Inlägg

Inlägg som Tangerine har skrivit i forumet
Av Tangerine

Om jag ska byta fläns, hur får jag då bort den gamla? antar att den är limmad. Några idéer? känns ju lite risky o sitta med rakblad o pilla, vill ju inte skära av nån bana på moderkortet.

edit: kk låter det vara för tillfället då...

Av Tangerine

Ajaj - Bränner mig på nordbryggan

Sitter på ett ganska gammalt MoBo, ett QDI Kinetiz 7E-A. Detta bygger på Via's KT133A och med hjälp av ett beta bios har jag lyckats få i en 2200+ som jag kör i 2400+. Mer går inte då minnena strejkar (förståeligt då de förstås är på 133mhz)
Upptäckte dock att min nordbrygga får ganska kraftig värmebelastning just nu. Kände med fingret och efter 2 sekunder kan man inte hålla kvar längre för man bränner sig. Det sitter just nu en standard yttepyttig fläns (4mm i tjocklek) på bryggan. Nu till frågan: Kan detta ses som ett seriöst varningstecken eller är det OK? Själv är jag skeptiskt men vet o andra sidan inte vad en nordbrygga pallar vad gäller värme.

Av Tangerine

man tackar för en superb guide. Har dock lite grejer okart vad gäller dioderna huvudsakligen. Kunde konstigt nog inte hitta någon molex hona på elfas hemsida heller.

Av Tangerine

Fancontroller

Då var det dags att bygga en fancontroller till påskens LAN för att impa lite Så det är ganska bråttom med andra ord. Ska åka o köpa rubbet på elfa nu i veckan så jag behöver lite tips (Ska bygga en "12-off-7")

Först och främst gäller det vippströmbrytarna. Har hittat följande:

Vippströmställare, miniatyr. Art Nr: 35-225-62, Flat arm, 2pol, till-från-till - Blir det bra?

Sen vad gäller dioder så ska jag ha 2-färgs dioder, men ska det vara 3 eller 5 mm? vilka andra specifikationer är att rekomendera vad gäller ljusstyrka mm?

Ska också inhandla plexi till eget "custom"-fönster, någon som har erfarenhet av elfas?

Av Tangerine

Outlaw84 - Läst tråden?
Jag blev också lite intresserad, vore kul om nån kom me nåt seriöst förslag.

Av Tangerine

är det DX7 SDK man ska satsa på? från mina tidigare visual basic erfarenheter så är det lättare att använda än nyare versioner, kan det stämma?

Av Tangerine

Bra directdraw tutorials sökes

Letar efter något bra ställe med nybörjarhjälp för att komma igång med directdraw i C++, någon som har nåt bra tips?

Av Tangerine

VideoIn

Letar efter ett bra program för att kolla på TV på datorn genom VideoIn'en på grafikkortet. Någon som har några bra förslag?

Av Tangerine

mm men grejen är att jag kör med appwizard genererad kod. Öppnar jag "Globals katalogen" så ligger ju "theApp" där. Då har jag deklararat min variabel efter include'sen men den är ändå inte synlig i hela programmet.

Av Tangerine

global variabel

Lite newbie fråga detta men...
Sitter här med Visual C++ och skall försöka att skapa en variabel som är synlig i alla klasser i hela programmet. Trodde bara det var att deklarera den i globals katalogen men så var det inte...
Lite vägledning skulle inte skada

Av Tangerine

tackar så mycket för alla svar, ska se va ja lyckas pilla ihop

Av Tangerine

någon som kan syntaxen..?

Av Tangerine

Köra en fil innefrån ett c++ prog

Har gjort ett program som skriver en reg fil som sedan skall läggas till i registret... hur gör jag för att registrera allstå "executa" .reg filen från programmet?

Av Tangerine

det är nog lungt, har ett själv och de alstrar extremt lite värme, om man tar på det är det bara ljummet.

Av Tangerine

konstigt hög temp du har, kör själv med samma kylning (Artic Cooling Super Silent Copper TC) på min 2200+ klockad till 2400+ utan problem. Idle runt 35 - 40 C. Fast så har ja ett stort 120mm insug i fronten, antar att det hjälper till att hålla tempen nere en del.

Av Tangerine

trevligt att höra att EPoX EP-8RDA nForce2 gjorde det, då ja ska köpa ett sådant inom kort. Då kan brorsan få tillbaks sitt 5.1

Av Tangerine

Jorå ska inte va nåra problem, tycker också du ska satsa på PC3200 då skillnaden i pris bara är marginell

Av Tangerine

En story från den gamla goda diskettiden......

Jag hade ett spel på ett par disketter (kommer inte ihåg vilket). I alla fall hade min polare lånat det och lyckats tappa bort den ena disketten. Då jag kommer för att hämta tillbaks det föreslår hans farsa att det inte är någon fara eftersom jag troligtvis kommer kunna spela halva spelet.

Av Tangerine

EPoX EP-8RDA+ eller ABIT NF7-S nForce2

Har kollat en del på dessa båda moderkort och har svårt för att bestämma mig. Just nu lutar det dock åt EPoX. Men i alla fall kan man få lite råd, vilket bör jag köpa? de största förväntningarna ligger förstås i hur det är med trimmöjligheterna.

Av Tangerine

man tackar