Inlägg

Inlägg som Koopos har skrivit i forumet
Av Koopos

Detta verkar ju sjukt lovande. Moderkortets "specifikationer".

http://i.imgur.com/vM2Y00e.png

Av Koopos
Skrivet av #Piggelin:

Satsa på 4690 istället, den är nyare

Verkligen värt de 430 kr extra?

Av Koopos

3 skärmar med iGPU, Haswell?

Hade tänkt införskaffa nytt moderkort och processor då nuvarande strular.
Min tanke var att satsa på dessa två, köra med integrerad grafik, 3 st skärmar.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8316352/3-skarmar

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8316352/3-skarmar

¨

Frågan är då om det finns några skäl till att detta inte skulle fungera? Moderkortet har ju ett HDMI-slott som jag tänkt dra till TV:n(som i förhoppning leverarar ljud också?), sedan ett DVI & ett VGA som skrivbordsskärmar?

Har ingen erfarehet av integrerad grafik, och kände att det kunde vara gött att höra med er innan jag lägger ut ett par tusen för en uppstättning som inte kommer funka.

Av Koopos
Skrivet av Shrillwhip:

Tror han menade att skriva "var" istället för "vad". Jag skulle också vilja veta.

Tack så mycket! Självklart menar jag 'var' och inte 'vad'.
Jag vill hellre ha Ubuntu-versionen. Jag hittar inte alternativet att välja det dock.

Av Koopos
Skrivet av Drillseargent:

Och nu har de höjt priset på i7@512gb@ubuntu med 4k.
Tur man beställde i tid, någon måste ha klantat till det med prissättningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Fattar inte riktigt. Vad finner folk alternativet att välja ubuntu istället för windows?

Av Koopos

27"-skärm, huvudsakligen film och surf. <3500 kr

Skärm, max 3500 kr. Film/Serier och surf.

Hejsan. Har allt för länge suttit på min 24" BEN-Q TN-Panel.
Vad jag fattat det som ska jag ha en IPS-panel då lag inte är något jag bryr mig något om samt att jag tittar mycket på film & serier. Vad jag är lite lost på är vad för upplösning jag bör köra på. Mer än 1080p borde ju inte vara nödvändigt för film & serier? Men kanske är behagligt när man gör annat på datorn?

Kan tänka mig lägga ut max 3500 kr, men helst mindre än så.

Av Koopos

NVIDIA GeForce GTX 560 Ti

Har nu testat andra drivrutiner, flashat vBIOS, samt försökt justera i MSI Afterburner. Inget funkar.
Ingen som faktiskt känner till någon billig alternativ kylning?

Av Koopos

Smart! Ska ta och testa det och se om det hjälper.
Tack!

Av Koopos

Ny kylare till 560 TI

Hejsan Sweclockers!

Jag sitter på ett ett 560 TI. Fläktarna beter sig konstigt och låter mycket.
Inget sitter fast i fläktarna och finner inget annat problem.
Vad finns det för billigt alternativ till att byta ut kylningen?
Spelar väldigt sällan, så når inga överdriva temperaturer och behöver därför inte det bästa.

Mvh, Koopos

Av Koopos
Skrivet av nino:

Samma problem, har varit såhär ganska länge nu för mig.

Yao nainners.

Jo det har varit så ett jävla bra tag, men sedan igår så har ALLT verkligen löst sig. Steam funkar igen och Youtube segar inte anus. woop woop

Av Koopos

Tror det kan vara smartare att köpa från Webhallen(höger) istället för amazon(vänster).

http://puu.sh/8TZSZ.png

http://puu.sh/8TZVI.jpg

Av Koopos
Skrivet av frostfield:

Precis, gör man en traceroute till en IP i staterna så går det via teliasnät nät. Felet borde ligga där nånstans.

Har testat lite mer och det fungerar bra att surfa till reddit med mobilen som har tele2. Vidare så kan jag surfa till både steam och reddit om jag ansluter till mullvads tyska server. Jag kan dock inte ansluta till deras holländska eller amerikanska server.

Har själv aldrig haft problem med reddit, men när jag nu såg dit inlägg och testade funkade det inte här. Grejen med steam är att det funkar ibland, men väldigt väldigt sällan, och då är det i bara några få sekunder.

