Inlägg

Inlägg som Justin91 har skrivit i forumet
Av Justin91

Varning till Fractal Design R5 ägare:
Måste bara säga att det var ett jävla trassel med kablarna på detta nätagg för att få det fungera bra i ett Fractal Design R5. Största problemet är hur bucklig Sata-kabeln blir på baksidan chassit ifall man har SSDn monterat på baksidan. Detta då den platta kabeln går rakt igenom Sata-kontakterna istället för att gå in & ut på undersidan vilket blir för tjockt för baksidan på ett Fractal Design R5, samt att den sista Sata-kontakten i slutet av kabeln går ej att få in i SSDn då den är vriden 180* åt fel håll så kabeln liksom försöker penetrera moderkortet istället. Därför fick jag nöja mig med att låta den sista kontakten hänga ner i hörnan av chassit istället för att få det snyggt.

Av Justin91

Kollade lite på tester och tycker att Bitfenix Whisper M 750W ser intressant ut. Hur står den sig emot Corsairs RM variant tror ni utöver att garantitiden är 3 år lägre (7<10år)? Uppskattar svar innan kl 15 så jag hinner beställa och få nätaggregatet skickad idag. Tack så mycket i förhand!

Av Justin91

Kvalitetsnätaggregat för högst 1000kr

Som titeln lyder. Vill ha ett nätaggregat med kvalite som är tyst och har minst 5 år garanti. Den ska klara av att driva datorn i min signatur med cpun lagom överklockad och orka med en uppgradering av processorn samt grafikkortet i framtiden.

Den behöver inte kosta 1000kr om alla mina kriterier kan bli uppfyllda för ett billigare pris då jag är helt arbetslös.

Av Justin91

Rip. Nu bryts strömmen hela tiden.

Av Justin91

@theailer: Nej tyvärr jag har inga polare. Är det någon risk att resten av datorn tar skada om jag fortsätter att använda denna trötta psun tills den helt dör ifall det nu är det som är felet? Lite konstigt att den skulle vara trött med tanke på att den klarade av att låta mig spela tunga spel i timmar för någon dag sedan.

Av Justin91

Datorn har börjat med att bryta strömmen när den känner för det

Min dator i signaturen nedan har börjat med att bryta strömmen när den känner för det någon gång varje dag trots att jag inte gör något speciellt mer än att surfa. Efter strömmen bryts brukar den envisas när jag försöker starta den att utan någon felkod köra igång i bara 2-4 sekunder innan den bryter strömmen igen d.v.s. hinner inte boota. När den vägrar boota behöver jag bara starta om nätaggregatet med knappen där bak så startar datorn normalt igen.

Vad är detta för skumt problem? Är det nätaggregatet som gett upp p.g.a. åldern (5-6år) eller reagerar den på något fel i resten av datorn?

Jag har tagit bort min lilla överklockning när detta började men det har tyvärr inte löst problemet.

PS: Jag har heller ingen annan hårdvara liggandes att testa med mer än ett supergammalt 560Ti grafikkort vilket jag inte tror kommer lösa problemet.

Av Justin91

Jag stängde av nätagget med brytarknappen, höll in powerknappen någon minut, kopplade ur i stort sett alla kablar, satte igång nätagget och testade sedan att starta datorn. Datorn startade fint, sedan kopplade jag in allting igen och just nu fungerar den bra.

Var det bara en spärr som råkade triggas utav nätagget och behövde en reset kanske eller är det så att jag kringgått en viktig spärr som skyddade min dator från farlig ström?

Vad tror ni var felet?

Av Justin91

Datorn dog precis, bryter strömmen efter 3-6 sekunder

Min dator i signaturen nedan bröt strömmen när jag stängde av spelet Rust efter en ca 2-3 timmar lång session. Nu när jag försökt starta den 2 gånger efter en liten stunds vila bryter den strömmen efter ca 3-6 sekunder utan att ge en felkod eller liknande. Alla fläktar osv. verkar gå igång som det brukar och inget luktar bränt.

Tror ni nätagget slår ifrån då den har gett upp eller vad ska jag ta mig till med nu när det ska felsökas? Det är min enda dator så jag har inte direkt någon annan hårdvara att byta ut med vid felsökning mer än grafikkortet vilket jag har svårt att tro är orsaken. Ska jag testa starta den fler gånger när jag kopplar bort kringutrustning osv. eller är risken för stor att göra sönder datorn ytterligare?

Av Justin91

@76FELIX: Vilka möss var det du testade? Varför föll du för Rival 300? Älskar du den fortfarande eller har någon nackdel dykt upp nu när du använt den i 3 veckor?

Av Justin91
Skrivet av Hudda:

Funkar det med alla PS4 kontroller? T.ex arkadstickor som denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2993110

Tror det bara fungerar med äkta PS4 kontrollers just nu, då jag inte äger någon variant av PS4 kontroll har jag tyvärr inte 100% koll på denna frågan. Det jag kan svara på mera är hur man konfigurerar kontrollen till olika spel, hur man använder Big Picture, vad som kan vara en bra konfiguration osv.

Av Justin91
Skrivet av serverfel:

Bra!

Hur står steam-kontrollern sig mot övriga? Nu när du haft den ett tag? Jag va sjukt sugen men köpte till slut xbox kontrollern. Är rätt nöjd men som inbiten pc gamer tog det mig massa tid innan jag vande mig.

