Inlägg

Inlägg som klavin har skrivit i forumet
Av klavin

Vad har jag för nätagg?

Hejsan!

Har en fundering vad det är för nätagg jag har då det har dubbla strömkablelutag. Har kollat snabbt men finner inget utan att ta lös hela alltet. Nätagget satt i chassit när jag köpte det begagnat. Chassit heter Antec P180 tror jag länk på hur det ser ut http://www.bjorn3d.com/2007/01/antec-p180b-performance-one-at....

Det jag förstår med detta nätagg är att man kör ena delen av agget för tex processor och det andra för grafikkort osv.

Tacksam för alla vettiga svar! MVH

EDIT: bilder på nätagget http://i.imgur.com/ESsrj00.jpg http://i.imgur.com/mvJj8VG.jpg

Av klavin

Bluescreen när datorn jobbar

Hallå! Har fått ett problem med datorn då jag ska t.ex. spela spel då kan jag få bluescreens titt som tätt. Har testat hårddiskarna och dom är det inge fel på. CPUn är rätt så ny och har trippelkollat den och jag kan inte se några fel. Då är frågan eventuellt om det kan vara grafikkortet eller ram minnena som är problemet. Vet inte vad det är för märke på ram minnena men det är ddr3 240 pin och grafikkortet ATI Radeon HD 5750. Hur kan jag kolla upp om det är något utav dom två som är problemet? Kom med förslag som hjälper tack!

MVH

Av klavin

glömde skriva moderkort: M4A785TD-M EVO

Av klavin

Processor för MAX 1000kr?

Som topic lyder. Var hittar jag den bästa och billigaste CPUn för dessa pengar? Har letat runt lite och finner inte allt för mycket. Vore intressant vad ni på sweclockers har att säga!

MVH

Av klavin

Acer Aspire AM3400 svart bild

Som rubriken tyder så är det att när jag ska starta datorn funkar allt tills den har laddat raid saken och efter det händer ingenting. Ibland kommer om jag vill reparea grej och köra windows normalt men vilken än jag väljer så fungerar det inte. Någon dag före så vart det att jag var tvungen att reparera med samma meny fast då gick det bra. Tackar för alla vettiga svar!

MVH

Av klavin

logitech z-5500 trasigt

Behöver hjälp! Vet inte vad jag ska göra då dosan (höja ljudet/snurren den man kopplar till datorn, inte fjärrkontrollen) har gått sönder. Det var så att när en kompis till mig skulle lyfta den så gick en pigg (liknande som man kopplar skärm till grafikkortet). Nu verkar det som att dosan inte vill starta. Vet inte vad jag ska göra. Tycker att den borde funka ändå fast det fattas en. Tackar för alla vettiga svar!!

MVH

Av klavin

Svart bild

Hej!

Nu har jag fått problem med min bärbara dator då jag ska starta upp den. Innan det vart svart så funkade allt klockrent tills jag skulle starta datorn dagen därpå. Efter att man har sett fabrikats loggan (HP) så blir bilden svart. Inte så att den slocknar utan ljuset finns men bara svart bild. Tackar för alla bra svar!

MVH

Av klavin

Extern hårddisk vill ej fungera

Hallå!

Nu är det så att jag har fått problem med min bärbara hårddisk och det står att datorn inte känner igen hårdvaran när jag pluggar i den. Ibland funkar det inte alls. I Saftey remove ikonen vid klockan visar att det står unkown device. I Device Manager så står inget olikt sig. Är det någon som vet vad det är för problem. Hårddisken har fungerat förut klockrent.

MVH

Av klavin

Ljudet fungerar ibland

Hej!

Nu är det så att jag inte har något ljud i datorn. Det slår på typ av och på när jag startar om datorn. Ibland har jag ljud och ibland inte. Ibland hjälper det att jag startar om datorn men nu på senare tid så vill det inte fungera. Har uppdaterat drivrutiner och det hjälper inte. Vad ska jag ta mig till? Det är ett integrerat ljudkort. Högtalarna fungerar (kollat upp) och datorn visar att jag har pluggat in högtalarna och datorn visar att det är ljud aktivitet men ack o vek. Tackar för all hjälp som kan fungera!

MVH

*edit

Kollade på device manager och där står det att jag har ATI High Defeninition Audio Device
och VIA High Defenition Audio. Kan det vara så att jag har dubbla drivrutiner?

Av klavin

Ja precis som du beskriver så kan den vara på längre efter en natts "vila" och det blir väldigt varmt bak på plåten.

Av klavin

Hej!

Har någe konstigt "små lagg". Har lite lagg när det händer mycket. Spelar ingen roll om jag har på lägsta då min dator ska klara av det gallant. Gissar att jag har möjligtvis lite för lite ram minne.

Av klavin

Väldigt underlig baslåda

Hej!

Har problem med min baslåda. Det är så att den vill stänga av sig efter x antal timmar eller minuters användning. För att få igång den så måste jag slå av på 1/0 knappen och dra ur kontakten. Sedan stoppa tillbaka och därefter slå på. Ibland så slår den av direkt när jag gör så här. Kan inte komma på vad det är för fel. Jag bugar och tackar för alla vettiga svar!

MVH

Av klavin

Formatera i Win 7

Hur formaterar man en hårddisk i windows 7? Desutom en extern hårddisk.
Ska ändra hårdisken från FAT32 till det andra allternativet som jag inte kom ihåg vad det hette.
MVH!

Av klavin

Har inte formaterat den vad jag vet. Skit också. Har halva disken full och vill ha kvar allt men ändå få dit det andra filerna jag inte kan lägga in.

Av klavin

Varför så...

Hallå!

Har en extern hårddisk som fungerar rätt hyffsat men nu så vill den inte ta emot stora filer som 5Gb och uppåt. Förut gick det men inte nu.

Är tacksam för alla bra svar!

MVH

Av klavin

Nej. Har inte moddat volten men hade klockat litegrann.Ursäkta för att jag inte vet vad GFX står för. Förklara

Av klavin

Har nu fixat ett nytt grafikkort och det fungerar finfint. Inga som helst problem och varför skulle grafikkortet lägga av?

Av klavin

Wierd dator?

Tja!

Nu är det så att för ett par veckor sedan så dog min dator av ingen anledning bara sådär. Efter att den dog startade den inte alls. Jag vart jätteless och orkade inte fixa det. Nu efter ett par veckor så tänkte jag att jag skulle ta itu med den och drog ut allt så som hårddiskar och grafikkort. Testade med att starta och helt plötsligt fungerade datorn. När jag stoppade i allt igen så fungerade inte datorn. Nu kopplade jag bara ur grafikkorts el sladden (den som ger ström till grafikkortet) och då tjöt det som in i ... Tog bort grafikkortet ur moderkortet och körde på det inbyggda och det fungerade. Nu är det så att jag funderar på vad som kunde ha hänt med grafikkortet.

Grafikkortet är ett Nvidia 9800GT Albatron.
Ska dock säga att när datorn dog så var den inte ett dugg varm. Helt normal temperatur.

Jag tackar för alla svar!!

MVH

Av klavin

Går inte att få kontakt med internet servern när jag ska fixa virusprogramet :S

Av klavin

Inge internet men har ändå!?

Hej!

Har fått problem med bärbara igen(dock inte samma problem som förut). Nu är det så att jag fick virus och kunde inte logga in på den men fungerar om man tar senaste fungerande ... . Men nu när jag är inne på kontot så kan jag inte gå ut på google chrome eller logga in på skype men IE fungerar. Vet inte hur jag ska fixa det här? Tackar för alla svar!

MVH Kevin