Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie

Menar skatteverket att vi är ett steg närmare ett samhälle med bankfri alternativ?

Av HappyPie

Om du högerklickar på filen, får du andra alternativa sätt att öppna filer? typ Open/Edit/open with etc som kan se till att ditt utforskar-sökfönster inte blir "bortplockat"?

Kanske ett intressant alternativ att söka filinnehåll med notepad++?

Av HappyPie

https://forums.unrealengine.com/showthread.php?3911-New-UE4-T...

Citat:

When: Thursday, May 8, 2pm ET (find your time zone here)
What: Future of UT News! + UE4 Blueprint & VR update
Who: Epic folks TBD, Nick Whiting, Lead Engine Programmer; Nick Donaldson, Sr. UX Designer
Where: Twitch.tv/UnrealEngine

20:00 svensk tid kommer mer info om bl.a. nästa Unreal Tournament
http://www.twitch.tv/unrealengine

Av HappyPie

Själv använder jag macro scheduler som kan köras via editorn eller skapa separata exe-filer för distribution. Mycket enkelt att använda och bra dokumentation.
Vill man så kan man även köra vbscript om man vill ha mera avancerade funktioner.

Av HappyPie

Jättebra artikel, tack!

För mig har termen "spelberoende" med betoning på "beroende" inte riktigt känts rätt då spel är inte en substans som skulle påverka hjärnans funktioner. Skulle hellre se ordet speltvångstankar (ångestladdade varianten) eller impulskontrollstörning (lyckokick- och lättnadskänslo-varianten) användas framför spelberoende.
Exempel på speltvångstankar har WoW och liknande spel kunnat ge ångest om man är socialt med i en guild/clan och måste dyka upp på raids, matcher eller liknande när en egentligen inte vill. Annan ångestladdad situation har kunnat varit om ens viss minimum daily xp eller grinding inte uppnås. Impulskontrollstörningar och Skinner box baserade spelmekaniker (typ alla rewards/lot/level up/achievements/points baserade spel) är inte en bra kombination, speciellt när livet utanför spelvärden är ångestladdat och ensamt.

För mig är spelmediet lika "farlig" eller "säker" som filmmediet och bokmediet, det är innehållet i kombination med ålder som har betydelse inte vilket medium som används. För enkelheten skull förklarar jag att det är lika dumt att ge en porrtidning, en porrfilm eller ett porrspel till ett barn!

Att lida utav tvångstankar eller impulskontrollstörningar i kombination utav ensamhet, mobbning eller otrygg familjemiljö kan ibland leda till sjukligt överdriven konsumtion utav samtliga medier, inte bara spelmediet! Dumburken kan göra sitt där tv-serier, komedishower m.m. kan få dig att glömma ångestladdade saker i ditt liv, mycket likt alkohol (har aldrig fattat detta med att alkohol skulle få dig att glömma saker... en myt?) och böcker lika så genom att fantisera bort från verkligheten in till [insert favorite fantasy world].
Det är inte alltid det handlar om tvångstankar eller impulskontrollstörningar vid överdriven mediekonsumtion, I bästa fall är det bara brist på disciplin

Men detta betyder inte att film-mediet eller bok-mediet... eller "interaktivaspel"-mediet för den delen, är onda och "skadar våra barn och deras skolgångar".
Samtliga medium är fantastiska och vi kan använda dem för många goda saker som kommunikation, underhållning och utbildning. Synd bara att spel inte finns i samma utsträckning som böcker och film för utbildning!

Visar en person spel/tv/bok-tvångstankar eller impulskontrollstörningar så kan det ligga andra underliggande problem.
Överdriven mediekonsumtion är varken grundproblemet eller en sjukdom, det är en symptom. Så ta hand om er själva och varandra.

Av HappyPie
Skrivet av Tozzi:

Det hör inte hit, men jo, det är ett devkit, men av annan sort, där man vill beta testa och få in feedback. I googles fall handlar det om att utveckla funktioner, skapa mjukvara, vilket är lite annorlunda. Jag jobbar själv på ett mjukvaruföretag, och det är inte ovanligt att vi köper in kort för några hundratusen, men det är inte korten som är de dyraste, det är supporten från tillverkaren och andra avtal.

Jo oculus devkit är precis till för att utvecklare skall ge feedback, testa funktioner och skapa ny mjukvara samt lära sig "do's and don'ts" gällande denna nya typ av produkt. Hur är detta annorlunda? Oculus har dessutom en mjukvaroditributionssida (läs google play store, apple appstore) som heter share. https://share.oculusvr.com/
Själv sitter jag med DK1 (väntar på DK2) och unreal engine 4 och har sjukt skoj, dock är jag mer inne på visualisering och bygg än spel.

