Artiklar

Artiklar skrivna av Jonssown
48

Moderkort med AM4 visas upp på CES 2017

Till den nya processorarkitekturen från AMD vid namn Ryzen behövs det nya moderkort och styrkretsar. En uppsjö av dessa har nu visats upp på årets CES-mässa från kända tillverkare.

17

Kingston Datatraveler Ultimate GT är USB-minne på 2 terabyte

För de användare som ställer stora krav på lagringsutrymme när de är på språng lanserar nu Kingston Datatraveler Ultimate GT, världens största USB-minne på hela 2 TB.

20

Logitech avtäcker spelmusen Prodigy G203

Logitech har nu utannonserat det senaste tillskottet i sin Prodigy-serie, spelmusen Prodigy G203 Gaming Mouse.

7

SK Hynix expanderar med ytterligare en NAND-fabrik i Sydkorea

SK Hynix, som tillverkar NAND-minnen till bland annat SSD-enheter och RAM-minnen, investerar nu i en ny fabrik som väntas kunna sättas i drift sommaren 2019.

38

Galax avtäcker kompakt Geforce GTX 1070

Den senaste generationens grafikkort är avsevärt mer energieffektiva än föregående, något som gör det möjligt för Galax att göra ett Geforce GTX 1070 som tar upp endast en expansionsplats.

76

AMD håller evenemanget "New Horizon" om arkitekturen Zen i december

Inför lanseringen av arkitekturen Zen i början av 2017 ska AMD hålla ett direktsänt evenemang, där de ska gå igenom nyheterna och ge gamers en försmak om vad som är att vänta.

23

HIS gör Radeon RX 460 för kompakta byggen

Det är inte alla som har plats för grafikkort med stora kylare. Nu släpper HIS ett Radeon RX 460 med slimmad profil för endast en expansionsplats.

40

Kopieringsskyddet Denuvo plockas bort i Inside på Steam

Det välkända kopieringsskyddet Denuvo ska nu plockas bort i en uppdatering till spelet Inside på Steam, detta då det enligt uppgift kringgåtts redan sex veckor efter lanseringen.

69

MSI avtäcker Geforce GTX 1050 Ti i lågprofil

Med energieffektiviteten på Pascal i framkant tar MSI Geforce GTX 1050 Ti och skräddarsyr detta för kompakta lågprofilsbyggen.

45

Battlefield 1 får en stor höstuppdatering

Det populära krigsspelet Battlefield 1 från svenska DICE får en ny uppdatering till samtliga plattformar, där alltifrån spelmekanik till optimeringar står på menyn.

18

Asus återlanserar kylaren DirectCU II Strix till Geforce GTX 1060

Den äldre varianten av DirectCU II som användes med Geforce GTX 960 äntrar åter scenen med en ny variant av Geforce GTX 1060, som därmed också blir kortare än Asus övriga modeller.

51

AOC tillkännager välvd skärm på 35 tum med VA-panel i 200 Hz och AMD Freesync

Skärmmakaren AOC släpper en ny ultrabred skärm med tokhög uppdateringsfrekvens, vilket får sällskap av en stor och välvd VA-panel med AMD Freesync.

112

Windows 7 i större tillväxt än Windows 10 under hösten

Microsofts senaste operativsystem fortsätter att växa, men inte i samma takt som fortsatt populära Windows 7 som under hösten åtnjöt större tillväxt.

53

Microsoft slutar sälja Windows 7 Professional och Windows 8.1

Efter över sju år på marknaden säljstoppar nu Microsoft den sista utgåvan av Windows 7, som dock lever kvar med fortsatt officiellt stöd till början av 2020.

23

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti för bärbara datorer slår GTX 970M

Trots ringa specifikationer står sig Geforce GTX 1050 Ti för bärbara datorer väl mot föregående generation, där det tidigare prestandakortet GTX 970M får se sig slaget.

16

Spel från Microsoft Store får offline-stöd

Att kunna spela utan uppkoppling sågs tidigare som en självklarhet, men har med tiden tynat bort. Nu väljer dock Microsoft att återinföra detta med den egna butik Microsoft Store.

42

Priserna på DDR4-minne stiger

Sedan introduktionen av DDR4-standarden har priserna på minnesmoduler stadigt fallit, men är nu på väg upp till följd av ökad efterfrågan till smarta telefoner.

46

Microsoft avtäcker den stationära AIO-datorn Surface Studio

Från mobiltelefoner till surfplattor, nu vill Microsoft göra det möjligt att kunna förvandla vilket kontor som helst till en studio med den nya familjemedlemmen Surface Studio.

15

Cooler Master tillkännager moddvänliga headsetet Masterpulse Pro

Kända för sina CPU-kylare och chassimodeller. Nu expanderar Cooler Master sitt sortiment av headset med en ny modell, där anpassningsbarhet och nya finesser står i fokus.

196

EVGA Geforce GTX 1070 och GTX 1080 dras med värmeproblem

När partnertillverkare släpper egna kyllösningar går det inte alltid som planerat. Denna gång är det EVGA som har hamnat i blåsväder med sina senaste grafikkort med ACX 3.0-kylaren.