Vilken föredrar du?

Skickades från m.sweclockers.com

Lätt Steam kontrollern. Jag har aldrig tyckt om en vanlig Xbox kontroll osv. men älskade Steam kontrollern efter att fler features byggdes in i API't och att man vant sig vilket tar en bra stund. Jag själv hade ganska lätt för att vänja mig då det var riktigt länge sedan jag senast använt en Xbox kontroll. FPS spel är den inte lika bra som en mus men räcker definitivt till lite mer casual spel som battlefield osv. efter att man har övat ett bra tag.

Av Justin91
Skrivet av GilbertG:

Är det någon som vet om och hur det funkar med Dual shock 3?

Tror inte det men varför inte testa? Det är bara att starta Big Picture och aktivera playstationstödet i inställningarna.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Så det är inte bara steam som får stöd utan alla spel som finns på steam? Är det korrekt uppfattat? Innebär det att kontrollen kommer agera som när man spelar på en PS4? Alltså att rumble och allt fungerar som det ska i spelen? Sjukt kul i så fall eftersom jag inte tål xbox-kontrollerna.

Alla spel på Steam inklusive alla spel utanför Steam du lyckas få igång Steam overlayen på kommer fungera, däremot finns det enstaka fall där vissa saker buggar. Kontrollern kommer agera som när du spelar på en PS4 om du inte ändrar på konfigurationen där rumble och allt annat fungerar utom rösten i kontrollern.

Skrivet av DioSSen:

Betyder då detta att det utan problem funkar att ansluta en DS4 till en burk som kör SteamOS ? Har funderat skaffa men responsen på internet verkar vara tudelad eller så har jag bara hittat gammal info.

Ja det ska fungera utan problem att ansluta DS4 till SteamOS förutsatt att Steam inte separerat på Windows och SteamOS när dem uppdaterar Steam.

PS: Är det någon som har fler frågor är det bara att fråga då jag har ägt Steams kontroll sedan lanseringsdatum och därför har bra koll på hur man använder denna API.

Av Justin91

Ändrade planer!!! Tydligen vill han bara ha headset och ingen hörlursförstärkare alls.. Vilken kan då låta bra om man pluggar direkt i moderkakan?

Av Justin91

@buddaz: Oj han har nog inte en 60k budget men tack för tipset. Själv tror jag att 3-10k låter mer rimligt i hans situation. ^^

Av Justin91

Vilka headsets bland de dyrare alternativen bör man kolla på?

Han har inte nämnt någon budget utan han har bara nämnt "bästa headset som finns" så vi kör på en budget där man inte kan vinna något märkvärdigt bättre ljud på att spendera mera pengar.

EDIT: Ändrade planer!!! Tydligen vill han bara ha headset och ingen hörlursförstärkare alls.. Vilken kan då låta bra om man pluggar direkt i moderkakan?

Av Justin91
Skrivet av AstroFinken:

du kan ju prova å slänga ihop en sånhär lite snabbt
http://www.sweclockers.com/galleri/12091-ikea-shockmount-for-...

Haha det ska jag definitivt prova om jag hittar någon liknande behållare med hål i.

Av Justin91
Skrivet av frankof:

skumgummi under tangentbordet?
Det är i regel bättre att börja vid källan när du skall reducera verkningarna av vibrationer/oljud.

Smart fast det är nog inte lika enkelt när det kommer till musmattan. Mikrofonen fångar tyvärr upp släpningen när man drar musen omkring på musmattan. Idéer på det?

Av Justin91

Smart/billigt sätt att reducera vibrationer som mikrofonen tar upp

Hej!

Jag har en Samson Meteor mikrofon som tyvärr tar upp vibrationerna från tangentbordet och musen då den står på bordet.
Vill gärna reducera detta på ett så smart/billigt sätt som möjligt och ändå ha mikrofonen framför munnen för den bättre ljudkvaliteten.

Helt enkelt vilka sätt kan man lösa detta på? Om bara mikrofonstativ hur hittar jag en billigare variant som passar och funkar bra?

Av Justin91

@KeyCat: Jag hittade orsaken till problemet, testade att koppla ur HDMI receivern ur grafikkortet och då gick DP skärmen igång efter POST. Min teori är att Windows anser att min receiver är min primära skärm trots att den är i standby (går inte stänga av om jag inte drar ut strömsladden) om jag inte har startat DP skärmen innan POST.

Går detta att lösa med någon inställning eller registerändring? Jag vill inte koppla ur min receiver helt då jag använder den när jag vill köra ljudet genom högtalarna & tyvärr kräver den en bildsignal för att ljudet ska funka då det är HDMI.

Av Justin91

@KeyCat: Har senaste bios (ej beta) installerat då jag fixade detta precis innan uppgraderingen till Windows 10. När jag söker på Google kommer inte detta problem upp men det kan hända att jag söker på fel sätt. Du hittar alla mina datordelar i min signatur förresten om det nu är något du är sugen på att googla fram.

Som sagt skärmen upptäckts om jag startar skärmen innan POST och då fungerar den precis som den ska även inne i Windows, det går även att stänga av skärmen och starta den på nytt inne i Windows utan problem. Däremot om jag startar skärmen för första gången efter POST d.v.s. inne i Windows så upptäckts den inte förrän jag startar om datorn.