstift alt glödstift osv. Men jag var bara anal med ordvalet.

bränslepump och spridare kan ersättas med förgasare, blir bra det med

Av SwedenVirre
Skrivet av 13ers3rk:

Helt analog bil då snackar vi ju väldigt spartanskt. Kan ju inte vara roligt att köra.

Nja helt analog vette tusan, jag har centrallås i elväg och en gammal cd spelare i min, sen har jag abs och hydraulisk servo.

Thats about it, basutrustad volvo 940 av95/96 års modell, tråkig är den ju inte tycker jag.

I en bil så räcker det fint.

Av SwedenVirre
Skrivet av johanandersson:

Jag menade att jag inte välkomnar det alls, och att det inte än är aktuellt, med undantaget att det är aktuellt i bilar.

Men, jag vill ha en helt analog bil, tack.

Jag gillar också helt analoga bilar.

Får väl erkänna att jag börjar känna mig som en foliehatt i mellan åt gällande bilarna, ogillar det där med GPSn som alltid trackar och detta med försäkringsbolag som vill veta vart jag och när jag kör bil, at all times(inget i sverige vad jag vet men England har ju det att man får ha en liten OBD mojäng som trackar en)

Av SwedenVirre

jag gillar Seasonics garantier redan, tycker dom är bra men framförallt gillar jag att nätaggregaten dom bygger är dom som jag haft bäst erfarenhet med under alla mina år.

Vilket också är det som gör att man kan ha så pass lång garanti tid som dom har.

Något som är lite skrämmande för mig när jag kollar på nya nätagg eller tester är dom som klarar sig bra i tester gällande last och effektivitet men bara har 3-5 år garanti.

man undrar vad det är som gör att tillverkaren väljer att dra ner på det, då är dom ju inte säkra på sin produkt liksom som andra tillverkare även fast den kanske är bra.

Men gällande specifikt garanti ärenden så är det knepigt, det tar oftast lång tid pga tester osv som ska göras. vilket är ett måste. så jag ser inte hur man kan snabba på det mer förutom att ha kontor mer lokalt. Men det pris påslaget som kommer av det gör det inte värt det för mig.

Av SwedenVirre

bjuder 2800kr för bara cpu och moderkort plus frakt

Av SwedenVirre

Hmm, Uppsala är lite långt bort :/

Av SwedenVirre
Skrivet av Varg:

Intel har också problem med stuttering bland annat pga sina E-cores.

Vilket jag kan gå i god för, min 13700KF hade problem i vissa spel med micro stutter när den fick för sig att lägga spel på E kärnorna.

Löste sig när jag stängde av E kärnorna så vet inte vad som pågick mer än att e cores orsakar problem ibland.

För övrigt så hade jag också micro stutter på min 7800X3D, det jag lyckades jag lösa genom en ominstallation av windows och efter det gled spelen på fint.

Så visst både AMD och intel har sina problem, men det är svårt att komma ifrån.

Av SwedenVirre

Har även en 1TB Kingston NV1 liggande

Av SwedenVirre

Jag har 32GB(4x8GB) Corsair 3600Mhz vengance minnen DDR4.

500kr?

Av SwedenVirre

Jag har förvisso bara 2x8GB Kingston HyperX liggande, praktiskttaget nya och bara använda i någon timme för att felsöka.

400kr kanske?

Har man 4 minnes platser kan man ju alltid fylla ut det mer

Av SwedenVirre

Nu tillhör jag ju generationen som som växte upp med internet, men vi bodde på landet omgiven av åkrar och där fanns inte mycket till internet förutom modem väldigt länge tack vare telefonlinan. Dröjjde väl till 2006/2007 nått innan vi fick ens ha ADSL.

Det var upp tills jag var tonåring, innan dess så var man ute, datorer kunde man spela på men inget online. och eftersom man inte ens hade någon aning vad för nytt som släpptes så blev det vad familjemedlemmar som hade internet kunde låna sig till.

Jag ju en Amiga 500 väldigt länge och spelade på då farsans hem pc som leasades från jobbet var off limits

Det ovan gör att jag sett hur det var utan sociala medier som blev långt mycket större vid 2010~

Inte helt, men nästan... Och faktiskt föredrar jag det. det är många gånger man hör av sig till en polare, drar dit och dricker kaffe, käkar lite fika bröd och bara snackar vid köksbordet.

