Inlägg

Inlägg som Pacman5 har skrivit i forumet
Av Pacman5
Skrivet av Chobi:

Praktiken inom KY-utbildningarna är guld värd, jag fick praktik på ett företag som sysslade med C#, och jobbar kvar där än idag. Har egentligen aldrig upplevt någon stress på arbetet förutom vid en deadline som vi skulle hålla. Detta beror dock helt på om du tänkt jobba som konsult eller inom ett produktbolag. Konsulter har nog mer tidspress än vad ett produktbolag har.

Men jag skulle nog föreslå att satsa på Java eller C#, då det oftast igår javascript i dem båda.

Jag förstår också att praktiken är otroligt viktig. Det är en stor anledning varför jag vill välja en sån här utbildning.

Jag tror att stressen som läkare/-student är annorlunda. Att vara ansvarig och tveka när någon kommer in på akuten med något allvarligt eller att skicka hem någon från vårdcentralen och sedan gå och fundera på om det verkligen var rätt, det känns annorlunda. Jag hoppas att den stressen eller pressen som programmerare är något jag klarar av. Även om det såklart kan vara stressigt emellanåt det med.

Skrivet av anon159643:

TS första problem inget CSN kvar, har du läst 240hp? Eller har du kuggat innan och ej får mer? Om det är det sista, så är det ett försök att bli berättigad studiemedel igen en bra ide.
För hur ska du finansiera 2 år utan någon bidrag, att jobba vid sidan av är väldigt tufft.

När du läste till läkare så har du toppbetyg eller? Det är väl såna krav för att komma in till programmen och då har du kanske lättare att läsa in än en vanlig student, lägg till din erfarenhet.

Jag har inget CSN kvar. Jag var nära slutet på utbildningen och jag hade läst ett par kurser innan. Jag har jobbat extra vid sidan om innan, och jag vet att det inte är något jag klarar av numera. Jag blir så illa tvungen att bo hos flickvännen och få lite pengar då och då från mina föräldrar. Knappast roligt eller bra för självkänslan, men jag ser inget alternativ.

Jag kom in på 2.0 på högskoleprovet. Mina betyg var inget vidare alls. Jag har aldrig varit något vidare på katederudervisning utan lär mig bäst på egen hand. På gott och ont.

Skrivet av Jackbob:

Vi har mycket föreläsningar av företag som berättar vad dom letar efter hos oss som utvecklare. Java och Javascript är klart hetast på marknaden idag.

Men om du vill bli utvecklare så ska du inte börja med att lära dig Javascript, det är världens skitspråk. Alla programmerare kan Javascript, det är enkelt att komma in i. Så lär dig isåfall Java/C# först, du kan sömlöst gå över till Javascript efter du lärt dig Java/C# om du känner för det. Du kommer få världens sämsta "kodhjärna" om Javascript är allt du lär dig.

Det finns ju gott om bra gratis onlinekurser att värma upp med. C# hade jag absolut också kunnat tänka mig att läsa, men fanns ingen utbildning inom det på rimligt avstånd.

De här två är de jag funderar på:

https://www.studentum.se/skola/lernia-yrkeshogskola/webbutvec...

https://www.studentum.se/skola/ec-utbildning/javautvecklare-1...

Att döma av era svar så är kanske den senare, javautvecklare, att föredra. Den är dessutom bara 1,5 år, vilket är bra.

Sedan så kan jag ju absolut inte förutsätta att de kommer att ta in mig. Mina betyg är som sagt dåliga, giltighetstiden på mitt högskoleprov har gått ut, jag är kanske lite väl gammal och dessutom har jag hoppat av en lång utbildning pga utmattningssyndrom. CVt blir inte det bästa, även om jag är motiverad och tror att jag kommer att klara mig bra.

Av Pacman5

C#/Java/Javascriptutvecklare? Ålder, stresstålighet?

