Inlägg

Inlägg som bjinko har skrivit i forumet
Av bjinko
Skrivet av tre_glödlampor:

Hur är det med matte 5, hur nödvändigt är det?

Om du planerar att bli ingenjör eller liknande i framtiden skulle jag verkligen rekommendera matte 5. Stor fördel att ha en känsla för den "riktiga matematiken" samt kunna lära sig i ett lugnare tempo.

Av bjinko
Skrivet av Simontaga:

Hmm går jag till den svenska sidan så är den slut...

Hmm konstigt jag testade precis och det fanns telefoner. Men om du har bestämt dig så lägg ordern så får du en telefon snabbare när de kommer in på lager igen.

Av bjinko

Är du i "rätt" store?

Svenska versionen kommer automatiskt välja rätt laddare när du lägger mobilen i kundvagnen.

Av bjinko

Detta är ett vanligt problem för all ljudutröstning. Tyvärr finns det ingen enkel fix för hemanvändaren, utan detta beror på att mobilen skickar ut så starka elektromagnetiska fält när den försöker kommunicera med mobillasten. Problemet är att när detta elektromagnetiska fält fluktuerar för att skicka ettor och nollor så induceras sen spänning i någon ledare (hörlursslad/PCBn i förstärkaren) och kommer du "mixas" med ljudet du spelar upp.

Enklaste lösningen är helt enkelt att försöka lägga mobilen längre ifrån ljudutrusningen då styrkan på fältet snabbt avtar med avståndet från källan (mobilen).

Av bjinko

Jag föreslår att du köper en av de rekommenderade räknarna så att du kan få hjälp med hur man använder vissa funktioner, men reglerna inte ändrats senaste 5 åren så kommer en bättre räknare inte hjälpa dig. Man får inte programmera räknaren att lösa uppgifter inför proven, och uppgifterna är aldrig så avancerade att en kraftigare processor/mer ram-minne gör någon skillnad.

Jag läser tredje året på Chalmers nu och vi får aldrig använda något mer avancerat är en TI-30 till tentorna. Men i gymnasiet är en grafräknare såklart bra att ha då det tillåts på proven.

Av bjinko
Skrivet av tobit:

Jaha nä ska inte använda det när jag spelar utan när man jobbar osv. Men går det via nätverket då eller hur fungerar det?

Ja det går över nätverket, datorn med mus/tangentbordet agerar server och sen installerar man klienten på den andra datorn. Klienten emulerar sedan mus/tangentbord fast får inmatningen från nätverket.

"server datorn" ser den andra datorn som ytterligare en skärm så när man drar utanför kanten på sin primära skärm börjar musen röra sig på den sekundära datorn. Även CTRL C/V funkar mellan datorerna utan problem oavsett operativsystem.

Funkar endast på det lokala nätverket dock om jag inte har fel. PRO versionen kör med SSL kryptering för trafiken om du vill känna dig lite säkrare även på hemma nätverket.

Finns säker någon video på Youtube som visar hur det funkar på ett bättre sätt en jag förklarar. Men för mig funkar det iallafall felfritt.

Av bjinko
Skrivet av tobit:

Hallå!

Läste denna artikel och såg att denna man: http://www.pcgamer.com/show-us-your-rig-stardocks-paul-boyer/ använder ett system som jag också vill ha, Multiplicity. Att kunna styra två datorer med samma tangentbord och mus.

Dock hittar jag inte någon info om programmet efter en tids googlande. Får fram matematiska funktioner osv, men inget om detta program.
Någon som känner igen det och kan länka/förklara hur det fungerar?

Har inte någon koll på vad han använder men själv använder jag Synergy Funkar riktigt bra, använder stationära datorn mus/tangentbord för att styra laptopen till och från. Aldrig testat att spela dock om det är det du planerar, men upplever inget lagg vid vanlig användning så lär fungera bra om man inte spelar CS på proffs nivå

Av bjinko

Spillt te i mitt Ducky tangentbord 2 gånger och fått precis samma problem som dig båda gångerna. Bara att montera isär och rengöra noga. Glöm bara inte att låta det torka ordentligt.

