Inlägg

Inlägg som bjinko har skrivit i forumet
Av bjinko

Som sagt skulle nog en Modmic funka bra. Själv kör jag en Blue Snowball på en "boom-arm" jag fäst i skrivbordet + pop filter. Vet inte om det låter bättre än en Modmic men slipper sladden. Skall dock tilläggas att jag köpte boom-arm + pop filter på Ebay för ca 150kr, och micen för ca 300kr på rea. Vet inte om jag skulle rekommendera kombon om man betalar fullt svenskt pris för allt.

EDIT:

Viktigaste oavsett vilken mic du köper är att noga ställa in alla inställningar, både i Windows och programmen. Nästan alla mikrofoner som är korrekt inställda låter bättre än en studiomic om man inte ställer in den korrekt.

Av bjinko
Skrivet av Putte333:

Hej!

Ser i Windows update att det finns en frivillig uppdatering på 85 Mbit.
Är osäker på vad det är:
Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.2, Graphics Adapter WDDM1.3 - Intel(R) HD Graphics 5500.

Är det nödvändig uppdatering?

Med vänlig hälsning

Putte333

Det är en uppdatering av drivrutinerna till det integrerade grafikkortet i processorn. Gissar på att du sitter med en laptop utan dedikerat grafikkort och då är det bra att göra uppdateringen då de ofta fixar buggar eller höjer prestanda i vissa program.

Av bjinko
Skrivet av mallow:

Är det någon som använder Kaspersky Internet Security och har lyckats installera det?

Gjorde en upgrade och inte en ren installation men för mig funkade det direkt. Använder du 2015 versionen?

Av bjinko
Skrivet av JimmieSan:

Jag var förbannad på google för detta också.
Men lösning finns

Ändra genvägen till chrome till detta "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-new-avatar-menu

Eller ja, lägg till det sista till din genväg helt enkelt så är den inte där.

Inte perfekt lösning men det är enda som finns i nuläget. Tyvärr ser jag väl att den möjligheten kommer försvinna så småningom, mer bloat skräp som tar upp plats som dom tvingar på en.

Har redan testat det och tyvärr funkar det inte med den senaste versionen (Version 44.0.2403.107 m eller senare). Hoppas att google lyssnar på användarna och ger oss möjligheten att ta bort menyn.

Kanske är daga att uppgradera till en 4k skärm bara för att kunna ha fler flikar öppna

Av bjinko

Största problemet för mig är att de gjort ikonerna för minimera-, maximera- samt stäng- fönster större, vilket leder till att jag inte längre kan ha lika många flikar öppna i Chrome utan att ikonerna för hemsidorna försvinner vilket är hemskt!

Tyvärr kommer detta samtidigt som den senaste versionen av Chrome som dessutom tvingar en till att använda "avatar" för bytande av användare i Chrome vilket tar bort ytterligare fyra flik ikoner
(Tips uppskattas om någon hittat en lösning för att kringgå detta men verken ändringar i "flags" eller målet på genvägen funkar i den senaste versionen)

Annars tycker jag Windows 10 hittills känns som en bra uppdatering, mycket har blivit finslipat sen W8. Dock önskade jag att det lättare att stänga av datorn så man slapp flera knapp tryckningar men det är iallafall bättre än standard W8 som var horribelt.

Av bjinko

Enklast är som sagt att köpa en switch. Anledningen till att det finns dubbla nätverksuttag är för att öka throughput om flera enheter försöker kopiera filer samtidigt, något som du kommer förlora om du kör på din lösning, men som kanske inte är ett problem för dig.

Men iallafall om du vill göra det gissar jag på att det vore möjligt genom att ändra i några konfigurations filer så som de beskriver här då "Ready NAS" tycks vara en special version av Linux. Är dock inte säker på att det fungerar exakt som beskrivet i min länk, du får helt enkelt googla som en galning eller hitta någon som är bättre på Linux än mig.

Lycka till!

Av bjinko

Gissar på att den höjda temperaturen vid uppstart ökar resistansen i ett internt motstånd som används för att bestämma någon referens spänning, alternativ att termometrarna i processorn kalibrerar sig själva vid uppstart och en redan varm processor gör att detta orsakar ett 10 graders fel.

Men gissar vilt då detta är ett problem jag aldrig sett förut så kan ha helt uppåt väggarna fel

Av bjinko
Skrivet av juniorjesper:

Då kanske det inte är någon ide om jag kopplar så de är i 8 ohms last för då borde jag bara få ut 70 watt istället för x2 watten om jag kopplar in de på vardera kanal?
Tänkte vara lite snällare mot förstärkaren då den vill ha 8-16 ohms last, den blir varm när man spelar på ett tag.
Ska en förstärkare bli varm? Hur varm ska den bli isf för att vara normalt? Brukar ha fönstret öppet som kylning men vill ju inte störa grannarna för mycket heller.

