Inlägg

Inlägg som TriXer har skrivit i forumet
Av TriXer

Om någon är intresserad av att göra detta hemma, har Linus Tech Tips gjort en ganska bra DIY video. Detta är precis vad jag vill göra oxå, men eftersom jag kommer ha en NUC eller bärbar datorn istället för en stationär har jag inte lyxen av å koppla skiten till nätaggregatet.

Av TriXer
Skrivet av Cool Runnings:

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

Dessa fanns för ca 80:- i somras, finns större modeller också.

Här är de billigare:
http://www.net2world.se/#/usb-fläkt-13cm-aluminium/35/4095085...

Samt den större modellen:
http://www.net2world.se/#/usb-fläkt-18cm-tyst/35/409508515

Har båda och de fungerar utmärkt, den större har två hastigheter dessutom.

Japp, jag har sett några sånna alternativ, men blir svårt att fästa dom på insidan av min TVbänk. Därför jag önskar sånna som ser ut som vanliga chassi-fläktar så jag bara kan skruva / limma / fästa dom på innsidan och sätta på ett fint litet galler.

Tänk er:

http://cdn.avsforum.com/0/0f/0f9733cb_vbattach125548.jpeg

Eller

http://homeservershow.com/wp-content/uploads/2009/12/IMG_1426.jp...

Av TriXer

Ja såg den adaptern oxå, men jeg är ju ingen lödare så att mixtra ihop en sjalv var inte tanken Jag menar går de inte att köpa i detta land?

Av TriXer

Behöver hjälp med å hitta en PC-kabinett fläkt med USB kontakt

Hej Sweclockers vänner!

Jag har en längre tid försökt å hitta någonting liknande denna:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/510YgKvQiKL.jpg

Mitt problem är alltså att jag har en HTPC i TVbänken och önskar att kyla avdelingen där PCn står med en fläkt som ska kopplas med USB från utsidan av datorn, och fläkten behöver ju bara vara på när PCn är det så därför passar detta perfekt. Önskar heller inte att dra kablarna inn i datorn, har planer om å köpa en liten NUC eller nått å då har jag heller inte möjligheten till det så den måste kopplas med USB.

Det finns tusenvis av dessa på Amazon eller ebay men orkar inte betala frakten från USA när det bara är frågan om en så liten pryl.

Hittar inte heller några enkla övergångar från 3/4pin til USB som då skulle lösa problemet oxå.

Jag räknar med att ganska många här i dette forum har gjort någonting liknande hemma hos er, hur gjorde ni?

Tackar varmt för era förslag

Av TriXer

Oj, ärligt talat hade jag inte väntat mig detta. Visst har det gått lite si och så sista tiden, det får jag oxå erkänna trots att jag är en stor MS fantast. Men jag tror faktisk att detta är en ganska bra nyhet. Får se nu hur börsen analyserar situationen. Jag hoppas på en ny awesome efterträdare.

Av TriXer

En dag är säkert telefonerna och paddorna lika starka som datorerna, klarar allt. Men inte förns en telefon är 50 tum stor å alla polare kan spela tillsammans eller paddorna får inbyggd surround, eller handhållna enheter får bakprojektion likt det Microsoft precis visade upp kommer marknaden för telefoner å paddor inte rörs konsoller eller datorer...

Av TriXer

Ja med Windows RT å Phone 8 är dom efter, men dom härmar ingen. OS'en är väldigt olika iOS och Android. Att följa marknaden å lansera en mindre tab är inte å härma någon. Att göra det för sent är heller ingen höjdare. Men hur länge sedan är det apple kom ut med sin mini? Hur länge har inte google kört på i 7 tums formatet? När Microsoft först började snacka tablets (då som en förlängning av x-box) en slags game tablet så var det bara snack om en i 7 tums klassen. Men när dom lanserade Surface så var det en annan marknad dom ville ha, det såg då ut som att dom flesta tablets som såldes var i det större segmentet, och MS var inte sugen på att göra en billig, slö version eftersom deras os inte är ett mobilt os som kan köras helt utan HW. Nu ser det annorlunda ut, och känns helt naturligt / rätt av MS att släppa en mindre tab, dock senare. Sen när X-box joinar eko-systemet så blir det en rejäl skjuts, eftersom att på konsol sidan är MS redan marknadsledande. Det har dom aldrig varit på tablet/phone sidan.

Av TriXer

Sant att Microsoft är steget efter när det gäller surfplattor och det mobila os'et (som jag är en stor anhängare av) men det betyder inte automatiskt att dom gör det sämre.
Jag har några gånger sagt att "med hjälp nästa produkt är Microsoft med i matchen" nu senast med Windows 8 RT och Windows Phone 8 trodde jag att det skulle se bättre ut på försäljningsfronten. RT har ju än så länge inte visat sig bli så populär som Ms önskat men jag har inte tappat hoppet. Dom håller fast vid ett riktigt bra eko-system som egentligen bara behöver fler appar å fler utvecklare. Med nästa X-box är jag även övertygad om att eko-systemet får en ordentlig skjuts! X-box glass och en ny X-box som tar över även kabel/satelit tv'n kommer bli sjukt Nice!