Inlägg

Inlägg som Onyx har skrivit i forumet
Av Onyx

Hur många jobb har du haft innan detta? För 7% ökning är ju bra men du verkar inte vara nöjd.

Löner är ju individuella och han är 21 år äldre än dig. Så jag tycker det låter helt normalt att han har högre lön än dig. Jag tycker inte att du ska prata med chefen utan bara gå vidare och förstå att arbetsmarknaden är såhär idag.

Av Onyx

Det är väldigt individuellt, beror ju på huset och värmesystemet. Men en rimlig utgift för ett hus på 2 miljoner med normala förutsättningar (inte oljepanna) så lär det kosta cirka 9000-9500 kronor i månaden för lånet och driftkostnaden.

Av Onyx
Skrivet av Lasergurka:

Smart! Själv brukar jag bara dra på spisen för fullt, så att det blir varmare och varmare, tills det går upp i värmetaket och slår om till kyla. Funkar bra, med det är ju lite olidligt ett tag i väntan på kylan.

Kan även rekommendera att använda värmefläkt på fullt ös. Det gör lägenheten sval och behaglig.

Av Onyx
Skrivet av Skrotnisse92:

En studentmössa brukar vara populärt.
Eller en flickvän...

Blir nog lite svårt för moder natur att skaffa fram en flickvän.

Av Onyx
Skrivet av philipborg:

För arkivering till framtida läsare. Inget roligt att titta igenom äldre inlägg om allt ändå är döda länkar.

Ja nu kan alla se hur smutsig musmattan är.

Av Onyx
Skrivet av Zpnk:

Nån som behöver en ny dator?

http://www.blocket.se/dalarna/Super_Gaming_Redigerings_dator_...

Skynda för fan innan nån annan tar den! Bara kabeldragningen är ju värd en tusing lätt!

Usch, titta på musmattan helt smutsig. Om han ska sälja datorn så kan han väl rengöra den innan..

Av Onyx

Jag tror att du hör grannens musik så mycket eftersom du har det så tyst när du kommer hem. Det är nog väldigt individuellt hur man reagerar när man bo i lägenhet.

Jag själv har hört grannen spela musik kl 8 på lördagsmorgnar och grannar som festar till kl. 4 varje lördag. Detta har inte stört mig fast det kanske egentligen borde göra det. Så allt är individuellt hur man reagerar på ljud från grannen.

Av Onyx
Skrivet av Miikks:

Ikväll så bestämde jag mig för att tacka nej till att gå ut med polarna för att istället sitta hemma själv och ta det lugnt. Känner mig såhär på efterhand helt nere och kan inte låta bli att tänka på vad dom tänker om mig. Tänk så blir jag "tråkmånsen" i gänget? Det är andra gången på inte så länge som jag tackar nej. Har helt enkelt inte känt för det, det är alltid så förutsägbart, men på något sätt gör det mig....orolig :S

Det är väl bra att göra något för dig själv och inte göra det alla andra vill att du ska göra.

Av Onyx
Skrivet av wwraver:

Vilket jävla skitsnack. En ny anställd kostar företaget pengar, inte tvärtom. Inte i något universum kan ett företag tjäna på att rotera provanställningar utan lön. Det är en ren förlust att lära upp folk.

Folk - särskilt självberättigade ungdomar - borde lära sig lite mer om att driva företag innan de öppnar käften.

Buhuu, erbjudande om att provjobba - med risken att det är utan lön några dagar av ditt liv - och det måste frågas på forum om detta. Wow, välkommen till framtiden.

/Butter

En anställd kostar ju inte bara en massa pengar, du borde omformulera den meningen. Efter inlärningsperioden är den anställda upplärd och har tagit på sig en massa nya arbetsuppgifter. Den anställda blir därmed värd mycket för företaget och är då ingen förlustaffär.

Men det stämmer att felrekryteringar kostar väldigt mycket pengar men då finns timanställning och provanställning. Ingen borde tacka ja till dåliga villkor, då blir hela arbetsmarknaden sämre och sämre med tiden.

Av Onyx

Blir överraskad över hur många det är som vill att han ska jobba gratis. Trots att många har tagit upp bra anledningar till varför han inte ska jobba gratis.

Av Onyx

Jag fick inget seriöst intryck av arbetsgivaren efter att ha läst hur han/hon svarar på sms:en. Så då var det ingen förlust att tacka nej till det jobbet.

Av Onyx

Du ska INTE jobba gratis, de får antingen provanställa dig eller så får du ha timanställning. Ingen ska jobba gratis på sådana villkor. Det är skillnad på att provjobba gratis och praktik. Praktik kan man få genom skolan och arbetsförmedlingen och då ersätter man aldrig någon. Tycker att de utnyttjar din okunskap om arbetsmarknaden rejält.

Av Onyx
Skrivet av LeVvE:

Varför skulle Gears of War vara ett "konsolspel"? Det fanns för nästan 10 år sedan på PC innan det blev "exklusivt".

För att det spelet passar bäst till konsol enligt mig. Det fanns ett spel ja, det finns fem till xbox. Det är skillnad på att spela på datorn och på konsol. Om du inte tycker det så förstår du inte vad jag menar.

Av Onyx

Nej gow är ett konsolspel, de kan ju satsa på halo istället men då hade väl inte så många spelat på xboxet.

Av Onyx
Skrivet av DWDW:

Mitt moderkort och kylare kom från Inet idag ,men så var jag så förbannad dum snål och köpte ram-minne från Webhallen för att spara en femtilapp , och dessa har ju givetvis inte kommit ,det innebär att jag nu måste åka och köpa minnen i fysisk butik ,då datorn skall byggas i helgen ,så lärdomen är att snålheten bedrar visdomen !

Ja inet skickade min EVO väldigt fort så stort plus för deras snabba leveranstid. Fick min EVO igår och är supernöjd.
Lycka till med bygget!

Av Onyx
Skrivet av Bakgrund:

Har alltid fått mina paket dagen efter att de har skickats från Inet, tror inte detta blir något undantag. Eller har era grejer inte skickats än?

Ja mitt paket har blivit skickat så jag hoppas på att få det imorgon. Undrar om jag får någon pingvinstång, den är ju viktigast (skämt).

Av Onyx

Tror ni att vi får varorna imorgon?

Av Onyx
Skrivet av Aeig:

Handlade via deras betaversion av hemsidan, pengarna har reserverats på kontot och bank-id osv användes, men fick ej ett bekräftelse mail och ordern dyker ej upp på min sida, någon annan som har samma problematik?

MVH

Min beställning kan jag se under min sida men jag har fortfarande inte fått något bekräftelse mail :/

Av Onyx

Ni som har beställt har ni fått någon bekräftelse än?

Av Onyx

Jag hade inga problem alls att vara inne på deras hemsida. Blev en SSD som jag har letat efter ett tag nu.