Hur varm en förstärkare blir beror på konstruktion samt hur bra delar det sitter i den. Om nätaggregatet i förstärkaren är dåligt kommer såklart förstärkaren bli varmare än om det är ett nyare med hög effektivitet.

Om förstärkaren är en klass A kommer till exempel alltid minst 50% av effekten omvandlas till värme, men har andra fördelar som mindre brus vid låg ljudnivå.

Naturligtvis bör inte förstärkaren bli så varm att du bränner dig, men det är inte ovanligt att man tydligt känner hur värmen stiger från förstärkaren om man håller handen över den.

Av bjinko
Skrivet av FilosofN:

Känns också lite dumsnålt att köra på ett Corsair CX ... Jag vet ju inte allt om nätaggregat men är det något man lärt sig så är det att dena serien ska man hålla sig borta ifrån. Frågan är om man ska gå ner någon prisklass på grafikkortet, eftersom att budgeten ligger på 8k, men det är lite segt att köpa sämre när det ändå bara ligger några hundringar bort. 2 500 är riktigt prisvärt och 280(x) kostar 1 800-2 200 kr. Lägre är det inte värt att gå.

Helt rätt ändrade nätaget flera gånger när jag försökte få ner priset och missade att det var CX serien. så bättre att lägga till några kronor och köpa ett annat.

280 korten är ju ett alternativ men priset är så bra att det känns synd att gå ner särskilt när GTA 5 skall spelas vilket kräver ett ordentligt grafikkort om det ska se bra ut med acceptabel FPS.

Av bjinko

Gick tyvärr över budget men känns dumsnålt att inte ta det något dyrare delarna.

Datorn köper du här men grafikkortet köper du hos CDON som har en kampanj.

Då du vill spela GTA 5 och Far Cry 4 kommer grafikkort och processor göra ganska stor skillnad mot de billigare alternativen.
Om du är student kan du fixa Windows mycket billigare men la in det i kundvagnen så du ser hur mycket det kostar. Tog Windows 7 då det är billigare och då du får gratis uppgradering till Windows 10 iallafall.

Snart lanserar AMD 300-serien så det kan vara värt och vänta och se om priserna sjunker ytterligare. Men 2500kr för 290X är ett bra köp.

Av bjinko
Skrivet av anon114264:

Hackar Youtube för er i 60fps och 1080p? Jag kan väl knappast vara ensam om denna företeelse?

https://productforums.google.com/forum/#!topic/youtube/IIMbk3...

Jag har samma problem, kör utan hårdvaruacceleration vilket är en temporär fix. Hoppas AMD fixar detta med nya drivrutiner. Tycks dock inte alltid krångla så kanske inte är drivrutinernas fel, men har inte lyckats hitta något samband mellan vilka program som är ingång och när det krånglar.

Kan tillägga att jag alltid använder Chrome med 65+ flickar.

Av bjinko

Beyerdynamic T70 2795kr hos komplett, samma som det lägsta priset hörlurarna sålts för och det var 2012.

http://s3.pji.nu/product/standard/800/1061298.jpg

Av bjinko
Skrivet av tobit:

Tänkte på det, vet ni hur mycket det tar av "host" datorn?
Kan man köra väldigt krävande program, till exempel flera adobe program samtidigt eller så och ändå länka två datorer.

Spec på host datorn:

Amd fx 8350 4 GHz
Nvidia gtx 780
12 gb RAM
win 7

EDIT: glömde citatet.

Tror inte det tar särskilt mycket resurser, bara "input device" och enklare nätverkskommunikation. Om du använder båda datorerna kan du ju dessutom fördela programmen mellan datorerna och utnyttja all din hårdvara.

Av bjinko

Helt meningslöst att försöka lösa problemet med piratkopiering genom att beslagta domäner. Det enda som kommer minska piratkopiering är att göra det lättare med lagliga alternativ.
Spotify har ju minskat fildelningen av musik något enormt. Och om de gav sina användare möjligheten till FLAC tror jag det skulle minska ytterligare.
Serier och filmer har dock långt kvar att gå då de stora bolagen som äger rättigheterna vägra anpassa sig. Men den dagen de släpper nya avsnitt av en serie globalt, samtidigt och i hög kvalité kommer fildelningen minska drastiskt.

Av bjinko
Skrivet av Dunkad:

Tjena pojkar och flickor!

Nu är det såhär att jag är inte världsbäst på datorer, men är inte heller helt blåst.

