Inlägg

Inlägg som Justin91 har skrivit i forumet
Av Justin91

@Dekkan: Nej tyvärr så är det referens PCB (founders) på både vanliga och SC versionen ifrån EVGA.

Skrivet av Husmus:

Alltså spelar det någon roll alls vilken tillverkare man väljer? Hur tänker ni när ni väljer? Gammal vana eller skiljer det faktiskt något bortsett från det kosmetiska?

Prestanda, överklockningsvänlighet (PCB), support, pris & garanti. Själv prioriterar jag EVGA då det är fritt fram att byta kylare samt kylarpasta på deras kort utan att bli av med garantin.

Av Justin91

@MexxII: Du har helt rätt fast fördelen är att man får en garanti på högre klock än standard och ett högre andrahandsvärde då SC har ett 600kr dyrare nypris. Sen om SC får lite mer handplockade kort vet jag inte men om det är så har man större chans att nå 2000+ Mhz utan problem med egen överklockning.

Av Justin91
Skrivet av Jeddan:

Fick samma erbjudande! Skickas imorgon eloge till komplett.

Det var EVGA som kontaktade Komplett och ordnade detta så en eloge till EVGA menar du väl?

Av Justin91

EVGA är igång igen med att ta hand om sina kunder! Blev precis erbjuden en kostnadsfri uppgradering ifrån EVGA ACX 3.0 till deras SC version istället så det kan skickas redan imorgon då Komplett hade problem med att få in den icke fabriksöverklockade inom en skälig tid. 6600:- väl spenderat!

Av Justin91
Skrivet av Ragnarok:

Varför håller du dig inte bara till AMD delen av forumet, istället för att skriva en massa dynga i 1080 tråden. Jag tror precis alla har förstått att du inte ska köpa ett 1080, och att du absolut tycker att nvidia är sämst och det enda som gäller och är super bra är amd.

Så, bra så.

Nu är det ju du som skriver en massa dynga. @DST har helt rätt i det han skriver, t.ex. kallar testaren det för "maxat" med 75* fov, han kallar 50 fps för 70 fps bara för att han nådde 70 fps lite snabbt en sekund och samma sak med att 180 fps är 200 fps enligt testaren. Med tanke på hur testaren pratar är han antingen en hypad Nvidia fanboy eller betald av Nvidia att bara prata gott om grafikkortet.

PS: Jag är ingen fanboy av varken gröna eller röda sidan och jag har beställt ett 1080 själv.

Av Justin91
Skrivet av Zpnk:

Tråkigt att få reviews kör 3440x1440 som börjat bre ut sig. Jag kollar på både 2560x1440 och 3840x2160 och kör ett medel för att gissa mig fram...

Skrivet av EuroMartin:

Instämmer! Jag gör precis likadant. Misstänker att det ligger aningen närmare 2560x1440 än 4K i frame rate?

Gör som så att ni kollar på 1440p och drar av 33% fps (d.v.s. fps x 0.66) så bör ni få en ungefärlig uppskattning av fps förutsatt att grafikminnet inte slår i taket när upplösningen skruvas upp med 33%.

Av Justin91

@Dockson: Ja jag har min order kvar.
@Irdeto: 10 Juni här fast jag la en order hyfsat tidigt samma dag när det väl kom upp.

Av Justin91
Skrivet av Semjonov:

Nu vet jag inte hur du tänker alls eftersom man kan manipulera alla tester genom att vara jävig då man väljer spel..

Du har helt rätt i det du säger fast det är en skillnad då man genom denna typ av statistik manipulerar hur prisvärda korten ser ut att vara medans prestandatester mäter den faktiska prestandan i olika speltitlar man kanske planerat att spela.
Kortfattat är det skillnad då detta handlar om prisvärdhet medans prestandatester handlar om prestanda.

Av Justin91

@RaBlack: Nu är ju inte priset per frame något bra att jämföra korten med då alla spel erbjuder olika mycket frames per sekund och sedan kommer optimering in i bilden d.v.s. det blir en jättestor skillnad mellan korten i dollar per frame i något riktigt krävande spel medans korten ser superbilliga samt likvärdiga ut om man tar ett mindre krävande spel. Alltså är det en statistik som är lätt manipulerad beroende på vilka spel och kort man jämför med speciellt om man ska jämföra kort från både AMD & Nvidia.

Av Justin91

Jag la en order på EVGA ACX 3.0 ("founders ed" kretskort) för 6600kr på Komplett innan det tog slut men nu när jag ser rean på Alina blir jag fundersam på om jag kanske borde ha tålamod och gå för MSI eller Asus istället med bättre kretskort för 7200kr..