Av bjinko

Troligen är det wifi som krånglar när någon annan apparat går igång. Vanliga källor till störningar är:
-Andra datorer som laddar ner filer.
-Micro
-Trådlösa telefoner
-Grannars wifi
-Babymonitorer

Med din beskrivning stämmer babymonitor bäst in, eller liknande produkter som aktiveras av sin omgivning och då sänder data i några sekunder för att sen bli tysta. Kan hjälpa att byta kanal på wifi för att komma längre från frekvensen som orkar problem.
Från din INSSIDer bild ser det ut att vara helt tomt så ta kanal 1. (Detta går att ändra om du loggar in på routern).

Av bjinko
Skrivet av ZyntaaX:

Ah okey, tack!
Är ganska dålig på allt som har med el att göra, alltså spänning och allt vad det är, så kände mig tvungen att fråga hehe

Borde inte vara några problem, testa som sagt med en multimeter bör vara 1M Ohm mellan klämman och armbandet.

Av bjinko

Man kan inte se när man rankar upp och Valve har inte gått ut med exakt vad som avgör ranken men det spelarna har luskat ut:

CSGO använder ett modifierat ELO-system där summan av allas ranker i de båda lagen avgör hur mycket en vinst är värd, där vinst är en runda. Om man möter folk som är bättre kommer det naturligtvis göra att ranken går upp mer om du vinner samt inte går ner lika mycket om du förlorar.
MVP gör att du får en större del av kakan när du vinner en runda. Om du efter matchen kommit över gränsen till ranken ovanför rankar du upp, annars sparas bara poängen och du är lite närmre till nästa match.

Du kan aldrig ranka upp om du förlorar en match, däremot kan du ranka upp oavsett hur dåligt du spelar om du spelar lika eller vinner mtachen, detta då man kan ligga mycket nära gränsen för rankup innan matchen började.

Om man vill ranka upp fort rekommenderar jag att man spelar med kompisar som helst är något bättre så vinsten ger dig lite mer. Helst ska du dock få runt 20 kills eller mer för att systemet skall anse att du presterar för din nivå.

Har man tur kan man gå upp en rank/h och har man otur kan det ta en veckas spelande innan man rankar upp allt beror på hur bra det går och hur många matcher man vinner.

Om du vill förbättra dig rekommenderar jag dig att kolla på youtube, finns många bra giuder om hur man skall träna sikte, nades, crosshair placement och hur man ska tänka när man spelar.

Av bjinko

CDON säljer VAIO Tap 11 för 6000kr ord pris ~11k

Av bjinko
Skrivet av albindubech:

Hej sweclockers!

Jag tänkte kolla mer er som kan ljud och sånt (sett en hel del här på forumet) om ni kan hjälpa mig att hyra rätt högtalare. Min maxbudget är tyvärr väldigt låg då det är jag själv som skall hålla i festen. Till festen kommer runt 50 pers.
Jag hade tänkt mig att hyra från detta stället: http://www.music-city.se/uthyrning/ljud/ då de verkar vara billiga och kunniga men om ni vet något annat ställe som är bättre får ni gärna rekommendera det! (om de är i närheten av gbg)

Jag tänkte att en anläggning på max 200w bör räcka väldigt långt och jag antar att man kan få detta för under 500kr.
Som "hjärta" i anläggning tänkte jag bara ha min dator med spotify (duger gott för mig )

Jag tänkte att två st. BOSE 620M Flexibel multi-positions golvmonitor 200W kanske skulle funka bra? Är det i så fall bara att plugga in de två högtalarna med AUX eller hur går det till egentligen?

Tack på förhand!

Albin

Har ingen erfarenhet av att hyra högtalare men har ju varit på många fester där LOB stått för ljudet och det låter ju bra för 450kr/dygn får man ett 2400W slutsteg 2 frontar med enkelt mixerbord vilket har RCA in så det bör funka bra till datorn.
Som jag förstått det på hemsidan kan även icke Chalmerister hyra. Men släng iväg ett mail och fråga för säkerhets skull

Ljud- och Bildgruppen Chalmers

Av bjinko

Själv använder jagCrashplan obegränsad backup som kostar 4$ i månaden om man köper 4 år i taget.
Backupen maxade iallafall min 100/10 lina så borde ju fördubbla överföringshastigheten du fick med Dropbox.

Av bjinko
Skrivet av amanito:

Ivy pc, skummaste sidan. Vad är det för företag?