Till själva saken, jag har ett nvidia geforce gtx 590 som blir riktigt varmt när jag lirar, dock ligger de inte stabilt varmt hela tiden, kan gå upp och ner lite. Ena tempen brukar ligga runt 85 och andra runt 75.

De har alltså inte varit såhär tidigare, har kommit på senare tid. Innan låg de runt 50/60 grader max.

Om det var något som var otydligt så tveka inte att fråga, är lite trött för tillfället så kan ha blivit lite fel här och där.

Låter som att damm i kylaren, rengör med luft på burk så bör temperaturerna gå ner igen.

Av bjinko
Skrivet av Nicklaz:

Hade varit väldigt tacksam för lite feedback på min site:

www.nicklasnilsson.com

Tack!

Väldigt minimalistisk och "ren" sida, ser mycket bra ut. Det ända som stack ut för mig är ikonen du använder för "procedure" som används så mycket till uppdatera sidan att jag nästan tvekade till att trycka på den i menyn. Samt att jag märkte att du inte följer de facto standarden av att begränsa maximala sidbredden till 960px (något som i och för sig kanske skall fasas ut nu när 4K gör intåg i konsument skärmar).

Gillar starkt känslan för detaljer som syns på sidan, som t.ex. att menyn hänger med i vart du befinner dig på sidan.

Av bjinko

Om du ska driva båda diskarna måste du nog ha extern strömförsörjning. men du kan ju köpa en hub koppla in tangentbord/mus i den och sen driva HDD direkt från datorn i de numera lediga portarna.

Men om du vill ha en USB-hub till diskarna måste denna ha extern strömförsörjning.

Av bjinko

Datorn du har just nu klarar de allra flesta spel alldeles utmärkt, har du testat att ominstallera datorn? Skulle även rekommendera att överklocka så du får ut det sista av dina komponenter så du kan vänta en generation till innan du uppgraderar.

Om du vill streama blir det däremot kämpigt för din processor om den ska drive spel och omkoda streamen i 1080P60 men testa att överklocka innan du går och köper en ny processor.

Om du tycker det är värt pengarna för att kunna streama i högre kvalité måste du nästan gå på Intels sex kärninga processorer alternativt AMDs 8 kärniga som faktiskt funkar riktigt bra för spel + stream. Tänk dock på att utan snabbt internet uppströms kommer du inte kunna streama i högre kvalité oavsett vilken datorn du använder.

Slutligen är ju ett externt capture card ett alternativ, men inte insatt i detta överhuvudtaget så det får någon annan ge dig tips om.

Av bjinko

Ingen större ide att uppgradera från Ivy bridge då grafikkortet kommer flaska i alla spel om man inte ska spela med löjligt låg upplösning samt på lägsta inställningarna. Bättre att lägga pengarna på grafikkort samt lägga några timmar på att överklocka processorn så mycket man är bekväm med.

Jag skulle avvakta med att uppgradera i några veckor och se hur prisläget ser ut efter AMD släpper 300 serien (som skall släppas i juni).

Av bjinko
Skrivet av tre_glödlampor:

Hur och när gör man högskoleprovet? Går man till någon speciell lokal, hur går det till? Något att tänka på inför högskoleprovet? Jag har hört att man kan göra provet innan man söker högskola, men hur ser det ut då? Kan resultatet användas till senare ansökning, eller gäller det att genomföra provet samma år? Något speciellt att tänka eller träna på inför provet? Vad är högskoleprovet, i en enkel sammanfattning? Hoppas det inte blev för många frågor.

Man anmäler sig till provet på deras hemsida. Provet går att skriva två gånger per år och resultatet är giltigt i 5år om jag inte missminner mig.

Provet omfattar Svenska Engelska och matematik (bara matte 1 & 2). Man skriver 5 delprov, varje prov tar 45min. Bara fyra delprov är riktiga prov men man vet inte vilka i förhand.

Mitt tips är att du läser på lite om vad som kommer när du börjar andra året på gymnasiet och gör alla proven tills dess att du är nöjd med resultatet alternativt tills du söker till högskolan.

Viktigaste när du skriver provet är att svara på allt så om du är osäker på en fråga så gissa markera att du är osäker på något sätt och gå vidare. om du har tid över gå då tillbaka och försök igen. Jag hade personligen inga problem med tidsgränsen, utan var klar efter ca 20min på alla delproven.
Läsförståelsen går väldigt mycket lättare om man läser frågorna först och sen gör en mental anteckning om var svaret finns i texten. Iallafall för mig funkar detta system mycket bra, men alla är olika så gör på det sätt som funkar bäst för dig.

EDIT: stavfel.