Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie

Installerat chipset drivers? Kanske behövs för att moderkortet skall fungera korrekt.

Av HappyPie

Lite tips
1) skaffa lås till akvariet om det går
2) fixa ett "lek-akvarium" bredvid där han och andra kan mata efter en dags-checklista.
3) köp en hund eller katt till ensamma farbrorn

Av HappyPie

Kan vi stå till tjänst kanske?

Av HappyPie
Skrivet av H4nsson:

Kör du SLI med 2st kort så använder du redan hela mängden minne, Går inte att dubbla minnesmängden så länge du inte löder fast mer minne på korten ^^

Om GPU:erna kan kommunicera med varandras minnen och använda dem på ett vettigt sätt angående banbredd och latens så skulle totala minnes-mängden för applikationerna kunna dubbleras. Idag används båda korten vid dual SLI fullt ut precis som du nämner men det är inte dubbla mängd tillgängligt för programmen.

Skrivet av Arzei:

Högst tveksamt då den interna minnesbandbredden på exempelvis 290X är 320GB/s medan PCIe 3.0 x16 inte klarar mer än runt en tiondel av detta.

Tack för sifforna, synd and PCIe inte kan mer. Tittade på nvidias hemsida där det visar att SLI har en bandbredd på bara 1GB/s.
Om inte Maxwells SLI får en ny arkitektur typ PCIe med 150 lanes så blir det ingent med detta

Av HappyPie

Betyder detta med unified virtual memory, förutom att CPU:n och GPU:n delar minnesadresser, att GPU:er emellan också kan dela på tillgänglig minne?
Om så är fallet skulle detta innebära att t.ex. en dubbel SLI konfiguration kommer ge dubbla mängd tillgänglig minnen?

Av HappyPie
Skrivet av anon214934:

Så fruktansvärt trist att industrin bildligt talat våldtog 4K begreppet, och tvingar tekniska människor att använda "Digital Cinema Initiatives 4K" för vanlig 4K-upplösning istället. Jahapp, men så var det med det då :/

(off-topic)

Och jag stör mig fortfarande på att det nämns megabit istället för megabyte för nätverk sedan 90talet
Ska man också nämna detta usb low speed, highspeed, full speed, super speed.... sen då? megaspeed, quantumspeed seedspeed?

Dold text

Så e de med marknadsföringsfolk. Det ska kännas och låta bra även om det är en lögn

Av HappyPie
Skrivet av anon214934:

Snälla SweC redaktörer; Detta är inte 4K skärmar! Det är UHD-skärmar! Det finns en skillnad och dom kalals olika av en anledning!

Ledsen men UHD klassas som 4K, 4K är en (har blivit) samlingsnamn för flera typer av 4K upplösningar varav UHD är en utav dem.
http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution

Av HappyPie

Kanske inte upplever microstutter med 144Hz monitorer, däremot kanske nanostutter
Vad jag har förstått blir det jämnare flyt & mindre hack även vid höga Hz med gsync, sen om det är märkbart är kanske subjektivt.
Skulle vara intressant att få höra folks erfarenheter med gsync i 120Hz+

Av HappyPie

Från konvexa CRT gick vi till platta LCD och till slut hamnar på konkava OLED.

Av HappyPie
Skrivet av mrqaffe:

Det är relativt dyrt att överföra video utan kvalitetsförluster och om man ändå måste koppla in ett dedikerat grafikkort och lösa en videolänk som i de flesta fall blir dyrare än en htpc för att virtualisera vad är då vitsen?

Priset är inte det enda värdet du ska gå efter. Finns andra värdefulla aspekter att se efter.
Dessutom kan man med enkla och billiga medel ordna en virtualiserad HTPC.

Citat:

Vad gör en virtuell dator bättre än att köra direkt mot servern (om den är ljudlös) eller använda en lämplig htpc?

Särar på vad som är data (installation, programvara, profil) och hårdvara.
Virtualiserar man kan man "flytta" sin htpc (eller vad för profil man har) mellan olika enheter. I sin följd innebär hårdvara enbart är och innehåller hårdvara, all mjukvaran finns lagrad på servern. Hur många enheter man än har i hemmet behöver man enbart göra backup på servern. Man behöver således enbart administrera servern samt skulle Klentenheten behöva bytas ut p.g.a. skada eller vill ha flera i antal är det bara att koppla in en ny enhet i nätverket och inget mer.

Citat:

Jag ser många lösnningar där virtuallisering är lämpligt, men htpc är inte en av dem

Jag ser inte en enda olämplig lösning, enbart att det finns alternativ.
Finns absolut inga belägg att en virtualiserad HTPC inte kan prestera 100% i alla aspekter, inklusive kvalité.