Hursom min ursprungliga kommentar gällde att jag personligen väljer 3-5 oculus framför google glass där båda i nuläget är devkits. Din citering utav min kommentar tyder på att du har något emot mitt inlägg.

Av HappyPie
Skrivet av Tozzi:

Ni alla missar hela poängen. Det är inte ett konsumentpris, det är fortf räknat som ett utvecklingskit.......

Oculus är inte devkit?

Av HappyPie

Jag går över till meter för projjar Ca:2 meter för tillfället, skall upp till 3.5meter till sommarn. (80 resp. 140 tum enl google)

Av HappyPie
Skrivet av DDemis:

Facepalm..

Ellerhur! priset är tok för högt, kul att du håller med............

Av HappyPie

För de priset väljer jag 3-5st Oculus rift för att kunna se film och spela ihop i lan med vänner och familj, än ett par google glasögon.

Av HappyPie

Jag har alltid använd mig utav my phone explorer, även innan Android tider
http://www.fjsoft.at/en/

edit:
Minns nu även att sonyericsson hade en sida där man kunde överföra gamla icke android telefoners sms, kontakter m.m. till nyare telefoner, en slags data migration tjänst.

Av HappyPie
Skrivet av Dallebull:

Nått för Oculus Rift kanske?

Läser man mellan raderna på Palmers intervjuer under den senaste månaden så säger han att oculus teamet är nära med att bli klara, de vet vad de behöver göra och vad för specifikationer som behövs till de komponenter som skall skaffas till CV1 (consumer version). Den stora faktorn som får dem att vänta, vilket de inte har kontroll över, är komponenttillverkarnas delar som exempelvis skärmarna. Oculus behöver högre upplösning än deras DK2 på 1920x1080 samt att uppdatering på 75/76Hz inte räcker till. Deras minimum krav ligger runt 80-90Hz men önskemål över 100.. Sonys morpheus kör med LCD (medan oculus oled) eftersom Sony anser att lcd är mer kapabel för vr pga refresh rate samt att deras 2x 1080 inte ska ha märkbara problem med screen door effect.
Det kan bli så att sony och oculus båda kör dessa paneler vid release, who knows

Av HappyPie
Skrivet av Dr.Mabuse:

Jag vill inte ha Unreal Engine 4, jag vill ha Unreal Tournament 4!

:'(
http://www.computerandvideogames.com/454760/no-unreal-tournam...

Citat:

No Unreal Tournament games in the works, says Epic boss

Av HappyPie

Jag brukar gå efter "Om du ger så får du". Om jag har förstått dig rätt om vad och hur mycket du behöver "få" så sitter gränsen för dig på att "ge" ett konceptklar demonstration och en färgstark, glasklar och tydlig vision... med vision menas ditt löfte till blivande Scaupare med andra ord.
Visst kan du lyckas med en kickstarter kampanj med det du har, så länge din presentationsida och presentationsvideo slår allt (typ) som finns på kickstarter (jag siktar högt )

Jag tror jag förstår ditt grundläggande problem med de nämnda "moment22". Jag ser att du har lagt till grymma härliga nya funktioner så som gpu partiklar och vattenfall effekten, tja även lagt tid på "ScaupaKidz". Cool stuff verkligen! Samtidigt sett från mitt begränsade icke kompletta perspektiv utifrån får jag en känsla av att du kanske kanske, möjligtvis behöver fokusera om tillfälligt...? Ligger det något i det jag säger om jag säger att Scaupa bör paketeras med få funktioner som resulterar snabbast demo-leverering som möjligt?
Jag kan se ett enkelt spelbart demo samt state of the art videos vara ribban för "givandet" från din sida.
Spelet ett smakprov av grund-spelmekaniken, videon visar visionen av Scaupa, vilket kan vara senaste development version (vilket inte behöver vara spelbar för Scauparna) och en illustrativ feature vision video. Detta blir då ditt löfte till Scauparna.

Eftersom jag inte har en bra insyn i ditt projekt ber om ursäkt om jag är helt ute och cyklar!