Av Koopos

Tjenare knaz. Jag har också Bahnhof via iTux Göteborg.

Jag har exakt samma problem som dig. Flera hemsidor arbetar trögt och jag kommer inte in på store.steampowered.com, och funkar så klart inte i steam-clienten heller. Jag har verkligen testat allt. Kopplat direkt till modemet, testat olika webbläsare och enheter, testat flera olika DNS-servrar. Jag har även bytt tillbaka till publik IP-Adress då Bahnhof valde att byta standard till privat sedan en tag tillbaka. Jag har även haft kontakt med deras kundservice, och de har inte funnit något problem.

Jag har verkligen ingen jävla aning var problemet är, och jag börjad bli jävligt trött på Bahnhofs skit.

Av Koopos

eReader: Sony PRS-T2 eller Kindle 5

Tjenare. Efter att ha haft lite problem att bära runt på en "A Song of Ice & Fire" bok på 0,5 kilo och 10 cm i tjocklek, så hade jag tänkt att skaffa en eReader. Känns som marknaden är ganska begränsad i Sverige, och de jag tittat på nu är Sony PRS-T2 och Kindle 5. Hitter inte så mycket givade information på google dock.

Användingsområdet kommer nog endast vara att läsa engelsk och svensk literatur. Vet inte riktigt hur bokutbudet ser ut för dem, och övrig information för all del. Är väldigt ny till detta.

Skulle vara trevlig om jag kunde få lite mer information och rekommendation av er här om dem. Båda ligger på samma pris på Webhallen(40 kr skillnad). Ni kanske till och med har annat förslag på eReader?

Tack så mycket i förhand!

Av Koopos

Okej, då kör jag på det för säkerhets skull. Tack så mycket!

Av Koopos

Testa ett annat grafikkort.

Så här ligger det till.
Jag har lite problem med föräldrarnas datorn, och jag skulle vilja felsöka GPU:n genom att installerad det i min egna dator. Jag undrar då hur det fungerar med drivruterna. Om jag skulle vilja byta min egna GPU helt och hållet hade jag normalt sätt avistallerat mina nuvarnde drivrutiner och stoppat in det andra grafikkortet. Nu är det ju dock så att jag ska bara byta ut det temporärt. Vad jag då undar är hur det fungerar med drivrutinerna? Måste jag avistallera mina nuvarande, kommer det ske problem annars? Finns det något enklare sätt att gå till väga?

Mitt grafikkort:
Nvidia GeForce GTX 560 Ti
Det jag vill felsöka:
Nvidia GeForce 9800 GT

Av Koopos

A1 & B1 RAM-slots har slutat fungera.

Tjenare!

Moderkort i fråga: ASRock p67 Exreme4.

Korta versionen:
Först slutade A1 att fungera, några veckor senare slutade A2 att fungera. Vad kan det vara för fel? Moderkortet ger "Error code 55" som innebär "No memory installed". Jag har testat båda minnena i Memtest+, och finner inget fel på dem. Google hjälper inte till. Just nu använder jag single-channel 2x4 i slot A2 & B2.

Långa versionen:
Så för ca en månad sedan råkade jag somna med datorn på. Jag vaknade upp mitt i natten av att datorn slogs av och på i en intervall på 10 sekunder. Jag trodde det var min GPU som krångla då jag har haft extrema problem med den(och har fortfarande). När jag dock plockade ur GPU och försökte starta datorn kvarstod problemet, så jag testade desperat att plocka ut mitt RAM(som satt i A1 & A2), och då startade datorn felfritt. Jag testade då att sätta dem i B1 & B2 vilket löste hela problemet, och jag levde lyckligt i några veckor tills exakt samma sak hände igen.
Jag hade gått iväg från den påslagna datorn i någon timme, och när jag kom tillbaka så hade jag då alltså problemet med att datorn slogs på och av. Jag testade desperat igen att endast plocka ut ett av minnena, och då startade datorn.
Detta var för några få dagar sedan, men idag lyckades jag lista ut efter lite felsökande att det är A1 & B1 som har slutat fungera.

Så är det någon som har råkat ut för liknande tidigare? Vad finns det att göra?

