Inlägg

Inlägg som Justin91 har skrivit i forumet
Av Justin91

Spelade bara vid release på en Necromancer upp till lvl 80 men efter det blev jag tyvärr inaktiv då det var tråkigt att köra själv. Kan tänka mig att börja igen ifall ni får ihop ett gäng som gillar att sitta och snacka på Discord/TS medans man lirar och förstås att jag först får köpt en hårddisk då SSD:n inte har någon plats för mer än 2st spel för tillfället..

Av Justin91

Tar gärna en WD green 2TB som är runt halvåret d.v.s. inte den äldsta ifall den är i nyskick.
Pma gärna vad fraktkostnaden går på samt Swish om du har det så köper jag så länge du har något som skyddar den från fraktskador och ESD. Spårbart är inget viktigt ifall man sparar ca en 50-lapp på att skippa det.

Av Justin91

@Khers: Härligt! Trodde man behövde löda etc. men det slipper man tydligen vilket är bra då jag saknar verktyg för det.
Då blir det ett Filco tangentbord om inget annat intressant tangentbord för billigare pris rekommenderas innan Måndag kl. 00:00. <3

Tack så mycket för hjälpen!

Av Justin91

@Khers @dorf_se
Låter toppen men vad behöver jag för att kunna byta ut denna kontroller i så fall? Vad är problemet med standardhattarna utom att det blir lite skönhetsfel efter en stunds användning? Anledningen till min fråga beror på att det känns ganska surt att lägga ytterligare 600kr på att byta knapparna redan vid nyinköp.

Av Justin91

Vilket tangentbord ska jag köpa? Riktat till @anon257891 och andra entusiaster.

Kommer använda tangentbordet till programmering och en del spelande.
Föredrar butiker inom EU då jag kan lita på att det inte blir problem vid ett eventuellt garanti/reklamationsärende, beställa utomlands är dock ok om butiken är seriös och frakttiden inte tar längre än 1 vecka.
Har en budget på högst 1600kr och är ute efter det mest prisvärda tangentbordet som faller inom mina önskemål nedan.

  • 100% eller TKL (om TKL tror jag att jag vill köpa in en billig extern numpad gärna med liknande känsla inom den närmsta framtiden).

  • Färg spelar ingen roll och ljudnivå spelar inte det heller så stor roll även om tystare är att föredra.

  • Mekaniskt då jag gillar dem bättre än membran.

  • Gärna någon möjlighet till att styra volymen men absolut inget måste.

  • Trådlöst eller trådat spelar ingen roll bara det inte är någon extra input lag.

  • Tror att jag föredrar taktila switchar som Cherry MX Brown som aktiveras med lättare tryck då jag gillar feedbacken när knappen aktiveras (har inte kunnat testa mer än Brown och Red i butik, är inte säker på om det var standard Cherry MX brytare).

  • Programmerbart vore trevligt men absolut inget måste.

  • Bakgrundsbelysning spelar ingen roll bara möjligheten till att stänga av alternativt sänka ljusstyrkan finns så man inte blir bländad eller störs vid filmtittande i mörkret.

  • Extern mjukvara spelar ingen roll bara tangentbordet klarar av att köra på utan programmet när man väl konfigurerat den (om den nu är programmerbar).

  • Inga krav på att det står några speciella bokstäver som ÅÄÖ men önskar gärna att det är lika många knappar som på ett svenskt tangentbord så man kan köra på Svensk layout i Windows utan att bli förvirrad.

  • Det gör inget om knapparna är helt blanka heller då jag nästan aldrig tittar på tangentbordet när jag skriver.

  • Digitalt eller analogt spelar ingen roll så länge den är kompatibel med datorer utan analoga ingångar.

Har kollat lite på prisjakt och gillar Filco Majestouch-2 NINJAs utseende samt att det osar kvalité dock är denna i maxtaket av min budget, tror även att det säkert finns något mer intressant inom denna budgeten där man får mer funktioner som t.ex. programmerbart och möjlighet till att kontrollera volymen.

Av Justin91

Windows tror att jag skrivit fel pinkod vid varje uppstart av datorn?

