Inlägg

Inlägg som tirim4 har skrivit i forumet
Av tirim4

Hej! Jag är lite sugen på en Kobo Libra 2 men har några frågor gällande overdrive och bibliotek.

Jag kollade lite snabbt och Göteborgs bibliotek verkar ha ett mycket bättre utbud än de bibliotek jag har nära mig i Stockholmsområdet. Framförallt vad gäller böcker på engelska. Det bästa vore ju att ha ett lånekort från Göteborg men då det är lite långt att åka undrar jag om man kan skaffa flera tillfälliga lånekort i följd? Eller har ni något annat tips på bibliotek med overdrivestöd och stort utbud. Skaraborg verkar ha ungefär samma som Solna där jag kan fixa ett riktigt lånekort om jag vill.

Av tirim4

Hej! Det var ett tag sedan jag var på routermarknaden men jag har en ny lägenhet med 1000 mbit bredband och bara en gammal sketen Dlink dir 655 att tillgå. Nätverksuttaget sitter centrallt i en lägenhet på 40 kvm men kommer tyvärr inte kunna dra kabel till datorn. Nu letar jag alltså efter bästa möjliga trådlösa router under 1500 som klarar av 1000 mbit men där räckvidden inte lär vara något problem. Bor själv så räknar med att ha 2-3 enheter uppkopplade samtidigt på sin höjd. Har ni några tips?

Av tirim4

Annonsen är avslutad

Av tirim4

Alla bud hittills är noterade, tänkte avsluta budgivningen innan midnatt.

Av tirim4

MSI GeForce GTX 970 4GB & Gigabyte GTX 770 Gaming säljes

Säljer mitt gamla 970 i originallåda. Fungerar utmärkt men fick inte plats i nya burken.

Hämtning i Solna eller centrala Stockholm föredras samt säljer till den jag vill.

Har också ett gamalt Gigabyte GeForce GTX 770 Windforce om någon är intresserad, har inte kvar lådan och har inte använts på länge men bytte ut det pga fick tag i 970.

Läs hela annonsen här

Av tirim4

Senaste revideringen av det eventuella NR200-bygget

https://komponentkoll.se/bild/wkVBb.png

Av tirim4
Skrivet av MrShizzle:

Det han menar är att inte ta Cooler Masters V-serie utan istället ta Corsairs SF-serie.
Jag kör med ett SF750 i mitt bygge och är mycket nöjd, kan rekommenderas starkt.

https://www.webhallen.com/se/product/295620-Corsair-SF750-750...

Då har jag ett alternativt bygge som nedan, har du några andra tips för NR200?

https://komponentkoll.se/bild/scEFH.png

Av tirim4
Skrivet av MrShizzle:

Jag var faktiskt i samma sits för ett litet tag sen, kikade på diverse komponenter som skulle gå in i ett Ghost S1.
Inga problem tills dess att det gäller grafikkort, i princip det enda sättet att få in 3070 och över är med vattenkylning och då behöver man ändå bygga på Ghost med moduler under/ovantill.

Till slut så gick jag istället på ett CM NR200P som också är ett chassi för mini-ITX men betydligt större volymmässigt. Även om det var tajt på längden så gick det in ett Strix 3080 Ti OC, fördelen är att det även är betydligt mer plats för processorkylning i det chassit.

Jag har dock mitt Ghost S1 ståendes här hemma då jag är väldigt intresserad av att klicka hem ytterligare ett system, men där prestanda inte är huvudfokus.

Jag har avfärdat NR200P pga storleken men jag gillar utseendet. Det tål att tänkas på om fördelarna ändå väger över.

Skrivet av Pelegrino:

Ta inte V-serien, de är högljudda. Investera lite extra och välj Corsairs SF750 (du kommer bli begränsad om du bara väljer 600W).

V-serien som i V2? Tack för tipset.

Av tirim4
Skrivet av hypermode:

Var dock beredd på att den absoluta majoriteten av även 3070 är på 3 slots och du får knappt in en 2,2 slots i Ghosten. Det innebär ju att du eventuellt kommer betala hyffsat mycket för ett chassi som du troligtvis kommer behöva köpa nytt i alla fall när du uppgraderar GPU. Har också svårt att tänka mig att Ghost-chassit går att sälja för en rimlig peng längre fram när detta med slotsen är en faktum.

Bara en heads up.

Jo jag är medveten om att det innebär en hel del kompromisser med Ghosten men det är just möjligheten att bygga något snyggt och litet som fått mig intresserad av att bygga över huvud taget igen. Men jag har spanat in Meshlicious också som ju kommer med sina egna problem men där man i alla fall får in tjockare grafikkort.