Av Koopos

Problem med Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC.

Hejsan kära vänner.

Det har varit så att jag haft problem med mitt grafikkort den senaste tiden.

Det började för 2 dagar sedan med att min dator började frysa i några några sekunder. Att ljudet börjar hacka så att det låter obehagligt och att skärmen frös. Efter dessa sekunder så fortsatte allt att rulla på normalt.
Jag ignorerade helt enkelt detta och fortsatte att använda datorn i några timmar utan problem i några timmar tills jag fick Blue Screen. Jag startade datorn igen för att se om något nytt problem skulle dyka upp, vilket det inte gjorde tills dagen därpå när denna frysningen skedde två gånger inom en intervall på någon timme tills jag fick blue screen igen. Jag testade med att installera en extra fläkt i chassit och satte på alla fläktar på högsta hastighet för att se så det inte var någon problem med överhettning(trors att GPUn låg på en okej temperatur och att jag inte gjorde något krävande.)

Jag körde med detta resten av kvällen igår fram tills jag somnade med datorn på runt 01:00. Mitt i natten runt 05:00 så vaknade av att datorn höll på att starta om sig själv efter 10 sekunder. Den startade helt enkelt, man såg inget på skärmen, och efter 10 sekunder så stängde datorn av sig och starta igen. Jag löste det temporärt genom att stänga av strömbrytaren den sekunden som datorn var avstängd och gick och la mig i sängs igen.

Vaknade nu för ca 30 minuter sedan och samma problem som skedde under natten händer nu igen. Så jag får helt enkelt inte igång datorn.

Så min fråga är helt enkelt: Vad händer? Vad kan göra?

Här är lite yttligare information:
Jag har tidigare haft liknande problem med GPUn. Att datorn har frusit och att jag fått blue screen skedde faktiskt ca tre gånger fram tills att jag installerade om Windows och installerade om alla drivrutiner på nytt eftersom jag skaffade en ny SSD för 1,5 månad sedan. Då skedde detta dock endast någon gång var tredje vecka eller liknande, så jag brydde mig inte riktigt. Jag har dock alltid haft BlueScreenView installerat som har sagt att framför allt dxgkrnl.sys orsakar problemet. De 3 senaste dagarna när jag fått blue screen har det även alltid varit 2 andra .sys som har varit involverade, men eftersom datorn inte ens går att starta nu så kan jag inte möjlighet att se vilka de var just nu. Kommer möjligen gå med SSDn till någon polare under dagen för att kolla vilka det var.

Övrig spec:

  • MK ASRock P67 Extreme

  • Intel Core i5 2500k, Sandy Bridge

  • Corsair XMS3 2x4GB CL9 1600MHz

  • Fractal Design Newton R2, 650W

  • Samsung 128GB 840 PRO Series

Jag antar att resten i datorn är irrelevant.

Av Koopos

Extern hårddisk till Mac för Video-lagring.

Så på fredag fyller brorsan år och hade tänk att köpa en extren hårddisk till honom.
Först har jag lite funderingar hur det funkar kring filsystem till disken. Som nämnt så använder han Mac större delen av tiden men kan hände att den kan behöver användas för andra oprativsystem. Den kommer framför allt användas för video-lagring(stora filer). Hur ska jag gå till väga med filsystem? Om jag inte minns fel så fungerar NTFS inte så optimalt Mac och FAT32 så är filstorleken max 4GB.
Kraven jag har på disken är att den ska vara minst 250GB men får givetvis vara större än så. Dock ligger budget på 700 kr. Har ni några förslag?
Sedan är jag osäker hur det fungerar kring USB 2.0/3.0. Någon jag måste ta hänsyn till vid köpet?

Av Koopos

Hade tänkt åka in till Hi-Fi klubben och lyssna lite den kommande veckan. Jag är inte så förtjust i headset eftersom jag tycker de är allmänt ivägen, det blir svettigt och varmt, jag får huvudvärk enklare och känns bara så mycket friare utan dem.
Att det låter på andra våningen är självklart inte den enda anleding till jag vill skaffa ett nytt system. Jag har lite blandade problem med de nuvarande, och ville ha något nyare, bättre och fräschare.

Tack så mycket för alla svaren!