Som titeln lyder så tror Windows 10 Pro x64 version 1703 att jag har skrivit fel pinkod för många gånger varje gång jag startar upp datorn. Detta betyder att jag måste skriva "A1B2C3" varje gång datorn startar upp på nytt.
Vad kan denna lustiga bugg bero på? Hur felsöker jag? ^^

Av Justin91

@Alotiat: Tack för förklaringen och länken.

@perost: Helt klart bästa enkla lösningen föreslagen hittills enligt mig då det är kort och simpelt.

Av Justin91

@Alotiat: Vad exakt finns i dessa bibliotek? Fylla en array med random kort och sedan en index variabel som räknar neråt tycker jag låter som en jättebra ide nu när man är en nybörjare.

Av Justin91

@theo0019: Anledningen till att jag skippade det var bara för att vänja mig vid att använda :: symbolen när det behövs samt förstå vad exakt som kräver std:: .

Av Justin91
Skrivet av KAD:

Jag tror att du aldrig delar ut några tvåor. Heltalsresten vid division med tolv hamnar mellan noll och elva (inklusivt). Tvåorna finns på index 12 i din array.

Wow att jag aldrig upptäckte detta. Det är faktiskt sant och är en stor del i varför den fastnar i en loop. Anledningen till att jag gick ner till 12 respektive 3 i värdet på modulo operatorerna är det att det löste ett tillfälligt problem där programmet vägrade kompilera så jag trodde att det berodde på att jag råkade leta efter kort i index 13 respektive 4.

Skrivet av KAD:

Det här fungerar, men jag sätter en peng på att du inte förstår hur, för i så fall hade du nog använt modulo-operatorn här också.

Jo jag vet hur modulo operatorn fungerar och '&' symbolen råkar vara en missklick då jag tänkte ha modulo operatorn där också. Angående varför bitwise & operatorn fungerar är något jag inte förstår för tillfället men ska kolla upp det.

Skrivet av KAD:

Din algoritm har en 52 element lång array för valör (dupx) och en lika lång array för färg (dupy) som fylls på med redan utdelade kort i index check. När antalet redan utdelade kort ökar så ökar chansen att kortet man kollar redan är utdelat (metoden returnerar true).

Om du har delat ut 51 kort och ska dela ut det 52:a så kommer det att i genomsnitt ta 52 anrop av dup_check() innan den returnerar false (jag tar inte hänsyn till buggen med tvåorna här).

Din failsafe är alltså feltänkt, men jag tycker programmet borde fungera - om än ineffektivt.

Sant och detta förstår jag redan men då det är mitt första program så visste jag inte hur jag kunde lösa det på ett annat sätt.
Av någon anledning fortsätter programmet gå in i en oändlig loop som aldrig tar stopp när vi printar 50+ kort trots att jag fixat modulo random variablerna så tvåorna printas samt tagit bort failsafe.

Skrivet av KAD:

En mer van programmerare hade haft en lista med kvarvarande kort för att slippa slumpningen där alla kort deltar i urvalet av nästa kort som ska delas ut. När man delar ut ett kort tar man bort det från listan.

Datastrukturer som listor, stackar, associativa arrayer och hashtabeller är bra att lära sig. Google eller en bra bok om datastrukturer och algoritmer är din vän.

Wow du har helt rätt här. Men hur skapar man en lista som man kan slumpa ett kort ur och sedan ta bort från listan?
Ska googla på datastrukturerna du nämnde och läsa på.

Tack så mycket för hjälpen!

Av Justin91

Varför fastnar programmet i en loop? C++ (Nybörjare)

Hej!
Har för 1 vecka sedan satt igång med att försöka självlära mig programmering och har då gått igenom SoloLearns enkla kurs i C++ grunder.
Nu är det så att jag försöker öva på det jag lärt mig genom att koda ett första program som ska dela ut kort ur en kortlek men jag har råkat på ett problem jag inte förstår.
Av någon anledning fastnar programmet i en loop när man försöker printa ca 45+ kort ur kortleken samtidigt. Förklara gärna varför detta händer men se till att jag då också förstår förklaringen d.v.s. om ni använder komplicerade ord så vill jag gärna att det förklaras så en nybörjare i min nivå har lätt för att förstå.

