Inlägg

Inlägg som bjinko har skrivit i forumet
Av bjinko
Skrivet av RAJ:

Hejsan!

Jag får ibland upp ett helt blå färg på skärmen med vit text:
____________________________________________________________________________________________
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage

The system encountered an uncorrectable hardeare error.

If this is the first time you`ve seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow.

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer. for any windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disale BIOS memory options such as caching or shadoware. If yo need to use safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced startup options, and then select Safe Mode.

Technical information:
***STOP: 0X00000124 (0X0000000000000000, 0XFFFFFA8010218028, 0X00000000BA000000,0 X00000000081000402)

Collecting data for crash dupm...
Initializing disk for crash dupm...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk : 50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad ska jag göra ? Varför kommer det upp ?

Problemet är att datorn inte går helt stabil. Ladda ner och testa följande program och ta en skärmdump eller skriv resultaten.

Core Temp - läser temperaturen på CPU
MSI Afterburner - läser temperaturen på GPU
Memtest guide - Guide för hur du kör memtest för att kontrollera RAM-minnet.

Av bjinko
Skrivet av EvTHDD:

Så jag kan ladda ned ex win 8 till en dator och lägga det på en sticka och sedan stoppa in den i min dator som behöver bootas? Har jag förstått allt rätt nu?

Ja men när du lägger win 8 på stickan så måste du använda USB boot tool som jag länka tidigare, annars kommer det inte vara möjligt att boota från USB stickan.

Av bjinko
Skrivet av EvTHDD:

Okay, jag har varit på Ms sida och laddat ned https://wudt.codeplex.com/ . Men det är inte iso-filen, eller? Men isf vad är iso-filen för något? :s

Sweclockers windows installation från USB guide länkar till nedladdningsbara iso filer dock endast W7. Om du behöver W8 bör Denna länk funka. 90 dagars test version men borde funka om du skriver in din nyckel inte helt säker, Microsoft har gått ett steg tillbaka med W8 och hur hjälpsamma de är med ISO filer tyvärr.

Av bjinko
Skrivet av EvTHDD:

Tack för hjälpen! men den enda skivan jag har är "Gainward - Driver and utility". och en "Saberthooth skiva" Är inte den till för grafikkortet? Eller hur får man annars tag i ISO filen till usb? för jag har produktkoden på min dator.

På microsoft hemsida finns det lagliga iso filer att ladda ner.

Gainward är grafikkortet och Saberthooth är moderkortet båda är bra att installera men bästa är senaste versionen på deras hemsidor. sök bara på google med informationen från skivan.

Av bjinko

För att ominstallera datorn behöver du först ett installations medium, ofta dvd skivan som följde med datorn alternativt bootbart USB minne med ISO filen vilket jag själv brukar använda. (windows usb boot tool är mycket smidigt för att förbereda minnet).
Sen behöver du leta upp din produkt nyckel. Brukar stå på en klisterlapp på datorn om den är köpt i butik alternativt finnas sparad i BIOS på nyare datorer. Om du byggt datorn själv borde du veta var du har din nyckel kan kommit i en låda eller i mail beroende på vart du köpt nyckeln.

När installations mediet är klart är det bara att starta datorn och ta dig in i boot meny, hur man gör står i manualen för moderkortet och brukar även stå på skärmen vid uppstart. ofta är det F2, F8 eller F12 som öppnar boot meny.

Varning följande steg kommer radera all din data. Bilder, filmer, word dokument, gamla räkningar, allt är borta efter detta!
Nu är det bara att följa anvisningarna på skärmen vilket bör se ut ungefär såhär beroende på windows verion. windows install Om du är osäker googla och se någon youtube video som stämmer med din windows verion (ser dock snarlikt ut i W7 och W8).

Sista steget är att installera drivrutiner samt de program du vill ha sen är datorn som ny

Av bjinko

Du kan ju testa att skruva upp receivern innan du köper nytt om du har tur är det bara en säkring som gått vilket nästan är gratis att byta.

