Inlägg

Inlägg som Obsidian har skrivit i forumet
Av Obsidian

Tyvärr är det ju så att det är svårt att göra något såvida det inte faktiskt blivit en konsekvens av det, även om man tycker att man borde kunna göra något. Tipset är att alltid kolla bultarna själv och göra den sista åtdragningen själv om det är så att du låter en firma göra huvudjobbet.

Av Obsidian

Väntar själv in en HTC One X (grå) från Tele2. Pratade med dem i fredags och de får in en laddning lurar på tisdag, såvida det inte hinner ändras tills dess :-). Köpte precis läderfodralet (S650) och det blev 141,60 SEK ink.frakt med Pay Pals aktuella rate.
Länk: http://viewitem.eim.ebay.se/HTC-ONE-X-BLACK-LEATHER-SLIP-CASE--PO-S650--GENUINE-HTC-ORIGINAL-ITEM/170793503094/item

Av Obsidian

Kör bara en "Advance Replacement". http://websupport.wdc.com/warranty/serialinput.asp?aspsid=964723614&rnd=08878748

Anledningen till att du måste ange ett VISA kortsnummer eller liknande är för att om du inte skickar in den felaktiga sedan, debiterar de ditt kort.

Jag har kört så och returnerade bara sedan med exakt samma förpackning tillbaka till dem. Kör du som brev blir det billigast möjligt + går snabbast men är ej försäkrat. Skulle säga att det i princip är "helt lugnt" att köra brevvarianten.

Av Obsidian
Skrivet av GriZzm0:

Du kan beställa den svarta via The Phone House med 3Total erbjudandet från 3. Då får du även en olåst/obrandad mobil.

Försöker beställa denna via websidan men det skiter sig, är det bara direkt i butik du avser ?

Av Obsidian

Jag har testat att ta bort AG tidigare och min erfarenhet är att det inte är några problem alls. Det är viktigt att man låter de våta "trasorna" ligga an ordentligt, vara rejält fuktiga och att de ligger på tillräckligt länge. Sedan kan man försiktigt med ett rakblad eller liknande ordna en flik ute i något hörn som man sedan dra av ifrån. Väl av är det bra om man tvättar rent med rengöringslösning avsedd för skärmar med en mycket fin microfiberduk a lá glasögonduk, detta för att få bort eventuella rester och få ett toppen resultat.

Av Obsidian

Finns intresse att köpa bra sim-racing rigg till vettigt pris ?

Vill undersöka om det finns många sim-racing fantaster här som skulle vara intresserade av att köpa bra sim-racing rigg till liknande priser som Playseats men i klart högre kvalitet rakt igenon, med flera utbyggnadsmöjligheter etc ?

Går i tankarna att initialt bli distributör men vill först kolla läget innan jag tar vidare beslut.

Av Obsidian

Kolla läget med HD-Tune (gratis trial ver): http://www.hdtune.com/download.html

Av Obsidian

Klicka där du står nu "New Simple Volume". Välj maxstorlek (om du önskar så) och acceptera den enhetsbokstav den vill tilldela eller välj en själv. I sista steget väljer du filsystem (NTFS) och väljer sedan att formatera (förslagsvis ej snabb).

Av Obsidian

Om jag inte missförstått vad du vill göra, kör 2 x router, så går det få till så att allt kommer åt allt så att säga.
Fiber > router 1 + nas > router 2 > tv+dator+ps3 etc

Kabel mellan router 1 -> 2 och köra trådlöst från router 2 ut.

Om du har en router redan som stödjer repeatingfunktion, kan du köpa en likadan och länka dem trådlöst med
(dock ingen nytta med det eftersom du redan har en kabel dragen mellan våningarna).

Av Obsidian

Funderar på att fixa ungefär detsamma till mitt 800D chassi. Har en dremelkopia med dremels tillbehör. Man får köra med kapskivan och ta det grövsta sedan är det sliptrissa för att få cirkeln jämn och därefter polertrissa. Antar att du behöver fyra monteringshål också såvida du inte ska köpa de nya varianterna av fläktar som har magnetiska sidor.

Av Obsidian

Kör själv en Netgear WNDR3700 (v1). Kör senaste officiella mjukvaran men har testat dd-wrt, open-wrt osv också (som enbart gett sämre resultat på det trådlösta i och med att de inte fått ordentligt snurr på wifi-drivisen i dessa, framförallt på 5GHz-bandet).

En router som tydligen ska ge mycket "bang-for-the-buck" är TP-Link TL-WR1043ND. Har själv ej testat denna men den har bra pris och schysst teknik, stöder DD-WRT osv.

Har själv gått från USB-kort till mini PCI-e istället. USB-varianterna är ofta rätt veka (finns dock undantag).

Kör idag ett Ubiquiti Networks SR71-E i en laptop mot Netgear routern och ligger på ca 60 mbit/s på både 2,4GHz och 5GHz-banden.

Av Obsidian

Föreslår att du pingar internt på ditt hemmanätverk istället, så att du kan eliminera det som är utanför huset
(kör du mot Google så är det mycket mellanliggande hela vägen). Ett annat tips är att köra programmet Pingplotter och låta det stå och mata något dygn eller så. Fri nedladdning även på det: http://www.pingplotter.com/download.html
Kör några timmar och se om det ligger "jämt och illa" så att säga (borde ligga mycket jämt). Därefter kan du ta det hela steg för steg. Stäng av eventuell digital hemma lur (DECT), se vad som sker. Flytta laptopen närmare routern...kanske hittar du en spot där allt plötsligt blir bra ? Det sista steget om du inte får ordning på det eventuella "buzzet" i luften är att testa en 5GHz router. Jag säger testa om du har möjlighet. Kanske låna en polares för bara någon timme eller liknande. Det kan blir markant bättre direkt när det gäller ping'en. Om du köper en, se till att du får öppet köp.