Om ni vill påpeka hur jag kan struktura koden bättre eller ett bättre sätt till att koda detta programmet så skulle det gärna uppskattas.

#include <iostream> #include "Deck.h" #include "string" #include <cstdlib> deck::deck() :card{ "Ace", "King", "Queen", "Jack","Ten","9","8","7","6","5","4","3","2" }, suit{"Clubs","Diamonds","Spades","Hearts"}, card_short{ "A", "K", "Q", "J","T","9","8","7","6","5","4","3","2" }, suit_short{ "c","d","s","h" } { check = 0; } deck::~deck() { } void deck::deal() { cards = shuffle(); std::cout << cards; } std::string deck::shuffle() { failsafe = 0; //Är bara till för att förhindra en oändlig loop tills problemet är löst. c = rand() % 12; //Bestämmer vilket värde kortet har som printas. s = rand() & 3; //Bestämmer vilken färg kortet har som printas. while (dup_check(c, s)) { //Denna while loop säkerställer att vi inte printar en kopia på något kort men fastnar av någon anledning i en loop när vi försöker printa 40+ kort. c = rand() % 12; s = rand() & 3; } return card_short[c]+suit_short[s]+" - "+card[c]+" of "+suit[s]; } bool deck::dup_check(int x, int y) { if (failsafe > 52) { //Denna if funktion kontrollerar så ingen oändlig loop är igång men bara tillfälligt tills problemet är löst. std::cout << "----- ----- ----- dup_check() stuck in infinite loop detected.\n"; return false; } for (int z = 0; z < check; z++) { if (dupx[z] == x && dupy[z] == y) { //Av någon anledning när vi försöker printa 40+ kort så loopas denna if funktion hela tiden.. varför? failsafe++; //Berättar för programmet hur många gånger vi loopat utan att komma vidare (tillfällig lösning). return true; } } dupx[check] = x; dupy[check] = y; check++; return false; }

[Deck.cpp] Här är koden som fastnar i en loop när vi printar 40+ kort.

#pragma once class deck { public: deck(); ~deck(); std::string hand; std::string cards; std::string shuffle(); void deal(); bool dup_check(int x, int y); private: std::string const card[13]; std::string const suit[4]; std::string const card_short[13]; std::string const suit_short[4]; int c; int s; int check; int dupx[52]; int dupy[52]; int failsafe; };

[Deck.h] Tror inte denna behövs för felsökningen men inkluderar ändå

#include <iostream> #include <string> #include "Deck.h" #include <time.h> void deal(deck x) { int n; std::cout << "\nHow many cards do you want to deal?\n"; std::cin >> n; while (std::cin.fail()) { std::cin.clear(); std::cin.ignore(); std::cout << "No symbols or letters allowed. Try again.\n"; std::cin >> n; } if (n != 1) std::cout << "\nDealing your cards:\n"; else std::cout << "\nDealing your card:\n"; for (int z = 0; z < n; z++) { x.deal(); std::cout << std::endl; } std::cout << "\n\nDo you want to deal again?\n"; } int main() { srand(time(NULL)); std::string input; deck hand; deck *phand = &hand; std::cout << "Welcome to Card Generator 2017! Have fun generating cards.\n"; while (input != "quit"&&input != "n"&&input != "no") { deal(*phand); do { std::cin >> input; if (input != "yes"&&input != "quit"&&input != "y"&&input != "n"&&input != "no") std::cout << "'" << input << "'" << " is not a valid answer, please try again or type 'quit' to quit.\n"; } while (input != "yes"&&input != "quit"&&input !="y"&&input != "n"&&input != "no"); } }

[main.cpp]

PS: Är du en duktig programmerare som antingen har lust att lära mig programmering eller kan hjälpa mig få ihop en bra självstudieplan som t.ex. tar upp att nästa steg är att kolla på x video för att lära dig y och sedan försöker du koda z program med det du lärt dig så vill jag gärna att du tar kontakt med mig via pm.
Anledningen till att jag behöver självlära mig är det att jag tyvärr saknar möjligheten att gå en riktig programmeringsutbildning i min situation.

