Inlägg

Inlägg som Obsidian har skrivit i forumet
Av Obsidian

Inte helt ovanligt att default fläktprofilen i första versionen av BIOS är "sådär". Det kommer isf troligtvis fixas via officiell biosuppdatering senare. Troligen för aggressivt inställd där en (för liten) varians i temperatur upp eller ned, ökar eller minska fläkthastigheten.

Av Obsidian

Ska bli intressant att se vad man får, hämtar ut min idag hos Posten.

Nu ska jag inte "måla fan på väggen" men ringde Webhallen specifikt och frågade om tangentbordet innan beställning och fick då till svar att om inget står i specen på produktsidan, är det alltid svenskt tangentbord man får/ska få.

Bara eventuell returhantering/utbyte går smidigt, är ni (Webhallen), förlåtna

Av Obsidian
Skrivet av macbang:

30mil nä

Webhallen borde kunna kunna skicka den direkt från butik alternativt själva flytta den internt mellan butikerna. Lite "load balancing" i det hela

Av Obsidian

Ni som ligger på order/har fått Era redan, har ni några planer på eventuell RAM/SSD-upgrade ?

Sitter i tankarna att slänga i en mSATA 240/256GB SSD (Crucial eller Mushkin) och eventuellt skifta ut minnena och fixa i 16 GB. Det var väl i vanlig ordning, 2x4GB moduler istället för 1x8 GB i från början ?

Av Obsidian

Hade samma igår jag med, "under behandling". Kollade precis och nu är det "behandlad" + kollinummer tillgängligt. Såg att det var "internt serverfel" vid godssökningsfunktionen på Postens sida dock.

Av Obsidian

Har också beställt en Y500. Ska bli lattjo att se vad den rackarn går för. Med lite GPU bios labbande ska det nog gå få ut än mer kräm

Av Obsidian

Tips: Som tidigare "talare" sagt, skit i USB-varianter och satsa på att byta ut kortet i datorn istället. Enkelt och det finns flera bra varianter till bra pris både i swe och via e-bay.

Denna slängde jag i en gammal laptop, blev bra kräm (lade på custom-drivrutiner): http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=780728

Ett annat bra kort som dock inte är kompatibelt med alla laptops (främst vissa äldre): http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=935830

Det är så otroligt varierande med prestanda mellan olika bostadsförhållanden osv. Om du inte har långt mellan router och dator och har många väggar imellan lär du lätt komma upp i minst 65 Mbit/s ner om du kör på 5GHz-bandet med någon av dessa kort i kombination med den vassa routern du har. Troligen kommer du landa på 75 Mbit/s eller mer.

Av Obsidian

Instämmer, intressant läsning. Sitter i köparsitsen där jag tänkte ersätta en gammal laptop med just denna modell från PC-konsulten alternativt Fragbook med Nvidia 680M från Deviltech.

Av Obsidian
Skrivet av rektor:

Vore sjysst om den hade dubbla Ethernet portar och att den var snorbillig.

Kanske nåt att köra som server?

Har precis fått hem en sådanhär, härifrån:
http://www.shop-021.de/jwele-176-J-W-MINIX-MINI-HD-PC.html
Köpte den ren utan minne och disk och blev 1250:- ink. frakt.

Köpte 8GB minne vid sidan av, detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=468609
(stödjer officiellt 4GB men ska tydligen gå bra med 8GB, stödjer 1066MHz - därav köpet av detta minneskit, då det har lite lägre latenser)

Tänkte ev. köra den som NAS och/eller mediaspelare. Första testerna blir med OS som startar direkt från USB-sticka.

Av Obsidian
Skrivet av Vandroy:

Själv funderar jag på en med 7970m för 14940:- http://i.imgur.com/BV2NC.jpg (eget paket med SSD, på PC-Konsulten)
Eller Asus G55VW.

Blir nog att vänta och se om folk är nöjda med 7970m. Prestandamässigt lär de ju bli det i alla fall... Tänker på:

Battlefield 3 (2011) FPS (från www.notebookcheck.net)
------ 660m -- 7970m
low: 75.5 ---- 120.3
med: 51.1 --- 90.7
high: 40.3 --- 71.8
ultra: 18.2 --- 34.7

Och:
http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar...

Hur som helst, lycka till med ditt val!

Princip samma konfig som jag tänkte beställa inom kort :-). I augusti kommer den nya 17,3" modellen som stödjer CF 7970m. De kommer att sälja den och troligen landar den på ca 4000:-. I runda slängar 19-20 000:- med CF 7970M alltså. För övrigt ska det tydligen inte vara några dealbreakers med nya modellen så jag kommer nog hugga den befintliga tror jag. Microstuttering med crossfire config'en känns ju inte heller helt optimal.