Är det värt att lägga 600kr extra på ett bättre kretskort eller är det mer värt att hålla sig till EVGA's referens-kretskort för det billigare priset 6600kr? (tänker på skillnaden i hur hög överklockning man kan göra, vill gärna ligga på minst 2000Mhz)

Av Justin91

Om man nu väntar med att köpa tills korten finns på lager ca 1 månad, vilket pris tror ni korten med 1st 8-pin och 2st 8-pin isåfall kommer gå ner till?
Har svårt att tänka mig att priserna på tredjepartskort kommer sänkas till 6600-6800kr bara så där men jag kanske har fel?

Av Justin91
Skrivet av Sisyfos:

Vilket inte spelar någon roll över huvud taget då "SuperClocked" och "FTW" endast innebär högre förinställda klockfrekvenser i BIOS.

Det spelar visst roll då FTW har 2st 8-pin medans SC bara har 1st 8-pin och då lär standardversionen också bara ha 1st 8-pin.

Av Justin91

@Ragnarok: Ok. Var lite otydligt först, tack för svar iallafall.

Av Justin91
Skrivet av Ragnarok:

Moddad .inf för Win10 x64.

http://www.geforce.com/drivers/results/103610
Varför modda .inf när du istället kan ladda ner Win10 x64 versionen?

Av Justin91

@ronz: @FabriciusRex: @DozeN: @Lastviking: Tack så mycket för svaren, lutar nu mera åt 1080 än 1070.
Kommer svida på kontot då man är arbetslös men det passar så bra till att fira min födelsedag som kommer lagom efter att grafikkorten släpps så varför inte köra på det värsta för en gångs skull när man väntat tålamodigt så många år!

Av Justin91

@Lastviking: Utöver Witcher 3 och dåligt optimerade spel finns det något mer som kan ha nytta av 1080 framför 1070 för att kunna maxas i 60fps?

Av Justin91

1070 eller 1080; 1440p@60fps

Hej.
Vill gärna ha möjligheten att lira alla spel inklusive höstens titlar som ännu inte släppts på max grafik i 1440p@60fps (vanlig antialiasing är inget krav då det ser jättebra ut utan).
Behöver jag prestandan ifrån ett 1080 till att maxa höstens nya titlar med 60fps eller är det overkill när jag vill ha allt ögongodis aktiverat?

Anta att 1070 presterar bara 5% bättre än ett Titan X när ni svarar i tråden om ni inte har annan information att gå på.

Av Justin91

Om du nu vill streama på Twitch
Enligt många rekommendationer bör man hålla sig till ca 2500 kbit/s när man inte är en Twitch Partner.
När man däremot har blivit en Twitch Partner bör man gå upp till ca 3500 kbit/s för bästa kvalitét.
Oavsett hur bra dator samt internet du har kan du oftast inte gå högre utan att det ser ut som skit för tittarna då Twitch själva har begränsat hur stor bitrate man får använda som streamer då deras servrar inte har kapacitet att orka med mera.

Av Justin91

Jag tvekar faktiskt då jag inte är säker på om ett 1080 krävs för att maxa nya grafikkrävande spel i 1440p@60fps. Jag har tittat på Sweclockers prestandatest men det säger ju inget om spelen som ännu inte hunnit lanseras för året. Antagligen blir det ett 1070 men är sugen på 1080 @ TS.

Vad tror ni blir bäst för 1440p@60fps med maxad grafik?
Själv tror jag ett begagnat 980Ti alternativt ett nytt 1070 blir bäst om jag har nytta av det nya teknikerna som t.ex. H.265 eller? Eftersom att jag sitter på ett 560Ti klarar jag inte riktigt av att vänta ytterligare några månader på att AMD ska hinna visa sina muskler & prispressa.

Av Justin91
Skrivet av Vangen:

Det måste vara jävligt svårt att få balans på FPS? Om du kanske inte kör på low/medium?

Det är jävligt svårt att få balans på FPS till och med i medium (t.ex. Ark är knappt spelbart i low med enbart 75% renderade pixlar). Därför håller jag mig till spel som inte är grafikkrävande och sparar alla ögongodis spel tills jag fått tag i ett bättre kort som nu blir 1080 eller 1070 (beroende på hur mycket pengar jag lyckas undvara) om inte Polaris kan tävla med dessa i prestanda. Det kommer bli en trevlig höst för min del alltså då det är många AAA titlar som jag väntat med.