Inlägg

Inlägg som Pacman5 har skrivit i forumet
Av Pacman5

Var nyfiken så skaffade W8 i slutet av sommaren och har kört det sedan dess. Jag ser inga som helst fördelar med det över W7 och jag kommer inte att installera det igen. Jag upplever inte det alls som snabbare, tvärtom tycker jag att det är segare i filhanteraren. Booten är samma som innan, eventuellt ett par sekunder snabbare, låg på runt 20 sekunder även innan. Avskyr "Metro"-stilen. Apparna är ett skämt. Blandar engelska och svenska (i svenska versionen).

Min första installation krånglade också så pass mycket att jag fick installera om allt igen. Då visste jag förstås inte vad jag vet nu, annars hade det blivit W7.

Dessutom har jag haft sjukt mycket problem med drivrutiner och sånt till laptopen. Problem som inte fanns på W7.

Två feta tummar ner. Hade jag haft fler hade det fått dom med.

Av Pacman5

Mina två senaste stationära gjorde båda två sådär, trots att precis allt i dom var olika. Olika windowsversioner dessutom, olika möss/tangentbord, drivers. T o m i olika lägenheter som jag hade dom i :P. Jag lyckades aldrig lösa det, men hoppas du gör det - det är sjukt irriterande.

Ominstallation av OS hjälpte inte mig iaf.

Av Pacman5

Hur billig är telefonen då? Lönar det sig verkligen? Måste ju gå att få tag på en begagnad iPhone 4 för en rätt billig penning. 1100kr för en ny skärm är rätt mycket att lägga på en 2,5 år gammal telefon.

Av Pacman5

På min laptop sitter den på strömadaptern. Också hör talas om nån kille som fick sin på insidan av luckan där man byter RAM/SSD etc, även dom det låter extremt.

Men precis som dom säger i tråden så ska du ju kunna få fram nyckeln med olika program.

Av Pacman5

Man kan tycka att det är konstigt att dom inte ringer, eller använder sig av portkoder, men vad jag har förstått så har chaufförerna extremt mycket att göra, och det ser precis lika bra ut i statistiken om ett försök har gjorts att leverera som om paketet faktiskt har levererats. Alltså - om ett försök har gjorts en dag efter leverans till Sverige, men kunden inte får paketet förrän 14 dagar senare så står det i statistiken som att leveransen tog 1 dag. Och det är det enda om bryr sig om eftersom det är det dom säljer sig med.

Sedan så är privatkunder inte prioriterade direkt, om ens önskade.

Av Pacman5

Som vissa andra här påpekade så har det säkert iaf delvis att göra med konsolerna. Min nidbild av ett konsolspel är 5 min cut scene och sedan får man ett pseudoval som inte påverkar handlingen på något vis och sedan en fight följt av ännu en cut scene. Allt ser snyggt ut, men din insats betyder väldigt lite.

Tycker filmer också är mer och mer sådana - snygga men saknar innehåll. Många biofilmer som har sjukt många besökare är faktiskt bara snygga - packade med specialeffekter och snygga kändisar, men dom säljer väldigt bra ändå. Det är kanske det som är problemet? Hade folk låtit bli att köpa snygga men tomma spel och slutat att gå på usla filmer så hade dom inte tjänat pengar på det längre. Felet ligger väl hos oss och våra kompisar i så fall... :\

Av Pacman5

Öppnade min NP9003XC när jag köpte den och stoppade in en ny SSD. (Den som satt i hade 128Gb och var riktigt, riktigt usel. Långsammare än min gamla HDD). På min var iaf minnet fastlött.

För att göra diskussionen kortare kan du väl öppna själv och se om minnet är fastlött eller inte?

Av Pacman5

W. Gibson-relaterat som Neuromancer, Straylight etc. Huvuddatorn har hetat Straylight i 12-13 år tror jag.

Av Pacman5

Har spelat det dom sista tre dagarna. Gillade verkligen kotor 1 och 2, men känner inget särskilt inför swtor. Class-storyn är väl bra än så länge, men jag gillar i princip inget som har med mmorpg:et att göra. Hade gillat det bättre som SP. Köpte en månad, men blir nog inte fler.

Av Pacman5

Urk, nej tack... När tekniken inte kostar något extra och det är täckt med ett lager som gör att fingeravtryck inte syns så kanske... Jag kan inte tänka mig en enda situation där jag (idag) skulle vilja trycka på skärmen hellre än att använda tangentbordskommando, mus eller pekplatta. Jag hade t o m hellre haft en 3D-skärm!

Av Pacman5
Skrivet av henkiii:

Jag använde "metro" som en stor startmeny och har pinnat bort alla "appar" utom Väder och Desktop och istället satt dit genvägar till riktiga program.

Men provkör lite Start8 nu och de känns ändå mer naturligt med gamla goda statmenyn.
Kan nog vara värt $5

Ja, jag kör också Start8. Tittar aldrig i på metroapparna, iaf inte i dagsläget.

Av Pacman5

MDK? Descent? Lite lite att gå på. Lägg gärna till om du kommer på nåt mer.

Av Pacman5
Skrivet av Ctrl:

Ni som anger att han skall skänka bort den kanske tänker på långvariga förhållanden. I början skall man inte skänka bort allt man har. För då står man snart på trappan med rumpan bar.