Av SwedenVirre

Jag har ett sett med 4x8GB 3600Mhz corsair vengance ifall det är något av intresse? säljer åt en kompis som vill ha 500kr plus eventuell frakt för dom.

Av SwedenVirre

Problemet med alla dessa streaming tjänster är utbudet numera.

Man går och betalar några hundringar hit, några hundringar dit för att se det man själv vill kolla på. Men för att faktiskt dra nytta av det ordentligt så känner jag att jag måste ha mer fritid för att ens kunna nyttja på ett sätt som känns skäligt för min plånbok.

Som andra sagt i andra trådar så kan man ju alltid rotera abonnemang och så men jag har tur ifall jag kan kolla en säsong av någon serie i månaden(högst personligt för mig, men det är inte bara jag som klagar på kostnaderna) och i och med att alla priser höjs konstant och utbuden blir allt skralt så ser jag inte hur det ska kunna överleva med den modellen där är nu.

Vi nådde peaken av streaming tjänsters lönsamhet under covid, nu så börjar alla plattformar få det tunt i kassan och och tillväxten är i stort sett obefintlig jämfört med tidigare.

Att tjäna pengar är inte nog för bolagen, det är tillväxten som betyder något och den fasen har stagnerat.

Där behövs helt enkelt en ny betalmodell för att tillgodose folks behov!

Det var ju det som var poängen med on-demand från början!

Av SwedenVirre
Skrivet av Naslin:

Vi har nu köpt moderkort, processor, ram och grafikkort.
Förhoppningsvis har vi en hårddisk på gång också.

Det som nu återstår är;
-Chassi
-cpu kylare
-nätaggregat
-windows?!

Vet inte om du fått tag i nätagg än men jag har ett 700W Bequiet Kraft som kan bli ditt för 250kr plus frakt

Av SwedenVirre

Tack för dagens skratt

Av SwedenVirre
Skrivet av Krilon:

Undrar hur den går jämfört med 2 liters 16v turbo, de gick väl endast till export vill jag minnas, typ italien. O så satt de väl bara i 740 med. Men en 2,5 botten med 16v topp och dubbla 45or hade ju vart drömmen!

Det undrar jag också, nu kan jag tyvärr inte ha dubbla förgasare på min om jag vill kunna besiktiga den(vilket jag vill) men 2.5L botten del håller på att byggas just nu! toppen kommer vara liknande som B23E som satt i 240GT(som hade 140hk med makniskt sprut)

och 7.5% större litervolym, ett ferrita sport system med rörböjjar som inte smalnar av, 100 cell katalysator samt ett extraktor grenrör, 2.5" hela vägen med dämpare och hela köret(låter inte mycket mer än original för det mesta) för det registret jag är ute efter.

Däremot om man hade haft 16 ventilaren så hade vi snackat helt andra grejer när det gäller effekt och körbarhet!

Enligt motorbyggare ska det vara ca 135-150hk och ett register som påminner om en vanlig b230F i botten men som bara blir bättre upp mot 6000 varv.

Skrivet av Moseby:

Har en "gammal" Volvo som min morfar ägde när jag var yngre. Första övningskörningen osv. Han sålde den tyvärr vidare men jag jagade den i 3 år, hämtade hem den cirka 40 mil och rasade bränslepumpen på vägen hem som resulterade i att jag inte var hemma förrän tidigt på morgonen.

Men men, den har stått hos mig ett bra tag nu och tanken är att restaurera den till att vara en riktigt fräsch original-bil. Har äntligen börjat bli klar med allt motormässigt & underrede. Ny renoverad bakaxel, nya lager & kuddar, ny fördelare med allt som hör till i el-väg etc. så nu på senaste har jag kunnat polera upp den. Ska byta innertak, återställa stötfångarna till blanksvarta & byta till fräscha regplåtar. Sen är det aluminium-fälgar som ska på med fräscha däck så är det dags för besiktning (peppar peppar).

Bifogar bild före/efter polering.

https://i.imgur.com/gmR0emW.jpeg

https://i.imgur.com/GuDlUic.jpeg

Vilken transformering med lacken! Verkar som ett mycket roligt projekt och med historia bakom!

Riktigt kul! jag har samma matta röda färg på min på sina ställen så så väldigt motiverande, kul och se