Hej,

Något speciell situation. Läste till läkare men jag blev "utbränd" och kan inte läsa/jobba som det, som jag hade tänkt mig. Jag är klart bättre nu, men har inte samma stresstålighet. Jag klarar nog typiska normala deadlines etc, men inte akuta grejer med hög stress.

Jag har alltid tillbringat majoriteten av min fritid framför datorn. Många, många timmar varje dag - som många andra här misstänker jag. Jag är ändå social, men känner mig alltså väldigt bekväm framför datorn Har alltid haft fallenhet för det och borde så här i efterhand valt något teknik/datorrelaterat. Jag är 34 nu och har inget CSN kvar och vill ha ett jobb så snart som möjligt. Helst bakom en skärm och inte bakom kassan på ICA. Jag har tittat runt på KY-utbildningar då de är korta men är osäker på vilken som är rätt väg in ett jobb. Har programmerat, men det är många år sedan.

Utvecklare kändes ok när jag tittade runt, men osäker på vad som är rätt investering tidsmässigt? Som det står i rubriken: C#/Java/Javascriptutvecklare? Eller förslag på något helt annat? Min ålder, stress och lön är faktorer. Ett jobb till iaf 50% framför en dator.

Väldigt tacksam för tankar och/eller hjälp.

Av Pacman5

Jag lyckades pilla upp kontakten utan att skada något. Den skulle dras utåt och lätt uppåt så de två plastpinnarna på varsin sida hoppar ur. Jag kunde sedan köra den sedvanliga urladdningen och omstarten vilket lyckades! Datorn kickade igång och verkar fungera felfritt hårdvarumässigt.

Något märkligt är däremot att de flesta program inte fungerar längre. Får upp konstiga felmeddelanden. Installerade ex om Chrome efter att det inte ville starta. Det fungerade bra i några timmar innan det slutade fungera igen. Hårddisken som strular kanske? Jag ska installera om windows ikväll eller imorgon tänkte jag.

Tack för all hjälp och support! <3

Av Pacman5

Startar inte, och kan inte koppla loss batteriet (bild)

Laptopen (asus) fungerade som vanligt igår - tittade på film och skrev i Word. Till kvällen så stängde jag av den (shut down) och sedan lät den stå över natten på med strömadaptern ikopplad. Nu startar den inte alls - inga livstecken alls.

Jag vill testa att koppla loss batteriet för att ladda ur den helt och se om jag kan få liv i den på det viset innan jag går tillbaka till elgiganten med den. Jag behöver den och det brukar väl ta rätt lång tid?

Jag öppnar laptopen och batteriet är inkopplad som syns på bilderna och jag vet inte hur jag ska kunna koppla loss det. Någon som vet? Jag vågar inte ta i om jag nu skulle skada kontakten.

Dessutom tycker jag att jag hör ett högfrekvent tjut från CPUn. Ingen aning huruvida det är av vikt eller inte. En annan sak är att jag tycker att det kittlar lite från metallchassi-delen. Kanske leder ström? Tänkte att jag skulle börja med batteriet oavsett, och ta det därifrån.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/7708315/IMG_20151025_142542....

https://dl.dropboxusercontent.com/u/7708315/IMG_20151025_142532....

Enormt tacksam för hjälp!

Av Pacman5

Tackar! Fungerade hur bra som helst

Av Pacman5

Hur återställa bilden på datorn till built in display

När jag experimenterade med grafikalternativ för att visa bilden på TVn på jobbet så råkade jag byta från mirroring till only external source. Bilden försvann från datorns skärm (och fanns inte på TVn som hade varit svart hela tiden). När jag bootade om så var den fortfarande inställd på att sända bilden till TVn, och datorns skärm var fortfarande svart. Jag kopplade då bort kabeln från datorn till TVn och då bootade den med bilden till datorn, men alternativet att byta tillbaka till mirroring i grafikalternativ-menyn fanns inte längre. Kopplar jag in TVn igen blir bilden på både skärm och TV svarta som innan. Undermenyn för två skärmar finns alltså inte i Grafikalternativ om inte en andra skärm är inkopplad.

