Inlägg

Inlägg som Jyyhan har skrivit i forumet
Av Jyyhan
Skrivet av Libra-75:

Ja, det har dessutom varit nere på 549:- (hos NetOnNet) mellan 27:e mars och 27:e maj (enligt prisjakt), så det känns ju inte som ett speciellt bra pris alls just nu, så här ett halvår efter releasen. Det kostade 689:- vid releasen (hos Spelbutiken), så det är bara 60:- lägre pris nu, vilket jag kan tycka är lite mycket med tanke på omständigheterna. Får väl ha tålamod och hoppas på att det snart dyker upp i nån rea.

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/dead-space-ps5/...

Inte 549 men bättre än 689 kronor!

Av Jyyhan

Så! Nu har problemet löst sig...

Använde Revo Uninstaller som tidigare sagts i tråden, startade om datorn, tog bort allt som hade med Plex att göra i registratorn på datorn, startade om och sedan installerade Plex som administratör (vet inte om det sista hade något med det att göra) så kom jag in i serverinställningar och kunde lägga till min media!

Tack för hjälpen

Av Jyyhan

Hej på er! Snällt att flera är engagerade och hjälper

Provade lite idag, avinstallerade Plex och allt det, tog bort filerna som läggs till, startade om datorn

Installerade Plex igen som Administratör, händer inget särskilt utan det är som vanligt

avinstallerade och installerade igen som administratör och direkt efter starta om datorn och startade plex som administratör, det är likadant...

Jag har även laddat ner en äldre version av Plex Media Server för att se om det var något med den nya releasen, samma problem :/

Av Jyyhan

Jag kommer ju inte dit Inte till Server Setup, utan kommer in i Plex Web App

Av Jyyhan

https://www.bildtagg.se/uploads/2023/2/1qzu74t682stu6keoq74fl31....

https://www.bildtagg.se/uploads/2023/2/38q5l99k3icdsak6bevz4i5k....

https://www.bildtagg.se/uploads/2023/2/q3shdmjv3fmlya68ne7sdvh.j...

https://www.bildtagg.se/uploads/2023/2/s2250kpsrc59n5dhu339rhq.j...

Det är som att Plex Media Server inte finns på datorn... när jag går in på Open Plex... så hittar den datorn men inte.. ja vad den ska göra med datorn? har provat att ta bort brandväggen, öppnat portar, gjort saker jag inte behövde göra förut.

Provat att ta bort appdata och det, installerat om och installerat på annan hårddisk, det är inte riktigt vettigt

Av Jyyhan
Skrivet av andreas_dock:

Låter ju som att något blockerar åtkomsten.
Stäng av brandväggen/arna och testa igen.

Fungerar det har du hittat felorsaken och kan börja koka ner vad/vilken inställning du skall ändra på för att bibehålla skydd men ändå tillåta Plex.

Provat det med, det fungerar inte heller, det står och laddar likadant...

Skrivet av tcntad:

Ominstallera och pröva igen, vad ser du under inställningar > Server ?

Inget alls, har inte den fliken i inställningar :/

Av Jyyhan
Skrivet av Kuzefix:

Du lägger ju till biblotek o sån i det du kallar "vanliga" plex.
Kommer du inte åt servern lokalt e de nå knas.

Finns ju också alternativ till Plex, typ Jellyfin

Det är det som är problemet, att jag inte kommer till bibliotek utan den står bara och laddar på datorn, när jag ska in på "din media" så laddar det bara, även i plex appen

Av Jyyhan
Skrivet av MatteN:

Hur enkelt som helst att streama från dator till Shield om man använder smb och Kodi.

Det är mitt andra alternativ om detta inte fungerar, är mest för sambon som inte är med i matchen, har inte kollat noga men kanske är enkelt att få likadant att välja mellan filmer som Plex kanske

Av Jyyhan
Skrivet av 57josa:

Ok, själv skulle jag nog avinstallera allt som heter något med plex och sen göra en omstart av datorn. Och sen göra en helt ny installation av plex-server för att se om det hjälper. Svårt att säga vad det är när man inte sitter själv framför burken det gäller

Ska prova! nee jag förstår det, jag förstår inte problemet heller riktigt, ska försöka ta lite screenshots för att visa hur det ser ut!

Skrivet av tcntad:

Vad menar du med "vanliga plex"?
Vilken URL använder du? "Open Plex" ska ju bara öppna https://app.plex.tv oavsett webbläsare

Det är ju samma GUI och samma användare om man inte ordnar separat.

Jaa, alltså när jag kör "Open Plex..." i programmet så som första screenshoten på sidan så kommer jag in i Plex fast det är ju där jag ska kunna lägga till hårddiskar osv för att kunna streama till Nvidia Shield

För det är just det som är problemet, jag kommer in i "vanliga" plex...

"Load the “bundled version of Plex Web App” on your Server computer using http://localhost:32400/web or http://127.0.0.1:32400/web, for instance"

Localhost är den jag kommer in i på "open plex..." men det är där datorn bara står och laddar och jag kommer inte åt något via Plex Media Server som jag använder på datorn

... om det går att förstå det jag skrev

Av Jyyhan

Hej!

