Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550
Skrivet av PalmiNio:

Då höjer jag till 350 då.

Av the_man550
Skrivet av PalmiNio:

@the_man550:

Har PM på 500kr för chassi o RAM som går först.

Vad skulle du vilja ha för chassit för att släppa det ensamt då?

Av the_man550

Hej!
Vet inte riktigt vad ett begagnat R4 brukar gå för, men börjar med 300 spänn och kan hämta från och med ikväll

Av the_man550
Skrivet av Campaigner:

När jag köpte kort 2011 så kostade GTX 560 1500kr - 2200kr, GTX 570 2500kr - 3300kr o GTX 580 från 4000kr - 5500kr om jag minns rätt.

Fan hände egentligen?

http://puu.sh/pofeB/48181a0262.png

Av the_man550
Skrivet av vgc:

@the_man550: Jag köper Cooler master RealPower M1000 av dig om du hittar alla kablar. Skicka PM med betalningsinformation.

Har du möjlighet att hämta upp?

Skrivet av gtg83:

350kr+hämtas för coolermaster.

Noterat!

Av the_man550

1+1 & rensning

Hej!
Säljer lite diverse. Bud endast för telefonen, övriga ingen budgivning. Släng iväg ett mail med bud om ni vill så svarar jag om jag blir nöjd, men inga bud i tråden för annat än telefonen tack. Priser är inklusive frakt, så kan ni träffas i centrala Göteborg drar jag av lite.

"Råkade" sälja musmattan medan jag skrev annonsen så den får vara med som prydnad på bilden bara...

  • Oneplus One 64GB
    Lite kantstött, främst en buckla i övre hörnet (se bild 4). Bra skick i övrigt, inga repor. Skickar även med originalladdare med sladd, ett vitt skydd för baksidan samt, om så önskas, alla originalförpackningar.

    Bud från 1500:-
    Köp nu 2000:-

  • Airtame
    Info: http://bit.ly/1SB2Qn9
    I princip oanvänd.
    1500:-

  • Cooler master RealPower M1000
    Info: http://bit.ly/1SB09lu
    Recension: http://bit.ly/1UWUvRj
    Togs ur bruk för ett tag sen på grund av att jag har datorn nära sängen och att det ger ifrån sig ett lågt tjut när datorn är avstängd. Så fort datorn startar blir det tyst. Har dessvärre inte kablaget här, men vill minnas att samtliga kablar finns kvar. Kan dröja nån vecka innan jag lyckas skicka det.
    350:-

  • Creative X-Fi XtremeGamer
    Info: http://bit.ly/1VxI8cI
    Driver mina Sennheiser HD280 finemang.
    200:-

  • Samsung Galaxy Note 8 med LTE
    Info: http://bit.ly/1MfdVO9
    Fint skick, väldigt sparsamt använd. Eventuellt bunden till Telia, vet ej. Går isf att låsa upp om ni betalar den avgiften. Har även ett oanvänt minneskort på 8GB samt förhoppningsvis ett gummiskydd för baksidan som jag skickar med.
    1600:-

  • Phanteks PWN fan hub
    Info: http://bit.ly/1V9UgSk
    Oanvänd. Själva strömkällan in i hubben har en lite sned kontakt, kräver lite våld att få i men det går.
    80:- (brevfrakt)

Läs hela annonsen här

Av the_man550

Sladdvinda för valfri sladd?

Hej!

Orsaken till tråden är att jag tänkt köpa en ny mikrofon som fästs på hörlurarna, vars sladd är väldigt lång och alltså antingen kommer hänga ner i golvet större delen av tiden, eller om jag kortar av den begränsa hur långt ifrån bordet jag kan åka. Mina hörlurar har en krullsladd, och längden anpassar sig alltså om jag skulle vilja åka över med stolen till ett annat bord.

Min tanke var att jag såklart bara köper en sladdvinda, har ett par USB-sladdar jag köpt med sådan. Men efter en timmes sökande har jag fortfarande inte hittat någon där man kan fästa valfri kabel.

Produkten jag är ute efter ser alltså ut på ett ungefär såhär:
http://www.unigraphics.se/outlet/oronssnacka-utan-mikrofon-me...
Fast utan någon sladd i från början. Drar jag ut sladden hänger den med, och om jag kommer tillbaka till datorn så rycker jag bara till lite lätt i sladden så kortar den ner sig till lagom längd igen. Precis samma som på en dammsugare.