Skrivet av Murvel:

Funderade lite på det själv, okänd för mig. Sånt som gör att jag drar mig från att beställa (dyrare) hårdvara från andra än etablerade aktörer. Lite tråkigt så klart att det i många fall gör att nya aktörer har svårare att kriga sig till en liten bit av marknaden.

Skrivet av effo:

Från deras webb:

"Varför har jag aldrig hört talas om er?
iVY lanserades sommaren 2014 och drivs av Nexco som är en svensk IT-distributör och datorbyggare. Vi driver ett antal webbutiker inriktade mot elektronik samt är leverantör åt flera stora svenska återförsäljare av elektronik. Nexco har även drivit f.d. PC-Konsulten."

Om det säger något...

Dold text

PC-konsulten har jag handlat från tidigare, frågan är om detta företag verkligen har någon koppling till PC-konsulten. Hittade ingen F-skatt sedel på hemsidan, vilket iallafall för mig är ett krav för att upplevas som ett seriöst företag.

Om ni hittar mer info så vore jag tacksam om ni citerade mig, är ju en mycket bra deal som det vore synd att missa om företaget visar sig vara legitimt.

Av bjinko

WD lager med recertified WD My Book 4TB har nu fyllts på så de säljs för 911kr med gratis frakt (Iallafall för mig med student konto).

Av bjinko
Skrivet av Fliz:

Dock värt att notera att frakt på 147kr och import avgift på 172kr tillkommer så slutpriset blir hela 862kr dock fortfarande billigare än att köpa det inrikes

För mig är det fraktfritt när jag kollar på headsetet och då dubbelkollade jag så Amazon har koll på att paketet ska skickas till Sverige.

Värdet på försändelsen är under 1300kr därför blir det bara moms. 520k * 25% moms = 130kr vilket ger oss ett totalpris på 650kr.

Om jag inte missat någon avgift.

Av bjinko

Amazon kör Cyber Monday idag.
bla.
Logitech G930 70$ = 520kr, på prisjakt är billigaste 1300kr.

50% rabatt på DEWALT + 25$ cashback.

(Observera dock #15051731 - MOD)

Av bjinko
Skrivet av Subdubwise:

Hejsan!

Sedan ett par månader tillbaka är jag en lycklig innehavare av 100/100-fiber, där jag även får ut cirka 95/95 Mb/s – men trots detta dras jag med stundtals långsamma laddningar i webbläsaren. Den röda tråden för dessa väntetider är att det står "Väntar på keep.google.com" (exempelvis), "Tolkar värden..." eller "Begäran bearbetas...".

Detta sker även när jag försöker besöka stora & väletablerade sidor såsom Facebook, Flashback eller Google Keep – där man rimligtvis bör kunna förvänta sig en relativt stabil och snabb uppkoppling. Jag har en känsla av att det inte ska vara på det här viset, finns det möjligtvis någon lösning på det här problemet?

Skärmdumpar:

Kör en tracert till de aktuella sidorna i CMD och posta resultat här. (i cmd skriv "tracert www.keep.google.com")
Samt testa hur snabb din DNS är. DNSbench är ett bra program för detta som testar de vanligaste DNS servrarna samt din standard DNS.

Av bjinko

Jag hade kört följande:

pfsense - Väldigt kompetent brandvägg

freenas - Skyddar dig mot hårddisk krascher och är smidigt att komma åt data från flera datorer. Glöm inte att kombinera med offsite backup! Senate versionen innehåller en ganska bra mail server. Mår dock bra av mer än 8GB RAM.

teamspeack/mumble - Aldrig fel att kunna prata med sina kompisar. Om du inte utnyttjar all din banbredd och datorn ändå står på kan du ju låta sweclockare använda några rum för diverse spel/klaner.

spelservrar - Trevligt med några serverar i Sverige med bra ping och ordentlig hårdvara, kan aldrig bli för många.

Host till hemsida.

Om du har mycket tid är det ju kul att med hjälp av mobilen och dess positions data starta dator och kaffekokare när man kommer hem. (kräver ju dock inte mer än än raspberry PI)

Finns såklart mycket mer man kan göra men utan att veta mer om dina intressen är det svårt att komma med bättre förslag.