Av HappyPie
Skrivet av tjossanmannen:

Fick inte riktigt den respons jag ville ha, utan ville hellre ha de som var mer nyfiken på lösningen för att sedan testa hemma! Har ju fått några att intressera sig för det iaf, och får väll nöja mig med det.

Hoppas på att denna tråd har inspirerat andra som tänkt tanken.

Det var intressant att läsa, tack! Skriv gärna i framtiden när du gör lite framsteg

Av HappyPie
Skrivet av SolidReactor:

Till vilken nytta skulle det vara om jag får fråga? Enda sättet jag ser är att man använder thin clients och remot:ar in till t.ex. från varje sovrum, vardagsrum och kök som har sina egna media/htpc virtualiseringar.
Annars blir det tokigt om det e samma skärm som kör båda.

Skrivet av tjossanmannen:

ptja, jag är med på ditt resonemang absolut!

men om man endast använder en HTPC, bor själv eller liknande så kan det vara av intresse att faktiskt konsolidera HTPC'n med de andra bitarna. Om man inte kör med NAS osv. då finns det självklart ingen anledning att köra Virtuell HTPC heller.
men om man vill utnyttja sin burk till något annat än HTPC bara så fungerar det suveränt!

...
//Tobias

Efter att ha läst tråden och.... Damn va mycket oförtjänt skit du har fått! haha!
Jag ska förtydliga mig så att jag inte uppfattas som dessa.... personer.

Att virtualisera för virtualiseringens skull är kul, men det kanske stannar där vid just kul.
Mitt förra (och första) inlägg handlade inte om att ifrågasätta virtualiseringen, utan undrade om din tanke bakom den. <----
Att spara på resurser är alltid en bra tanke! Pengar, el, utnyttjandegrad av hårdvara, tidskostnad per nyttjande (jo jag värdesätter min tid oerhört mycket), omvårdnad som ex. backup, dammtrasan(enkelt att hålla rent och snyggt är viktigt)... helt enkelt effektiv hantering av sina ägodelar och dess resurser.
Vad är din tanke bakom virtualiseringen?

Btw, tog min tid att google lite efter läst denna tråd, vad sägs om följande alternativa lösning?
Xendesktop/app med Thin clients av raspberry pi.
http://blogs.citrix.com/2013/12/13/raspberry-pi-xendesktop-pt...
Nu vet jag inte exakt hur kvalitén med HDX samt andra prestandabitar är med RPi men detta är inte mitt intresse, angående prestanda.
Vad som är intressant är att en liten liten apparat kan gömma sig bakom tv:n/projektorn som är virtualiseringsbar!
understrykningen är reserverande till för att hänvisa vid eventuella framtida klagosvar med betong av "gnäll" från vissa angående uttjatade om prestandaproblem hit och dit.

TS har skapat en väldigt intressant tråd, dessutom har jag tänk på detta med att göra om hemmets datorer, eller hemmets enheter till en smart lösning sedan jag började med Ardence
Min vision är kanske inte riktigt samma som tjossanmannen men kanske nära?

  • Ha en server undangömt med backupström (UPS) och samlar dammen i ett enda insugsfilter till denna kabinett (har byggt 22U på sådan vis utan ups).

  • Varje klient loggar in till sina profiler.

  • Dessa profiler kan vara mediaspelare, receptbibliotek, webläsare, profil-kontroller, Album, spotify, administrator etc. (todo, kör enbart provisioning idag)

  • Profil-kontroller är en profil som styr andra profiler som exempel mediaspelaren.(todo)

Visionen följer en filosofi som jag kallar för Model view controller, där servern är den enda modellen och profilerna är antingen View, Controller eller View+Controller.
Enkelt förklarat är en view en komponent som lägger din modell (data) i en specifik kontext som jag kallar för profil.
Mediaspelaren är en profil av typen view som styrs av en liten platta med profilen av typen controller. (som att använda androidenheten som tv-remote)
Album är likt mediaspelar-profilen styrs av en controller. Album profilen är dessa små plattor som ligger i vitrinskåpet och visar semesterbilderna.

Flesta kanske tänker ha virtualisering på datorer eller mobila tablets som är all around enhenter medan jag tänker ha virtualisering på klient-enherer som ej är eller ej används som all around byggda
Dessa fysiska icke-all-around klienter (view) är för mig enheter som kan även vara kylskåp, inmonterade displayer i vägg, tavla, bord, skåp m.m., transparenta displayer över fönster och glas.