Håller med - det beror ju helt och hållet på hur länge man har träffats osv. Det sagt så hade jag inte sålt nåt till en familjemedlem eller stadig flickvän. Jag gillar inte heller att sälja saker till vänner (då det kan bli bråk om prylen går sönder), så då blir det blocket istället.

Priset ser väl ok ut tycker jag. Behöver hon en så maffig dator om hon bara ska köra Word och spela Sims då? Är ekonomin väldigt knaper så kanske det är bättre om du säljer den för en tusenlapp mer på blocket och hon hittar en dator för 2000 eller nåt?

Av Pacman5

Jag har inte märkt några fördelar, bara nackdelar. Den omtalade snabbheten märker jag inte av. Har haft två snärtiga datorer med SSD de senaste fyra åren, så kanske beror på det, men jag märker iaf inte av nåt.

Jag fick det gratis, men om du inte råkar ha en dator med pekskärm så tycker jag inte man ska köpa/uppgradera det. Inte ens för $14.95 eller vad nu uppgraderingen kostar. Eller ja, inte ens gratis heller om du inte är väldigt nyfiken.

Med Start8 blir det ungefär som Windows 7. Nära nog iaf. Rekommenderas varmt för dom som inte orkar installera Windows 7 igen.

Sorry för negativt inlägg, men jag tycker vad jag tycker.

Av Pacman5

Ska du ha en platta så ska du ha en iPad 4 - det är det självklara valet.

Jag har en iPad 3, och den kan inte vara mindre om du ska titta på pdf:er någorlunda bekvämt. En mini går bort. Likaså är inte Androidplattorna alls lika bra som iPads - än. Det är ju förstås en subjektiv åsikt, men jag tycker inte att Androidplattorna är i närheten, till skillnad från på telefonerna där Android känns vassare än iOS numera.

Av Pacman5
Skrivet av coopish:

Precis så är det, allt som har med metro är värdelöst för en desktop-dator. Med det sagt så har jag ändå kört win8 2 veckor och kommer fortsätta att göra det för det är rappare och känns modernare faktiskt. Men jag är aldrig inne i Metro utom när jag startar nåt program(så den funkar precis som gamla startmenyn). Sen är det bara att ändra alla default-program så att det öppnas av desktop-programmen.

Ända som irriterar lite just nu är att windows 8 loggar in automatiskt till app-msn varje gång man startar datorn, och har inte hittat hur man kan stänga av det.

Jag stängde av mitt i charms-baren till höger när jag var inne i appen. Inställningar -> Alternativ -> Skicka/Ta emot meddelanden - AV. Det håller sig avstängt även när jag startar om datorn.

Jag har eg. inget mot att det är igång, men jag lyckas inte hitta hur jag ska stänga av pop-upsen av appen i desktop-läget. Inte heller hur jag kan stänga av ljudet. Jag tänker att det ska gå, men har inte hittat var. Å andra sidan, eftersom jag inte vill messenge:a i full screen så spelar det mindre roll, kan lika gärna ha det avstängt.

Av Pacman5

Efter ett par veckor så fattar jag fortfarande inte vad folk tycker är så bra med Metro. Jag tycker bara att det är i vägen. Jag kommer åt win8 hot corners när jag browsar och jag tycker att alla app-versioner av mediaspelare, messenger, pdf viewer osv är klumpiga och sämre än desktopversionen. Jag gillar inte alls att jobba i full screen - eller 2/3+1/3. Väntar fortfarande på att vad det nu är som får folk att tycka att det är så fantastiskt ska uppenbara sig.

Av Pacman5
Skrivet av rSon:

Priset förvånar, riktigt billigt! 3 listar den för 4595 kr med 3Kontant så vi får se vad den slutgiltiga prislappen hamnar på i Sverige. Man kan ju alltid hoppas på 3500 kr olåst för 16 gb.

EDIT: Nexus 4 hos 3

Men hjälp! 4600kr med kontantkort!? Är den operatörsbunden då? Jag hade gissat på strax över 3000 obunden... Eller missar jag något med 3s prissättning?

Av Pacman5

Jag hade köpt LTE-versionen i så fall, med 2GB ram. Nexus 4 skulle ju eg. presenterats idag så jag hade nog väntat in den också och sett hur den tas emot. Det lär ju bli vilken dag som helst nu.

Av Pacman5

Testat i 24h nu. Än så länge har jag inte upptäckt några fördelar. Tvärtom tycker jag att det känns bökigt, ointuitivt och krångligt. Jag har fått googla en massa saker för att jag inte kan lista ut hur jag ska göra annars - ingen av lösningarna var speciellt "lätta".

Vad är fördelarna med apparna/tilesen egentligen? Om jag t ex använder chatten/meddelanden-appen som är kopplad till min MSN och FB så måste jag chatta i fullskärm och sedan hoppa fram och tillbaka mellan olika program istället för att bara ha det i en liten ruta.

Jag är helt ärlig när jag säger att jag inte har stött på en enda sak än så länge som jag tycker är bättre än i Windows 7. Men ska testa i en månad innan jag bestämmer mig för om jag ska gå tillbaka eller inte. Får väl ge det lite tid när så många ändå tycker att det är fantastiskt.