Förslag på lösning? Jag vill alltså kunna byta från only external source till mirroring, men det verkar inte gå utan att något är inkopplat. Och är det inkopplat blir det svart på båda hållen. Jag har testat Fn-F4, men utan effekt.

Väldigt, väldigt tacksam för hjälp!

Av Pacman5

Det gick bra! Tackar

Av Pacman5

Problem med persistence på Ubuntu

Hej

Har försökt skapa en persistent USB med UUI och Unetbootin för Ubuntu. Har försökt med 15.04 386 och 64bit samt 14.01. Samtliga går att göra en live USB med fast utan persistence. Försäker jag lägga till det så hänger sig både Unetbootin och UUI på slutet av installationen. Testade me Mint 17.1 och det fungerade bra att skapa en persistent USB då. Verkligen superskumt. Har försökt googla men hittar inget om det. Nån som har en aning vad jag kan pröva instället?

Av Pacman5
Skrivet av Motherofgod:

Om det betyder att fler besöker en annan visning så blir summan noll. Den matten är precis lika enkel.

Och jag menar i storstäderna, förresten. Inte någon obskyr liten småstad med tre visningar i veckan. Då går man absolut back. Det framgick inte tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag AVSKYR undetexter, även om det är mycket bättre än dubbning. Däremot tror inte jag heller att det skulle vara en poäng i att ordna separata visningar för oss. Många av mina kompisar vill ha undertexter - alla flickvänner jag har haft har också velat ha det. Och jag ska ju se filmen med dom. Dessutom - du och jag går ju ändå på de textade visningarna så de vinner inget på att visa filmer utan undertexter bara för oss.

Nån gång i framtiden kanske 3D-glasögonen även kan visa undertexter med valt språk. Kan ju hoppas.

Undrar ang de där snäppet dyrare 3D-glasögonen från tidigare i tråden. Är det enbart en bekvämlighetsgrej? Själva glasen måste väl vara samma och ge samma bild?

Av Pacman5

Jag har en Nexus 5 och är väldigt nöjd. Det enda jag kanske ångrar lite var att jag inte köpte en röd (köpte en svart 32Gb). Den är jättebra, inte bara för priset. T o m kameran som jag trodde skulle vara svag har visat sig vara riktigt bra. Oerhört snabb och mjuk i mjukvaran - och dessutom känns materialet den är gjord av riktigt bra i handen.

Av Pacman5
Skrivet av Hephox:

Batteritid är väll ungefär likadana eller? :/ bara den inte är som min förra android lur... (galaxy s2)

Verkar nog bli att köpa en nexus 5 idag

Det som drar batteri är skärmtiden. Jag fick precis över 3 dygn vid lätt användning - jag pratade i telefon nån timme, spelade musik 6-7 timmar och svarade på ett par sms/kollade fb. Om jag däremot tittar på filmklipp, läser e-böcker eller surfar så försvinner batteriet med hög fart - vilken brightness du har spelar också stor roll.

Av Pacman5

Jag tycker kameran är helt okej, men den är definitivt ingen match för kameran i din nuvarande mobil, så är det viktigt ska du inte byta.

Jag är oerhört nöjd med min Nexus 5 - och nu kan man få den för 2690, vilket är ett riktigt fyndpris.

@evleaks påstår att nästa nexus/silver inte kommer förrän februari 2015. Om det stämmer är det ett bra tag att vänta, plus att det ryktas om (precis som skurtbert skriver ovan) att nästa blir high end och antagligen dyrare.

Av Pacman5

Öppna och titta efter först. Behövs det lödas så låna eller köp en lödkolv.

Av Pacman5

Känns som vi i rätt så hög grad upprepar varandras tankar.