Av Obsidian

Här kommer lite tips.

* Koppla ifrån TCP/IPv6 protokollet från nätverkskortet i själva anslutningen.

* I konfigurationen för nätverkskortet/drivrutinen:
- Stäng av alla typer av "power saving funktioner"
- I avancerat-fliken: ställ upp "roaming policy/aggressivness" till "high"
- Sätt "transmit power" till "100% / max".
- Ställ av eventuella Q&S funktioner.

* Kör programmet TCP Optimizer på varje dator som är ansluten till routern, välj nätverksadaptern, sätt hastighetsslidern till 54 mbps, välj "optimal settings" och spara. Fri nedladdning här: http://www.speedguide.net/downloads.php . Starta om datorerna.

* I routern:
- Ställ in högsta möjliga hastighetsinställning (förmodligen "G-only" i ditt fall eftersom det är en 54mbps)
- Ställ in säkerheten: WPA2-PSK (såvida du inte har andra enheter hemma som inte stödjer detta).
- Kör "auto" på kanalinställning alternativt kör programmet inSSIDer för att undersöka vilka närliggande nät som finns och vilka kanaler de använder. Detta i syfte att du ska se vilka kanaler som är lediga och inte "krockar". I ditt fall handlar det om kanalerna 1-11. Hittar du någon ledig (gärna hög eller låg), ställer du in den manuellt i routern och sparar. Fri nedladdning av programmet här http://www.metageek.net/products/inssider/"]

När allt detta är gjort, dra ur strömmen till routern ca 5 min innan du pluggar i den igen.

Av Obsidian

I skarvarna skulle jag dragit upp och ned några gånger med en tops med kemiskt ren bensin på. Gäller att inte ha på för mycket, för då kommer plasten att bli "dimmig" / matt.

Därefter skulle jag polerat alla tre ytorna med denna. http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=161261303.

Testade denna för ett gäng år sedan på en gammal mobildisplay som var riktigt repig och den blev nästan som ny.
När man har på denna och masserar in under tryck en stund, bildas värme och polishen läker bort reporna i plasten.

Viktigt att du använder en väldigt fin mikrofiberduk eller liknande. Gärna den typ man använder till exempelvis glasögon, dvs mycket fin filtaktig historia.

Av Obsidian

En fråga: sitter också på ett GTX580. Vet någon om det finns ett bra "auto-overclocking tool" ? Syftar på ett och samma verktyg som justerar settings, kör test, justerar settings osv tills det börjar dyka upp artifacter och då automatiskt backar lite och ger möjligheten att spara ned "optimal settings" fixad bios ?

Av Obsidian

Sket sig helt för mig. Hade en Dell i korgen precis vid släppet men tog mig inte till kassan då hela sidan lade av helt. Sedan lyckades jag få in en order 10.15 och då hade den precis blivit markerad som slutsåld....trist *suck*. Får dränka sorgen o slå till på en Asus Transformer Prime tablet istället

Av Obsidian

Servern har troligen packat ihop. Så kul blev det med det. Skit också.

Av Obsidian

Efter mycket velande mellan Dell'n och Vaio'n och konstant F5'ande i forumet....blev det tillslut en Dell
Ren impulsgrej.....men kan väl vara skojs om man nu får hem grejerna.

Av Obsidian

Efter att ha testat "det mesta" på konsumentnivå är rådet enkelt; en router med bra kräm på 2,4GHz-bandet är att rekommendera framför 5GHz alternativen såvida man inte köper en dyr variant (ovan konsumentnivå), oavsett hur det ser ut i omgivningen med andra nät osv. Med rätt grejer får du ut mer hastighet med denna setup oavsett om det blir mycket "krockar" i luften med andra nät. 5GHz-bandet ger i de flesta fall inga toppresultat såvida man inte befinner sig nära routern...och gör man det, kan man lika gärna satsa på att köra med kabel eller en bra home-plug lösning om det är fart man är ute efter.

Tips på routrar:
* Billigare/Bra - Netgear WNR3500L (bra prestanda på 2,4GHz med TomatoUSB fw).
* Dyrare/Bättre - Netgear WNDR3700 v2 alt. WNDR3800 (bra prestanda och har både 2,4+5 GHz i sig, bra med org. fw och det finns även trevliga open fw's)
* Dyrast/Bäst - Ubiquiti RouterStationPro kort med 2,0 chassi kombinerat med 1 st 2,4GHz + 1 st 5Ghz kort från samma tillverkare, full support för ex. DD-WRT och detta är en riktigt trevlig lösning med bra kräm i grejerna.

Generella tips:
* Tweak'a inställningarna i drivrutinen för det trådlösa kortet. Sök efter alternativ drivrutin som "låser upp" mer funktioner.
* Koppla ifrån TCP/IPv6 stödet i både router + på nätverksadaptern.
* Ladda ned/kör TCP Optimizer v3.0.8 och optimera inställningarna.
* För Win7: stäng av bandbreddsreserveringen för att få några extra Mbit/s.

Av Obsidian

Om det fortfarande strular kan du tvinga in orginalfirmware genom att använda dig av TFTP. Om du kör Windows 7 kan du antingen addera in "TFTP Klient" (ligger som ett tilläggsprogram) men det finns även flera fristående simpla klienter att ladda ned som gör samma sak.