Inlägg

Inlägg som Stealthbomb har skrivit i forumet
Av Stealthbomb

2st 780 i SLI och ett överklockat 4960X drar som mest 625 från väggen med ett platina agg, så det räcker och blir över. http://www.sweclockers.com/recension/17877-hostens-grafikkort...

Ska du däremot överklocka grafikkorten extremt mycket med flashat BIOS och voltmod räcker 750W inte.

Av Stealthbomb
Skrivet av ATL:

Det är ett svårt val. Vet att jag inte vinner mycket i spel på i7an men dock i photoshop. Känns som priset går upp en hel del med 290. Vet inte om prestandan går upp lika mycket. Sen får man ju standard kylare på 290.

Får det till 500kr extra med 290 + 4670K vs 280X + 4770K. Det finns R9 290 utan standardkylaren att köpa men de verkar dessvärre vara slut i lager. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v2179

Av Stealthbomb
Skrivet av ATL:

Vi skrev samtidigt. Det får bli så för de pengarna kan jag byta från i5 till i7.

i7 går ju diskutera om det ens är värt det för en speldator, jag tycker inte det. Hade hellre lagt pengar på ett bättre grafikkort. 4670K vs 4770K ger inte många fps i spel, men 280X vs 290 ger en betydlig prestandaökning. i5 4670K och ett R9 290 (ej referensdesign) passar inte budgeten eller?

Av Stealthbomb
Skrivet av Tigerhamster:

Jag hörde (tidiga) rykten att de skulle flytta tillbaka VRM till moderkorten och att Haswell därför inte blir kompatibla med moderkort i 9-serien. Hur ligger det till med detta?

Då kanske Haswell-refresh CPUerna kommer gå svalare än Haswell vid överklockning? Hoppas hoppas

Av Stealthbomb

R9 280X är ett mycket bättre val för BF4. Det är billigare och presterar bättre, har 3GB minne och kommer ha stöd för Mantle när det släpps. Vissa 280X är dessutom bundlade med BF4.

Av Stealthbomb

Känner igen problemet, BIOS uppdatering löste det för mig. CDONs chat är nog stängd såhär dags.

Av Stealthbomb

RM nätaggen använder CapXon prylar, undvik. Är pengar inga problem hade jag tagit ett AX760 utan i pga inget fläktljud med din setup. Alla nätagg kan få coilwhine så välj en butik med bra kundservice så får du ett nytt om du råkar ut för det.

Av Stealthbomb

Sandy Bridge räcker och blir över. Både Ivy Bridge och Haswell gav för lite prestandavinst för att motivera en uppgradering, speciellt Haswell då man dessutom måste köpa nytt moderkort. Att Ivy Bridge och Haswell klockar sämre än Sandy Bridge får man också ha i åtanke, håll hårt i din 2700K TS.

Av Stealthbomb

AX utan i är dessutom tystare. Fläkten på tex 760 står stilla till hela 70% belastning medans 760i börjar snurra redan vid 20%. Till TS skulle jag rekommendera att kika på detta erbjudande: http://cdon.se/hemelektronik/vinterrea/datorkomponenter_och_e...

MSI GTX 780 som du valt fast för 3722kr, Asus MVIF för 2286kr. Sedan har du bara valt en sleevad 24pin, ska du köpa andra kablarna färdigsleevade finns de på inet också.

Av Stealthbomb

EVGA har bäst garanti, annars hade jag tagit det billigaste då alla referenskort är likadana som sagt.

Av Stealthbomb

http://cdon.se/hemelektronik/intel/intel-530-series-180gb-ssd...
Ange koden xY4jKJzZ så kostar den 940kr inkl frakt. 5 års garanti och 180GB, MLC istället för TLC.

Av Stealthbomb

Vanliga datorer rasar kanske i försäljning, men PC Gaming är starkare än någonsin.

Av Stealthbomb

Tanka SpaceSniffer så får du en överblick över vad du har på disken:
http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/
http://www.youtube.com/watch?v=awkfPLDrUig

Hade själv samma problem och det visade sig vara en pagefile på 32GB som låg och skräpade

Av Stealthbomb

Varför gör ni inte musmattor i plast längre? Har en Qpad Heaton XL som är helt suverän och vill köpa en till.

Av Stealthbomb

780 Ti för WoW? Damn. Testa slå på vsync eller adaptive vsync så slipper grafikkortet jobba onödigt hårt i ett så gammalt spel.

Av Stealthbomb

Återstår bara att dumpa 3.5" platserna nu. SSD ftw.

Av Stealthbomb

Hade samma problem med mitt förra nätagg (Corsair AX850). Högfrekvent tjut eller pip som kom och gick både när jag surfade eller spelade helt random, var först rädd att jag hade fått tinnitus :D. Testa slå på vsync när du spelar, låter det mindre kan det vara grafikkortet, men jag gissar på nätagget. Du är inte den första, du kan testa med att slå på och av vissa inställningar i BIOS enligt denna post: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=85166

Om tjutet inte försvinner är Corsair annars lätta att ha och göra med, coilwhine går på garantin.

Av Stealthbomb
Av Stealthbomb

AX860 och AX760 (utan i, Seasonic byggda) är passiva upp till 60% respektive 70% load. 60% av 860W = 516W, 70% av 760 = 532. AX1500i har "bara" 450W trots 80+ Titanium och garanterat större kylflänsar pga storleken, eller vad missar jag?

Av Stealthbomb

En med lägre watt hade suttit fint.