Leta efter något som ser ut såhär om du inte vet hur en säkring ser ut som är inbyggd i elektronik.

Av bjinko
Skrivet av EvTHDD:

Alltså, i torsdags när jag skulle stänga av datorn så frös den, så det slutade med att jag "tvångsavslutade" datorn.. Sedan efter det så har detta problem uppstått. Har inte rört några inställningar liksom :/

Kommer "windows repair" upp och låter dig väja mellan "restart" och "advanced options"? i så fall kan du ju kolla vad som finns under "advanced options"

Enklaste lösningen är nog att köra en repair med installations medium eller ominstallera om du inte förlorar för mycket data.

Av bjinko

Kan vara att du kommit åt någon inställning för "boot order" alternativt ändrat IDE/ACHI inställningar. Är även möjligt att du deaktiverat Marvel kontrollen om du kopplat in din SSD där (vilket inte rekommenderas då prestandan blir bättre på Intels.)

Av bjinko

Skriva ett eget OS är ingen bra första uppgift, du behöver dels veta väldigt mycket om olika protokoll och framföralt kommer säkerhet aspekten av en router OS bli väldigt jobbigt för en nybörjare.
Och iden om ett ddos skydd funkar inte riktigt. Det är inte möjligt att programera bort en överbelastnings attack. Det enda som hjälper är extremt överdimensionerad uppkoppling/hårdvara eller hjälp från IPS med att blocka tafiken innan den når dig.

Men om du vill lära dig programera rekommenderar jag någon C variant typ C++ om man lärt sig tänket bakom programmering är det lätt att lära sig syntax och på så sätt snabbt lära sig fler språk.

EDIT: fixa stavfel.

Av bjinko

De släppte precis preorder nu så beställ snabbt så ni hamnar högt i listan!

EDIT:

pre-order börjar först den 27 oktober. var lite för snabb

Av bjinko

Greenman Gaming kör nu en kampanj så att de som registrerar sig på deras hemsida och tar emot nyhets brev får 6 spel gratis.

Har redan konto så har inte testat själv men gratis är gott så ville bara tipsa er.

Av bjinko

Själv kör jag Nikon men skulle rekommendera Canon för denna budgeten då det lite bättre instegs gluggarna brukar vara något billigare. Fast 35mm kostar 900kr respektive 1600kr för Cannon/Nikon. En fast 35mm F1.8 är en bra start glugg om man inte måste ha zoom då det blir väldigt skarpa bilder och även väldigt bra i mörker. Rekommenderar på att ni köper begagnat för de pengarna då man inte får mycket för 3500kr om man köper nytt.

EDIT:

Tips är att leta på begagnat marknaden på www.fotosidan.se då det brukar vara billigast där.

Detta är inte min annons så tar inget ansvar för den. Cannon 60D för 2700kr. Tillsammans med 35mm F1.8 är detta ett bra start kit. Om intresse/behov finns så köp till en telezoom och en normalzoom senare.

Av bjinko
Skrivet av IHansson:

Så tycker du att jag ska köpa en i7 eller i5?

Om du kommer hålla på mycket med Youtube med redigerade klipp så kommer du spara många timmar de åren du har datorn om det är värt 1000kr för dig kör på i7. Men om datorn kan stå på under natten eller under dagen då du gör annat kör på i5,

Av bjinko

Hade samma problem med min fiber uppkoppling när den var ny gick från 100Mbit/s till ~5Mbit/s ringde in till Universal Telecom och de fixade det direkt (Gissar på att det var överbelastat nät så de höjde nog min prioritet då jag klagade).

Det kan ju vara något annat än överbelastning just på kvällen även om det är troligast. Det är inget som går igång då eller liknande? Inga ombyggen sen förra sommaren som kan ha ändrat temperatur/luftfuktighet eller liknande under sommarhalvåret?