Av Justin91
Skrivet av Aldric T:

Jag kör med Asus pci-e wifi. Fungerar praktisk taget lika bra som kabel under rätt förutsättningar, dvs vad för materiel signalen behöver passera genom.

Skickades från m.sweclockers.com

Gott att höra då det verkar som att jag kan köpa en begagnad.

Skrivet av Grönahunden:

köp den på Netonnet & lämna tillbaka om det inte funkar hos dig.. som med allt annat tekniskt så får man "felsöka" tills det funkar.

Att man kan lämna tillbaka bara så där hos NetOnNet ska jag lägga på minnet. Troligtvis kör jag bara på trådlöst nätverkskort då det låter som att det kommer gå bra och att jag då kanske kan ha nytta av det till diverse olika saker i framtiden.

Av Justin91
Skrivet av Tea42BBS:

varför inte köpa ett bra ASUS PCI-E Wifi kort till din dator?

// LZ

Jag kan göra det fast hur är latenstiderna med ett sådant kort i så fall och vad krävs för att den ska vara bra?

Skrivet av stoffe_83:

Eller två homeplugs? Dvs lan över elnätet.

Läst mycket om att folk har problem med homeplugs där dem tappar uppkopplingen i 10 minuters perioder osv.

Av Justin91

Hur kan jag fixa internet från nedervåning till övervåning utan lång kabel?

Jag är just nu inneboende på övervåningen i ett litet hus och hyresvärden behöver en billig lösning till vad vi behöver för att få fram internet till min stationära dator som saknar WiFi. (Kommer bara bo här temporärt, flyttar nog redan i höst.)
För tillfället har hyresvärden bara 10/1Mb ADSL då det är en gård som saknar fiber så lösningen behöver inte stöd för enorma hastigheter men vill gärna ha låga latenstider om möjligt då jag gillar att spela ibland.

Situation: Router med internet finns på nedervåningen i ett vardagsrum kopplat till PS4, larm etc. Datorn finns på övervåningen inom WiFi räckhåll som tyvärr saknar WiFi nätverkskort.

Ett alternativ som jag tänkte mig är att en billig router med DD-WRT stöd kanske vore en billig samt prisvärd lösning där vi bryggar routern via WiFi och sedan kopplar in datorn med nätverkskabel. (Detta då hyresvärden kanske kan få nytta av en DD-WRT router i framtiden.)

I så fall vilken router är jag ute efter?
Om ni har en bättre billig lösning med ok latenstid så är jag helt öppen för förslag.

Edit: Har löst det genom att köpa ett begagnat bra trådlöst nätverkskort och håller tummarna för att det ska funka stabilt. Diskutera gärna vidare om någon annan skulle befinna sig i samma situation men annars är allt lugnt för min del.

Av Justin91

Skickat pm.

Av Justin91

Jag hoppas att ni väljer mitt förslag på vad ni ska bygga även om jag vinner eller inte då det faktiskt är något det flesta här på Sweclockers skulle vara intresserade att veta mer av om vilka lösningar man kan få ihop.

Av Justin91

280kr + frakt förutsatt att den är felfri och har någon form av kvitto.

Av Justin91

Tar gärna stickan för utsatt pris förutsatt att den är felfri. Hör av dig med betalningsinformation så betalar jag in pengarna antingen via Swish, banköverföring eller Paypal samt hör av mig med vilken adress du ska skicka det till.

Av Justin91

Skickat pm.

Av Justin91

HTPC/Speldator till tvbordet

Hur billigt kan man få ihop en liten & hyfsad speldator (medium grafik på senare spel 1080p/60fps) som får plats i tvbordet?
Jag är öppen för att vänta på reor samt begagnad hårdvara från äldre serier med liknande prestanda men behöver i så fall lite förslag på vad jag är ute efter.

Här är ett exempel på vad jag tänkte mig fast med några tusenlappar mindre om möjligt* https://www.inet.se/kundvagn/visa/10374881/

*Anledningen till att exempellistan inte har Ryzen beror på att jag inte hittade något mITX moderkort med passande sockel annars hade jag föredragit det om man nu ska köpa nytt.
*Det saknas SSD för jag tänkte slå till när det dyker upp något bra för ett billigt pris.