Visst är det så att datorspel har en högre grad av "immersion" än film, men det är så oerhört många som utsätts för våld från iaf ett av dessa medier att det rent empiriskt borde vara bevisat att det inte leder till våldsyttringar irl. Undantaget är såklart de som redan mår dåligt och har en diagnos (eller borde ha en diagnos). Att hjälpa de personerna (och att skydda oss själva från dem) borde rimligtvis ske på ett annat sätt än att förbjuda datorspelande eller filmtittande som innehåller våldssekvenser.

Undantaget är självklart barn, som bekant har svårare att skilja på fantasi och verklighet. Var man bör lägga åldersgränserna där är ju oerhört individuellt och det är kanske bäst om föräldrarna själva får sätta gränserna.

Av Pacman5

Vad man än gör mycket av så blir man avtrubbad. Porr, skräckfilmer eller filmvåld. Samma sak gäller i verkligheten - ex inom vården där du snabbt blir avtrubbad för kroppsvätskor och att patienter dör. Det är helt normalt. Hon skriver också att de som är vana spelare inte påverkas (pga just den mekanismen). Jag ser inte riktigt problemet. Upplever du att du själv har farit illa av det när du kunde spela "det mesta"?

Jag tycker att det finns en distinkt skillnad mellan tv-/datorspelsvåld och våld irl. Under perioder då jag spelade CS blev jag väldigt illa berörd både av våld irl och "äkta" våld på filmklipp på nätet. Folk är ju olika dock och jag vet inte hur andra reagerar.

Av Pacman5
Citat:

The proprietary technology and know-how Mr. Carmack developed when he was a ZeniMax employee, and used by Oculus, are owned by ZeniMax.

Hur kan någons "know-how" ägas av ens förra arbetsgivare?

Finns väl överenskommelser där om man lämnar företaget inte får arbeta inom samma bransch inom t ex ett år, men har dom redan godkänt att han har lämnat företaget och det inte finns något kontrakt på det så går det knappast att komma med det efteråt, eller?

Av Pacman5

Absolut Moto G. Min mor har en Ace 3, och det finns inget scenario där jag skulle välja den över en Moto G. Upp till ca 3000kr är Moto G den bästa androidtelefonen du kan få.

Valet står isf mellan Moto G och en Lumia 620 t ex, som Rydisen föreslår. Jag hade valt Moto G även där, men det är definitivt en smaksak.

Av Pacman5
Skrivet av juniorjesper:

Har haft Lumia 800 och Galaxy S3 (med den grymma wolfson eller vad den heter) som är helt värdelösa enligt mig med både hörlurar och stereoförstärkare, medans från iPhone 4 har överlägset i telefoner.

Har även hört att Nexus 4 har väldigt dåligt 'output' ljud och lika Nexus 5, och enligt vissa har Nexus 5 och LG G2 samma hårdvara (fast de har lite annorlunda) så det kan lika gärna vara lika ljudkrets i LGn med.

Vissa har sagt att HTC ONE har bra ljud har aldrig testat eller hört.

Jag hade en iPhone 4 innan och nu har jag en Nexus 4. Kan bekräfta att jag nästan blev chockad över hur mycket sämre ljudet var i Nexusen.

(Även kameran är väldigt mycket sämre. I övrigt är jag nöjd med telefonen.)

Av Pacman5
Skrivet av Tigerhamster:

Moto g via Amazon.co.uk.

Skickades från m.sweclockers.com

Inget ont om Sonys lurar som diskuteras, men jag hade ALLA gånger köpt en Moto G för ca 1500. Den är tusenlappen billigare än budgeten och jag kan inte komma på en telefon under 3000 som kommer i närheten. Den är löjligt prisvärd, och enligt mig är det inte ens en diskussion. Ska du ha en telefon som är bättre får du vara beredd på att lägga ut mer än det dubbla.

Av Pacman5

Moto G via Amazon UK kostar väl runt 1500-1600, och sägs vara en riktigt bra telefon.

EDIT:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ECBREK2/ref=noref?ie=UT...
1400 för 8Gb-versionen