Inlägg

Inlägg som ITSALEX har skrivit i forumet
Av ITSALEX

Hade helt glömt bort detta inlägget.
Iallafall.
Datorn har Full-HD LCD skärm och inte LED vilket kändes lite besviket tills man startade den för första gången, skärmen är grymt bra. I början är det lite svårt att vänja sig vid den höga upplösningen (1920x1080p) eftersom skärmytan är så stor och på sidor som youtube blir det väldigt mycket vitt på kanterna. Efter att man vant sig är detta bara bra, eftersom den har Windows 7 kan man docka två program till varsin halva, utan att man måste scrolla mycket etc.

Datorn startar på ca 15 sek. och har ett stort tangentbord med mellanrum mellan tangenterna (isolerat tangentbord) som är väldigt skönt att skriva på (Apple har kopierat idén ifrån Sony) och man kan vila handlederna på ytan under tangentbordet.
Den har också HDMI-anslutning, inbyggd bluetooth och DLNA stöd. Riktigt skönt att bara lägga mobilen på laddning och låta den synka musik etc. trådlöst. Att spela Blu-ray filmer fungerar också klockrent med grym bildkvalité.
Spel fungerar också bra, nu har jag bara testat The Sims 3, men det laddar på några sekunder och laggar inte ett dugg när man kör det på alla grafikinställningar på högsta.
Den är väldigt tyst och låter absolut inget som är värt att nämna (ibland korta stunder går fläkten igång och då låter den som någon som andas medelkraftigt.

Nu till det största minuset, Sony's bloatware (tror jag det kallas). Alla deras skräpprogram, Movie Story, Vaio Gate, Media Plus, Content exporter, Vaio Control center, etc. som jag bara irriterar mig på. Ett måste (tycker jag) är att inaktivera deras Mac-wannabe ikon dock som ploppar upp längst uppe på skärmen.

Den har bara 3 usb-portar placerade bredvid bluray-läsaren vilket är ganska irriterande om många saker ska in då man oftast har musen där och ibland får inte allt plats.

Batteritiden är också ganska dålig, 2,5 h i energiprofilen "Energispar" alltså lägsta skärm upplys etc.

Slutsats: Sony Vaio FW51MF är en entertainment-laptop gjord för musik, film etc. Meningen är att den ska ersätta en vanlig desktop PC och är därför inte jätteportabel men fungerar ändå att ha med på t.ex. resan. De inbyggda högtalarna är helt okej, lite dålig bas i dom men inget att klaga på. Man kan väl nog säga att detta är en bra utmanare till Macbook's med ett stilrent utseende och bra prestanda.

Datorn kostar ca. 13500:- och enligt mig är det helt klart värt pengarna om du letar efter en desktop replacement-pc och använder datorn mycket för att kolla på film etc.

Måste också rekommendera musen Microsoft Arc, absolut den skönaste musen jag testat och lätt att flytta med sig.

Slutbetyg 8/10

Av ITSALEX

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/Sony-VGN-FW51MF(013552,3003)

Har nu köpt en Vaio FW51MF, hoppas jag blir nöjd!
Skriver en kort recension när jag har fått den.