Av tirim4
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det ser helt okej ut, men du kan nog komma undan lite billigare utan att tappa nämnvärt:
https://komponentkoll.se/bild/dvtEC.png

Tack för tipsen! Var ett tag sen jag uppdaterade mig så hade helt missat att Intel är de nya prisvärda. Vad gäller PSU:n så har jag läst mig till att Cooler Master låter mer än Corsair men tror du att jag behöver mer än 600w?

Av tirim4

Louqe Ghost S1 ~20k

Hej! Jag har inte byggt en dator på ett decenium nu men har blivit riktigt sugen på att göra något med mini-ITX. Planen är att bygga något i stil med detta + Noctua NH-L12 Ghost S1 edition och mitt gamla GTX 970 tillsvidare för att sedan köpa ett 3070 eller liknande när det känns rimligt.

Ser det ok ut?

https://komponentkoll.se/bild/HrlbO.png

Av tirim4

3200+frakt

Av tirim4

Någon som vet hur det brukar vara med Microsofts rabatter? Förra generationens surface book går ju att få till rejält nedsatt pris nu men minns även att de hade en rejäl rea vid black friday. Någon som vågar spekulera i vad det kan komma för reor framåt hösten/nästa vinter samt eventuellt har koll p åvad studentrabatten brukar hamna på? Om inte Dell släpper en uppdaterad XPS 15 med GTX 1060 är det här ju en rätt så unik laptop bara sett till storlek/prestanda.

Av tirim4

Har inga riktiga dyrgripar men favoriterna för tillfället är:
Mitsubishi Uni 552 0,5 blyerts
Pilot V Ball 0,5 svart bläck
Pentel 0,9 blyerts
Pentel 0,7 blyerts
Pentel Stylo bläck

https://i.imgur.com/13xvSrN.jpg

Saknas gör min Caran d'Ache stifthållare 2 mm

https://konstnarernas.se/PICTURE/4023-76-p000429-1.jpg

Av tirim4

Ljudkort <500:-

Hej! Jag hör ett statiskt brus när jag spelar upp ljud från datorn via moderkortets inbyggda ljudkrets på lite högre volymer. Jag har därför funderat på att köpa ett billigt ljudkort som bara ska vara likvärdigt eller lite bättre än moderkortet. Viktigast är väl egentligen att det är stabilt. Ljudet ska matas ut i 3,5mm-kabel till en analog förstärkare och två högtalare. Är det värt att köpa något billigt ljudkort, ex: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1192439 elelr ska jag hålla utkik på marknaden här på sweclockers för något bättre begagnat?

Av tirim4

De måste verkligen fixa lite enhetliga systemikoner. Ser förbaskat fult ut med ett platt gränssnitt med den gamla vanliga utforskarikonen på.

Av tirim4

Det här skulle ju öppna upp för gamers som mig att köpa ultrabooks med dyra intelprocessorer men utan separat grafikkort. Som det är nu vill jag inte lägga 20k på en ful neonlysande, tung och klumpig "gaminglaptop" som ändå bara presterar i nivå med en stationär för 10k.

Av tirim4
Skrivet av WCxFlusher:

Verkar lite GoT inspirerat, ser trevligt ut

Snarare inspirerat av de polska böckerna av Andrzej Sapkowski spelet är baserat på och som han började utveckla i slutet på 80-talet (altså strax innan arbetet på GoT började). Sen så finns det en del likheter serierna emellan, det vuxna tilltalet och den mörka fantasyvärlden där magiker inte finns bakom varje husknut. The Witcher är dock betydligt mer personligt då man endast följer en karaktär och all politikisk intrig sedan läggs ovanpå det och ur Geralts synvinkel. Gillar man GoT så är chansen stor att man kommer gilla The Witcher.

Av tirim4

Bra smart-tv, finns det?

Hej!
Päronen har börjat kika på tv och jag har fått äran att agera rådgivare. Idag har de en HTPC inkopplad till TV:n men vill gärna ha en smidigare lösning. Frågan är då om det finns någon smart-tv som faktiskt fungerar bra? Grundkravet är väl att de ska fungera med SVT Play, TV 4 Play och Youtube. De har kikat lite på Apple TV men då de inte är speciellt bundna av Apples ekosystem idag tänker jag att det borde finnas bättre lösningar.
Tack!

Av tirim4

Erfarenhet av Webhallens egna laptops?

Hej! Jag har en poalre som letar efter en gaminglaptop på 14-15 tum. Problemet är att den måste se rätt bra ut och helst inte vara stor som en flodhäst. Den han har fastnat på just nu är http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/178712-webhallen_config_l13-0202_156_full_hd-i7-4700mq-16gb-750gb__128gb_ssd-gtx780m-win_8. Har någon personliga erfarenheter av den? Eller har ni något bättre tips?