Detta är min långa vision, som jag tänker bearbeta steg för steg. Till denna sommar kommer profilerna mediaspelare, album och webläsare att börja byggas. Allt eftersom tekniken mognas och enheter & komponenter blir billigare kan mer och mer av min vision tillämpas. Ex. Nvidia grid som är något jag vill ha i hemmet när/om det blir billigt och stöds till vanliga gpu:er å inte bara quadros.

å här stoppar jag mig från att skriva mer
kul tråd, håll den snygg och positiv.

Av HappyPie

titta på moderkortet och grafikkortet om det finns brända ytor

Av HappyPie

Till vilken nytta skulle det vara om jag får fråga? Enda sättet jag ser är att man använder thin clients och remot:ar in till t.ex. från varje sovrum, vardagsrum och kök som har sina egna media/htpc virtualiseringar.
Annars blir det tokigt om det e samma skärm som kör båda.

Av HappyPie
Skrivet av Maskaren:

Alla gör misstag nån gång. I mina ögon är det bara rövhål som försöker tjäna nått på andras misstag.

Gud förbjuder, om någon skulle av misstag köra över en av dina nära och kära, skulle det inte finnas några konsekvenser då bara för att det var av "misstag"?

Klart det skall finnas ansvar när man kör annonser, erbjudanden, offerter och avtal och konsekvenser ska finnas om det bryts.
Nu handlar denna tråd inte om att företaget av misstag tryckte priset fel med en decimal! detta handlar om att företaget ångrar ett rimlig kampanjerbjudande

Av HappyPie
Skrivet av jonas1972:

Skaffa ett jobb så behöver du inte bry dig om fjantsummor på 500kr.Och ja jag är arbetslös,allt handlar om prioriteringar,god jul:)

Om du inte kan ens skydda dig mot att bli lurad av små enkla fjantsummor, hur skall du ens kunna skydda dig mot att bli lurad på en större summa?

TS, grym bra skrivet "konsument-rätt" tråd! Skönt att du inte hänger ut företag i onödan (vilket många andra gör) och håller fokus på just konsumenträtt istället för att spy galla.
Tack för ditt tips & lärdom.

Av HappyPie
Skrivet av ludde.andersson:

Ok då fattar jag.
Jo det blev bättre, men jag provade en annan sak som gjorde större skillnad. Jag renderade varje öga med en 2048x2048 rendertarget och körde distortion shadern på den till vanliga 640x800 för varje öga. Det blev faktiskt väldigt mycket bättre, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att man faktiskt kör i 4096x2048 i detta fall.

I kronologisk ordning:
Super sampling, Ultra sampling, Ludde sampling!

4k låter väldigt najs, om man får fråga hur mycket påverkas prestandan av detta i runda slag i dagens version av motorn?
Edit: Följdfrågan blir då också om denna typ av sampling (och AA?) får riften att visa lika bra bild i native upplösning som dubbel?

Av HappyPie
Skrivet av ludde.andersson:

Menar du att jag ska köra capture i 2560x1600 för att sedan skala ner den till 1280x800 i mp4? Eller vi du ha färdiga filmen i 2560x1600 och själv låta spelaren skala?

Varken eller, det är så att om du kör i 2560x1600 i riften direkt så skalar den bättre själv än att köra native.
Testa köra med 2560x1600 i Scaupa med riften och jämför med 1280x800 och se om det blir i ditt fall bättre.
För mig har samtliga tester visat tydligare detaljrikedom.

Men detta spelar mindre roll, jag är sugen att se Scaupa med riften oavsett upplösning!

Av HappyPie
Skrivet av Swedish Berserk:

För oss som bara har bra syn på ett öga? Kan de göra något åt det? Annars är det en väldigt häftig sak det här.

3D effekten om jag har förstått rätt kommer då ej att upplevas, däremot känslan av att vara i en värld genom att täcka stor del av synfältet samt att huvud-rörelsen (head tracking) kommer då ge dig en stor effekt av närvaro.

Får du chansen bör du testa, it is something else

Av HappyPie
Skrivet av ludde.andersson:

Tjohoo, nu fick jag rätt på Oculus:en :D.
Alltså effekten är helt otrolig när väl allt stämmer, helt plötsligt så blir det skitcoolt att bara gå nära ett träd...

Put your video upload where your mou... typing is!
Ladda gärna upp en slow pace video så att en inte blir åksjuk. Om du kan kör gärna dubbla upplösningen 2560x1600 eftersom det då oftast ser bättre ut än med native har jag märkt.