Inlägg

Inlägg som Arlancor har skrivit i forumet
Av Arlancor

Hmm, bygga rum i rum kanske kan vara något? Dvs flytande golv och tak. http://www.soundproofingcompany.com/soundproofing101/room-wit...

Vet att det kan vara ett stort problem runt nyår. Familjen hade en hund som var livrädd för smällare, tog skydd under vardagsrumsbordet och låg och skakade länge så fort det smällde. Runt nyår så brukade vi åka till en mindre ort för att han skulle stå ut. Vi hade inspelade fyrverkerier på en cd som vi körde, villket hjälpte till att det blev lite bättre.

Av Arlancor

Köpa svenskt tangentbord utomlands

Hej!

Jag bor för tillfället i utomlands (i europa). Givetvis skulle jag kunna köpa ett tangentbord här med något annat språk och kunna ändra layouten till svenska, samt klistra på några stickers. Men jag går i tankarna att kanske beställa från någon svensk onlineshop. Vad skulle ni göra? Vet ni någon shop som skulle kunna skicka utanför sverige?

Tack på förhand!

Av Arlancor

Såg rätt vältänkt ut. Men hur tänkte de med fläkten mot väggen om den är hängd? Lär ju låta extra mycket om det blir en liten glipa, eller så får datorn inte tillräckligt med kylning

Av Arlancor

Hmm, har inte testat secret wars än. Är det kul? Är det några "bra" ingame saker att få tag på?

Fick två betakeys häromdagen då jag har två långvariga accounts hos funcoms anarchy online. Borde inte vara så svårt att få tag på/köpa en nyckel nu.

Måste testa riktiga tsw när det kommer ut, men gissar att jag kommer stanna kvar i AO så länge det lever.

Av Arlancor

Laddat ner drivrutiner från asus hemsida. Men tror inte riktigt de är riktiga drivrutiner för 610m. De spel jag lirar hittar nämnigen HD intel graphics, men inte någonting med geforce, nvidia eller 610m.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Arlancor

Hmm, kan hitta Intel HD graphic uppdatering. Gissar att det är något annat dock? Tycker det borde heta något med nvidia eller gforce.

Tack för tipset dock!

Nu har jag testat att installera drivrutiner för 520MX som skulle vara ett liknande kort, men det ville sig inte. Installationsprogrammet sa ifrån

Av Arlancor

Drivrutiner till nvidia 610m

Hej!

Köpte nyss en asus med en av årets grafikkort, Geforce 610m som kom ut i början på december. Vad jag kan se på nvidias hemsida så har inga drivrutiner kommit till 600m serien än.

Går det att köra på drivrutiner till något äldre kort eller är det någon som har drivrutiner till detta kort?

Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Av Arlancor

Du skulle kunna testa anarchy online, här får du framtid och skjutvapen. Några dedikerade spelare har även tagit sig ann att sätta ihop en chatkanal för att hjälpa nya spelare om du skulle välja atlantean som startserver. Verkligen mycket skönt folk i det där spelet.

Champions Online är rätt kul om du mer är ute efter ögongodis och lite snabbare mmo. Grafiken är välgjord, men med tecknade detaljer. Kan vara plus eller minus beroende på vad man gillar.

Jag spelar också Warhammer online till och från, dock är det avaktiverat nu. Jag kan inte hålla mig till det i längden (faller jämt tillbaka till Anarchy Online).

Kan även rekomendera eve online som många andra har gjort. Har uppe det sammtidigt som ao, loggar in då och då och sätter på nya skill trainings. Kan spelas väldigt meditativt för att vara ett spel. Typiskt spel som gör sig bra med voicechat.

Av Arlancor

Här är lite bilder från min maskin om någon är intresserad.

http://i193.photobucket.com/albums/z52/ytinirt/My%20Computer/th_...

Datorn från sidan.

http://i193.photobucket.com/albums/z52/ytinirt/My%20Computer/th_...

Orginalfläkten med radiatorn är upphängd med två stycken rails som jag konstruerade, Tycker den kyler ofantligt bra jämfört med orginalfläkten som tillhörde 955 BE, men jag kör oklockat och har inget att jämföra mot än just orginalkylaren som körde i 6500 rpm och kunde inte hålla processorn under 55C. Ligger runt 30C nu (Lite svalare utan lock). Inte den tystaste lösningen kan jag tänka, men tror inte att någon skulle köra det i en htpc eller dyl.

http://i193.photobucket.com/albums/z52/ytinirt/My%20Computer/th_...

Borrade hål för intagning av luft på sidan.

Kan nämna att jag gjorde allt detta för att jag använde ett gammalt chassi utan möjlighet gör 120mm fläktar I bak.

Av Arlancor

Såg att ni fått in WD's nya sata 3 diskar, vad kul!
Lägger en order direkt!

Av Arlancor

Med orginalfläkten på uppemot 6500 rpm ledsnade jag.

H50 kylare inköpt idag. Den passar inte det gammla chassit, Jag tänkte dock fästa den i sidan utav chassit, men hänga upp den på två metallstavar som jag köpte från svanströms och ska borra I. Batteriet står på laddning. Blir kul om jag får det att flyta inatt.