Finns det kanske något annat namn för produkten jag söker? Har någon en annan lösning? Det är ju ett riktigt smidigt sätt att få rent på skrivbordet så jag tycker det borde finnas mängder av varianter av produkten... mystiskt att jag inte hittar några.

Tack för tips!

Av the_man550
Skrivet av jnsson:

Det finns LTE hos 3 med OnePlus One, dock så måste du ringa in till 3 o fråga vart dom använder band 2600, då jag har en vän som har 3 med OnePlus One och i Stockholm så får han 4G, men så fort han åker utanför Stockholm så får han ingen 4G. Finns också 4G med Telia, där det står att max hastigheten är upp till 100 Mbit så ska OnePlus One få in LTE, men om det står upp till 50 Mbit så stödjer inte OnePlus One det.

Jaså, ja där ser man! Tack för infon. Det måste vara väldigt begränsat hos 3, jag hade dem de ~fyra första månaderna med OPO och såg aldrig röken av LTE i Göteborg, även om det som du säger står att 3 använder band 7 för LTE precis som Tele2/Telia.

Låter vettigt som du säger med Telia, ser ut att ha ungefär samma stöd som hos Tele2. Här är sidor där man kan se vilka operatörer som erbjuder vad samt vilka band OPO stödjer:

https://oneplus.net/support/answer/is-the-oneplus-one-compati...

http://prylkoll.se/frekvenser-for-4g-och-lte-i-sverige/ (<- Antar att man får tänka lite källkritiskt hos denna, men det verkar stämma hyfsat)

Av the_man550
Skrivet av Dunder:

Wut..?

Jag har använt den dagligen i ett halvårs tid nu. Det handlar inte om förnekelse, utan faktisk erfarenhet.

Kontentan är väl i vilket fall att täckningen ser ut som såhär (hos tele2/telenor, hos 3 finns ingen LTE alls för OPO, Telia är jag osäker)

http://imageshack.com/a/img661/9434/aNH6lt.jpg

Om man anser att allt förutom dessa prickar är "långt ut i skogen", delar man värderingar med dig och då stämmer det du säger. Tyvärr ligger jag inte riktigt där...

Ska du sedan säga att kartan inte stämmer krävs lite mer grund än att din erfarenhet säger annat; Vart och när?

Av the_man550
Skrivet av Dunder:

Ja, då är de väl utdaterade då, eller så kanske man inte ska lita blint på en statisk karta.

The denial is strong with this one...

Fakta är fakta; Täckningen för LTE på OPO är katastrofal jämfört med alla andra mobiler på marknaden. Rör man sig inte utanför göteborg/stockholm/malmö större delen av tiden ser jag det som ett mycket litet motargument för köp, men bor man utanför och värdesätter snabb surf är det helt klart något att ta hänsyn till.

Efter att ha pratat skit om min älskade telefon måste jag skryta om mitt LTE-rekord jag uppmätte med den för några veckor sedan;
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1942/8375/o...

Måste säga att det finns mycket intressantare alternativ på G än de som diskuteras i tråden; Både OPO, Sonyn och LG G3 känns rätt utdaterade, speciellt med hänsyn till priset som varit oförändrat jättelänge. Är det inte bråttom skulle jag helt klart vänta ett par månader; kolla bara förstasidan på Swedroid idag.

Av the_man550
Skrivet av Dunder:

"Större orter", vad betyder det?

Enligt min uppfattning av en "större ort" så är det påståendet felaktigt. Jag har inga problem med att få 4G även utanför dessa områden, men visst, långt ut i skogen kan det bli svårt.

Med "större orter" menar jag områden med master som står väldigt tätt, LTE band 3 samt 7 räcker bara ett par hundra meter från masten på grund av dess höga frekvens. LTE band 20 är oerhört mycket mer utbyggt i Sverige och för det saknas stöd hos OPO.

Följ länken:
http://www.telenor.se/privat/kundservice/tackning-och-driftin...

Och gå in, jämför LTE-täckningen med och utan Oneplus One som filter. Relativt stor skillnad, milt sagt...

EDIT: Tänk på att sortera för endast 4G-resultat.

Av the_man550
Skrivet av Dunder:

OPO har 4G.

Endast i större orter och nära master, den stödjer ej samtliga LTE-band som används i Sverige. I Göteborg har jag oftast LTE, åtminstone någon plupp, men utanför är det till största del dött.