Av Obsidian

Du bör kunna aktivera den externa skärmen genom att tangentbordskombination (FN+F7 ?).
Det är bara testa att slänga i Windowsskivan och låta den boot'a upp och skulle inte externa skärmen tända,
testa tangentbordskombinationen. Tänder den ej då blir det knepigare men jag tror det går ok.

Av Obsidian

Skulle nog testat att ha på lite Displex (finns på exempelvis Kjell & Co) och polera över ytan. Ofta blir det "som nytt" resultat. Att försöka sig på att fylla igen med andra typer av fillers tror jag inte blir bra.

Av Obsidian

Tips till alla Er som köper. Redan när ni startat den första gången, öppna en kritvit sida och öka ljusstyrkan till max.
Varför då kan man då undra. Jo, jag hade min en dag och upptäckte att displayen var skadad på insidan, under glaset.
Det var som ett avlångt streck som går uppåt och inne i strecken skimrar det olika färger. Man ser och tror först att det
är en repa på utsidan på glaset men i själva verket var det en defekt i displayen.

Super-lattjo...väntade som bara den...hämtade en på El-Giganten...använde i 1 dag...och nu in i serviceloopen *suck*.
Dock kommer en helt ny från HTC men med 1,5v väntetid igen nu på den grå/svarta modellen.

Av Obsidian

Kör en Advance RMA på den nya du fick hem med. Det kan vara så att du inte kan köra den på ditt konto, skapa isf ett konto på någon i familjen eller liknande för att få igenom detta. Det går bra att skicka enstaka diskar som brev för att spara in på leveranskostnaden (mycket sällan det skiter sig). Använda samma förpackningsmaterial som det är på den nya disken du får hem, så kan de inte säga något om det heller.

Av Obsidian

Boombot: Jag väntar på att Tele 2 ska dra igång mitt Maxi och det tar några dagar. SIM-kortet jag fick i butik var alltså inte aktivt. Min slutsats är att du inte borde chansa och surfa som en vilde med ditt befintliga SIM-kort. Troligen snurrar ditt gamla abonnemang på det fortfarande. Det finns helt klart en risk att det drar iväg med cash'en där. Vill du försäkra dig kan du ju alltid sätta dig i den "fina" telefonkön och/elller jaga på chatten (har gjort det i typ 1v nu)

Av Obsidian
Skrivet av sviiid:

Fick hem min lur idag, riktigt bra första känsla, och sjukt snabb! "android lagget" försvinner mer och mer i telefonerna och allt flyter på!

Dock så låter det som något sitter löst på min om man knackar på baksidans övre del, (prövat och trycka på knapparna samtidigt så är inte dom. Något man ska vara orolig över, eller någon med samma problem?

Sitter och pillar på min med nu, känns nice!. När jag knackar på min är det ett lite skorrande ljud i närheten av kameralinsen. Testade att göra detsamma på min Samsung Galaxy S och det är precis samma ljud där, så det är inget knas med hårdvaran i HTC'n såvida du inte har någon annan form av ljud.

Känns som att det är dags att trycka in en tweak'ad ROM nu...har ju gått flera timmar
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1562603

Av Obsidian

Ni kan nog vara rätt lugna med att Tele 2 m.fl inte kommer att kunna pyttsa ut telefoner till alla inom den närmsta tiden.
De har "lattjo" leveransdatum som flyttas framåt en dag i taget och de vet inte när något kommer, hur mycket som kommer eller var man är i orderkön. För min del blev det "tack o hej". Sitter inte och väntar helt i onödan när det bara är att knata in till någon av "stormarknaderna" och hugga en direkt. Kör man dessutom nummerportering via deras kundtjänst tar det 2v att genomföra pga ångerrätten/distansavtalslagen. Tas det direkt i en butik tas det "direkt" (tar ändå någon/några dagar hur som).

Av Obsidian

Även jag fimpade abonnemang + telefonen hos Tele 2 nu. Leveranstid som bara flyttas fram lite i taget hela tiden.
Gick till El-Giganten igår, de har den grå i lager...bara hugga direkt och knalla hem.

Av Obsidian

Finns en "flagga" som ligger på disken som styr vilken storlek som den rapporterar om sig själv.
Även om detta program är gammalt, kan det fungera för dig. http://hddguru.com/software/2007.07.20-HDD-Capacity-Restore-Tool/

Av Obsidian

Jag drar 120Nm med momentnyckel för både plåt och alu, fungerar alldeles utmärkt. Ger en viss "säkerhetsmarginal" och skadar nada.