Köpte även två 80mm fractal fläktar. Hoppas att få lite extra luftflöde med dem. Kanske blir nån större senare, man då måste jag borra i lådan.

Det här är roligt att hålla på med. Men det drar iväg på mer pengar än vad jag hade tänkt mig från början.

Av Arlancor

Någon som vet hur man får igång medföljande fjärren till HT maskinerna? Manualen som följde med var gjord för Usb mottagare, men jag tror mottagaren är inbyggd på den här.

Av Arlancor

Okey något är lite mysko. Jag tvättade av kletet igår. Idag efter lite spelande är cpun uppe i 56 grader när jag startat om datorn och kikar i bios.

Av Arlancor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marcusnns
Du tog väl bort lappen? Det är bara ett skydd!

Är du säker på det? Stod inget i manualen om det vad jag kunde hitta. Däremot stod det att jag skulle använda kylpasta I moderkortsmanualen. Trodde amd hade varit shyssta och inkluderat lite sånt. Aja blir att tvätta! Tack för hjälpen!

Av Arlancor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marcusnns
Det är för hög temperatur. Är det lagom mängd kylpasta på kylaren?
Mängd som 1 - 2 riskorn?

På fläktens undersida satt något jag tror var kylpasta. En tunn klisterliknande lapp.

Av Arlancor

Hmmm, det verkar vara processorfläkten efter lite undersökning.
Bios visar mig att processorn är på 47C samt fläkten snurrar på 5700 rpm. Är det normalt? Jag tycker det låter lite mycket.

Av Arlancor

Jag är nöjd hur det här paketet presterat. Men vad Grafikkortet låter! Känns som det dubbla mot mitt gamla 4830 kort.

Av Arlancor

Så småningom det kanske kommer.

Det verkar som att de är i full gång att använda AoC motorn och rendrerar och skapar om mycket texturer samt måste krympa ner storleken på playfieldsen på något sätt då de tar väldigt stor plats.

Citat:

It was discovered that in the conversion process between using AO ground and using DreamWorld/Cheetah ground that the ground file increases a bit on the way. Up to about 290 Megs PER PLAYFIELD. As AO has about 100ish playfields at this point I required a new pair of shorts and smelling salt noseplugs. The coders managed to get this down to 8-32 Megs by the end of the week...so the sky is no longer falling...and I'm sure they can make it even smaller as we go.

De har hyrt ett kinesiskt designbolag som ska göra ansikten anpassat för den nyare grafiken som vi nu kan se de första resultaten av.

Citat:

Please note: the transparency of the Atrox hair does not display correctly in this Max render but is correctly displayed in the new engine.

http://forums.anarchy-online.com/attachment.php?attachmentid=...

AO är fortfarande det spel som är närmast hjärtat. Jag ser den förlegna grafiken inte som något större problem, däremot så ska det bli skönt att få en modern motor som blir bättre anpassad för nyare datorer. FPSen varierar ganska mycket i olika områden.

Det är något med atmosfären i ao som är helt underbart. Tycker http://www.youtube.com/watch?v=vYvIQ0ri5Kg ger en ganska fin tease på det.

Ytinirt är min main på Atlantean men jag har karaktärer på varje titlelevel och jag är frälst när det kommer till pvp. Är lite rädd att de kommer förstöra charmiga hotswaps och specials i balans patchen som verkar på ingång - något som är ganska unikt för AO.

Av Arlancor

Jo visserligen.

Jag kör en ren tvåkannals stärkare, bara analog in så det blir digitalt till analogt. Inga planer på att kolla på TV med den.

Jag trodde att analogt var aningen bättre för ljud om det är endast det man vill ha.

Men ni båda verkar vara intresserade av video delen med.
Hade inge som hälst problem att köra dvd skivor på den när jag testade.

Kef iQ 50, De låter väldigt bra och är lagom stora tycker jag.
Q15? De har jag missat, Kanske lite OT men har du länk till dem?

iQ 30 var de jag hade fastnat för. Men kunde inte tacka nej till ett par splitternya Yamaha NS 515-F för två och åtta.

Av Arlancor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zyberzero
Jag har ett Zotac ION ITX-F som jag kör min HTPC på, till en Sanyo PLV-Z700 (1080p-projektor). Till detta har jag en samsung Spinpoint F3 1TB, 2GB RAM och en Antec Fusion-låda. Den avkodar 1080p-mkv-filer utan några som helst problem under Linux med MythTV som mjukvara (använder VDPAU, dvs. hårdvaruaccelering mha Nvidia 9400M-kortet som sitter på). Men eftersom du ska ha Bluray är inte Linux något att tänka på, men det bör funka att hårdvaruavkoda även i Windows. Till detta har jag ett externt TV-kort som MPEG2-kodar min analoga comhem-tv-mottagingen. Allt ljud körs ut digitalt till min H/K-stärkare med Kef-högtalare och snart ett hemmabyggt bashorn!

Låter inte dåligt det där!
Jag skulle förr eller senare köpt Kef högtalare om det inte vore för att jag hittade ett par yamaha högtalare till ett för billigt pris. Gillar starkt hur många kef låter.

Jag har haft usb ljudkort i åtanke. Jag är inte hundra, men jag kan tänka mig att det låter bättre analogt.