Japp den är installerad så, jag går även in på Plex via den. Jag kommer in på vanliga Plex och inte Plex Media Server... det är jätte konstigt problem :/

Av Jyyhan

Plex problem

Gott nytt år på er!

Jag har precis köpt nya datordelar, processor, moderkort och minnen samt hårddisk.

När jag installerade om datorn med de nya komponenterna så har allt gått smärtfritt, förutom just Plex vilket verkar inte fungera alls.

Jag har laddat ner Plex Media Server och när jag går på "Open Plex" så kommer jag inte in i Plex Media Server, utan vanliga Plex.

Jag är inloggad och har kontot som jag hade tidigare men när jag försöker gå in i menyn står det bara "Install Plex Media Server" och en Download knapp som leder till hemsidan, där jag laddade ner Plex Media Server.

Det verkar inte som att Firefox (eller andra webbläsare) fattar att jag har programmet, jag har öppnat portarna som jag ska enligt hemsidan, jag har stängt av Eset Nod32 för att de kunde störa, det hjälper inte.

När jag går in på Plex så "hittar" den datorn, men att det snurrar som att den laddar och inte kommer åt datorn.

Jag har sökt på Plex forum och jag har försökt hittat på deras Troubleshooting men jag hittar inte vad som kan vara problemet så jag vänder mig hit "hoppas" att någon mer haft problemet och vet åtgärderna

Mvh Johan

Av Jyyhan
Skrivet av Toffifee:

Jag mejlade Iphonehome och undrade om man inte kunde få ta på faktura eller Klarna och de skulle tydligen börja med det.

Jag beställde för övrigt en PS5 från Amazon i förrgår och fick den igår. Jag är makalöst nöjd.

https://www.fz.se/forum/post/4112561

Beställ inte därifrån...

Av Jyyhan

I jakt på en ny förstärkare.

Hejsan! det är så att jag har bara fått för mig att det kanske är roligare med en ny förstärkare.. Jag har just nu en Onkyo TX-NR626 och använder denna till ett par Canton Chrono series, 7.0. Har kollat lite åt TX-RZ820 då den gått ner lite i pris.

Men frågan är om det skulle göra något större för ljudet eller om det är pengar i sjön? kanske finns annat som är bättre vid samma prisklass (omkring 10k)

Av Jyyhan

Tjo, en snabb update bara. Gjorde som man skulle enligt en guide på nätet för jag kände att de va dags

0231 va det visst så hade fel där, men nu är den på 2003 och kände att musen rörde sig finare i UEFI. Inte märkt någon större skillnad på datorn och testa inte XMP osv på minnena utan vill känna att den är som den ska innan!

Ska prova lite sådant som inte gått tidigare imorgon tänkte jag

Av Jyyhan
Skrivet av Oneone:

Det är ingen fara, det du kan göra är att göra en backup av din bios innan du uppdaterar. Om du kör med kabel kan du gå in i UEFI och uppdatera därifrån, det är det lättaste sättet.

Är de lika säkert att göra det via internet och inte köra det via usb? om man ska välja filen 2 gånger? eller kanske inte behövs på senare bios uppdateringar?

Av Jyyhan

Z170 Pro Gaming

Tjo, jag undrar och lite om att uppdatera biosen, jag har läst mycket om hur man gör så jag vet ungefär hur man gör. Jag är dock fortfarande orolig över att de ska gå åt fanders med att datorn inte kommer igång som den ska utan behöver pilla på den.

Min bios är just nu den äldsta (0229) vilket jag tror är anledningen till att jag inte kan göra något på datorn så som att klocka eller få igång minnena till deras mhz.

Jag är bara lite orolig över att det går åt skogen om jag uppdaterar till högsta, 2003 som finns just nu. Även om jag tror att datorns stabilitet kommer öka markant eftersom att jag känner av vissa saker som inte borde ske till och från.

Av Jyyhan

Hej, lånar väl tråden lite... förutom dessa "problem" som säkert fixas inom snar framtid (är positiv!) Är de något ni rekommenderar gott folk?! sitter på ett par pc 360 g4me från.. ah när de kom och börjar bli lite slitna i mitt tycke.

Är de så att de är värt den uppgraderingen.. OM de ens är en uppgradering?

Av Jyyhan

Då har jag en fråga då jag är sugen på en Chromecast Ultra.. Jag vill se på film som jag har på datorn, folk skriver att de fungerar utmärkt med Plex, tex... Men undrar hur jag ser vad för filer, ljudformat osv jag kan spela upp i allt detta, då jag är ute efter Dolby Atmos och de högre sorterna av ljud på filmerna.

Eller vad är det som styr vad det är för ljud / filmformat som spelas upp? Är det Chromecasten eller programmet?

Av Jyyhan

Såg att ni köpt det från spelbutiken, har ni som ni ändå skrev, köpt det direkt? nu idag och fått koden... nu idag?

Är lite kluven på GMG, Spelbutiken eller origin.. Har ingen butik i närheten och orkar inte vänta på lantbrevisen

Av Jyyhan

Men varför argumenterar du över att HDMI borde fungera när du fått fler svar att de inte funkar? Och att du faktiskt ser det i första hand på din dator som du har framför dig nu.
Fick du inte med en DP kabel från skärmen? en DVI-Dual Link kabel funkar, de borde du fått med till skärmen.