Av bjinko
Skrivet av IHansson:

Hej, jag håller på att bygga ny gamling dator som kommer se ut ungefär såhär:
CM Storm Scout II Advanced Gaming Svart Fläktar: 2x 120mm Front, 1x 120mm Bak, mATX, ATX, USB3.0/2.0, Röd LEDs, Fönster
Corsair CX 750M, 750W PSU ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze, Modular. 4x 6+2pin PCIe, 8x SATA, 6x Molex
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3, Socket-1150 ATX,Z97,DDR3,3xPCIe-x16,SLI/CFX,VGA,DVI,HDMI,Bigfoot Killer,M.2, SATA Express
HyperX Fury DDR3 1600MHz 16GB Black 2x8GB 1600MHz DDR3 CL10 DIMM (Kit of 2) HyperX Fury Black Series PnP
ingston SSDNow V300 120GB 2.5" OEM SATA3.0, 7mm, 450MB/450MB/s read/write, SandForce®
MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB PhysX PCI-Express 3.0, "Twin Frozr V", D-DVI-I + DL-DVI-D, HDMI 2.0, DP
Seagate Barracuda® 1TB SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5"

Och nu undrar jag bara vilken processor jag ska ha. Är i7-4790k värd en tusing mer än i5-4690k? Kommer även att hålla på lite med streaming och youtube och sånt!
Mvh/Isac

Vid spelande är det få titlar som drar nytta av fler trådar, men om du ska streama och hålla på med videoredigering till Youtube så kan en i7 göra ganska stor skillnad. När programvaran du använder får officiellt stöd för Shadowplay som stöds av GTX970 så kommer dock inverkan av processorn minska vid streaming.

Av bjinko

Har inte testa själv men http://oneprovider.com/ har blivit rekommenderad i liknande trådar. om de nuvarande reorna inte är på serverparker som passar dig så vänta bara lite så lär det komma nya som passar bättre.

EDIT ändrade länk till deras erbjudande sida istället.

Av bjinko

Om det alltid ser ut så i net_grap så är det något fel med dina inställningar du spelar på en 129tick server men ditt spel går bara i 10tick, testa att skriva "cl_cmdrate 128" och se om det hjälper.

Av bjinko
Skrivet av Strukt:

För er som inte vet så är Synergy ett program som gör det möjligt att dela mus och tangentbord mellan två olika datorer. Perfekt om man har en stationär dator samt en laptop bredvid eller något sånt. Synergy funkar även mellan olika operativsystem så du kan ha din Windows burk som server och din Mac laptop som klient. Så länge dom är på samma nät.

Här har jag tio nycklar jag fick som jag tänkte passade bra för sweclockers medlemmar. Vassego, skynda medans du kan! (Annars är programvaran billig ändå)

KX1XGAVT
YPED2NZI
FQKWRZOR
NMLXNM7K
2B9Z4CQ7
AMNDB53Z
L1Z1L92Z
5JETTCJB
2KZYYC3F
EMKNNU2H

http://synergy-project.org/ <- här kan du tanka ned / använda nyckeln.

Tackar tog nedersta nyckeln ( EMKNNU2H).

Kommer vara riktigt gött att ha när man gör lite för många saker samtidigt så man sitter med laptop och stationär samtidigt

Av bjinko
Skrivet av vompen:

MEN GUD! Fyfan vilken bugg ändå?! Men detta märkte jag en gång när jag zoomade in då stjärnorna inte syntes alls vid utzoomat läge, men tänkte inte mer på det... Aja, då får jag testa igen! Återkommer strax! Tack så jättemycket för hjälpen, hade suttit i flera veckor och troligtvis gett upp med bilden om det inte vore för dig xD

Glad att jag kunde hjälpa till Lycka till med försök två

Av bjinko
Skrivet av vompen:

Ja jag förstod nästan också det. Det verkar som att så fort nivå-lagren mergeas ihop så försvinner inställningarna typ. Detta har konstigt nog hänt och inte hänt innan. Men om du använder tekniken i guiden, blir det fel då också? För det blir det för mig nu när jag testar, men har en annan bild som fungerat utmärkt med den tekniken...

Läs ovanstående hittat felet.