Inlägg

Inlägg som Bimi har skrivit i forumet
Av Bimi

Ser bra ut tycker jag, mycket för pengarna och när ni får in ett bättre grafikkort så lär det funka bra. Moderkortet verkar också ha stöd för Ryzen 5000 serien så ni kan uppgradera i framtiden med en mycket snabbare cpu ifall det behövs.

Av Bimi

@SoNy16:
M2 pciex har tex jag på mitt kort och jag kör en samsung 950Pro som har läs/skriv rating 2200/900MB/s vilket är betydligt snabbare än de ca 500MB/s som SATA standarden tillåter som max.

I länken nedan finns en kort förklaring av m2 standarden på engelska:
https://www.youtube.com/watch?v=opwON-7J_wI&t=46s

Av Bimi

@SoNy16:
Jag skulle inte haka upp mig på inbyggd WIFI, om det är spel han ska ha den till då undviker man Wifi eller skaffar ett externt ist.
Bra moderkort är en bra grund och skippa sata express den är inget någon satsar på däremot ska du ha min 1 M2Pciex slot för det är den som håller på och tar över Sata och ger rejält mer prestanda med rätt disk.
Fundera även på ett AMD ryzen bygge, det är minst lika bra som intels nu.

Lycka till

Av Bimi

Gör så här, dra ut strömsladden från pc och öppna lådan.
Det finns ett batteri på moderkortet, ta ur den och vänta ca 1 min, sätt tillbaka den (kom ihåg hur den satt i så du inte sätter den åt fel håll) och starta upp pc. Lycka till

Av Bimi

Jag tror inte att ditt moderkort är trasigt. Kolla i manualen hur du kan "Clear Cmos", vanligtvis via jumper fysiskt på moderkortet.
Vissa moderkort kan boota på default bios settings genom att hålla F1 eller DEL intryckt medans man startar pc'n.

Av Bimi

Det enda jag skulle göra med denna datorn är klocka upp CPU över 3Ghz och vara nöjd till nästa år åtminstone.

Av Bimi

Ja det stämmer men även om han bara byter ut moderkort+cpu så vinner han mycket på det. Sedan kan jag säga att du kommer att vara tvungen att ominstallera OS, vilket jag ändå skulle rekomendera för bla XP är ju kända för att sega ihop ju längre man kör med det,själv gör jag det minst en gång per år.

Av Bimi

Jag köpte omnia (vanliga) från att ha haft Nokia N95. Telefonen är underbar med massa bra funktioner och lösningar som man lär sig med tiden. Men jag kommer aldrig mer köpa en mobil med Windovs mobile, man har vant sig med pcsuite,sms via dator etc, glöm det med windows mobile, den är så in i helvette krånglig och saknar funktioner så det skriker om det.

Av Bimi

Här har du den enklaste lösningen.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=325623

ett ati 4770 = ca1000 kronor så har du en dubbelt så snabb burk mot det du har idag.

Av Bimi

Jag skulle köra corsair, cl5&cl4 tycker jag har små skillnader och speciellt eftersom din dator "bara"kör med 533mhz.