Av HappyPie

Om din plattform (läs content platform) för ScaupaKidz tillhandahåller konton som tillåter profiler och vänskapskretsar kan Scauparna (användarna) dela via denna plattform, med mobil-appen och PC programmet. Detta med att implementera p2p eller client server eller NFC+blutooth/wifi spelar mindre roll för Scauparna sett från deras perspektiv. Vad som spelar roll sett från Scauparnas perspektiv tror jag är en smart, enkel och bekväm plattform-design som i sin tur efter att ha blivit designat kan använda sig utav tekniker som p2p, S.C. eller bt/wifi, vilket som passar bäst din plattformsdesign helt enkelt.
Plattformen måste inte vara kontobaserade användarprofilsidor; ScaupaKidz kan även ha, likt som för Scaupa, en online baserad repository, butik/marknad eller som play/appstore.

Hoppas att mina inlägg breddar dina kreativa tankebanor å inte kluddrar till det.

btw vad för språk/framework använder du dig utav om jag får fråga?

Av HappyPie
Skrivet av kallabaz:

Ok. För ca 1 år sedan kunde man bara ha en domän per konto.

I know själv har jag haft flera hos dem i typ 9år(?) om jag räknar rätt. Så denna nya funktion är helt toppen.
Plus att man nu kan ha ett separat lösenord för ftp och domänen! Gästkonto-funktionen är toppen den med som gäller alla andra delar.

Av HappyPie
Skrivet av kallabaz:

Men det är fortfarande bara en domän per konto?

Du kan ha flera domäner som du kan administrera från ett konto/inloggning, om det är de du tänker på.

Av HappyPie
Skrivet av ludde.andersson:

Ska ta kontakt med Canon, eller någon annan tillverkare, för att se om man kunde få till någon form av samarbete. Tex kunde en´"pledge" nivå i en Kickstarter/Indiegogo kampanj vara att man får en skrivare/skanner till ett bra pris.

Denna kostar bara 299 och har både skanner och skrivare:

http://www.mediamarkt.se/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelShowZoom?storeId=90952&categoryId=389043&catEntryId=989423&langId=-16

Jag tror att mobilens och surfplattans kamera skulle fungera fint för att foto-scanna samt kunna retuschera innan bilderna läggs in i spelkontot.
Att ha en flatbed-scanner eller "fax-skanner" variant tar bort lite utav interaktiviteten. Surfplattan sluter cirkeln bättre med en mer interaktiv "process" från att touch-fingermåla till att importera in bilden till spelet med få enkla touch-tryck. Alternativt att skanna in en vanlig målning av papper med surfplattan och kunna, om så önskas, retuschera innan import.
Vad har du tänkt att barnen ska göra med skrivaren? Skriva ut sin värld där varje A4:a är en tile?

Av HappyPie

Tv, böcker (romaner, comics), teater, musik, konserter... medium som medium. Inget medium är bra eller dåligt, enbart dess innehåll kan kritiseras.

Nu vill politikern bara skylla ifrån sig! Enligt OECD som har utvärderat Svenska skolan efter "pisa krisen" så är det klart och tydligt att lärarlönen är en stor faktor. Ingenstans står det om tv-spel eller annat medium. Eventuellt om disciplin men dåliga löner och tunga arbetsuppgifter motiverar inte disciplin-hantering från lärarens sida. Motiverad lärare och engagerade föräldrar är vad som saknas enligt min erfarenhet som känner och har pratat med lärare och förskolelärare samt f.d. lärare pga utbränning.

Citat:

OECD:s chef för utbildningsfrågor Andreas Schleicher, som alltså har en mycket tung internationell post, har besökt Sverige och svenska skolor ett antal gånger. Att svensk skola backat, både över tid och i förhållande till andra länder, har högst konkreta förklaringar enligt honom:

– I de högpresterande länderna har lärarna högre löner men också tydliga karriärmöjligheter, vilket är väldigt viktigt.
Att lyfta lärarkåren är centralt, enligt OECD:s rapport.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/oecd-sverige-bor-hoja-lararl...

Citat:

Statistiken i ”What makes schools successful?” visar att Sverige har bland de lägsta lärarlönerna i förhållande till BNP per capita inom hela OECD.

http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2013/12/06/pis...

Ursäkta men vilken jävla pajas som skyller på tv-spel! Lyssna på OECD, ta kritik och gör det bättre för våra lärare.

Av HappyPie
Skrivet av KTL:

Kul att Wii-mote head tracking killen fick ett sådant jobb! Men jag är lite osäker på om jag vill att Google ska veta hur min lägenhet ser ut

Har för mig att han fick jobb hos microsofts kinectavdelning efter wii projekten. Kul att han jobbar på google nu Vad jag blev förvånad att få se hans ansikte efter alla dessa år