EDIT: Med det sagt fungerar dock 3G relativt väl idag (åtminstone hos operatören Vimla), pingen ligger ofta i närheten av vad LTE erbjuder och hastigheten är ju fullt duglig. Fruktansvärt nöjd med min telefon i vilket fall och skulle inte byta den mot någon av de övriga som nämnts i tråden.

Av the_man550

Går det att få ner den aningen i pris och få den skickad så är även jag intresserad.

Av the_man550
Skrivet av evil penguin:

Menar du att det skulle finnas någon koppling till dual-bootandet? Tycker det låter lite långsökt, låter mer som ett OSX-specifikt problem.

I och med att det uppkom precis i anslutning till att jag installerade Linux så antog jag att det måste bero på det ja. Tycker också att det kan låta lite underligt, men timingen lämnar mycket lite utrymme för någon annan orsak.

Av the_man550

Linux & OSX i dual-boot -> OSX saknar Python

Hej!

Körde in Linux i dual boot på min Mac för några dagar sedan och all is well förutom med iPhoto (m.fl. som använder Python, sublime text bl.a.).

Det vägrar starta och felmeddelandet lyder (bl.a.):

Dyld Error Message: Library not loaded: /System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/Python Referenced from: /Applications/iPhoto.app/Contents/MacOS/iPhoto Reason: no suitable image found. Did find: /Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/Python: no matching architecture in universal wrapper

Har installerat om både Python 2.7 (vilket jag vill minnas att den klagade på först att den inte hittade) sedan och 2.6, men den klagar fortfarande.

I $PATH står att Python 2.7 finns under /System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/bin... , något som känns udda då jag inte ens får fram den adressen i terminalen. Dock startar Python 2.7 som standard om jag startar det via terminalen (bara skriver Python), så nu vet jag inte vad jag ska göra...

Någon som har något smart tips? Tack!

Av the_man550

Det bör gå bra att sammanlänka med USB-kabel, yup. Antingen det eller USB->wifi-adapter. I övrigt finns det nog inte så många bra alternativ tror jag.

Av the_man550

Tycker inte att man ska binda upp sig på abonnemang idag om det inte är helt nödvändigt med en subventionerad mobil. De "nya", mer dynamiska, operatörerna känns mycket roligare, speciellt för ett barn där behoven kan förändras snabbt.

Då finns alltså Teligoo, Vimla och Hallon att välja mellan (tror jag).

Skaffade personligen Vimla för några veckor sedan och är riktigt nöjd, får enormt mycket för pengarna och de har en täckning som slår det mesta på de flesta ställen (kombinationen av Tele2's 4G/2G och Tre's 3G är riktigt lyckad). De har dessutom rabatt för barn till skillnad från de andra. Befintliga kunder kan ytterligare ge dig 10:- rabatt på månadsavgiften hos Vimla genom att referera vid köp, så månadskostnaden blir 90:-.

Skulle nog testa på att köra med deras 100:- abonnemang till en början, skulle det inte räcka så höj till 150:- för fria samtal och sms också. I och med att de inte har någon uppsägningstid kan det inte gå så fel.

Av the_man550
Skrivet av Moac:

ok, har nu genomfört ordern. Blev total pris på 9900kr
ska dock se om jag kan sänka med 15% , ifall inte, så köper jag en Macbook Pro

det har redan fått mina pengar, hoppas jag får allt tillbaka ifall jag avbokar order. Vet inte ens hur:/ risky risky.

tack för allt hjälp allesamman , ska se hur det går.

herregud, det står på deras sida beräknad leveransdatum: 2015-04-28 ..

Kan någon säga hur jag avbokar detta och mina pengar tillbaka.

Står 6/4 när jag kollar?

Annars, ring.

edit: Måste för övrigt inflika att, i min mening, är 13000 spänn för en Macbook Pro... att ta i. Minst sagt. Jag hade absolut inte gett de pengarna, med tanke på hur lite prestandan faktiskt utvecklats de senaste åren (förutom grafiken, om det spelar någon större roll för dig när du programmerar).

Av the_man550
Skrivet av Moac:

Ifall jag köper nu, dvs betalar redan idag med kortet och de inte ger mig studentrabatt. vad gör jag då?

Häver köpet eller behåller den ändå?

Av the_man550
Skrivet av Moac:

F!!!
Hur får jag rabatten? Kan du länka o förklara vad jag behöver göra mer exact?
Är loggad på mitt mecenat kort hemsida.
Vart på Delll hemsida ska jag kunna kontakta dom?

I värsta fall; köp den, kontakta dem och be dem lägga till det i efterhand, annars häv ordern?